The Ordinary

22.01.17
The Ordinary

The Ordinary

Et af de mest interessante nyere hudplejemærker er uden tvivl The Ordinary. Lave priser og fokus på effektive ingredienser i høje doser har gjort det canadiske mærke til en kæmpe online-succes på ingen tid. Vi har set nærmere på mærket og testet et udvalg af produkterne.

The Ordinary er et under-brand til firmaet Deciem, der pt. har 13 brands i alt. Hvor The Ordinary er kendetegnet ved en attraktiv blanding af enkelthed og lave priser, er flere af de øvrige mærker ekstremt komplicerede at gennemskue og priserne er også langt højere. Men der er også andre interessante brands under Deciem – jeg er ved at teste flere af dem.

The Ordinary er et smukt brand i al sin enkelthed. Hvert produkt indeholder en enkelt eller to ingredienser i høj koncentration i et helt simpelt serum eller lotion uden andre dikkedarer. Du kan derfor nafprøve produkter med enkelte ingredienser som for eksempel retinol, niacinamid, C-vitamin, azelaic acid, matrixyl eller lign.

Der er indtil videre 24 produkter, og der er næsten alle tyndtflydende serum med en enkelt eller to ingredienser i meget høje koncentrationer.

Det er en serie, som skal blandes med andre produkter for en komplet hudplejerutine. Du finder ingen ansigtsvask, solprodukter eller lækre cremer her. Kun serum eller olier med en enkelt eller to ingredienser.

Til gengæld får du produkter med høj effektivitet, som er nemme at indkorporere i din hudplejerutine. Og hvis du vil afprøve, hvad de mest veldokumenterede ingredienser som for eksempel Matrixyl, niacinamid eller a-vitamin kan gøre for dine hudproblemer, så er det svært at finde en bedre mulighed.

Jeg har dog overordnet set en meget stor anke mod The Ordinary: Når nu The Ordinary på hjemmesiden konstant henviser til “independent studies show that…”, så ville det være yderst passende med konkrete links og kildehenvisninger. Men det ændrer ikke på at de laver gode og billige produkter. Vi har samlet en liste med de mest og mindst interessante her:

Disse produkter fra The Ordinary skal du overveje:

The Ordinary Advanced Retinoid 2%
A-vitamin er en af den slags stjerne-ingredienser, der hjælper på næsten alt: Akne, ar, rynker, solskader – hvad som helst der er galt med din hud, så er der en virkelig god sandsynlighed for, at 2% a-vitamin vil have en positiv effekt. Og det her er en fremragende pris for 2% a-vitamin, der er en meget høj koncentration. Det er virkelig et godt køb.

The Ordinary Advanced Retinoid 2% kombinerer to former for a-vitamin: Retinol og hydroxypinacolone retinoate.

Retinol er hele a-vitaminet og en effektiv udgave af A-vitaminet, som vi efter vores mening ser i alt for få produkter. Hydroxypinacolone retinoate er en forholdsvis ukendt variant af A-vitamin, som grossisten selv påstår er en effektiv form for A-vitamin men med færre bivirkninger. Dem er der efterhånden mange forskellige af.

Jeg kan finde tre publicerede italienske studier af netop denne særlige form for a-vitamin, der studerer effekten på akne. Men alle studier kombinerer a-vitaminet med andre ingredienser og ingen sammenligner med andre A-vitaminformer, hvilket gør det meget lidt brugbart.

Men sammenlignet med andre A-vitamin produkter er The Ordinary Advanced Retinoid 2% også ekstremt billigt. Og det gør det selvfølgelig til en ekstremt interessant mulighed – også selvom det er en relativt ukendt form for A-vitamin.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
Niacinamid er B3 vitamin og også en stjerne-ingrediens med hudforbedrende egenskaber for alle. Det er godt mod akne, rosacea, hyperpigmentering, ar, hudens egen beskyttelse og meget mere. Vi har skrevet mere her.

Mange spørger om man må bruge niacinamid sammen med syre. The Ordinary fraråder også selv at kombinere det med C-vitamin (en syre). Jeg forstår godt, hvorfor I spørger, men jeg forstår slet ikke hvorfor The Ordinary fraråder.

Årsagen til at man ofte fraråder kombinationen af niacinamid og syre er, at visse former for niacinamid skal være basiske for at fungere (ph over 7). Og et produkt med for eksempel AHA eller BHA har ofte en ph omkring 3. Det samme gælder et produkter med C-vitamin, der også har en lav ph-værdi. The Ordinarys C-vitamin har en ph-værdi på cirka 5.

Men det har deres niacinamid altså også. Da jeg testede den viste den også en ph-værdi på 5. Jeg har meget svært ved at se nogen meningsfuld forklaring på at jeg ikke kan bruge den ovenpå både en c-vitamin, en AHA eller en BHA. Så det har jeg selv gjort – helt uden problemer. Ydermere vil jeg henvise til Paula’s Choice, der har en tilsvarende 10% Niacinamid. Hun anbefaler også at bruge den ovenpå eksfoliering og skriver intet om at der er noget problem med at bruge efter syre.

Og du skal også prøve 10% niacinamid – især hvis du har akne, irriteret hud, store porer, misfarvninger eller ar i ansigtet.

C-vitamin produkter
The Ordinary har 3 C-vitamin produkter, og C-vitamin har muligvis været her i mange år, men er stadig super interessant for de fleste hudtyper. Det er en kraftig antioxidant, der styrker generelt huden og forbedrer hudtonen.

The Ordinary bruger (selvfølgelig) de billige C-vitaminer derude. Det helt store problem med C-vitamin er at holde det ekstremt sarte vitamin stabilt. Ved kontakt med lys og luft bliver C-vitamin hurtigt nedbrudt. Nogle former er mere stabile og mere effektive end andre. Nogle giver en højre risiko for bivirkninger og svien.

The Ordinary har 3 forskellige C-vitamin produkter og deres egen guide til C-vitamin forklarer faktisk forskellen ganske fint. Jeg vil ikke uddybe dem yderligere selv her, for det bliver et helt indlæg for sig, men jeg har selv brugt Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F.

The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10%
Azelaic Acid er en helt speciel syre, som normalt er meget svær at finde, og derfor er den interessant. Azelaic Acid er specielt interessant til dig, der har pigmentpletter. Den bruges også mod akne og virker yderst interessant mod rosacea, men jeg ved ikke nok om brugen til rådgive om netop det. Hvis nogen har mere erfaring i at bruge azelaic acid, så må I endelig råbe op.

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA
Alpha arbutin er også en ingrediens til dig med hyperpigmentering. Det er en ingrediens, der udløser hydroquinone på huden, og den har derfor også været til debat for dens sikkerhed, men EU har vurderet den sikker. Hvor ren hydroquinone er forbudt i kosmetik, er alpha arbutin tilladt i op til 2%.

Alpha arbutin virker derfor også uden tvivl på pigmentpletter og er et rigtig godt bud til dig med melasma.

Men i modsætning til andre produkter på det danske marked, så kan alpha arbutin faktisk også bruges til at lysne huden – omend 2% nok ikke er nok til den helt store effekt. De produkter, vi normalt ser i EU, kan kun bruges til at hæmme hyperpigmentering med, men vil ikke kunne lysne mørk hud. Det kan man bruge alpha arbutin til – men der skal nok større koncentrationer til.

Jeg har selv købt den for at teste, men mine egne pigmentpletter er efterhånden helt væk, så jeg har ikke rigtig noget at teste på. Jeg ved at flere af jer er i gang – har I set resultater?

Disse produkter fra The Ordinary kan du springe over
The Ordinary 5% Lactic Acid + 2% HA 
The Ordinary 10% Lactic Acid + 2% HA
Mælkesyre er en AHA, og der er som sådan ikke noget galt med dem fra The Ordinary. Men hvis du vil prøve mælkesyre, så kan du lige så godt købe en HTH creme i Normal til under 40 kroner for 200 ml. Den indeholder også Lactic acid.

Som mange af jer har bemærket, så fraråder The Ordinary generelt brugen af salicylsyre. Det står under deres niacinamid-produkt. Jeg har skrevet til dem og spurgt ind til årsagen, men har desværre ikke fået svar. De anbefaler i stedet mælkesyre. Mælkesyre har nogle andre egenskaber – du kan læse mere om de forskellige syrer her – og du kan under alle omstændigheder købe det langt billigere i en almindelig HTH creme, hvis du vil prøve, hvad mælkesyre kan gøre.

Koldpressede olier
The Ordinary sælger også olier som for eksempel en koldpresset arganolie og koldpresset hybenkerneolie. Det er et godt valg og de fejler absolut intet, men til hhv. 51 og 73  kroner for små flasker med 30 ml., så er de ikke billige, og du kan gøre et bedre køb herhjemme.

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG
The Ordinary vil også gerne kunne løse problemet med mørke rande under øjnene, men heller ikke de kan. De skriver at:

“This light-textured formula contains an extremely high 5% concentration of caffeine, supplemented with highly-purified Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) from green tea leaves. Independent studies have shown that topical use of each of caffeine and EGCG can help reduce looks of puffiness and of dark circles in the eye contour.”

For at tage Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) først, så kan jeg ikke finde de påståede studier, desværre. Jeg kan ikke finde et uafhængigt publiceret studie af Epigallocatechin Gallatyl Glucoside og dets effekt på mørke rande og hævede øjenomgivelser.

I forhold til koffein, så kan jeg finde to enkelte studier, hvor der er vist en effekt på øjenområdets udseende generelt ved brug af en creme, hvor koffein er indgået sammen med en lang række andre ingredienser, herunder den mere interessante K-vitamin. Personligt oplever jeg da heller ingen effekt efter flere ugers brug, og jeg har både mørke rande og hævede øjenomgivelser, så der skulle være rigeligt at tage af.

The Ordinary har efterhånden rigtig mange produkter og der kommer hurtigt nye til, så dette var kun et lille udvalg. Hvilke har du prøvet?

Her kan du købe det
Du kan købe The Ordinary på Deciems webshop, hvor du kan købe alle Deciems mærker.

The Ordinary og resten af Deciem er fra Canada, men de sender europæiske ordrer fra et lager i England, så der kommer ikke problemer med told og moms. Der er gratis fragt, når du køber for over 25 euro, og du kan blande produkter fra deciems mange forskellige mærker i samme indkøbskurv.

Der findes også enkelte europæiske forhandlere af Deciems produkter, og jeg fik ved en dumhed fra min side bestilt derfra, første gang jeg købte The Ordinary. Jeg endte med at vente meget længere på min ordre end jeg har ventet, når jeg har købt direkte hos deciem. Da jeg bestilte fra Deciem selv i starten af januar, gik der en uge fra jeg bestilte, til jeg fik en mail om, at den blev afsendt. Så jeg tror ikke, I skal ikke undre jer, hvis det tager lidt tid – der er vist meget pres på for tiden.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

The Ordinary

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
159 kommentarer
Khadija

Hej smukke dåser!
Først og fremmest, tak for en spændende blog, og for det bedste hudpleje på markedet.
Jeg har lige et spg, som dog ikke har noget med det indlæg at gøre.. for noget tid siden skrev I en del om IPL maskiner til hjemmebrug. Jeg er interesseret i at købe en, men jeres indlæg om IPL er rimelig gamle. Så keg ville høre, hvilken IPL maskine er den bedste på markedet lige pt??
På forhånd tak for svar! <3

Maria

Jeg har haft to. En fra Silk’n der ikke virkede. Og en fra Remington, der virker. Desuden skal den ikke have nye pærer hele tiden. Desværre er dens rude ret lille så det tager en times tid at behandle et underben. Til gengæld har den virket. Der er kun ganske få hår tilbage.

Helene Randløv

Tak fordi du svarer Maria <3

Louise R.

Har lige bestilt deres niacinamide-serum gennem linket her på bloggen! Glæder mig til at prøve den. Har længe gerne ville have en serum, for at se om det kunne hjælpe min hud. Jeg har lidt af akne i nogle år, men er i den afsluttende del af Isotretinoin behandling. Håber den kan hjælpe lidt på de ar, som jeg desværre sidder tilbage med…
Glæder mig til at prøve det! 😊

Signe Caroline

Tak for et fint indlæg 🙂 Jeg har været godt i gang med NIOD, The Ordinary, Stemm, HIF og Chemistry Brand (alle under Deciem, til de uindviede).
Fra NIOD har jeg prøvet: myrrh clay, voicemail mask, sanskrit saponins og mastic must. Jeg har været glad for dem alle, men især de tre sidste. Ville købe al min hudpleje herfra, hvis jeg ikke var studerende.
Fra The Ordinary har jeg prøvet niacinamid (god), hyaluron (god og simpel), vitamin C suspension (mega træls konsistens, men effektiv), lactic acid (jeg kan godt lide konsistensen ift. en creme og virker godt på mig) og high-adherence primer (perfekt). Derudover har jeg købt NMF og azelaic acid.
HIF er for dyrt i brug og for parfumeret, men lækkert. Det overraskede mig faktisk lidt med HIF og Chemistry. De andre to brands er slet ikke parfumerede og derfor står HIF og Chemistry i stor kontrast. Chemistry Brand har også nogle fine produkter til prisen, men har alt for meget perfume.
Stemm har jeg ikke prøvet ordentligt, det var med i deres Black Friday udsalg. Jeg kalder bullsh*t på forhånd.

Trine

The Ordinary er et vildt fedt brand, og jeg købte Niacinamid på baggrund af et indlæg I har lavet, og jeg ELSKER den! Jeg er nu gået i gang med at teste flere af deres produkter.
Jeg har et spørgsmål: jeg bruger i forvejen Beaute Pacifique Super 3 Booster, men jeg har også lige købt Retinoid fra The Ordinary. Kan I mon svare mig på hvor tilsvarende disse to produkter er? Super 3 Boosteren er relativt dyr, så det kunne jo være skønt, hvis Retinoid var et billigere alternativ.

Camilla

Tusind tak for gennemgangen!
Jeg begyndte på The Ordinarys produkter i starten af november. Jeg synes generelt de er gode og har effekt. Jeg synes det er fedt, at I gennemlæser ingredienser og forholder jer kritisk! Mere af det på deres andre produkter!
Jeg bruger de produkter de selv anbefaler på hjemmesiden til et anti-ageing regime både morgen og aften.
Jeg har tidligere brugt en del produkter fra Sydkorea, og har derfor en fin hud som udgangspunkt. Jeg har ikke oplevet nogen synlig bedring, men min hud føles dejligt blød.
Jeg bilder mig ind at deres koffein til øjne har mindsket mine poser over øjnene en smule.
Jeg har lige bestilt begge deres primere, da jeg har store porer og ar efter acne. Vil I også teste dem?
I øvrigt har jeg i flere år døjet med tør hud på hælene og Chemistry Brands fodcreme er den eneste, der har kunne afhjælpe det. Og jeg har prøvet matas fodsalve og hælstift, flere cremer fra gewohl, camferine og mange andre inkl jeres råd om skrub dagligt med en køkkensvamp.
Lige et spørgsmål til sidst.
Hvordan kombinerer jeg bedst jeres AHA og niacinamid – altså hvad kommer først på huden? Og er det vigtigt med en toner først? I koreansk hudpleje er det vigtigt ift at balancere hudens PH.
Og hvad med at teste Alpha-H liquid gold?
PS. Jeg ELSKER jeres salve!!!

Katja Moikjær

Tusind tak Camilla 🙂 Jeg er i gang med den ene primer faktisk.
AHA først og niacinamid bagefter.
Toner er fuldkommen ligegyldigt. Det med at balancere hudens ph er ren volapyk. Du skal ikke bruge et basisk renseprodukt, der irriterer huden, og hvis du gør det, så kan en eller anden skintonic ikke afhjælpe problemet alligevel.
Alpha-H liquid gold – Alpha-H er glykolsyre i en alkoholbase. Unødvendigt og ikke godt for huden :-/ Vælg et glykolsyreprodukt uden alkohol i stedet- Alpha-H har flere uden alkohol.

Camilla

Tusind tak for svaret!

Sanne

Tusinde tak for altid ærlige og meget brugbare reviews og anbefalinger. Jeg har endnu ikke prøvet The Ordinary, men bliver meget fristet……Mit spørgsmål går på, om jeg(har tør og ret lys og sart hud) kan kombinere deres hyalyronserum og deres retinolserum? Jeg bruger, i forvejen, jeres T-zone peeling(hver eller hver anden aften afhængig af min huds tilstand). Jeg tænker om jeg fx kan bruge t-zone peeling og retinolserum om aftenen og hyalyronserum om morgenen? Eller har I bedre forslag?

Katja Moikjær

Hej Sanne. Jeg har ikke selv erfaring med hyaluronserum, men det lyder fint – vær altid forsigt med retinol i starten, det kan give irritation, hvis du har meget sart hud.

Trine

Hej dåser 🙂
Jeg bestilte fra deciems hjemmeside i søndags, men har endnu ikke hørt mere om min bestilling..
Så nu blev jeg helt nervøs for om de er til at stole på.. men i har vel ikke dårlig erfaring med dem? Hvor hurtigt sender de efter en bestilling?
Hilsen Trine

Katja Moikjær

Hej Trine
Jeg kan se, der er gået cirka en uge fra jeg bestilte til de sendte. Så det går ikke voldsomt hurtigt, men de skal nok levere. Kh. Katja

Trine

Årh okay, så er jeg mere rolig 🙂
Og tak for svaret..

Henriette J

Hej med jer!
Sjovt har lige fået VitaminC Suspension 23%, Caffeine solution og Niacinamide10% ind af døren.
Er dog noget overrasket oven den grynede konsistens i vitaminC og så synes jeg den svier. Meget! Plejer ellers ikke at være sart men det er måskeb bare den høje koncentration jeg skal vænne mig til;)
Tak for relevante og brugbare råd som altid!:)

Helle

Jeg har luret på deres produkter længe og vil nu gerne igang, så tusind tak for det her indæg 🙂
Med hyperpigmentering, akne og ar derefter, hvad vil i så anbefale?
Jeg har kigget på
Niacinamide 10% + Zinc 1%, Azelaic Acid Suspension 10%, Advanced Retinoid 2% og Alpha Arbutin 2% + HA, men er det overkill og hvilke af dem kan kombineres?

Sash

Overvejer helt det samme!

Stine

Jeg overvejer det samme. Tror de alle kommer i kurven. Smider nok også en primer i, når nu vi er i gang. Det er jo heldigvis ret billigt! 🙂

Sasha

Jeg bruger i forvejen jeres t-zone peeling, kan jeg tilføje både The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% og The Ordinary Advanced Retinoid 2%?
Jeg har akne, akne-ar, rødme, ekstremt fedtet hud og store porer.

Katja Moikjær

Det kan du. Start med den en ad gangen så du ved hvad du reagerer på hvis du skulle opleve en reaktion. Men de kan godt kombineres.

Sasha

Tusind tak for svar!!
Jeg har lige et andet spørgsmål i forhold til jeres produkter: jeg har i en måneds tid brugt jeres t-zone peeling efterfulgt af jeres alt-i-en creme (med rigtig gode resultater, jeres fugtighedscreme er den eneste jeg nogensinde har kunnet tåle og min hud bliver så pæn af den, tak for den!). Det har fungeret fint med rens og så de to cremer, men de sidste to aftener har cremen ‘fnuldret’ når jeg afslutter med alt-i-en. Det er aldrig sket før, og det er sket både hvor der kun er gået 5 min mellem påføring og denne aften hvor jeg lod der gå 30 min mellem påføring. Hvad Søren kan det skyldes? Jeg har absolut ikke ændret noget eller gjort det anderledes, så jeg forstår ikke helt. Måske er det ligemeget, men jeg er lidt bange for at jeg får nuldret en af cremerne af så jeg ikke får den gode virkning fra begge produkter. Er der noget jeg kan gøre for at undgå det? Endnu engang tak for jeres svar og tak for jeres virkelig gode produkter!

Katja Moikjær

Hej Sasha. Det er sært. Har du skiftet renseprodukt? Har du noget som helst i ansigtet, du ikke har på normalt? Jeg kan ikke selv få dem til at fnuldre, lige meget hvor meget jeg putter på. Du må have noget andet i ansigtet også, der gør det?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *