Den store guide til L’Oreals anti-age produkter

15.07.13
L'Oreal cremer

L'Oreal cremer

L’Oreal har aldrig været mit favorit hudpleje mærke. Tværtimod.

Produkterne er ofte kendetegnet ved, at de satser ensidigt på enkelte ingredienser, som er L’Oreals egne, og som vi ingen forskning har på, der er sluppet udenfor L’Oreals mure. Der er som regel ingen antioxidanter eller lignende essentielle ingredienser i, som vi ved er så vigtige. Derimod har der i mange år været tilsat store mængder alkohol i deres sera, og deres cremer er konsekvent i krukker, og så har der ikke været mange gode valg for en Pudderdåse.

Heldigvis er der kommet nogle interessante nyheder, som gør det værd at se nærmere på L’Oreals anti-age produkter igen. Men med minimum tre serier, som har flere underserier plus det løse, så er det svært at overskue. Især fordi produkterne indenfor hver serie ikke nødvendigvis har noget til fælles andet end navnet.
Så nu har jeg mig igennem L’Oreals sortiment. Jeg har ikke været igennem alle L’Oreal produkter, for siden jeg startede projektet er der kommet mindst et par nye og nogle stykker er udgået, og jeg har heller ikke brugt produkterne længe nok til at se effekten. Formålet er at give jer et indblik i de tre hovedserier, der er.

Moderskibet L’Oreal
L’Oreal er kosmetikkens gigant og ejer af brands som Garnier, Lancome, Armani, Maybelline, Vichy,  Kiehl’s, La Roche-Posay og mange flere. Forskningen foregår fælles i L’Oreal regi, og det betyder, at de effektive ingredienser går igen på tværs af mærkerne. Når det ene brand har fundet på noget, så kan du så sikkert som amen i kirken se det de kommende sæsoner i nye indpakninger hos alle søster-mærkerne.

Jeg har for eksempel lige hørt en masse til et pressemøde om Vichys særlige variant af salicylsyre LHA – den ser vi  også hos L’Oreal. Hvis du er fan af Lancome, så kan du sikkert finde det samme hos L’Oreal billigere i en anden indpakning.

10 – 20 – 30- 40 – 50 – 100
L’Oreal markedsfører som de fleste andre deres hudplejeserier til bestemte aldersgrupper. Det virker godt til markedsføring, men når du skal finde noget, der virker for dig, så giver det sjældent mening at se på produkter til en bestemt alder. Lad endelig være med at kigge på den slags. Hudtype og alder hænger ikke sammen.

Der er tre hovedserier på L’Oreals anti-age:

  • Youth Code
  • Revitalift
  • Age Perfect

Youth Code

L'Oreal Youth Code

Youth Code Super-Concentrated Serum minder så meget om Lancomes Genifique, at det burde være ulovligt at sælge Genifique til tre gange prisen. Faktisk svarer Youth Code Super-Concentrated Serum til, at du tager Genifique og tilsætter to virkelig gode peptider, som der ikke er i Genifique…

Jeg har været meget sur på Youth Code i tidernes løb, fordi de har haft mange irriterende ingredienser i deres ellers udemærkede produkt, der kunne være så godt. Og der er stadig en del alkohol i. Men derudover så er Youth Code Super-Concentrated Serum en spændende blanding af:

  • Peptider som er en gennemdokumenteret antiage ingrediens sammen med L’Oreals egen gærekstrakt, der også er det bærende element i Lancomes Genifique, men som der ikke findes publicerede undersøgelser af antiage effekter af. Faktisk, så har L’Oreal publiceret et enkelt studie af deres gærekstrakt – som viser, at det er godt til sart og reaktiv hud. Det er jo så noget ganske andet end rynker, og skeptikere som jeg selv kan ikke lade være med at tænke, hvorfor det ikke er rynker, der er blevet udgivet studier af?
  • HEPES der den samme eksfolierende ingrediens som Kiehl’s også bruger.
  • Hyaluronsyre der er en absolut dåse-favorit-ingrediens, som binder fugt i huden.
  • Flere andre interessante ingredienser, som det vil gå alt for vidt at skrive om her

Youth Code er også kommet i en Luminizer underserie, der hverken indeholder peptider eller gær, men derimod B3-vitamin og C-vitamin, der begge dele er gode ingredienser til pigmentpletter.

Revitalift

L*Oreal Revitalift

Der er så stor forskel på de enkelte Revitalift produkter, at man næsten ikke kan skrive noget generelt om dem. Der er også utroligt mange.

Men dem, jeg har haft fingrene i for nylig har indeholdt den sædvanlige udokumenterede L’Oreal gærekstrakt, HEPES og hyaluronsyre. 10 Total Repair Instant Serum indeholder også salicyloyl phytosphingosine, som har vist interessante anti-age egenskaber. Dette studie har fx. vist stoffets evner til klart at mindske rynker.

Men så er 10 Total Repair Instant Serum alligevel hæslig på samme tid. Der er alkohol i næsten alle L’Oreals sera, og i denne er det på en ulidelig 2. plads på ingredienslisten, hvilket man heller ikke er i tvivl om, når man dufter til den. Det kunne være så fremragende godt, og så…

Revitalift Laser

L'Oreal Revitalift Laser

Det forholder sig derimod helt modsat med den nye Laser serie fra Revitalift underserien (det er underserie under underserien – holder I tungen lige i munden?)

Revitalift Laser indeholder Pro-Xylane, som er (Ja, I gættede det) oprindeligt en Lancome-ingrediens helt tilbage fra 2006. Pro-Xylane binder vand til huden – lidt på samme måde som hyaluronsyre, som Revitalift Laser også indeholder sammen med gode gamle ceramider.

Samtidig indeholder Revitalift Laser også LHA – L’Oreals helt egen version af salicylsyre, som virker mere overfladisk, er mildere – og åbenbart ikke behøver en lav ph-værdi for at virke. Ifølge L’Oreal selv vel at mærke.

Denne serie nåede jeg faktisk at teste, fordi jeg kunne mærke en effekt og derfor blev ved. Og det virkede for mig. Jeg oplevede strammere hud og pænere hudtone (på grund af LHA) efter de to uger, jeg havde tid til at teste den i. Samtidig er der ingen nævneværdig alkohol i, og duften er behagelig. Det er klart mine foretrukne L’Oreal antiage produkter, selvom jeg aldrig kunne drømme om at sammenligne nogen hudpleje med effekten af moderne laser.

Age Perfect

L'Oreal Age Perfect

De klistrede og lugtende sera fra Age Perfect kan jeg derimod ikke engang få mig selv til at teste i en længere perioder. De lugter, klistrer, svier og når man dufter til dem, er man ikke i tvivl om, hvor meget alkohol de indeholder. AV siger min hud!

Age Perfect Cell Renaissance er nok det særeste produkt af dem alle. Et regulært glimmer-produkt til ansigtet. Et antiage serum med meget store mængder glimmer er nok ikke lige det man har brug for til at fremhæve sine rynker, hvis du spørger mig…

Den indeholder ProXylane ligesom Revitalift Laser, men i modsætning til Revitalift Laser, står det her nederst på ingredienslisten. Der er LHA i, men det er der også i alle de andre produkter fra L’Oreal efterhånden. Derudover indeholder dette produkt ikke meget mere end alkohol, silikone, glycerin og usandsynlig meget glimmer tilsat pæonekstrakt, som er en antioxidant, men derudover ikke har ret meget på cv’et. Der er ikke meget at komme efter her, med mindre man skulle have en forkærlighed for gule klistrede sera med glitter.

Age Perfect Intensive Re-Nourish Extraordinary Restoring Serum er et bedre valg omend ikke mere behageligt. Det indeholder stadig for meget alkohol, er stadig gult og klistret, men der er mere at komme efter på ingredienslisten. Det indeholder et soyaprotein, som virker som en peptid, der kan stimulere produktionen af collagen. Samtidig indeholder det hyaluronsyre, hydroxypalmitoyl sphinganine ligesom Revitalift og noget, der hedder hydroxypatite.

Hydroxypatite har jeg aldrig før set på en ingrediensliste. Det er en form for calcium, som udgør størstedelen af vores knogler. Jeg har først nu set, at man også bruger det i udlandet som en permanent filler. Betyder det, at det virker, når man bruger det på huden? Det er selvfølgelig slet ikke det samme. Det er normalt et stof, man bruger til nye hofter og den slags.

Age Perfect Cell Renaissance natcreme er en alkoholfri og langt mere behagelig oplevelse. Det er en fed natcreme, som indeholder squalane (en god antioxidant som du også finder i hovedparten af Kiehl’s cremer – et andet L’oreal firma). Samtidig indeholder den en meget fin række af andre gode ingredienser, som jeg ikke ville tøve med at anbefale varmt, hvis ikke den var på krukke – som er det andet evindelige problem hos L’Oreal. Det samme gælder Pro Calcium natcremen.

Lidt om alkohol
Generelt kan det meste af L’Oreal koncernen godt lide alkohol i deres sera. Revitalift Laser og de to Youth Code (især Luminizer) i denne test formår heldigvis at begrænse sig. Jeg har også set det i flere L’Oreal cremer på krukke, hvor det giver endnu mindre mening. Mange har ingen problemer med alkohol, men det kan irritere og udtørre huden – især hvis den i forvejen er tør og sart.

Lidt om krukker
L’Oreal har som så mange andre mærker en forkærlighed for krukker til deres dagcremer og natcremer. Vi bryder os ikke om krukker, men deres serum er heldigvis godt pakket ind. L’Oreals cremer er godt konserveret, så du skal ’kun’ bekymre dig om eventuelt tab af ustabile ingredienser.

Men…Det der altid vil gøre L’Oreal interessant er prisen. Der er ikke mange andre, der ligger i det prisleje med antiage produkter, der virker. Alle produkter koster mellem 100 og 120 kroner, og jeg kan umiddelbart kun komme i tanke om Nivea, der ellers kommer bare derned omkring i prisleje. Olay, som altid er mit favoritbud på billig antiage der virker, er noget dyrere. Og hvis du går efter L’Oreals hudplejeprodukter, så er prisen vigtig.

Her kan du købe det
L’Oreals hudpleje kan du købe i for eksempel Matas, større supermarkeder og stormagasiner. Priserne ligger mellem 100 og 120 kroner.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
16 kommentarer
Camilla Michelsen

Fedt indlæg! Dejligt med lidt test/nørderi/behindthescenes!
Jeg vidste faktisk ikke at Kiehls og La Roche Posay var under L’Oreal. Troede det var apotekermærker helt igennem. Skal man så have større betænkeligheder ved de mærker?
KH Camilla

Pudderdåse Katja

Tak Camilla. 🙂 Jeg er glad for at I gider læse det.
Listen over L’Oreal mærker er MEGET lang. De ejer halvdelen af skønhedsverdenen og resten ejer Estée Lauder 😉
Det synes jeg ikke er grund til bekymring overhovedet. Men det er en illusion at apotekermærker pr. automatik er bedre end andre. Man kan fx. købe La Roche-Posay i de italienske supermarkeder. Og der findes også nogle værre skodprodukter på de danske apoteker.
Man skal bare have en sund skepsis overfor det hele, hvad end det bliver solgt på apoteket, i Matas eller i Magasin.

Pudderdåse Katja

Hele listen over L’Oreal brands (fra wikipedia)
Professional products
L’Oréal Technique
L’Oréal Professionnel, including ARTec and Innate
Kérastase (created by L’Oreal in 1964)
Kéraskin Esthetics, created by L’Oreal in 2007 and specializing in skin care professionals.
Matrix Essentials, founded by Arnie Miller in 1980 and acquired by L’Oreal in 2000.
Mizani, founded in 1991 and bought by L’Oreal in 2001.
PureOlogy Research, founded in 2001 and acquired by L’Oreal in 2007.
Redken 5th Avenue NYC, founded by Paula Kent and Jheri Redding in 1960 and acquired by L’Oreal in 1993.
Shu Uemura Art of Hair
L’Oreal Luxe
Lancôme
Yves Saint Laurent
Giorgio Armani
Biotherm
Cacharel
Diesel
Maison Martin Margiela
Viktor & Rolf
Ralph Lauren
Kiehl’s
The Body Shop
Shu Uemura
Stella McCartney
Clarisonic
Paloma Picasso
Drakkar noir
Urban Decay
Yue Sai
Helena Rubinstein
Consumer products
L’Oréal Paris
Ombrelle
Garnier
Maybelline
SoftSheen-Carson
Le Club des Créateurs de Beauté
Essie
Active cosmetics
Vichy
La Roche Posay
Inneov
Skinceuticals
Roger&Gallet
Sanoflore
Dermablend

henrik boysen

Super lækker artikel Katja. 🙂
Kan ikke forstå at firmarene gider forvirre folk så meget, med alle de mærklige navne, som + 40 +50, lifting, firming, creme de la mer, rynke cremer, og super skin boost, de navne fortæller os intet om hvad vi står i hånden med. Det eneste som fortæller os hvad vi står i hånden med er ingredienslisten, og konsistensen på produktet. Men det sælger jo 🙂
Syntes også det er øv at L´orial som har så mange milliarder, ikke kan diske op med flere gode produkter, så svært er det jo heller ikke 🙂
Bare fyld dem med
Antiinflammatoriske ingredienser, som bekæmper inflammation i huden. Kan eksempelvis være Aloe vera, Kakaosmør eller kamille.
Antioxidanter (som beskytter huden) kan eksempelvis være. Grøn te, olivenolie, vitamin E eller C.
Celle reparerende ingredienser (skin-identical ingredients) (som reparere huden) Kan eksempelvis være Glycerin Ceramide 1,2,3,4,5,6 eller Cholesterol.
Celle kommunikeerne ingredienser. (får cellerne til at arbejde hurtigere og opfører sig yngre.) Kan eksempelvis være A vitamin, B3 vitamin eller peptides.
De har jo råd til det 🙂
God dag og endnu engang super artikel 🙂

Pudderdåse Katja

Tak Henrik. Som du selv siger: Det virker i markedsføringssammenhænge. Men god reklame er der nu ikke nødvendigvis i sig selv noget dårlig moral i.

Lise-P // Oohblahblah

Interessant indlæg 🙂
Jeg bruger selv Youth Code Concentrated Serum, og det er blevet til et genkøb. Den er virkelig god til min hud, og giver den ekstra fugt, som jeg har brug for, under min dagcreme 🙂

Pudderdåse Katja

Tak Lise. Og godt at den virker 🙂

Kathrine

Hej alle pudderdåser
Kan youth luminizer også bruges til at dæmpe ar efter urenheder ?? så kunne det være et godt køb for mig 🙂
et sidespring…Hvad vil I egentlig anbefale man bruger til ar på arme efter at have kløet i knubber på armen (fyyy, ja jeg ved det godt men kan sgu ik lade være! ) ?
Er fyldt med røde mærker og det ser så forfærdeligt ud……. knubberne er dæmpet efter jeg er begyndt at skrubbe mere og bruge carbamid. Men mærkerne er der stadig!
nogle med erfaringer der kan byde ind med noget effektivt? 🙂
Mvh
Kathrine

Pudderdåse Katja

Måske…. Ar er noget tricky noget.
Har du læst mit indlæg om Keratosis Pilaris? https://pudderdaaserne.dk/2010/05/06/rode-knopper-pa-armene-keratosis-pilaris/
Du skal supplere carbamid med noget AHA-syre.

Kathrine

Hej Katja
Ja det har jeg, og derfor begyndt at bruge carbamid 10%. men det hjælper ik 100 pct på problemet og arrene er der stadig….hmf :/
vil prøve at supplere med aha. 🙂 tak for tippet.

Nina

Hold op altså – gang på gang udgiver I indlæg som jeg har siddet og sukket efter. I er altså FANTASTISKE, I to pudderdåser 😀 Jeg har længe opgivet at finde rundt i L’Orelas produkter, fordi det lige præcis er kæmpe jungle for os ‘almindelige’ forbrugere. I skal vide at jeg sætter kæmpe pris på alt hvad I laver, og for ikke at blive forvirret af for mange menneskers gode råd og sjove idéer, har jeg for længe siden valgt at holde mig helt og holdent til det I skriver – for mig er I den mest troværdige kilde jeg kan opdrive. Endnu engang tak for jeres kæmpe arbejde <3

Pudderdåse Katja

Tusind tak for de søde ord Nina <3

Anne

Kan i anbefale en mild (gerne uparfumeret) og ikke for dyr anti-age creme, altså en der modvirker rynker og evt pigmentpletter? Gerne med A og B vitamin i.

Cecilia

Tak for et super godt og gennemarbejdet blog indlæg! Selvom jeg ikke selv bruger antirynke-produkter (endnu…) synes jeg det er virkelig spændende at læse om de aktive ingredienser i produkterne!

Pudderdåse Katja

Tusind tak Cecilia 🙂

Godmorgen og godnat // Lidt om renserutiner | Lise Balslev

[…] Cellular Performance Lifting Cream fra Kanebo og rosehip oil fra Trilogy. psst…ifølge dem her, så er Youth Code Serummet fra L’oréal stortset den samme som Lancômes Génefique Youth […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *