Månedens Favoritter: December 2013

24.01.14
Månedens favoritter: December 2013

Månedens favoritter: December 2013

Alt åndede fred og idyl i december, den almindelige travlhed var næsten hyggelig. Juledagene var afslappede og dagene op til nytår ligeså. Månedens favoritter blev fundet i ro og mag, fotograferet og beskrevet et for et. Og så… Den 2. januar startede drengene i skole, og siden har jeg ligget vandret. Det er en gåde for mig, hvordan dagene kan flyve af sted med sådan en fart. Heldigvis er der igen ro i mit hoved og derfor har jeg endelig haft mulighed for at skrive dette indlæg færdigt.
December har været præget af smuk makeup, interessante nyheder og plejende klassikere. Samtidig tog jeg mod til mig og fik testet hårfarve til hjemmebrug heldigvis med et rigtig godt resultat.

1. SanoTint Light Hair Colorant Sensitive i farven 72 Bright Ash Chestnut
Hjemmefarvning er ikke noget jeg har gjort mig i de sidste mange (rigtig mange) år. Sidst jeg dyrkede det, var det ofte grøn, lilla, turkis og pink jeg havde fat i. Så fik jeg flere penge og gik fast til frisøren og fik håret farvet minimum hver femte uge. Pludselig fik jeg voldsomme allergiske reaktioner og alt mulig andet ubehageligt, og derfor stoppede jeg selvfølgelig med at farve håret. For et par år siden fik min frisør mig overtalt til at prøve de på daværende tidspunkt helt nye INOA farver fra L’Oréal Professionel og det gik heldigvis rigtig godt. Der var ikke skyggen af reaktion, og siden da har jeg testet flere andre hårfarver med stort held.
Katja prøvede SanoTint for nogle måneder siden og fortalte, at farven var kold, og ekspedienten i Magasin forsikrede mig om, at jeg ikke ville blive rødhåret, så derfor turde jeg godt prøve. En af mine andre bekymringer med hensyn til hårfarve er nemlig, at mit hår trækker helt utrolig rødt op, og rødt hår klæder mig virkelig ikke. Bright Ash Chestnut blev som forventet virkelig fin om end lidt varmere i nuancen end forventet. Efterfølgende har jeg forstået, at Light linjen netop er mere varme og gyldne farver (trods den modsatte besked i Magasin), så nu er jeg endnu mere lettet over resultatet. Mit bedste råd er at læse grundigt på SanoTints danske site, hvor du både finder god vejledning og farveguide, så langt tænkte jeg ikke, inden farven var i håret, men heldigvis er resultatet alligevel præcis, som jeg ønskede.

SanoTint Light Hair Colorant Sensitive koster 135 kroner, og du finder farverne og SanoTints øvrige produkter i Magasin, udvalgte Matas, helsekostbutikker og i Self Care Shop, som også sælger produkterne online.

2. Smashbox Always Sharp Waterproof Kôhl Liner i farverne Cabana og Storm
Det er virkelig en fornøjelse at Smashbox er tilbage i butikkerne, nu skal vi bare have Stylebox endnu flere steder. Eyelineren Always Sharp Waterproof Kôhl Liner faldt jeg selvfølgelig for, fordi farven Storm er den helt rigtige grå farve. Cabana er en af de farver, som jeg bare har vildt mange af, fordi jeg tænker wauw hver eneste gang (kender du det?).
Egentlig er jeg ikke ubetinget fan af sådan nogle ”stifteblyanter”, hvor man skruer spidsen op i takt med, at man bruger den. Sædvanligvis irriterer det mig tit, at jeg ikke selv kan styre, hvor spids blyanten er, men nu har jeg brugt Always Sharp Waterproof Kôhl Liner et par måneder og jeg er endnu ikke blevet irriteret. Om den virkelig bare forbliver spids, eller om jeg bare er blevet bedre til at bruge denne type blyant, har jeg egentlig ikke tænkt over…
Holdbarheden er rigtig god, og derfor skal du tone stregen ud i en fart, for den sætter ret hurtigt. Pigmenteringen er virkelig god, så du behøver altså ikke bekymre dig om at trykke hårdt, for at få blyanten til at give farve.

Smashbox Always Sharp Waterproof Kôhl Liner koster 150 kroner og du finder den i Stylebox by Matas eller online i Stylebox’ webshop.

3. Make Up For Ever Pro->Finish Multi-Use Powder Foundation
Det er først nu, hvor jeg sidder og skriver om dette super fine pudder, at det går op for mig, at det er en foundation. Godt nok har det en formidabel dækkeevne, og huden ser fuldstændig fejlfri og helt porcelænsagtig ud. Måske tænker du, at det har du hørt før, og det har jeg bestemt også, men produkterne har altså aldrig rigtig givet min hud det look.
Den sidste måneds tid har min hud været værre end en hormonel teenagers… Det er selvfølgelig virkelig irriterende, men det hjælper altså på humøret, når man kan dække det uden at ligne en rigtig pudderdåse ;-).
Nu har jeg ikke testet den på andre end mig selv, men de to smukke dåser hos Make Up For Ever i Sephora havde også fantastisk hud, og de bedyrede begge at have den på. Pudderfoundation står ellers ikke højt på min hitliste, fordi min hud bliver knastør, derfor bruger jeg den primært i T-zonen, men ved særlige lejligheder, som for eksempel nytårsaften fik hele ansigtet en tur. Mod forventning var det ikke en ørken, som mødte mig i spejlet i løbet af aftenen og heller ikke næste morgen, med andre ord helt anderledes end andre pudderfoundations, jeg har prøvet.

Make Up For Ever Pro->Finish Multi-Use Powder Foundation koster 290 kroner i Sephora.

4. Maria Lux Madly Eau de Parfum 60 ml.
En kraftig orientalsk blomsterduft, som bliver blid som et lam efter ganske kort tid på huden (i hvert fald på min hud). Den er dyb og kompleks med en bund af harpiks. For snart mange år siden købte jeg noget original røgelse (som jo oprindeligt var sådan nogle små harpiksstykker), som duftede præcis ligesom Madly. Desværre hoster jeg helt vanvittigt, når jeg er i nærheden af tændt røgelse (og alt andet der oser eller bare ryger), og derfor er det naturligvis ikke rigtig noget, jeg dyrker. Med Madly er det heller ikke nødvendigt, for det er denne duft a harpiks, som er mest dominerende, når jeg får den på. Den er godt understøttet af nogle solide trænoter med et hint af hvide blomster. Det er ikke en ”mudret” duft, men jeg har lidt svært ved at sætte fingeren på andre specifikke noter, og der er ingen hjælp at hente hos næsen Alessandro Gualtieri (og hans kone Lilian Driessen), som sætter ord på duften ved hjælp af et digt…
Flakonen er meget retro og smuk med facetteret glas og låg.
Det er meget sjældent, jeg oplever, at dufte fordamper eller brænder af på mig, men det gør Madly, derfor tager jeg den ofte i håret, så jeg kan have lidt glæde af den. På huden ender den som en let aura, som er svær at definere, men stadig kraftig nok til at sænke blikket lidt og flirte lidt ekstra med ham den langhårede.

Maria Lux er en serie bestående af tre dufte Truly, Madly og Deeply. Du finder dem alle tre hos Soo Luxury, hvor de koster 975 kroner stykket for 60 ml.

5. Benefit Blush i farven Rockateur
Det kan godt være, at det er lidt svært at forestille sig, sådan en garvet dåse som mig sidde og hvine af fryd over noget så banalt som en pæn blush. Men det var ikke desto mindre det der skete, da jeg åbnede linket med et preview af Rockateur. Benefits lidt skæve univers er jeg vild med, og både indpakning, formler og farver rammer mig lige i den mest bløde og tøsede del af mit makeuphjerte. Så når der både er slangeskind, sorte blonder, lidt nitter og selvfølgelig noget lyserødt på æsken, så må selv jeg overgive mig, klappe i hænderne og hvine lidt.
Heldigvis bliver det kun bedre af, at man åbner den fine æske og kigger på den guld glitrende blush, som mere er en varm mørk beige nuance med et hint af fersken, lidt syren og gammelrosa. Perlemor er der masser af både lys lilla, guld og pink nuancer, men det er ikke perlemor på diskokugle-måden, på forunderlig vis giver det bare et lækkert skær til kinderne.
Under den har jeg brugt Posie Tint, som giver den et mere tyggegummipink skær, det, synes jeg, er en meget fin og lækker kombination.

Benefit finder du i Sephora, hvor en Box O’ Powder koster 275 kroner. På Lookfantastic.com finder du den til 23,50£.

6. L’Oréal Paris Mega Volume Miss Manga Mascara
Denne mascara lever hundrede procent op til sit navn, det er en kick-ass mascara, som intensiverer blikket, giver volumen, forlænger og separerer vipperne, uden de ender med at ligne insektben. Den er let at lægge, og du kan både opnå et let og naturligt look, samtidig med at du kan lægge lag på lag og stadig opnå et dødlækkert men nu dramatisk look.
Børsten kan vippes, så du let kan komme til at lægge mascara på alle vipperne. Det er en kæmpe fordel og giver langt større mulighed for at få mascara både på de inderste og de yderste vipper, det betyder i sidste ende et mere åbent øje, igen meget passende i forhold til navnet. Det er også nemt at forme vipperne med børsten, så de buer flot og holder formen (på mine vipper i hvert fald).
Vi må have Katja til at teste holdbarhed ved lejlighed, for jeg har glemt at spørge hende, og jeg har aldrig problemer med dryssende eller forsvindende mascara…
Husk altid at læse beskrivelsen af de forskellige mascaraer, når du skal vælge ny mascara, det er så individuelt, hvordan ens egne vipper er, og hvilket look man går efter. Derfor er den rigtige mascara for mig ikke nødvendigvis den bedste for dig.

Mega Volume Miss Manga Mascara koster 119 kroner og du finder den fra uge 6, der hvor du køber L’Oréal: i Matas, stormagasinerne, større supermarkeder og parfumerier. Online fandt jeg den hos Nelly.com.

7. Parfums Christian Dior Crème Abricot Nail Cream
Sidste år vandt den Årets Klassiker i Danish Beauty Award, det er en flot og ganske velfortjent pris. 2013 var samtidig året, hvor for Crème Abricot blev 50 år. Det er en flot alder at nå for en creme, sædvanligvis bliver cremer jo reformuleret i et væk.
Crème Abricot er ikke blevet relanceret siden lanceringen i 1963, og hvorfor også ændre noget, som stadig redder neglebånd og tørre hænder verden over. Den er ualmindelig fedtet, og den egner sig efter min mening bedst til indsmøring ved sengetid, eller når du sidder i sofaen og ser en film.
Cremen er baseret på lanolin, som jo sikrer huden mod fugttab, og dermed sørger for velfugtede og medgørlige neglebånd. Samtidig er den seje konsistens ganske effektiv, fordi du ikke kan undgå at skubbe neglebåndene blidt op, når du alligevel sidder der og masserer cremen ind i huden.
Egentlig tvivler jeg på, at den har den helt store effekt på selve neglene, det skulle da lige være bedre blodgennemstrømning igen på grund af konsistensen. Selvfølgelig bliver neglen også i nogen grad beskyttet mod udtørring, når man tilfører så fedtet en creme.
En ting er sikkert, det er så godt som umuligt at få tørre neglebånd, hvis du smører dem med Crème Abricot. Det er i hvert fald ikke lykkedes mig, trods min forkærlighed for håndsprit og hyppig håndvask.

Crème Abricot koster 195 kroner for 10 ml, og det er billigt, for cremen er sindssygt drøj, det tager en evighed at bruge den op. Køb Dior i stormagasiner, udvalgte Matas og parfumerier. feelunique.comPå Feelunique koster den cirka 186 kroner.

8. Deborah Lippmann i farven Laughin’ To The Bank
Gentagelser kan forekomme, når man er så vild med noget, som jeg er med Deborah Lippmanns Jewel Heist kollektion. Det hele startede med at Eva K og jeg hviskede om de smukke lakker, fordi vi havde set billeder af dem på de store amerikanske blogs. Ved første blik vidste jeg, at den kollektion skulle præsentere mig for Deborah Lippmanns neglelakker, som aldrig før har imponeret mig synderligt. Og dog… når jeg tænker tilbage, er der faktisk et par stykker, som jeg virkelig gerne ville se på mine egne negle. Da Illum holdt op med at sælge dem, blev jeg bare ikke længere mindet om eksistensen af mærket, før jeg altså faldt over Jewel Heist kollektionen.
At vælge en ud af de seks lakker er næsten umenneskelig svært, men da det var nedenstående farve på læberne og ovenstående farve (Cabana) på øjnene, var valget helt let og ligetil. Den dybe grønne Laughin’ To The Bank er virkelig smuk, og går overraskende godt til både hverdag og fest.
Deborah Lippmann har bibeholdt den klassiske slanke pensel i sine lakker, men den fordeler stadig lakken fint og jævnt, også selvom du har vænnet dig til de brede pensler, som spreder sig på neglen.

Deborah Lippmann finder du i udvalgte butikker og parfumerier, Laughin’ To The Bank koster 149 kroner, og jeg fandt den på Nelly.com.

9. Nivea Creme
I september offentliggjorde den engelske avis Daily Mail en artikel, hvor journalisten Claire Cisotti i en måned testede den klassiske Nivea Creme i den ene side af ansigtet og Crème De La Mer Moisturizing Creme i den anden side. Artiklen adskiller sig ikke væsentligt fra Pudderdåsernes artikel om selv samme cremer. Katjas helt uvidenskabelige forsøg tilbage i 2010 konkluderede også mere eller mindre det samme, dog ikke med Nivea som modstander.
Siden dengang i 2010 har jeg også selv prøvet Creme De La Mer, og jeg må erklære mig enig, både duft konsistens og effekt minder på alle måder om Nivea, som koster en brøkdel. Egentlig kunne jeg ret godt lide virkningen af Crème De La Mer, den vinter jeg brugte den, og da jeg stadig opholder mig på cyklen mange kilometer dagligt, så er det selvfølgelig nødvendigt med en god creme, som samtidig kan beskytte mod vind og vejr.
Med vores egen og nu også Daily Mails artikler i tankerne satte jeg mig for at give Nivea en chance som dagcreme. Nu er det jo først lige ved at blive koldt, så det har været en noget fedtet affære, men ikke desto mindre har min hud været glad og ikke i nærheden af ligeså tør, som den plejer.

Nivea Creme koster 49,95 for 250ml og du finder den i Matas og supermarkeder. Du kan også finde den i Matas’ webshop.

10. Aveda Lip Liner, Rehydrating Lip Glaze og Smoothing Lip Color
Det sker hvert efterår, jeg må bare eje en ny bærfarvet læbestift… Denne gang gik det ellers rimelig godt, med at overbevise mig selv om, at de læbestifter, der allerede var i samlingen, godt kunne gå an. Det vil sige, det gik kun godt, indtil jeg så den der fantastiske kollektion Heart Lands fra Aveda.
Heart Lands fyldte mere og mere i min bevidsthed og i starten af december blev liplineren 923 Plum Petals, glossen 920 Winterberry og læbestiften 919 Sweetplum endelig mine. Det betød at resten af december stod på dybe bærrøde læber både med og uden den fantastiske gloss.
Selvom min mand ikke er den største fan af læbestift og gloss, så har han flere gange kommenteret den smukke farve, jeg har haft på læberne. Det er stort for ham overhovedet at bemærke, at jeg har makeup på.
Er du lidt forsigtig med de dybe røde farver, kan jeg varmt anbefale Sweetplum, som er let transparent. Og derfor anvendelig selvom du ellers ikke dyrker de mørkere farver. Ovenpå Plum Petals bliver den selvfølgelig lige så dyb og lækker, som den umiddelbart ser ud. Lægger du Winterberry ovenpå, får du en dybde og glans, som bare klæder farven endnu bedre.
Produkterne fra Heart Lands er ”limited editions” og derfor finder du dem kun i butikkerne i en begrænset periode.

Avedas makeup finder du blandt andet hos Aveda Beauty Avenue og Salon Palma. Nærmeste forhandler oplyses på telefon 26 38 03 80. Priserne på de nævnte produkter ligger fra 200-240 kroner.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Trine

Creme abricot, bliver den sådan vandagtig med tiden?
Lurede lige på den i Matas fornylig, men den tester de havde stående fremme var helt vandagtig og meget ulækker 🙂

Helene Randløv

Hej Trine
Det har jeg aldrig oplevet.
Jeg fandt en forleden, som på en eller anden måde var kommet bag ved vores skab, der har den ligget RIGTIG længe og den havde helt samme konsistens, som den på billedet.
Jeg tænker, at den i Matas måske har stået åben og lidt for varmt.
Kh. Helene

Catha

Jeg er også vild med creme abricot! Er det meget fy-fy at bruge den på læberne? 😮

Helene Randløv

Hej Catha
Næææ, hvis du synes den er god til læberne, så bruger du den da til læberne 😀
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *