Sådan vælger du den rigtige farve foundation

02.02.12
MAC All Ages All Races All Sexes

Foto: MAC

Hvordan finder man den rigtige farve foundation, spurgte en veninde andetsteds. Det kom der er meget langt svar ud af, og det vil jeg egentlig gerne dele med jer. For hold nu op, hvor går der mange mennesker rundt derude med den forkerte farve foundation. Og hvor er der mange ekspedienter, der er dårlige til at vælge den rette farve foundation til deres kunder. Jeg vælger helst selv, 9 ud af 10 gange kommer jeg hjem med den forkert farve, hvis jeg følger en ekspedients råd.

Prøv den på kinden
Du skal for det første prøve den på kinden, på ansigtet ned mod kæben. Der skal den være absolut usynlig og blende naturligt ind med din egen hudfarve. Den der med at prøve den på håndledet eller andre tåbeligheder man hører rundt omkring, det må I for guds skyld ikke falde for. I kan jo sammenligne jeres håndled med jeres ansigt og se, om de har samme farve…

Tag et spejl med ud
Derefter går du udenfor med et spejl og kigger i daglys på dig selv. Vi ser alle brandgodt ud i mindst fem forskellige farver foundations i butikkernes taknemmelige kunstige lys. I det skånselsløse dagslys er det noget helt andet. Så udenfor og kig efter!

Få en prøve før du køber
Vi siger det altid om alting, men især med foundation: Få en prøve før du køber nogetsomhelst. Få en prøve på den farve, du tror passer bedst og dem lige ved siden af. Og gerne også den anden type foundation, du også overvejer lidt. Og så prøver man du dem derhjemme I DAGSLYS!!! For det er første på grund af det der med det nådesløse dagslys. For det andet har visse modeller foundations en kedelig tendens til at oxydere. Når de kommer på huden og i kontakt med ilt, så bliver de markant mørkere eller får en orange eller pink tone i løbet af dagen. Not pretty… Og det kan du først se, efter nogle timer.

Så derfor: få en prøve! Og hvis de ikke vil give dig en prøve, vil du ikke købe din foundation der! Matas, Magasin mm. vil dog stort set altid give prøver i små plastikbøtter, som de har liggende.

Plombér hvis du VIL købe det med det samme
Hvis du insisterer på at købe med det samme, fordi du er rimelig sikker, så få alligevel en prøve eller flere, og så få plomberet det, du køber. Så kan du alligevel prøve den først, og så først åbne den ægte vare, når du er sikker.

Billigt er lige så godt – hvis du er gennemsnitsfarvet
De billige hylder i supermarkedet laver fuldt ud lige så gode foundations som de førnævnte dyre mærker, men har ofte kun 6 farver i mellem-leverpostejs-farvet. Så hvis du er meget lys eller meget mørk kan du have gavn af at kigge hos mærker som Bobbi Brown, MAC og lignende.

Husk at bytte når du har fået en forkert
Hvis du alligevel er kommet hjem med en foundation, der bare ikke passer, så kan du selvfølgelig bytte den og få den rigtige farve med hjem i stedet, hvis du har købt den et sted med ordentlig kundepleje. Jeg ved, man kan hos MAC og Bobbi Brown og helt sikkert også andre steder. Det manglede da bare! Jeg hører så mange gange folk beklage sig over, at en ekspedient har rådgivet dem til en forkert foundation, concealer eller noget tredje, så den bare ligger i skuffen. Jamen, så gå tilbage og få den byttet! De færreste er desværre klar over, at man kan det.

Og husk det vigtigste: En foundation i den rette farve er reelt usynlig på huden. Og mange har brug for en tone lysere om vinteren. Jeg skifter en nuance sommer og vinter.

Har I fundet jeres perfekte foundation-farve?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
39 kommentarer
Cecilie

Mine første foundations var forfærdelige – passede overhovedet ikke til min hudfarve! I to år rendte jeg rundt og lignede en appelsin i hovedet.
Så opdagede jeg Rimmels Stay Matte foundation. Den er perfekt for mig. Jeg synes nemt man kommer til at se meget malet ud med foundation (også selvom det er den rigtige farve), og derfor bruger jeg det ikke i hele hovedet, men kun på de steder hvor det er nødvendigt. Derfor er det ekstra vigtigt at foundationen blender godt ind i huden. Rimmels Stay Matte dækker ikke for meget – den dækker det den skal og ser stadigvæk naturlig ud. Jeg er super glad for den og har brugt den hver dag i to år nu. Desuden indeholder den ikke parfume, parabener og olie, og så koster den kun 75 kroner! Win-win.

Pudderdåse Katja

Det er da win-win! Fantasisk

Ida

Dette er lige hvad jeg har brug for! Jeg skal til at have min aller første foundation og vil under INGEN omstændigheder have at den er synlig og laver dåsekant. Jeg viste faktisk ikke det med prøver og at Bobbi Brown er god til lysere hud. Så mange tak!

Pudderdåse Katja

Selvtak. Håber det lykkes.

Lotte

“Jeg vælger helst selv, 9 ud af 10 gange kommer jeg hjem med den forkert farve, hvis jeg følger en ekspedients råd.”
“hvor er der mange ekspedienter, der er dårlige til at vælge den rette farve”
“Og hvis de ikke vil give dig en prøve, vil du ikke købe din foundation der”
Jeg får altid en følelse af at I prøver at vende jeres læsere imod ekspedienter og fagudlærte folk, jeg har før skrevet det til jer, men fik ikke andet end en flabet kommentar retur.
Jeg synes det er meget uprofessionelt af jer da I ikke er uddannet inden for skønhedsbranchen at I rakker ned på folk med en faglig og relevant uddannelse og ligefrem opfordrer til at man ikke skal følge en ekspedient’s råd og vejledning.
Hakker I også jeres eget kød fordi I mener at I kan gøre det bedre end slagteren?

Pudderdåse Helene

Hej Lotte
Tak for din kommentar! Jeg er ked af, at du sidder med den følelse og endnu mere ked af, at du føler, du har fået et flabet svar retur, det beklager jeg. På historikken kan jeg se, at du mangler et svar fra mig…det vil jeg få rådet bod på snarest.
Mvh. Helene

Michelle

Nu fejler min hud noget nær ingenting, så i grunden har jeg nok ikke en grund for at gå med foundation, men jeg har alligevel altid “drømt om” i det mindste at prøve.. Men som både I skriver, og hvad jeg kan se blive skrevet i kommentar feltet, så er det en ren jungle, som jeg bare har valgt at give op på. Så jeg har altid holdt mig til pudder, af frygt for fejlkøb – både mht. konsistens, farve, holdbarhed osv. osv. Men jeg ville nu stadig gerne finde en foundation jeg kunne prøve – og som passede – om ikke andet så til særlige lejligheder, men tror simpelthen ikke jeg tør eller magter at hoppe ud i den jungle.

advo

Øv, jeg ville ønske jeg havde læst dette indlæg før jeg gik ud og brugte pengene på en dyr Lumious Silk fra Giorgio Armani. Jeg bad ekspedienten om hjælp og hun anbefalede en farve – men da hun opdagede at de egentlig var udsolgt af farven, befalede hun en anden farve. Og sagde at der var næsten ikke forskel osv. Anyways, jeg kom hjem og fik den prøvet men opdagede den var alt for pink. Naturligvis kunne hun hellere ikke give prøver som jeg først havde bedt om. Jeg fik den ikke byttet – vidste slet ikke man kunne når den jo var åbnet.
Jeg synes desværre ikke at kundeservicen er særlig god i DK. Matas er ikke særlig glad for at give prøver men gør det dog. Jeg har aldrig kunne få prøver fra Mac. De andre mærker er bedre, fx Lancome, Bobbi Brown men synes ofte godt det kan blive ret nødtvunget. Noget som jeg slet ikke kan forstå, for det er mega svært at købe foundations uden at have prøvet dem ordentlig, og ikke et sted på kinden under kunstigt lys.

Pudderdåse Katja

Nej! Gav hun bare en anden farve? Hvor er det frygteligt…. Ej…. Og så hos sådan et enormt dyrt mærke…. Jeg håber, du finder det, du leder efter. Og stå fast på de prøver! Hvis de ikke vil give dig hos MAC, så skal du insistere, de har prøveglas kun til det samme, det ved jeg.

mill

Var på jagt efter min første foundation nogensinde i lørdags. Slog vejen forbi MAC i Magasin. Hun kastede en let og silkebød foundation på mig, som jeg endte med at købe. Og hod da op, hvor er jeg bare glad og tilfreds. Min hud ser så flot ud, og man kan slet ikke se, at jeg har noget på. Tror jeg har været hedlig, for kan se, at det er svært at finde den rigtige foundation. Men MAC er meget søde til at hjælpe og rådgive, så selv om deres ting er lidt pebrede herhjemme i DK; så er det bestemt det hele værd.
Dog er jeg lidt ked af, at samtlige af mine pensler fra MAC fnuldrer… Jeg vasker dem jævnligt, ca en gang om ugen, men jeg ligner altod en behåret mand o hovedet, når jeg har brugt dem. Hvad kan grunden være?… De eneste der ikke fnuldrer er mine pensler til æjensgygge, men buffer, foundation, og mine to bruch-pensler fnuldrer alle?…

Pudderdåse Katja

Hvor er det fedt med den rette foundation. Men dine pensler skal selvfølgelig ikke fnuldre. Hvordan vasker du dem? Prøv at læse Helenes guide her: https://pudderdaaserne.dk/2010/10/25/vask-dine-pensler-en-vejledning/ Måske du kan finde en forklaring i din måde at vaske dem på?

Christina

Hej 😀
Jeg har aldrig været stor fan af foundation da jeg altid har synes at det ser kunstigt og tungt ud(Sandsynligvis pga. forkert farve) Så jeg har altid mest brugt pudder da jeg ikke mener jeg ser så sminket ud. Jeg kan godt lide et naturlig nude look, hvor det ikke ser ud som om jeg har noget på.
Men her i de sidste par måneder har jeg prøvet at købe både forskellige foundations og puddere, men har ikke rigtig haft noget held med det!
Man ser reklamer i kassen og tænker; WAAUW sådan en flot hud vil jeg også have, men når man så køber “lortet” lever det slet ikke op til forventningerne.
Det skal så også lige siges at jeg også for det meste kommer hjem med en forkert farve, eller for at være ærlig har jeg aldrig fundet en jeg var glad og tilfreds med 🙁
Så jeg håber lidt i ka hjælpe mig 😛
Jeg har lys hud, men jeg synes ikke at have nogen pink undertone eller noget, har også prøvet forskellige puddere der var lidt for “gule” i det.. Not attractive.
Jeg har lidt smårøde områder, røde mærker efter bumser og lider desværre af mørke rande under øjnene 🙁
Jeg leder efter en foundation eller pudder og concealer(helst pudder), der kan give mig en naturlig smuk hud med en frisk og sund glød.
Håber i kan hjælpe 🙂

Pudderdåse Helene

Kære Christina
Jeg vil meget gerne hjælpe, men uden din hud foran mig famler jeg i blinde 🙁
Det, jeg kan gøre, er måske at pejle mig ind på selve udfordringen, derfor håber jeg,, at du vil svare på disse spørgsmål:
Hvilke foundations har du prøvet og været utilfreds med? (Så ved jeg, hvad det IKKE skal være)
Hvad var der galt med dem? (Igen hjælper det mig med at forstå hvilken konsistens, du foretrækker)
Hvilke farver har du prøvet? (Giver mig et praj om din hudfarve)
Hvordan påfører du foundation og har du prøvet andre metoder? (Det kan være her problemet ligger)
Mange hilsner
Helene

Christina

Hej Helene
Mange tak for dit svar 😀
uuh jamen, Jeg er 22 år og da jeg var yngre prøvede jeg lidt af hvert ind imellem, men det var ikke noget jeg gik op i da jeg faktisk havde en rigtig pæn hud. Men efter et p-pille stop da jeg var 19 slog jeg pludselig voldsomt ud! Men udbruddene er væk nu, men have i i det første år rigtig mange røde mærker og en slags plamager efter bumserne, men en stor del har jeg fået væk ved hjælp af hybenkerne olie og argan olie. Der er dog stadig en del på den ene kind ihvertfald. og jeg vil jo gerne have en rigtig pæn hud igen.
Jeg har prøvet 24 hours stay i lys og den nye nude cream air foam fra maybeline i nr. 02 mener, sandfarve. Den er også lys, men jeg synes at blive lidt for gullig i forhold til min hudfarve. Og det samme skete med den nye BB cream i 02 lys(den lyseste), plus at de ikke rigtig dækker mærkerne.
Det samme er det med pudder, men nu er jeg så heller ikke en der køber meget af det, jeg vil bare gerne finde det rigtige, den pudder jeg har nu, har jeg brugt meget, den er også god, men igen, en smule gul.. Men det går 😀
Jeg har prøvet mig frem med concealerne da jeg bruger den meget til mærkerne og mine mørke rande, og den eneste der som sådan passer til min farve er 02 fra maybeline, men den dækker heller ikke som jeg ønsker 🙁
Hmm, ja jeg kan godt se at det e svært for dig at bedømme når du ikke kan se min hud. Jeg har prøvet at studere min hud, jeg er lys, men ikke hvid. Jeg mener ikke selv jeg har nogle gule undertoner, og med hensyn til rosa er jeg ikke sikker på om jeg har det, eller det skyldes den milde rødme jeg har i de “plamager” ved mærkerne.
Mvh. Christina

Christina

Ps. Men hvis du har en mail, kan jeg da prøve at sende dig et 😀

Christina

Sorry, et billede mener jeg 😀

Michelle

Hej,
For et par uger siden tog jeg til MAC for at købe en foundation, der var mat. Jeg endte med at købe en Studio sculp foundation i farven NC15 med hjælp fra ekspedient. Jeg prøvede den så et par gange, og jeg synes bare, at jeg fik mere fedtet hud af den, og så fik jeg endda bumser af den… Jeg gav den en uge mere, for at se, om det virkelig var den, der gav mig bumser, og jeg fik bare flere og flere bumser af den… Virkelig ærgerligt! Nu har jeg så fundet ud af, at man kan bytte den brugt – hvor fantastisk! Mit spørgsmål er så; tror du, at jeg kan få den byttet til en anden foundation? Har nemlig hverken bon eller æsken til foundationen 🙁 Tænkte at jeg lige ville høre en “ekspert”, da jeg har 60 km til nærmeste MAC.
Mvh,

Pudderdåse Helene

Hej Michelle
Uanset hvor gerne jeg vil give dig et svar, så kan jeg umuligt svare dig. Jeg synes du skal ringe til den nærmeste MAC, forklare situationen og høre om en ombytning er mulig 🙂
Det er mig en gåde, hvordan du er endt med Studio Sculpt, hvis du har bedt om en matterende foundation. Studio Sculpt er super cremet og fugtgivende, så det er et sært valg til én med fedtet hud. Det gør mig ærlig talt lidt knotten, at du har fået nærmest det modsatte af, hvad du bad om.
Kh. Helene

Michelle

Okay, men tak for svar!
Det virkede også ret underligt, men jeg tænkte, at ekspedienten havde ret… Det kan måske være, fordi jeg bad om en foundation der holdt længe, hvilket studio sculp gør. Men en ting var godt ved mit køb – jeg fandt min vinter farve!
Mvh

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *