Tema: De dyreste cremer

14.11.16
Luksuscremer

Luksuscremer

Da Estée Lauder i 1956 lancerede Re-Nutrive til 115 dollars for en krukke, sprængte brandet grænserne for, hvad hudpleje kunne koster. Siden er en høj pris blevet et marketingredskab i sig selv, og de 1000 dollars, som de 115 dollars i dag ville svare til i 2016-penge er overgået mange gange. I dag er Re-Nutrive med en pris på 2425 kroner for det dyreste produkt i Danmark langt fra i den højeste prisklasse.

Når man vil signalere effektivitet og luksus, er pris et vigtigt redskab. Hvis det er så dyrt, så må det jo også virke, ikke sandt?

Et eksempel på en af de dyreste og mest gennemtestede ingredienser derude er Matrixyl 3000. Det er en peptid, som et enkelt firma har patent på, og der findes en masse studier, der dokumenterer dets effektivitet. Det koster cirka 5.000 kroner for et helt kilo. Og der skal som standard under 1 % i. Så kan I jo selv regne efter.

Vi har her fundet nogle af de dyreste cremer på de danske markeder og forsøgt at finde ud af, hvad der er i dem, og hvorfor de koster så meget.

Vi har prøvet nogle af dem, men i sagens natur langt fra dem alle, så vores vurderingen er som altid baseret på ingredienslisten og publicerede studier.

Creme de La Mer
Creme de La Mer er til en pris på 1.070 kroner for 30 ml. ikke engang dyr i dette selskab. Og heldigvis for det, for effekten af denne hypede creme er mildest talt uimponerende. Det pæneste, jeg kan sige om den er, at indholdet af deres alger er højt. Det står først på ingredienslisten. Men der er aldrig publiceret et eneste studie af de meget omtalte alger. Det er der tilgengæld af alger generelt, som kan mange pæne ting og findes i mange produkter, men ikke ligefrem er noget mirakel. Læs mere i denne ældre anmeldelse. Der er da også efterfølgende lanceret flere serum i serien, med nogle meget MEGET lange ingredienslister med velkendte ingredienser som for eksempel peptider og niacinamid i deres “The Regenerating Serum”. Det er gode, dokumenterede og effektive ingredienser, men hvorfor behøver de dog dem, når de har Max Hubers mirakelkur fra det ydre rum? Ej spøg til side. Der er mange gode og effektive produkter hos La Mer, der nyder godt af at være i stald hos Estée Lauder. For eksempel er “The Regenerating Serum” er godt eksempel på et moderne antiage serum.

Creme de la Mer kan købes i udvalgte Matas og Magasin.

Sisley Supremya Baume
Sisley sælger fransk velduftende hudpleje fyldt med blomster og planteekstrakter, og det sidste skud på stammen er en natcreme til knap 5.000 kroner. Den er lyserød, fløjlsblød og dufter af roser – svært ikke at blive forelsket i. Men hvad får man så for sine 5 tusindkronesedler?

I første omgang fik jeg bumser – ligesom jeg fik af La Mer. Disse dyre cremer er generelt nogle virkelig fede cremer med adskillige olier i, der potentielt kan tilstoppe porrerne. På den anden side er cremen også guf for min tørre hud, og de mange interessante planteekstrakter og planteolier har potentiale.

Men den fine krukke med guldlåg kan ikke holde de sarte planteekstrakter stabile. Generelt er de dyreste cremer også på krukke. Det signalerer luksus og appelerer til denne særlige målgruppe. Desværre er det også en yderst ineffektiv emballage – selvom den pynter på toiletbordet.

Sisley Supremya Baume findes i Magasin og på Matas’ online.

Tromborg North Anti-Aging Molecular Messenger Cream
Danske Tromborg vil også gerne være med i de højere prislag, og 2.450 kroner koster hendes Anti-Aging Molecular Messenger Cream.

Cremen indeholder mange fantastiske ingredienser, og som altid dufter den skønt. Tromborg kan virkelig noget med dufte, nydelse og æstetik. Duften kommer selvfølgelig med en pris i form af parfume og æteriske olier.

Cremen er proppet med alt godt fra ingrediens-håndbogen. Der er næsten ikke noget, du ikke finder her. Der er peptider i massevis her, og de er ikke specielt sarte. Det er planteekstrakterne og antioxidanterne til gengæld, og jeg ville ønske, den var i en luft- og lystæt emballage, men Tromborg elsker krukker, desværre.

Tromborg kan købes i Magasin og udvalgte Matas, men kun udvalgte forhandlere har den eksklusive hudplejeserie.

MBR Liquid Surgery Serum

Dette tyske serum er uden sammenligning den dyreste i selvskabet til 14.063 kroner for 50 ml.

Hvad kan man få for 14.000 kroner? En MacBook Pro med Retina skærm. 14 dages ferie på en tropeø. En ny sofa. En racercykel. Nye hårde hvidevarer.

Eller 50 ml. MBR Liquid Surgery Serum.

Som navnet indikerer vil tyske MDR gerne signalerer at dine 14.063 kroner giver dig samme effekt som at lægge dig under kniven. Og for 14.000 kroner kan du da også få adskillige behandlinger med botox, restylane, laser eller endda den dyre thermage.

For dine 14.063 kroner får du så i det mindste også en lufttæt pumpe til dine 50 ml. MBR Liquid Surgery Serum. I den er der en blanding af ceramider, sheasmør, hyaluronsyre, gode peptider og hydroliserede proteiner. Alt sammen gode og veldokumenterede ingredienser, som de mest effektive antiage-produkter derude – i alle prisklasser – bruger.

Så er der også en ingrediens i, som MBR kalder Liquid Surgery Complex. Den består af ingredienser, der tilfører molekylær ilt til huden. MBR (og andre mærker, der bruger det samme) bruger nogle fluorocarboner, herunder perfluorohexane. Et ældre studie har vist, at dette kan øge hudens barrierefunktion, men der er ingen publiceret forskning der dokumenterer, at det har en effekt på rynker. Dertil er problemet ved at tilføre ekstra ilt til huden, at man risikiere at øge skader fra de frie radikaler – dem som vi gerne vil mindske med antioxidanter.

MBR kan i Danmark kun købes på klinikker, blandt andet her.

Helena Rubinstein Re-Plasty Age Recovery
I det selskab virker Helena Rubinsteins Re-Plasty Age Recovery jo næsten som et budgetkøb til 2225 kroner for 50 ml. Re-Plasty serien er omfattende, men kredse omkring to klassisk Rubinstein cremer, der nok skal blive elsket af brandets klassiske målgruppe. En ultraluksuriøs konsistens på krukke virker umiddelbart attraktiv.

Både dag- og natcremen fra Re-Plasty giver da også en umiddelbart forskønnende effekt på huden på grund af Rubinsteins lækre blanding af silikone, glycerin og let shimmer.

Nat-cremen er ned til næsten mindste detalje en tro kopi af YSL Forever Youth Liberator Serum-in-creme. Prisen taget i betragtning er der sparet på de aktive ingredienser. Pro-Xylane, Hyaluronsyre og et extrakt af blåbær.

Dagcremen er lavet over samme base, men her kommer så den interessante aktive ingrediens madecassoside. Den er kendt for en effekt på brændsår, men også på UV-skader, hyperpigmentering og andet. Det er en yderst interessant ingrediens, Rubinstein har bragt i spil her.

Rubinstein Re-Plasty Age Recovery finder du i Matas og Magasin.

Elizabeth Arden Anti-Aging + Intensive Repair Daily Serum
Elizabeth Ardens Prevage serie er fantastisk – men der er altså ingen grund (udover markedsføring) til at den skal være så dyr. Men hvis du vil bruge penge, så vælg noget der virker. Og det gør Elizabeth Arden Prevage.

Prevage-seriens serum er spækket med antioxidanter og reparerende ingredienser samt ikke mindst Ardens stjerne i showet idebenone. Idebenone er et derivat af Q10, som i måske kender bedre. Q10 har vist sig at have flere positive effekter for huden, og påstanden er, at idebenone, som er en (simplificeret sagt) koncentreret form for Q10, virker endnu kraftigere. Dette kan dog ikke bekræftes, der findes ikke uafhængige studier, der sammenligner de to stoffer direkte.

Nyd i øvrigt at vi i Danmark trods alt får rabat – I USA koster Elizabeth Arden Anti-Aging + Intensive Repair Daily Serum 230 dollars. Herhjemme koster den kun 1200 kroner for 30 ml.

La Prairie Cellular Serum Platinum
For 5060 kroner får du hos tysk-ejede La Prairie et alkohol/glycerin baseret serum med samme problemer som dem vi tit ser fra Vichy, Lancôme og andre L’oréal-ejede firmaer. En så høj koncentration af alkohol giver irritation og tørhed, for ikke at tale som celledød, som også Paula Begoun påpeger, og samtidig kritisierer indholdet af padderok, der er cytotoksisk (giftigt for celler).

Der er skam også peptider i, ginseng og antioxidanter. Men…

I øvrigt har platin ingen dokumenteret positiv effekt på huden. Når man søger på studier af “platin og hud”, så dukker der kun studier op af, i hvilket omfang minearbejdere bliver udsat for eksem og ophobning i huden, når de opholder sig for længe i platin-miner…

La Prarie finder du på Matas.dk

Estée Lauder Re-Nutriv Ultimate Diamond Sculpting/Refinishing Dual Infusion
På samme måde som platin hos La Prairie har Estée Lauder brugt trøffel og guld i deres Re-Nutriv Ultimate Diamond Sculpting/Refinishing Dual Infusion. Og det er skam ikke bare trøffel og guld. Det er en

“Sjælden opdagelse. Sjælden luksus. Den banebrydende infusion hjælper med at give energi til 100 millioner hudceller i ansigtet for et fastere, mere formet og raffineret udseende med en utrolig glød. Black Diamond Truffle, en af naturens mest sjældne skatte, er nu, gennem en hemmelig proces, transformeret til et rent, dyrebart ekstrakt. 10.000 timer tog det at udvikle denne virkningsfulde infusion til huden. I den gyldne flakon findes Black Diamond Truffle Extract og vores mest avancerede ungdomsgivende og løftende teknologier.”

Hvis vi koger salgstalen ned, så indeholder Re-Nutriv Ultimate Diamond Sculpting/Refinishing Dual Infusion ganske rigtigt sort trøffel, guldstøv og Estée Lauder koncernens bedste ingredienser. Sort trøffel smager dejligt, men mangler ligesom guldstøv fuldkommen nogen dokumentation for at det har en effekt i hudpleje.

Estée Lauder-koncernen har derimod mange andre fremragende ingredienser til deres rådighed, som også er i dette serum. Den indeholder aktive ingredienser fra de bedste af Cliniques og Estée Lauders øvrige serum, men samtidig flere andre, så det er ikke muligt at finde en eksakt dupe til en lavere pris.

Magasin og Matas forhandler Estée Lauder, og Feelunique har sortimentet lidt billigere end i Danmark.

Shiseido Future Sulution
Shiseido har med Future Solution satset alt på et bræt. Mens hovedparten af de øvrige produkter i dette indlæg har ingredienslister så lange som et ondt år, der flyder over med peptider og antioxidanter, der skal tilføre noget til huden, så går Shiseido en anden vej.

Shiseidos egen forskning har bragt dem på sporet af serpin B3. Serpin B3 er et protein, som de har fundet ud af, der er høje mængder af i ru hud. Og ved at hæmme dannelsen af serpin B3 vil Shiseido forbedre kvaliteten af vores hud. Dette gør de med stoffet 1-Piperidine Propionic Acid, som deres egne studier har fundet giver en forbedret barriere funktion, hud-tekstur og overflade.

Denne fornøjelse koster dig 2.420 kroner for 50 ml. på krukke. Der er ikke andet af interesse i.

Shiseido Future Sulution kan findes i Magasin, Matas og på Feelunique.

Bioeffect EGF Serum
Bioeffect islandske EGF-produkter skiller sig ud. Dels er de med 1.849 kroner for det dyreste produkt ikke engang dyre i dette fine selskab. Og dels er de baseret på en enkelt gennemskuelig og veldokumenteret ingrediens, der gør det nemt at se, hvorfor netop deres produkt koster mere end hvad man ellers kan købe.

Bioeffect indeholder EGF – Epidermal Growth Factor. En vækstfaktor, der stimulerer dannelsen af nye sunde hudceller i huden. Effekten er veldokumenteret og bliver publiceret.

Og det skiller Bioeffect ud fra resten af dette selskab på den positive måde. Du kan heller ikke købe noget tilsvarende andre steder, så her har prisen en berettigelse. Vi har ved flere lejligheder anbefalet Bioeffect, hvis du søger et produkt, der kan gøre en forskel for ældet hud, og den anbefaling gentager jeg gerne her. Til gengæld er jeg ikke stor fan af cremerne i serien.

Du kan købe Bioeffect i blandt andet Magasin og på Spashop.dk.

Lancôme Absolue l’Extrait Regenerating and Renewing Ultimate Elixir-Concentrate

Her er ingrendienslisten på Lancômes serum til 2.900 kroner:

Rosa Damascena Flower Water, Water, Propanediol, Glycerin, Hydroxypropyl Tetrahydropyrantriol, Hydroxyethylcellulose, Hydrolyzed Linseed Extract, Phenoxyethanol, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Eugenol, Triethanolamine, Salicylic Acid, Chlorphenesin, Limonene, Linalool, Xanthan Gum, Propylene Glycol, Geraniol, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Rose Extract, Disodium EDTA, Citric Acid, Citronellol, Citral, Coumarin, Parfum/Fragrance.

De ingredienser, jeg har markeret med fed er alle de ingredienser, der får produktet til at hænge sammen, føles glat på huden, konserveringsmidler, vand – alt sammen vigtige ingredienser til at skabe et sammenhængende produkt, men i sidste ende ikke noget, der gør hverken til eller fra for netop din hud.

De ingredienser, jeg har markeret med kursiv er parfume. Alle er på EU’s liste over særligt deklarationspligtige parfumestoffer. Dette er nu ikke særligt for Lancôme. Eneste uparfumerede undtagelse i dette selskab er Bioeffect.

Tilbage er fem ingredienser – i den rækkefølge de optræder på ingredienslisten, og derfor også i den rækkefølge der er mest af.

  • Rosa Damascena Flower Water
  • Hydroxypropyl Tetrahydropyrantriol
  • Hydrolyzed Linseed Extract
  • Salicylic Acid
  • Rose Extract

Rosa Damascena Flower Water er et vandigt udtræk fra Damascenerrosen. Rosenvand indeholder cirka 10-50% rosenolie. Olie fra Damaskrosen er især kendt for sin smukke duft, men har også en række kendte medicinske kvaliteter. I forhold til hudpleje er det værd at nævne, at det virke som antioxidant og antiinflammatorisk. Bagsiden er naturligvis, at den er kraftigt parfumeret.

Hydroxypropyl Tetrahydropyrantriol kaldes også Pro-Xylane og er en gammel-kendt ingrediens hos Lancôme. Den findes også i L’Oréal Paris Revitalift og i resten af L’Oréal koncernen. Pro-Xylane binder fugt i huden på lidt samme måde som Hyaluronsyre. Læs mere om den her.

Hydrolyzed Linseed Extract – Hørfrø har mange gode egenskaber og også for huden. Det indeholder blandt andet gode fedtsyrer. Her er det i hydroliseret form, som groft sagt betyder, at det er gjort meget småt, så det bedre trænger ind.

Salicylic acid er selvfølgelig salicylsyre. Salicylsyre er godt – her er dog næppe meget i.

Og så til sidst til det, som al markedsføringen og salgsmaterialet handler om. “Rose Extract”. Og hvad er så det? Lancôme skriver selv:

Backed by the work of our research, Absolue L’Extrait continues to offer women a new generation of skin-rejuvenating efficacy with the creation of Absolue Pressé of the Lancome Rose native cells.

Through a patented high-pressure cell dissociation process, the Lancome Rose native cells are fractures to release their rejuvenating potential. This also imparts a surprising soft, velvety texture for an ultimate sensorial experience.

Jeg tolker det som at rose extract dækker over stamceller – men jeg kan tage fejl. Stamceller fra planter har vi set før. Estée Lauder får dem fra hindbær. Æbler er også et populært valg. Vi ved stadig meget lidt om deres effektivitet, selvom det er et interessant område, og vi ved absolut intet om, hvorvidt stamceller fra roser, æbler, hindbær eller en helt fjerde plante er mest effektive.

Forhandles i Matas og Magasin.

YSL Or Rouge serum

Både Lancôme, Rubinstein og YSL kommer fra L’Oréal, men hos YSL er de mere til safran med deres 2.900 kroners serum.

Nestled in the high peaks of the Atlas Mountains in Morocco, a rare flower blooms. At its heart, a divine offering more precious than gold, collected by hand – the Pistil of Saffron Flower. With double the concentration in Saffron, Or Rouge Serum is the ultimate in skin revitalization and skin tone uniformity. Defy the 11 signs of ageing: Roughness, Firmness, Dullness, Elasticity, Wrinkles & fine lines, Skin tone uniformity, Pore visibility, Dark spots, Redness, Sagging, Smile lines with Or Rouge.

Safran er verdens dyreste krydderi og derfor har det fået navnet “det røde guld”. (I har godt lagt mærke til nu, hvordan alle disse produkter kommer krydret med en særlig eksotisk historie, ikke?)

Men selvom Safran er verdens dyreste krydderi, så er det heller ikke dyrere. Et halvt gram koster cirka 50 kroner i supermarkedet, og taget i betragtning hvor lille en del af det samlede produkt, der udgør, så er det selvfølgelig heller ikke forklaringen på den høje pris.

Når det kommer til safran er det også begrænset, hvilken mirakuløs effekt på huden, der er dokumenteret i litteraturen. Det har det god fugtgivende effekt.

Resten af ingredienserne er en blanding af alt godt fra L’Oréals værktøjskasse: Pro-Xylane, Rhamnose, hydroliseret lechitin og den eksfolierende hepes. Gode ingredienser, men desværre i en serum rig på alkohol og parfume.

Forhandles i Matas og Magasin.

Giorgio Armani Crema Nera Extrema Supreme Recovery Oil

Stjerneingrediensen i Armanis luksusolie til 2.700 kroner er Myrothamnus Flabellifolia. Det er en ekstrem overlevelsesplante fra Sydafrika, der kan udtørre fuldkommen i ekstrem tørke for derefter at genopstå fuldkommen, når regnen kommer. Den hedder også “genopstandelsesplanten”. På samme måde som Jerichorosen, som vi også har hørt om i skønhedssammenhænge, så kan den derfor binde fugt i huden, og den er også en antioxidant. Er det så 2700 kroner værd? Du finder under alle omstændigheder den samme ingrediens i andre og billigere mærker som for eksempel Dr. Laprin.

Udover den lille genopstandelsesplante indeholder Crema nera extrema supreme recovery oil en masse gode olier: rapsolie, sesamolie, avocadoolie, olivenolie, arganolie og olie af nigellafrø. Bestemt en god olie, men…

Forhandles i Magasin.

Chanel SUBLIMAGE L’EXTRAIT
Chanel har desværre valgt et alkohol/glycerin baseret serum, som base for Sublimage l’Extrait, og alene af den årsag kommer min hud aldrig til at bryde sig om det. Læs mere om årsagen her. Derudover indeholder den Oxybenzone, et kemisk solfilter. Solfilter er en god ting i en solcreme, men jeg er ikke fan af at de sniger sig ind i produkter, der ikke er markeret med en SPF solfaktor. Solfiltre kan irritere hud og øjne, og jeg vil derfor kun bruge dem i dagtimerne, og når jeg selv vælger det aktivt til. Jeg synes ikke, det hører hjemme i et serum, som jeg også gerne vil kunne bruge om natten.

Det er en skam, for Chanel har valgt nogle ganske interessante ingredienser i deres serum. Det er dækket godt ind med både peptider, aminosyrer, antioxidanter, beroligende lakrids, squalane, hyarulonsyre, sheasmør og alger. Chanel har også tilsat stamceller fra vanille – samme kommentarer om stamceller gælder som ovenfor hos Lancôme.

Kan købes i Magasin.

Gode råd når du skal gennemskue hype og markedsføring:

  1. Glem de gode historier om eksotiske ingredienser – det er alligevel næsten altid noget andet, der virker
  2. Guld, perler, trøfler, diamanter, champagne og lignende, der lyder lækkert og eksklusivt har ingen effekt på huden. Det lyder bare godt.
  3. Farven i cremer stammer altid fra farvestoffer. Algeekstrakt giver ingen pæn blå/grøn farve, og hverken rosenolie eller rosenekstrakt farver en creme lyserød. Det gør kun tilsatte farvestoffer.
  4. Krukker sælger bedre end pumper, og producenterne holder fast i dem, fordi kunderne foretrækker dem. Men antioxidanter og sarte aktive ingredienser har det ikke godt i dem.
  5. Læs her hvilke brands der ejer hvem i skønhedsverdenen – det er ganske interessant viden.
  6. At noget er dyrt betyder ikke, at det er godt. Men det betyder heller ikke at det er dårligt – og der er også virkelig mange ineffektive billige produkter.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
Katja

Jeg går og overvejer, at investere i en Bioeffect EGF serum, men skal man vælge dag- eller nat serummen? Har læst i skriver om den originale, men hvilken er det af dem? 🙂

Helene Randløv

Hej Katja
Der er tre sera i alt: BIOEFFECT EGF Eye Serum, BIOEFFECT EGF Day Serum og den originale BIOEFFECT EGF Serum. Der er ingen natserum 🙂
Kh. Helene

Maj-Britt

Sjovt som jeg altid søger info på jeres side først 😁. Jeg er lige faldet over et EGF-serum i Normal til kr47 for 30ml fra Pure&Care. Der var også vitamin serum og andet i serien. Er det noget I kender. Jeg kan intet finde på nettet.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *