Dagens råd: Husk solbeskyttelsen om vinteren?

03.02.14
Solcremer

Solcremer

Der er mange, som anser mig for lettere hysterisk grænsende til det sindssyge, når det gælder solbeskyttelse. Det tager jeg helt roligt, for det er dem, som mener dét, der ender med pigmentpletterne (den pæne version). Og måske generer pletterne slet ikke dem. Men min hud er meget lys, også selvom jeg er brun, og derfor gider jeg ikke rigtig pletterne.

Konsistens
Det hele handler om konsistensen, for er det en fedtet eller kridhvid spøgelsescreme, så får du den jo ikke brugt. Cremerne på billedet herover vil jeg ikke komme nærmere ind på, for det er egentlig ikke dem, det skal handle om. Som sagt er det dine præferencer, som er vigtige, ved du for eksempel, at din hud er tør, så skal det måske være en lidt rigere konsistens. Hvis din hud derimod er fedtet (eller let bliver det), foretrækker du sikkert en lettere creme.
Du kan få rigtig mange forskellige varianter, dem på billedet er netop valgt ud fra mine præferencer, forventninger og ikke mindst min brug af cremerne. Nogle er perfekte under makeup, andre er bedre over makeuppen, og andre igen kan være makeup i sig selv. I alle tilfælde skal du bare huske at kigge godt på filtrene (der er heldigvis kommet mange gode solcremer siden 2010, en del af de omtalte er også blevet reformuleret, så dem kan du ikke gå ud fra).

Ferietid
Du og dine kolleger er måske allerede begyndt at tage af sted, ellers taler de helt sikkert om den forestående vinterferie. I løbet af modeugen hørte jeg i hvert fald mumlen om vinterferie rundt omkring i krogene… Netop denne ferie er ganske ofte ensbetydende med skiferie, og hvis den også er det for dig, skal du huske at smutte forbi din solbeskyttelsespusher i løbet af ugen, med mindre du selvfølgelig har noget på lager…

Hænder og læber
Et af de særligt oversete steder er ofte håndrygge og læberne. Du behøver ikke en særlig håndcreme, men det er meget vigtigt at huske på at smøre sig netop der. På skiferien er det næppe et problem, fordi du har handsker på. Men måske glemmer du af og til vanterne, når du for eksempel cykler.
Du ved at læberne er sarte, og måske er det slet ikke solen, som er din største bekymring. Alligevel bør du beskytte dine læber med en rigtig høj SPF, som bonus kan du glæde dig over, at de fleste solstifter fungerer glimrende som primer for læbestift.

Hvis du har lyst til at prøve mine favoritter…
Guinot finder du hos kosmetologer eller på BeautyBay.com.
MAC kan du finde i MAC PRO Store, i Magasin eller Salling og online i Magasin Webshop eller på maccosmetics.dk.
Kiehl’s fås i Magasin eller online i Magasin Webshop.
La Roche-Posay finder du på Apoteket og i den tyske webshop  Apo-Rot.
Vichy kan du også finde på Apoteket og i webshoppen Apo-Rot.

Clinique finder du i udvalgte Matas, stormagasiner og parfumerier. Online kan du finde den i Magasin Webshop og i Cliniques egen webshop.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
40 kommentarer
Mette

Så kan man jo diskutere, om det er sundt for huden at smøre den ind i solfaktor året rundt 😉

Beate

Jeg bruger solcreme året rundt. Flere af mine venner ryster på hovedet over det, men lad os tales ved om 25 år og se, hvem der så har den flotteste hud. Hah! Den omtalte fra Vichy er helt klart min favorit om sommeren.

Helene Randløv

Hej Beate
Hvor er det godt at høre!
Kh. Helene

Pernille

Skræmmeeksempler kan være åh såååå kedelige! Men, jeg er hende ‘lad os tale sammen om 25 år’, som @Beate skriver!
Altid glad for sol, mindre glad for solcremer. Indtil nu. Pigmentplet i ansigtet som jeg troede var et voksende lille fibrom viste sig at være hudkræft. Operation hos plastikkirurg med ar i ansigtet tilfølge, har fået mig til at elske mine solcremer. Og solhat. Og siesta midt på dagen.
Nu er det jo ikke sådan at man SKAL holde sig helt fra solen. Blot huske at bruge rigeligt med høj solfaktor (40g til hele kroppen hver 2.time), og så hold dit ansigt fri fra solen. Jamen, vil nogle sige. Det bliver da meget dyrt i solcreme…tro mig, det kan blive meget dyrere at lade være!
Jeg synes det er nogle fine solprodukter du her anbefaler Helene. Personligt glæder jeg mig til at teste Rudolph Care’s nye solserie.
Tip: Jeg går ingen steder uden min geniale lommestørrelse ansigtssolcreme fra Eau Thermale Avene +50 (apoteket).
Tip tip: Pai serum er genial til heling af ar og cellefornyelse. Mit operationsar i ansigtet er næsten ikke synligt efter 2måneders brug!
Så ladies – se at komme i gang 😉
Tak til dig Helene for din skønne og brugbare blog 🙂

Helene Randløv

Hej Pernille
Tak for ros, gode råd og tips. Hvor er jeg ked af alt det, du har været igennem 🙁 Men godt at høre at det er et afsluttet kapitel :-*
Kh. Helene

Barbara

Jeg købte La Roche Posays ansigtssolcreme i sommers fordi jeg er gravid og gravide er mere udsatte for de der pigmentpletter pga. alle hormonerne. Og det ville jeg jo helst undgå!! Desuden skulle det også være en creme uden alt muligt i af parabener og perfume osv. Jeg har så brugt den siden i sommers og min hud i ansigtet har aldrig været pænere end den er nu.

Helene Randløv

Hej Barbara
Wuuhuuu, når der ligefrem er gevinst ved at bruge solcreme, er der da virkelig gode grunde til at komme i gang 🙂
Kh. Helene

Tijana

SPF should be used sparingly, because we do need vitamin D provided by the Sun. So, an SPF of 20-30 should be fine with UV protection. During winter the UV factor is much more important than the Sun protection one. 🙂 Also, one more tip – double cleanse your face at night if you are using SPF since it is made to stay on the skin, it must be taken off and it won’t go off easy. 🙂

Baysen

Hvad er jeres holdning til ansigtscreme med spf? Beskytter de godt nok?
Jeg har endnu ikke fundet en solcreme til ansigtet, som passer mig – enten fedter de for meget, laver et hvidligt skær, giver bumser eller tør hud…

Katja Moikjær

Det kommer helt an på hvilken det er. Der er i bund og grund ikke spor forskel på filtrene i solcremer til ansigtet, ansigtscremer med SPF eller solcreme til kroppen – forudsat at de er lavet ordentligt selvfølgelig. Forskellen ligger i de øvrige ingredienser.
Hvilken havde du i tankerne?

Mette

Det vil jeg også gerne vide! Hvad med fx The Body Shops C vitamin dagcreme med faktor 30? Jeg har den selv stående på hylden, men har ikke fået den brugt, da jeg er i tvivl om den beskytter godt nok? 🙂

Baysen

Umiddelbart tænker jeg på Clinique, fx Super Defence, og Avene Hydrance Optimale UV riche, som begge har en solfaktor på omkring 20, hvis jeg husker rigtigt.
Men hvis det kommer an på, hvilken creme der er tale om, hvad skal man så kigge efter for at sikre sig en ordentlig beskyttelse?

Malou

Den lyder spændende, den Guinot-solcreme der. Kunne I overveje at skrive lidt om den engang? Indeholder DNA. Det gad jeg godt have lidt yderligere info omkring. Krydser fingre for en anmeldelse.
Og ja, jeg bruger faktor 50 året rundt 🙂 min hud har aldrig været smukkere, faktisk

Helene Randløv

Hej Malou
Når nu du beder så pænt, så kan det da godt være :-*
Kh. Helene

Louise Eriksen

Er der en af disse solcremer som du vil anbefale til den sarte hud?

Helene Randløv

Hej Louise
Jeg har selv ret sart hud og har ikke problemer med nogen af dem.
Kh. Helene

Charlotte

Jeg er en af dem, der HAR mærket til meget alvorlige bivirkninger af solen, og derfor har jeg gjort en dyd ud af at bruge solcreme. MEN nu er jeg altså blevet hyperallergisk overfor mange af de kemiske filtre – så hvad gør en klog? Findes der overhovedet fysiske filtre på det danske marked?

Katja Moikjær

Jeps. Super City-tingen fra Clinique er med rent fysisk filter. Denne er også: https://pudderdaaserne.dk/2013/07/18/mineralsk-solfilter-til-sarte-hoveder/ og IS Clinical laver også en.

Camilla - Cfashion

Jeg er storforbruger af solcreme og cremer med solfakta generelt! Jeg er bleg som selleri, bliver rød som en hummer, og min hud sukker altid efter fugt! Rigtig mange glemmer hænderne, og de er jo ude i solen året rundt. Kan i søde dåser ikke lave indlæg med lækre håndcremer med solfakta??
/Camilla

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *