Dåseposten: Forskellige typer shampoo til forskelligt hår

26.06.17
John Frieda Shampoo
John Frieda Shampoo
John Frieda har overordnede serier: Luxurious Volume, Frizz Ease, Sheer Blonde og Brilliant Brunette. Hver serie har mange produkter og underkategorier. Find produkterne hos Matas. (reklamelink)

Kære Pudderdåser

Først og fremmest tak for en fantastisk blog og nogle fantastiske produkter, der virkelig gør at jeg har fået styr på min hud og mine makeup rutiner.

Jeg har nogle spørgsmål omkring shampoo og conditioner, som jeg ville høre om i havde lyst til at svare på.
Først og fremmest skal man gå efter nogle bestemte typer der passer til ens hår, eller er inddeling i forskellige shampooer “kunstig”?
Jeg er fx. i tvivl om jeg kan bruge shampooer der angiver at gøre håret “smooth” når jeg har krøllet hår?
En anden ting; gør shampooer til blonde håret lysere? Eller hvad er fidusen med dem?
Og; er shampoo/balsam specielt til farvet hår noget man skal gå uden om når man ikke har farvet hår? Eller er de bare plejende?

Sikke en smøre 🙂

Ha en god dag!

Mvh Christine

Kære Christine

Tusind tak for din besked og det gode spørgmål.

Der findes mærker og serier, hvor den samme shampoo går igen og igen men puttet på forskellige flasker til forskellige hårtyper (ja, Pantene, vi kigger på dig…). Og så findes der mærker, hvor der reelt er meningsfulde forskelle mellem de forskellige shampooer og balsam til forskellige hårtyper. For ja, man kan med moderne forskning lave nogle ret fantastiske ting til håret.

Når man laver en shampoo, så kan man vælge mellem groft sagt tre former for vaskeaktive ingredienser. Det har ikke så stor betydning, de vasker håret rent. Sulfatfri-shampoo kan have en god effekt på sart og tør hovedbund, men det er en helt anden historie.

Udover det, der vasker håret rent, kan man så tilsætte plejende ingredienser i forskellige mængder og typer. En smule der giver let hold til håret virker også godt i en shampoo til både tyndt eller krøllet hår. Sådan har man lavet shampoo i årtier.

Men de seneste år er der sket meget og shampoo kan mere og andet end det. Det er både interessant og forvirrende for os forbrugere, der har stadig flere flasker på hylderne at forholde sig til.

Jeg har valgt her at illustrere mulighederne med John Friedas produktserier, fordi de forholder sig til den ønskede effekt mere end hårtype, og det synes jeg giver god mening. Samtidig er serien et godt billede på, hvad man kan i dag – men der er selvfølgelig mange andre muligheder derude.

Volumen til fint hår – produktserier til fint hår såsom John Friedas Luxurious Volume og L’Oreals produkter med filloxane og intra-cyllane virker som filler til tyndt hår. De fylder håret op – midlertidigt – indefra og giver øget volumen. Effekten er overbevisende.

John Friedas Brunette og Blonde er shampoo og balsam med farve-effekt. Det vil sige, de løbende tilfører farve til håret. Lignende farvekorrigerende produkter findes fra mange mærker lige fra forholdsvis diskrete produkter som disse til hårkure med meget mere farve i såsom Maria Nila Colour Refresh, Shu Uemura Color Lustre og Revlon Color Bombs. Hvis man finder det helt rette match til ens hårfarve, så kan det fungerer rigtig godt til at vedligeholde og tone hårfarve.

John Friedas Frizz Ease er meget effektiv, hvis du har kruset og uregerligt hår. Håret bliver virkelig glat og fint – men krøller bliver ikke flade. Det bliver mit fine hår tilgengæld, hvis jeg overdriver. Det er virkelig effektivt og skal bruges med omtanke. Af lignende produkter kan nævnes Revlon Smooth Shampoo og Balsam, der også tæmmer krus ganske overbevisende.

Om man lige vælger shampooen til normalt, farvet eller behandlet hår gør ikke altid nogen forskel. Man ser ofte formuleringer gå igen og hvad er i øvrigt “normalt” hår? Men hvis man leder lidt efter særlige egenskaber, så kan man finde shampoo og balsam, der har ganske interessante egenskaber for netop din hårkrise.

PS. Og husk at blande produkter og serier for at finde det rette miks til netop dit hår

Kærlig hilsen

Katja

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
9 kommentarer
Mia

Tak for et spændende og lærerigt indlæg 🙂

Tina

John Friedas balsam er fantastisk. Elsker den:)

Lykke Leth

Og deres frizz ease hårkur er den bedste, jeg til dato har prøvet – giver blæde krøller uden krus 😍

Malene

Er der nogen der kan anbefale et lækkert produkt til solbeskyttelse af hovedbunden (når man nu er blevet tyndhåret på toppen i midterskildningen)? Matas striberne laver en, men den er bare pænt kedelig. Pft

Katja Moikjær

Solstift fra Vichy. Den er så tør at den er brugbar i en skilning eller lignende.
Alternativt de nyere helt lette solsprays som egentlig er lavet til at bruge over makeup. Det tror jeg også kunne du.
Stuhr har også en hårolie med SPF

isa

Hej
Jeg tænkte på om i ville lave et indlæg om cremer der påstår at kunne stoppe hårvækst. Både videnskaben bag osv. Jeg ved at matas sælger noget der hedder hårstopp og så sælger Deciem nogle der hedder Inhibitif under deres “The Chemistry Brand”. Ved ikke om der findes andre.

Katja Moikjær

Kære Isa
Jeg har faktisk forsøgt men jeg går i stå… Den fra Matas har jeg forsøgt mig med et par gange, men… Har du prøvet dem? Virker de?

Charlotte Riis

Lige til noget andet….
Jeg købte fra Asos’ hjemmeside forleden, jeg gik ind via ikonet på jeres side, spørgsmålet er så om jeg skal tagge jer ved ordren eller ?
Vil gerne støtte med det jeg kan ud over køb af jeres produkter.
Mvh en ny fan

Helene Randløv

<3 Ååååhhrr du er sød! Tusind tak Charlotte, når du bruger vores link, så behøver du ikke at gøre andet 🙂
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *