Dagens råd: Husk solbeskyttelsen om vinteren?

03.02.14
Solcremer

Solcremer

Der er mange, som anser mig for lettere hysterisk grænsende til det sindssyge, når det gælder solbeskyttelse. Det tager jeg helt roligt, for det er dem, som mener dét, der ender med pigmentpletterne (den pæne version). Og måske generer pletterne slet ikke dem. Men min hud er meget lys, også selvom jeg er brun, og derfor gider jeg ikke rigtig pletterne.

Konsistens
Det hele handler om konsistensen, for er det en fedtet eller kridhvid spøgelsescreme, så får du den jo ikke brugt. Cremerne på billedet herover vil jeg ikke komme nærmere ind på, for det er egentlig ikke dem, det skal handle om. Som sagt er det dine præferencer, som er vigtige, ved du for eksempel, at din hud er tør, så skal det måske være en lidt rigere konsistens. Hvis din hud derimod er fedtet (eller let bliver det), foretrækker du sikkert en lettere creme.
Du kan få rigtig mange forskellige varianter, dem på billedet er netop valgt ud fra mine præferencer, forventninger og ikke mindst min brug af cremerne. Nogle er perfekte under makeup, andre er bedre over makeuppen, og andre igen kan være makeup i sig selv. I alle tilfælde skal du bare huske at kigge godt på filtrene (der er heldigvis kommet mange gode solcremer siden 2010, en del af de omtalte er også blevet reformuleret, så dem kan du ikke gå ud fra).

Ferietid
Du og dine kolleger er måske allerede begyndt at tage af sted, ellers taler de helt sikkert om den forestående vinterferie. I løbet af modeugen hørte jeg i hvert fald mumlen om vinterferie rundt omkring i krogene… Netop denne ferie er ganske ofte ensbetydende med skiferie, og hvis den også er det for dig, skal du huske at smutte forbi din solbeskyttelsespusher i løbet af ugen, med mindre du selvfølgelig har noget på lager…

Hænder og læber
Et af de særligt oversete steder er ofte håndrygge og læberne. Du behøver ikke en særlig håndcreme, men det er meget vigtigt at huske på at smøre sig netop der. På skiferien er det næppe et problem, fordi du har handsker på. Men måske glemmer du af og til vanterne, når du for eksempel cykler.
Du ved at læberne er sarte, og måske er det slet ikke solen, som er din største bekymring. Alligevel bør du beskytte dine læber med en rigtig høj SPF, som bonus kan du glæde dig over, at de fleste solstifter fungerer glimrende som primer for læbestift.

Hvis du har lyst til at prøve mine favoritter…
Guinot finder du hos kosmetologer eller på BeautyBay.com.
MAC kan du finde i MAC PRO Store, i Magasin eller Salling og online i Magasin Webshop eller på maccosmetics.dk.
Kiehl’s fås i Magasin eller online i Magasin Webshop.
La Roche-Posay finder du på Apoteket og i den tyske webshop  Apo-Rot.
Vichy kan du også finde på Apoteket og i webshoppen Apo-Rot.

Clinique finder du i udvalgte Matas, stormagasiner og parfumerier. Online kan du finde den i Magasin Webshop og i Cliniques egen webshop.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
40 kommentarer
Dorrit

Hej pudderdåserne
Tak for en fantastisk blog! Jeg er vild med den matterende solcreme i faktor 50 fra La Roche Posay.
Men jeg er meget i tvivl om hvilken fedt-creme jeg skal bruge til min 1-årige datters ansigt her om vinteren? Den skal vel også have solfaktor?
Mvh. Dorrit

Helene Randløv

Hej Dorrit
Mine egne unger har altid brugt en almindelig solcreme til børn, de plejer at være ret fedtede. Nu bruger de en af dem på billedet, som står til fri afbenyttelse.
Kh. Helene

Natasja

Hvordan forholder det sig i de måneder hvor det ikke er forår og sommer – skal man da også smørre sig ind hver 2. time? Når jeg gør mig klar om morgenen inden jeg skal i skole, smørrer jeg ikke ansigtet, fordi det er mørkt når jeg skal ud, men når jeg skal hjem en tre timer efter (er studerende) så er det jo lyst. Jeg er ikke ude i mere end 10 min. på turen hjem. Har svært ved at finde ud af hvornår det er nødvendigt? Altid?

Katja Moikjær

Kære Natasja
Helene og jeg er meget forskellige på det punkt. Der er ikke noget endegyldigt svar – det er en afvejning af fordele og ulemper.
Min hud og øjne bliver generelt irriterede af solcreme. Derfor er jeg nødt til at begrænse hvor meget jeg bruger og bruger ikke solfaktor, når jeg ikke opholder mig i solen.
HVIS du særlige problemer som fx. hyperpigmentering er solcreme året rundt et must. Men det er et spørgsmål om at afveje fordele og ulemper, og det kan man kun gøre selv.

Den lettere forvirede ;)

Hej Pudderdåser.
Tusind tak for en fed blog. Er inde og lure den af flere gange om ugen 😉
I er helt igennem fantastiske.
Jeg kan til tider blive helt forvirret over alle de muligheder der er i beauty-verdenen, så beder jer om hjælp.
Min hud er har en fedtet t-zone og jeg har en del urenheder på hagen. Har dog tørre kinder og når jeg kommer ud af baddet, skriger min hud efter fugt. Jeg har med jeres gode anvisning købt Paulas Choice Gel BHA 2%…. Virkelig lækker hud jeg har fået af den. Har kun en smule urenheder på hagen efter den er kommet i hus. Så tak.
Jeg bruger La Roche Posay Hydraphase, uvb spf 20-uva ppd 8 ovenpå PC. Denne creme virker dog lidt for fedtet til min hud, så bruger den om natten nu. Om dagen bruger jeg så Comwell spa moisturizing face cream.
Nu kommer mit dilemma så….. er I klar 🙂
Hvilken solcreme kan jeg bruge til hud, som fugter uden at fedte og som beskytter samtidig? Og kan jeg i så fald finde en jeg ville kunne bruge som en reel ansigtscreme om dagen i stedet for Comwell? (er på SU, så har ikke råd til at afprøve hele spektret)
Er den creme fra La Roche Posay overhovedet godt nok at bruge til, efter min mening, mærkelige hud?
Håber i kan fortælle mig hvad jeg kan/skal gøre.

Katja Moikjær

Jeg skal lige forstå dig ret – bruger du La Roche Posay Hydraphase, uvb spf 20-uva ppd 8 til natten? Det er en virkelig skidt idé at bruge creme med solfaktor om natten. For det første har du ingen gavn af solbeskyttelsen, for det andet så er solfiltre ikke noget man skal bruge uhæmmet. De kan give allergi mm., så hold dig til solfaktor om dagen.

Maria

Hej Pudderdåser.
Først og fremmest vil jeg sige tak for en rigtig god blog!
Nu til mit spørgsmål. Jeg vil høre, om I kan anbefale en god solcreme til rosecea-hud? Helst uden farve, da jeg er meget lys og derfor plejer farvede cremer ikke at matche min teint. Derudover vil jeg alligevel bruge makeup ovenpå cremen.
Jeg håber I kan hjælpe mig.
Mange hilsner
Maria

Katja Moikjær

Kære Maria
Tak skal du have 🙂
Hvis du har rosacea vil du helt sikkert helst have en solcreme med rent mineralsk filter. Det er så her, du oplever at de er farvede, fordi mineralsk solcreme ellers bliver til spøgelsescreme.
Derfor er der en smule farve i alle jeg kender. Hvad med Clinique Super City Block? https://pudderdaaserne.dk/2012/08/10/fredagsfavorit-clinique-super-city-block-spf-40/
Den er godt nok farvet, men det er meget, meget lidt. Jeg tvivler på, du vil kunne se det på huden?
Derudover har IS Clinical lavet en ufarvet mineralsk solcreme: http://www.isclinical.com/sunscreen_eclipse (Findes også i to farver).
Jeg har dog endnu ikke prøvet den i praksis, den ligger her ved siden af og venter på sommer og sol.
Kh. Katja

Maria

Tusind tak for hurtigt svar og anbefalinger 🙂 Jeg vil helst sikkert kigge nærmere på den fra Clinique.
Jeg har også kigget lidt på den her fra Paula’s Choice: http://www.paulaschoice-eu.com/hydralight-shine-free-daily-mineral-complex-with-spf-30-with-antioxidants.html?#.Uw4s0-N5OQk
Kunne det være noget? Kan ikke helt finde ud af, om det er en mineralsk solcreme som du anbefaler 🙂

Maria

Cremen fra Clinique er åbenbart udgået. Øv øv 🙁

Katja Moikjær

Hva??? Den var da lige kommet tilbage igen efter en lang periode hvor den var udgået? Hvem sagde det til dig?
Den er at købe lige her: http://www.magasin.dk/super-city-block-oil-free-daily-face-protector-spf-40/VA02690839-00000001_061.html

Helene Randløv

IS Clinical har en lettere konsistens end Clinique, jeg har den lyse af de farvede, og den er usynlig på min meget lyse hud.
Kh. Helene

Maria

Måske et lidt dumt spørgsmål, men er den du bruger i farven ‘Translucent’ eller ‘Perfect tint beige’? 🙂

Helene Randløv

Hej Maria
Det kan jeg godt forstå, du spørger om! Der står bare beige på tuben, så det er nok Perfect Tint Beige 😀
Kh. Helene

Eva

Jeg kan se at I her anbefaler MAC’s Prep + Prime Protect. Hvad så med Prep + Prime CC Colour Correcting? Jeg tænker primært på om den vil giver nok solbeskyttelse til en sommer i Danmark. Den er listet til at have SPF 30/PA+++
Jeg vil nemlig så gerne finde en creme som både kan dække mit behov for en daglig solcreme og har en smule farve/foundation i sig. Problemet er at jeg meget let får skinnende hud… Nogen gode anbefalinger? Har I prøvet nogen af dem fra Vichy som har lidt farve?
Jeg bruger desuden en serum fra Beaute Pacifique om dagen, den bruger jeg efter tonic og før solcreme. Det betyder at min fugt egentlig allerede er fugtet når jeg putter solcremen på – hvilket gør det endnu sværere at finde en solcreme til sidste lag som ikke får min hud til at skinne. Hmmm!
Jeg håber I kan hjælpe. På forhånd tak!
P.S. Har I en holdning til den der “Optical Blur” fra Garnier?

Katja Moikjær

Prep + prime CC er magen til de gamle fortified skin enhancers, som jeg er helt tosset med: https://pudderdaaserne.dk/2012/12/17/mac-prep-prime-fortified-skin-enhancer-spf-35/
Det er præcis samme produkt under et andet navn
Vichys solcremer bliver helt ændret. Den eneste med farve bliver en ny BB solcreme. Den er god, men til skinnende hud er den nok ikke optimal. Du bliver i hvert fald ikke mindre skinnende af den.
Problemet med at vælge MAC CC Colour Correcting er, at de jo ikke er hudfarvede. Du skal have noget andet på.
Hvad med MACs BB cream? https://pudderdaaserne.dk/2013/01/08/mac-prepprime-bb-beauty-balm-spf-35-ogsa-i-compact/

Eva

Tak for dit hurtige svar! Jeg har læst lidt om Mac’s BB Cream, den lyder til at passe mit behov godt – men er solbeskyttelsen god nok? Jeg er lidt skeptisk over for de der BB-cremer som siger de kan alt på én gang 😀

Helene Randløv

Hej Eva
Hvis du bruger den rigtige mængde, så er den god nok, ellers skal du sørge for at have en anden solbeskyttelse over eller under.
Kh. Helene

Lene

Hej!
Jeg ser frem imod tester af årets evt. nye solprodukter. Har selv lige købt denne her og den er fantastisk god, giver et lille tint/primer som passer udmærket under min mineralpudder.
Derimod kan jeg ikke se hvilke emner i indholdet der er solfaktor og om der er gode nok til at bruges i stærk sol/strandture.
Tror I den er god nok?
http://www.echemist.co.uk/p-bioderma-photoderm-ar-spf50-tinted-cream-natural-colour
Tusind tak for det fede site!
Her er indholdet:
Ingredients
WATER (AQUA), DICAPRYLYL CARBONATE, OCTOCRYLENE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYL-BUTYLPHENOL, BUTYL METHOXYDIBEN- ZOYLMETHANE, ALCOHOL DENAT., CYCLO-METHICONE, DIMETHICONOL BEHENATE, GLYCERIN, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, HYDROGENATED VEGETABLE OIL, GLYCYRRHETINIC ACID, GINKGO BILOBA EXTRACT, GLYCINE SOJA (SOYBEAN) GERM EXTRACT, TOCOPHERYL ACETATE, ECTOIN, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, PROPYLENE GLYCOL, DECYL GLUCOSIDE, AMMONIUM ACRYLOYLDIME-THYLTAURATE/VP COPOLYMER, XANTHAN GUM, IRON OXIDES (CI 77492), TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), DISODIUM EDTA, TRILINOLEIN, BHT, IRON OXIDES (CI 77491), IRON OXIDES (CI 77499), CITRIC ACID, TRILINOLENIN, TRIOLEIN, TRIPALMITIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, TRISTEARIN, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN, PROPYLPARABEN, ETHYLPARABEN.

Camilla

Hej Pudderdåserne,
Åh jeg bliver så forvirret, når der er så meget at vælge imellem – håber I kan hjælpe lidt 🙂
Jeg ønsker at beskytte/afhjælpe min lidt tørre hud imod pigmentpletter, ar og rynker, så solbeskyttelse om dagen og en lækker natcreme, men ønsker en creme med spf, der kan stå alene, bryder mig ikke om flere lag –
hvis jeg fx har brugt fugtighedscreme og ventet en halv time og så brugt La Roche-Posay Anthelios XL Dry-Touch gel cream SPF50+, så fnuldre den…øv (brugt alene synes jeg også min hud bliver tør og lidt hvid)
Har kig på:
Cliniques BETTER DARK SPOT DEFENSE SPF 45 (ved I om den hjælper på de pletter jeg har allerede?)
Cliniques super City black
– er der antioxidanter i dem? Tænker noget godt for rynkerne 🙂
Ellers har jeg kig på de forskellige fra Paulas choice med spf, da de også indeholder antioxidanter, men ved ikke om de hjælper på de pletter jeg allerede har
Er der god beskyttelse i disse, så jeg kan nøjes med dem alene om dagen?
Er der en lækker natcreme/serum/olie (evt. Fra Paulas choice) der ligesom har det hele? Eller næsten det hele: Fugt til den tørre hud, beroligende effekt, hjælper på rynker og pigmentpletter, genopbygger huden, så den heler bedre og hjælper på ar/småskader
-Nok meget at forlange ;))
Hvad med hybenkerneolie?
Ved I har travlt, men håber alligevel meget på jeres hjælp
God påske 🙂

Katja Moikjær

Hej Camilla
Man kan ikke få det hele perfekt i en creme. Så et eller andet sted er du nødt til at gå på kompromis 🙂
Der er dog masser af cremer med en gylden mellemvej som fx. dem du nævner. Har du læst min anmeldelse her? https://pudderdaaserne.dk/2014/04/07/farvel-pigmentpletter-eucerin-even-brighter/
Der er også en dagcreme med SPF i serien

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *