Dåseposten: Gør kemisk peeling det sværere at blive brun?

23.05.16

image

Hej Pudderdåserne

Jeg bruger pudderdåsernes AHA-serum og er utrolig glad for det!

Men efter solen er begyndt at titte frem og man kan tænke på at opbygge en tan, kom jeg til at tænke på om serummet virker blegende på huden, og man har sværere ved at blive brun, når man anvender det?

Mvh. Emma

Kære Emma

Tak for et rigtig godt spørgsmål.

Nej, AHA-serum virker ikke decideret blegende på huden. AHA eller glykolsyre virker ved at fjerne det øverste lag af døde, gamle hudceller og stimulere dannelsen af nye hudceller, så der kommer et nyt lag pæn hud frem til overfladen. Det samme gælder også andre former for syre som man kan finde på at bruge på huden. Effekten er dog mest udpræget ved AHA, da den virker dybest i huden og stimulerer nye hudceller, hvorimod salicylsyre virker på overfladen. Læs mere om forskellene her.

Denne hurtigere udskiftning af hudceller betyder dog også, at din brune farve vil holde i kortere tid. Simpelthen fordi huden udskifter sig selv hurtigere.

Til gengæld vil du få en meget pænere omend måske lidt mindre brun hudfarve, fordi AHA serum sørger for, at huden er pæn og glat, hvilket giver en meget mere jævn hudtone og kulør.

Så selvom glykolsyre og AHA-serum ikke virker blegende, så kan den altså alligevel forringe holdbarheden af din feriekulør. Til gengæld oplever du forhåbentlig, at din kulør er pænere og mere jævn, selvom den måske ikke er helt så kraftig.

Kærlig hilsen Katja

PS. Husk nu at den brune farve er et tegn på, at huden har fået for meget sol, og at den forsøger at beskytte sig selv. Pas på solen derude!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
13 kommentarer
Ann

Er det ikke generelt en skidt ide at bruge AHA hvis man ønsker at blive solbrun/ikke beskytter sig tilstrækkeligt mod solen? AHA gør jo huden ekstra sensitiv overfor solen og derved også solens skader som rynker og pigmentpletter…

Sabrina

Jeg skulle lige til at spørge om det samme. Jeg har altid hørt at AHA øger fotosensitiviteten.

Katja Moikjær

Kære Ann
Jo AHA øger sensitiviteten overfor sollys. Men så heller ikke mere end det. Jeg vil hellere sige, at det er en rigtig dårlig ide at bade i solen og ikke beskytte sig tilstrækkeligt. Ligegyldig om man bruger AHA eller ej.
Kh Katja

Timothy Benjamin

Hej I to,
Nu hvor vi er inde på det med at en AHA virker dybest, er det så primært jeres AHA-produkt. eller er det AHA (her glykolsyre) generelt?

Knus

Katja Moikjær

Det er det hele. Glykolsyre er glykolsyre – ligegyldig om det er vores eller andre.
Såfremt det er et velformuleret produkt selvfølgelig. Der findes også dårlige produkter derude, der kalder sig noget med AHA

S

Jeg har kilarotis pil… hudsygdom på mine arme – Vil jeres kemiske peeling hjælpe?? Har prøvet alt og vil sådan ønske det kunne forsvinde :((

Katja Moikjær

Ja, det hjælper. Men fortæl mig først lige hvad du har prøvet?

Birgitte Lyngsø

Hvordan fungerer AHA sammen med selvbruner?

Katja Moikjær

Lidt på samme måde, men med den forskel at selvbruner jo holder endnu kortere tid. AHA giver en pænere hud og dermed en pænere og jævnere kulør, men vil også forringe holdbarheden af din selvbruner.

Ann

Kære Katja,
jeg undersøgte det lige nærmere. FDA i USA citerer et studie der siger følgende:
“These studies confirmed previous industry studies indicating that applying AHAs to the skin results in increased UV sensitivity. After four weeks of AHA application, volunteers’ sensitivity to skin reddening produced by UV increased by 18 percent. Similarly, the volunteers’ sensitivity to UV-induced cellular damage doubled, on average, with considerable differences among individuals”
http://www.fda.gov/Cosmetics/ProductsIngredients/Ingredients/ucm107940.htm
Spørgsmålet er, om ikke aha er noget man skal holde sig fra, hvis man ønsker at være solbrun (og derved ikke beskytter sig tilstrækkeligt mod solen). Ellers kan aha’en vel desværre gøre mere skade end gavn.

Katja Moikjær

Det, vi ved om AHA, er, at de fjerner de øveste lag af døde hudceller. Det i sig selv er nok til at øge lysfølsomheden. Og ja, det gør AHA.
MEN jeg vil aldrig opfordre til at undgå AHA, hvis man vil ud og solbade. Simpelthen fordi det ikke er nok. Det er ALDRIG en god ide at opsøge sol og en solbrun farve. Hvad end man bruger AHA eller ej. Solbadning er skadelig for alle. Punktum.
Vores anbefaling er som altid: Beskyt dig mod solen.
Det kunne aldrig falde mig ind at opfordre til at droppe syrepeelingen og så er det ok at gå ud i solen. Hvis du forstår hvad jeg mener 🙂 Beskyt dig ALTID mod solen.
Men ja – du har helt ret i at AHA øger lysfølsomheden!

Stine

Hej pudderdåser 🙂
Jeg har desværre fået et grimt ar/plet på hagen, som er ret tydelig, efter en urenhed, der udviklede sig til et betændt så, på en rejse i Asien. Ydermere har jeg fået forskellige ujævnheder og ‘pletter’ på min ansigtshud, og den er generelt ikke så pæn mere, som den har været,
Jeg har overvejet dermaroller, men det virker som en dyr fornøjelse, for en studerende, og jeg tænkte derfor om jeres AHA kunne være løsningen for mig?
Og hvad betyder det helt præcis ift. Solen? Er det kun imens man bruger produktet, eller vil huden for altid være mere følsom overfor sol?
Jeg er halv italiener, og har det, som man vil betegne som ‘oliven farvet hud’, og bliver brun bare ved at kigge ud af vinduet om end jg stadig beskytter min hud med en god faktor,
Jeg ville være ærgerlig, hvis brug af produktet førte til, at jeg pludselig blev overfølsom, overfor solen.
Glæder mig til at høre fra jer 🙂
Kh. Stine

Katja Moikjær

Hej Stine
Hvad er der tilbage af såret? Det er helt helet op nu?
AHA vil være et rigtig fint valg til dig. Hvis du generelt har fornuftige solvaner, så er det ikke noget problem.
Det er bare meget vigtigt at vi kun taler om et ar? Der er ikke noget sår tilbage?
Du kan læse mere om dermaroller her: https://pudderdaaserne.dk/2015/03/15/guide-til-microneedling-derhjemme/

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *