Eau micellaire og alt-i-en makeupfjernere: Overblik, opsamling og test

06.07.14
Eau micellaire

Eau micellaire

Det var meget nemmere dengang, der kun var Bioderma at vælge mellem, ikke? Der var en helt fantastisk makeupfjerner, man var nødt til at tage til Frankrig for at købe, og ingen andre nåede den til sokkeholderne.

Siden da har de øvrige mærker lanceret efterligninger en efter en. Og jeg har efterhånden prøvet de fleste. De fleste billige mærker vel at mærke, for jeg ser bestemt ingen grund til at udskifte Bioderma med et dyrere produkt, når nu det virker så godt.

Husk at oplevelser med øjenmakeupfjernere er super individuelle. Generelt kan Helene og jeg for eksempel aldrig tåle de samme, og der er ikke nødvendigvis nogen fornuftigt forklaring. Det kan selvfølgelig handle om enkelte ingredienser, men ofte er det også et spørgsmål om små udsving i produktets ph-værdi eller ganske simpelt noget, man ikke kan forklare, der irriterer sarte øjne.

Mine øjne er supersarte, fordi jeg har Sjøgren’s, der er en gigtsygdom, der blandt andet giver ekstremt tørre øjne. Derfor er det heller ikke sikkert, at du vil opleve irritation af de produkter, jeg oplever irritation ved.

Hvad er en eau micellaire?
Skal vi lige først repetere, hvad en eau micellaire egentlig er for noget. En eau micellaire eller micellar water har sit navn fra de miceller, de bruger til at rense din hud. En micelle bliver dannet af det vaskeaktive stof, der lægger sig i en cirkel med den fedtsugende ende indad og den vandsugende del udad. Det gør dem effektive til at fjerne snavs og makeup.

En eau micellaire er bygget op over tre elementer:

  • Vand
  • En vaskeaktiv ingrediens
  • En glykol/fedtalkohol

Præcis hvilken glykol de bruger eller hvilken vaskeaktiv ingrediens varierer mærkerne imellem. Dertil kan der være tilsat diverse plejende ekstrakter.

I praksis får du et produkt, som du kan bruge til at rense både øjne og ansigt med (det virker også fint til børnearme kan jeg tilføje). De lægger sig altså sammen med de produkter, der på dansk ofte hedder noget med “alt-i-en makeupfjerner” eller “3-i-1 makeupfjernere” mm. Navnet er ligegyldigt, pointen er, at de skal kunne fjerne makeup og snavs effektivt fra både ansigt og øjne.

Konklusion og opsamling på alle eau micellaire jeg har prøvet

Den første, den originale og stadig den bedste i mine øjne. Jeg har aldrig haft problemer med Biodermas Eau Micellaire. Tværtimod. Den fjerner blidt og effektivt al makeup og har aldrig irriteret mine øjne. Den er uden parfume og kan i dag købes i Danmark. Desværre er priserne højere i forhold til det franske, og i takt med, at de har lanceret på det danske marked er der efterhånden blevet lukket ned for onlineforhandlere. Så det kan stadig godt betale sig at købe godt ind, når du tager på sommerferie. De nye forhold ændrer dog ikke på det grundlæggende faktum: Det er et suverænt godt produkt.

Det eneste andet produkt, jeg har prøvet, der kan måle sig med Bioderma for mig, er La Roche-Posays Solution Micellaire Physiologique eller Fysiologisk 3-i-1 Rens, som den hedder på dansk. Jeg forelskede mig i den, før Bioderma kom til Danmark, som et godt alternativ på det danske marked, men nu hvor Bioderma er på apoteket, er det svært at argumentere for de ene fremfor den anden, bortset fra at La Roche-Posay er parfumeret. Derudover virker den perfekt på mig – ligesom Bioderma. Den fjerner effektivt al makeup og har aldrig irriteret hverken hud eller øjne.

L’Oreal Sublime Soft Micellar Water virker afgjort. Men den er ikke perfekt for mig. Jeg har oplevet enkelte tilfælde, hvor den svier, og andre dage har den svigtet i forhold til at fjerne al makeup. Den mindre enormt meget om

Garnier Micellar Cleansing Water, som endnu ikke er på det danske marked, men kan købes hjem hos blandt andet….. Begge fungerer bestemt og er et forsøg værd. Men alligevel oplever jeg dage, hvor jeg lige er nødt til at fjerne det allersidste mascara med lidt Bioderma efter jeg har brugt Garnier eller L’Oreal.

Samme oplevelse har jeg med Nivea Sensitive 3 in 1 Micellar Cleansing Water, som også virker for mig 9 ud af 10 dage. Men igen den der sidste 10. dag…

Til gengæld fungerer Trine’s Wardrobe Micellar Cleansing Water slet ikke for mig. Mine øjne kan ikke tåle den, muligvis fordi der er troldnød og rosenvand i, muligvis af helt andre årsager. Den er i hvert fald ikke kompatibel med mine øjne. Det samme gælder både Tromborg Herbal Cleansing Water og Embryollise Lotion Micellaire. Mine øjne kan bare ikke lide de planteekstrakter der. De kan heller ikke lide Eucerin DermatoClean 3 in 1 Micellar Cleansing Fluid, der svier i mine øjne.

Derma Eco og Levevis (samt lignende mærker) har også lavet deres egne versioner. De fungerer heller ikke for mig – de er simpelthen ikke effektive nok. Og hvis man skal hive og trække i huden for at få al makeup af, så ender man med irriteret hud, selvom produktet i sig selv kun indeholder milde ingredienser.

Samme problem har jeg med Apotekets 3-i-1 ansigtsrens og Matas Alt-i-en ansigtsrens. Hvis du bruger mindre makeup end mig, så går det sikkert fint. Men de fungerer ikke her.

Jeg holder mig altså selv til gode gamle Bioderma. Hvis du i dag bruger kraftig makeup, har sarte øjne og allerede bruger Bioderma Sensibio H20, så kan jeg dårligt anbefale dig at skifte til noget alternativ.

Men det er vigtigt at huske på, at makeupfjernere er noget individuelt og ulogisk noget. Helene kan for eksempel ikke bruge Bioderma og foretrækker helt andre produkter.

Kombinationen af netop den mascara, du bruger, og den enkelte øjenmakeupfjerner kan også gøre en forskel.

Her kan du købe det
Hvis du er mindre sart end mig eller bruger mindre makeup, så kan der være rigtig god (økonomisk) mening i at forsøge sig med en Garnier Micellar Cleansing Water til 50 kroner for 400 ml. fra eChemist. eChemist sælger også stadig Bioderma en anelse billigere end i Danmark.

Resten af i dag – søndag engelsk tid – er der 15 procent hos eChemist, hvis du køber for 50 pund.

Bioderma forhandles også hos tyske Apo-rot, hvor 250 ml. koster knap 13 euro.

La Roche-Posay Fysiologisk 3-i-1 Rens koster 134 kroner for 200 ml. på apoteket. Du kan også købe den til 11 euro på Apo-Rot.

Escentual sælger også La Roche-Posay Fysiologisk 3-i-1 Rens for 10 pund.

Herhjemme i Danmark er det altså på apotekerne, du finder min favorit – Bioderma – eller La Roche-Posay, som kommer på en tæt 2. plads. Hvis du leder efter et billigt alternativ i Matas, så vil jeg sige L’Oreal eller Nivea – Garniers version er ikke i Danmark pt.

Men jeg vælger altså stadig selv Bioderma. Hvad vælger du?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
45 kommentarer
Josephine

Hej dåser! Ved i hvad pH værdien er på bioderma? Jeg bruger som regel garnier micellad om morgenen og aftenen de dage jeg ikke går med makeup, og en rensemousse de andre, men jeg er bange for om pH værdien er lav nok til min sarte hud.

Christina

I og andre lovpriser Garnier. Min datter (12) har introduceret den herhjemme. Jeg er temmeligt doven hvad angår renserutiner, så det er jo et glimrende middel. Men, jeg synes jeg får bumser efter få dages brug, så er stoppet. Har I erfaringer/ gode råd? Bruger den lyserøde til normal/ sensitiv hud.

Helene Randløv

Hej Christina
Brug den som beskrevet her: https://pudderdaaserne.dk/2023/01/24/tirsdagstip-forfin-hudstrukturen-og-formindsk-dine-porer/
Får du stadig bumser, så skriv lige en besked til os på Instagram eller facebook, så vi kan finde årsagen sammen.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *