Tirsdagstip: Pas på havreekstrakt i ansigtet

28.04.15
A-Derma Exomega
A-Derma Exomega
Foto: A-Derma

Jeg elsker Exomega-serien fra A-Derma. Den kan noget helt unikt, når det kommer til at berolige tør, irriteret og eksemplaget hud. Jeg bruger serien til både ældste og yngste søn, der begge har børneeksem, og det er vel bare et spørgsmål om tid før den anden tvilling også begynder at få børneeksem. Jeg bruger den til min mands vintertørre hænder, og jeg bruger den til min egen vintertørre og sarte krop.

Men jeg bruger aldrig mere Exomega i ansigtet.

Der er alene tale om mine egne personlige erfaringer her. Jeg har ingen undersøgelser eller andet at bygge det op på. Men efter at have haft en del problemer med perioral dermatit har jeg opdaget af Exomega så sikkert som amen i kirken forårsager udbrud.

Jeg ved ikke hvorfor, men jeg er 99% sikker på, at det er den aktive ingrediens havreekstraktet Rhealba, der har den effekt på mig. Paula’s Choice har et beroligende serum med samme havreekstrakt, og det havde præcis samme bivirkning på mig. Udbrud af røde knopper på hagen og omkring munden.

Jeg har ingen logisk forklaring og ingen undersøgelser at henvise til. Men vil bare komme med det råd, at hvis du også er fan af produkter med havreekstrakt og har problemer med udbrud i ansigtet, så prøv i en periode at undgå at bruge det i ansigtet og se, om det gør en forskel. Det er et forsøg værd i hvert fald.

Og selvfølgelig: Hvis du ikke har problemer med perioral dermatit, så skal du bare nyde den fantastiske effekt, som ekstrakt af havre har på eksemplaget hud.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
42 kommentarer
Maria

Nu er din kommentar ældre end er år, men måske andre læser med. Præcis den creme du nævner hjælper enormt på min PD. Allerede efter få dages brug er udslættet meget mindre. Så for nogen er det åbenbart forfærdeligt og for andre genialt. Jeg ville ikke dømme den ude på forhånd, men prøve forsigtigt ad og se hvordan huden reagerer.
For mig – og andre – var denne lige det der skulle til, hvor intet andet virkede. I dag hedder den jeg bruger repairing cica crème.
Jeg har også netop købt en creme Azelainzyre som jeg bruger i tillæg (efter pudderdåserne nævnte den 🙂 ). Indtil videre – 3-4 dage inde – går det fint for min hud.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *