Lørdagslook: A crack in the sky

16.01.16
Lørdagslook: A crack in the sky

Lørdagslook: A crack in the sky

Hvad skal man gøre, når ens hyldest til en stor inspirationskilde ender med at være så sørgelig, at man næsten selv sidder og vræler? Det er nok ikke så svært at gætte, hvem jeg taler om. Derfor blev lørdagens look lidt forsinket.
Titlen er fra sangen “Oh You Pretty Things” af David Bowie og teksten ”Look out my window and what do I see, a crack in the sky and a hand reaching down to me. All the nightmares came today, and it looks as though they’re here to stay”, fandt jeg passende til farven, men især til min sindstilstand i den forgangne uge.

A Crack In The Sky
Der har været Ziggy Stardust inspireret makeup overalt på facebook og Instagram i løbet af den sidste uge. Og selvom det er fint med orangerøde og blå lyn på tværs af ansigtet, så synes jeg ikke, at det er så passende som hverken hverdags- eller festmakeup…
Derfor valgte jeg nogle ualmindelig fine blå øjenskygger og en læbestift, der matchede den David Bowie havde på i videoen til Life On Mars. Looket er min hilsen til ham, til firserne hvor jeg opdagede ham, og til Jamie Lee Curtis’ karakter Shelly DeVoto i filmen “My Girl”. Hvor hun siger det kendte citat ”First rule in applying eye make-up is you can never wear enough blue eye shadow”.
Tiden er ikke den samme, og det var altså ret vildt at lægge så kraftig en farve så langt op mod øjenbrynet. Derfor har jeg også kun valgt de klare blå farver, selvom lidt mørk skygge nok havde klædt looket.

Lørdagslook: A crack in the sky

  • Øjne: Som base både på øjenlåget og under nederste vippekant brugte jeg Benefit Air Patrol BB Cream Eyelid Primer(Sephora). Derefter markerede jeg øverste vippekant med Urban Decay 24/7 Waterline Eye Pencil i farven Legend (Magasin). Den grå (1) og brune (2) fra Morphe Brushes 35C Multi Color Matte Palette blandede jeg på penslen og lagde øjenskyggen ganske let og som en afgrænsning et stykke over over globelinjen. Derefter lagde jeg den klare blå nuance (3) fra samme palette i globelinjen, mens den klare blå med perlemor (4) fra GOSH Copenhagen 9Shades 003 To Play With In Vegas blev lagt på hele den bevægelige del af øjenlåget og den lyseblå (5)fra samme palette blev lagt i inderste øjenkrog. Langs den nederste vippekant lagde jeg Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil i farven Freak (Magasin).
  • Vipper: Den mascara jeg bruger mest i øjeblikket er Urban Decay Perversion Mascara(Magasin). For at understrege looket og firserreferencen lagde jeg den lidt sjusket.
  • Hud: Da makeuppen først blev lagt midt på dagen, efter jeg kom hjem fra møder, havde jeg allerede farvet dagcreme på. Derfor valgte jeg at lægge No7 Brilliantly Bare Beauty Enhancer for at få en mere jævn overflade. Derefter duppede jeg Bourjois Nude Sensation Blur Effect Foundation på, hvor der var lidt rødme.
  • Kinder: For at fremhæve mine kindben brugte jeg Bone Beige fra MAC Sculpt & Shape Powder i farven Bone Beige/Emphasize øverst på kindbenet. Derefter lagde jeg den mørke Emphasize som en skrå trekant fra hårgrænsen og ind på kinden.Til sidst lagde jeg blushen fra Urban Decay Naked Flushed Bronzer/Highlighter/Blush i farven Streak (Magasin) lige over Emphasize.
  • Læber: Da jeg skulle finde en passende læbestift gik det pludselig op for mig, hvorfor jeg har det så stramt med de lyse lyserøde læbestifter, det er med garanti, fordi jeg har fået en overdosis i firserne. Dengang var der dog rigtig meget perlemor i, og jeg får stadig kuldegysninger ved tanken. Her har jeg valgt den smukke gultonede pink nuance Absolution Sweet and Safe Kiss i farven Rose Petale 07. Og jeg håber den kan hjælpe mig med at lære at blive glad for de lyse pink nuancer igen.

Lørdagslook: A crack in the sky

Måske undrer du dig over mine manglende bryn… Det er helt med vilje, at jeg undlod at markere dem, selvom det var virkelig svært at lade være. Grunden er igen videoen til Life On Mars, hvor David Bowie har skjult sine bryn helt. I dag er det helt uvirkeligt for mig at tænke på de mange år, hvor mine bryn først og fremmest var plukket til ukendelighed men heller aldrig blev markeret det mindste, gys!

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Stine

Flot hyldest til Mr. Bowie og vores fantastiske 80ere. Heldigvis vil det han gav til verden bestå for altid, selvom han er borte. Han har fået fred. R.I.P. David Bowie <3

Helene Randløv

Mange tak Stine! Du har ret, og jeg har heldigvis hele bagkataloget, så det altid er tilgængeligt <3
Jeg er så træt af den dumme cancer 🙁 men det er godt han fik fred, selvom det også er trist.
Kh. Helene

Else

Åh hvor fint – tror også jeg må se at poppe noget blå make-up snart:)
Og ja, den dumme lortecancer gør mig SÅ vred – sad også og tudede over tabet af ‘min’ Goblin King:'(

Helene Randløv

Det skal du Else! Blåt er godt!
Dødfald gør mig altid trist og tung, men jeg har ikke prøvet at blive SÅ påvirket før (altså af en jeg ikke engang kender).
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *