Creme De La Mer: For 1700 kroner god markedsføring

28.06.10
Creme De La Mer

Creme De La MerPudderdåserne har kigget nærmere på et af den moderne tids mest hypede skønhedsprodukter: Creme De La Mer. Cremen, som kun kan købes ganske få steder koster den svimlende sum af 1700 kroner for 60 ml. og lover at den fjerner dine rynker og meget mere. Men kan den leve op til prismærket og påstandende?

 

En sagnomspunden fortælling
Creme De La Mer bygger deres markedsføring som alle lignende produkter på en historie om et unikt mirakelstof udviklet af en nærmest sagnomspunden person. I dette tilfælde er det Max Huber, efter sigende en rumforsker, der brugte sin hemmelige ingrediens til at behandle brandsår.

Om historien passer skal jeg ikke dømme om, men enhver kosmetikproducent i denne prisklasse har en lignende historie. Det er den, der skaber mystikken og sælger. Og vær ikke i tvivl om, at det er denne historie, du betaler for.

For Creme De La Mer indeholder en relativt almindelig mængde ingredienser. Deres claim to fame er det såkaldte Miracle Broth:

“We use a form of sea kelp which is sustainably hand harvested helping to maintain its native ecosystem. The kelp is also only harvested at specific times of the year when it is in its most nutrient rich state, once shipped overnight on dry ice to The Max Huber Research Labs, the sea kelp is combined with other key ingredients. These ingredients then go through a lengthy 3-4 month biofermentation process…”

Der er altså efter sigende tale om en form for alger, som bliver høstet på bestemte tider af året og behandlet på en helt bestemt måde for efter sigende at være mest effektive.

Alger er en standard ingrediens i kosmetik og hudpleje. Det er en udmærket antioxidant (hvilket vil sige at den i teorien kan forhinde den skade, der opstår på grund af iltning af huden), og bliver brugt vidt og bredt. Der er altså ikke noget unikt ved at bruge alger i hudpleje, tværtimod.

Men er La Mers alger så mere effektive, fordi de kun bliver høstet få gange om året og transporteret på is? Under alle omstændigheder er og bliver det bare alger, hvis eneste opgave er at være en antioxidant, hvilket rigtigt, rigtigt mange andre stoffer er. For eksempel er vindruekerneolie en højpotent antioxidant, som koster 20 kroner for en liter i Netto. Der findes altså mange andre højpotente antioxidanter, og der er ikke nogen grund til at tro, at alger skulle være bedre end alle de andre.

Sandsynligvis derfor har La Mer også brugt flere antioxidanter i deres produkt. Blandt andet vitaminer, hvilket er udmærket, men kan på ingen måde retfærdiggøre den høje pris.

Brandsår og rynker?
Det interessante er også, at myten om produktet er, at det kunne helbrede brandsår hos astronauter. I dag bliver det solgt som rynkecreme. Brandsår og rynker har absolut intet med hinanden at gøre, og skal behandles på vidt forskellig måde.

Der er heller ingen anerkendt videnskabelig litteratur, der på nogen måde understøtter de påstande La Mer kommer med. Jeg har i forbindelse med denne anmeldelse skrevet til La Mer og spurgt, om de ville fremlægge deres egne beviser for, at cremen har den påståede mirakel-effekt, men det fik jeg ikke svar på.

Kan du gætte hvilken side jeg har brugt den på?
Hvis man kigger på selve cremen,  er den en meget, meget tyk og fedtet creme. Primært på grund af det høje indhold af Vaseline. Meningen er, at du skal varme den op i hænderne inden brug og derefter bruge en lillebitte mængde. Den har en spøjs duft. Den minder mig mest af alt om Nivea og mormor, og konsistensen minder da også mest af alt om den klassiske blå Nivea creme fra vores barndom, begge dele indeholder da også samme hovedingrediens: Vaseline.
Jeg brugte cremen i 14 dage i den ene side af ansigtet og min almindelige fugtighedscreme i den anden side for at se, om der var hold i La Mers påstande. Den eneste synlige forskel jeg kunne se på min hud var en let irritatation på grund af de høje indhold af eukalyptus, som irriterer huden, og et par bumser steder, hvor jeg aldrig får bumser normalt, på grund af den super fedtede konsistens.

Og pas på, for udover det høje indhold af irriterende Eukalyptusolie, indeholder La Mer også et konserveringsmiddel, der ikke er beregnet til cremer, men kun produkter der vaskes af huden med det samme (kilde: www.beautypedia.com) La Mer kan dermed på ingen måde berolige sensitiv hud, som den påstår, tværtimod.

Men døm elv, jeg har selvfølgeligt taget et billede af mit ansigt efter 14 dages brug i den ene side af mit ansigt. Er du villig til at betale 1700 kroner for den forskel? Vi kan jo lave en lille gætteleg: Hvilke side tror du, er den med La Mer, og hvilken side er den med almindelig billig fugtighedscreme med antioxidanter?

Katja med Creme De La Mer

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
20 kommentarer
Michel

Cool, tak for oplysningen. Jeg ved ikke om det er mig som er for skeptisk, men jeg har det med ikke rigtigt at ville give billige hudprodukter chancen. Hvilke af hendes produkter har du haft prøvet, og hvilke dyre mærker vil du kunne anbefale?
Tænkte du ville kunne lide dette review. Det er en del personer som har tester La Mer Cremen og givet deres mening omkring produktet:
http://www.smartskincare.com/reviews/product/brandidx/la-mer/

Pudderdåse Katja

Tak for linket, det vil jeg kigge på.
Det var nu ikke så meget hendes produkter som hendes bøger jeg tænkte på. Hun har skrevet nogle super bøger fx Dont go to the cosmetics counter without me og The Beauty Bible. Meget vidende og meget seriøs. Men hendes produkter er nu gode også, bruger dem selv.
Jeg synes selv at MD Formulations er seriøs hudpleje. Clinique har også en del gode produkter. Jeg går meget op i at de er parfumefri og det er disse.
Kh. Katja

Michel

Efter en del leden har jeg fundet frem til at La Mer er blevet overtaget af Estee Lauder, og at dette firma skulle lave exceptionelle hudprodukter til en femtedel af La Mer’s priser. Grunden til at La Mer produkterne er så dyre er pga. den lange biokemiske process gennem 3-4 måneder, og at de kun høster nogle specielle alger fra Californien to gange om året.
Link til Estee Lauder officielle side.
– Produkter uden alkohol, parfume osv.
http://www.esteelauder.com/product/mpp.tmpl?”CATEGORY_ID” =CAT691

Pudderdåse Katja

Jeps Estee Lauder laver rigtigt gode produkter i deres egen linje, og er bestemt værd at forsøge. Estee Lauder koncernen er kæmpestor og tæller firmaer som selve Estee Lauder, Clinique, MAC, Origins, Bobbi Brown og mange flere. Det er en kolossal koncern.
Jeg har også hørt La Mers forklaring på, hvorfor deres produkter er så dyre. Min påstand er at alger er og bliver alger. Der er ikke noget videnskabeligt bevis overhovedet for at alger høstet på en bestemt årstid eller i en bestemt egn er bedre. Alger er antioxidanter, hverken mere eller mindre.

Michel

Jeg giver dig fuldkommen ret i det med årstiden, men jeg har læst i Illustreret Videnskab at der er et hav af forskning af alger, da de mener det er vegen til at overvinde mange sygdomme bla. kræft. Der stod også at på dybder hvor mennesker ikke fysisk har været nede endnu, findes et helt revolutionerende hav af alger, fisk osv. som forskere meget gerne vil have fingerene i.
Blandet andet fisk som lammer nervesystemet når man kommer i kontakt med dem, som de så vil udtrække giften på, justere koncentration og derefter bruge den til nervesmerte patienter.
Mener bare at selvom alger bare er alger, så kan der sagtens være forskel på algernes indhold. Jeg synes dog at det med deres biokemiske process som de foretager virker meget overvurderet.

Pudderdåse Katja

Det lyder som en spændende artikel! Har du et link til den? Eller hvilket nummer var den i?

Mega dyrt - Jubii Debatforum

[…] […]

Maria

Jeg har selv brugt La Mer i lange perioder og er selv i tvivl om resultatet. Men ville blot tilføje en lille kommentar omkring “opvarmningen” i hånden/eller fingerspidserne, som jeg synes du mangler. Da jeg selv syntes at det var underligt at man selv skulle varme cremen først spurgte jeg en kemo-tekniker og han sagde at det på ingen måde var muligt at danne så meget varme ved at gnide cremen ind i håndfladen at den kan udløse noget som helst.

Michael Bo Munck

jeg kan se klart forskel på min kone om hun Creme de la mer eller en anden.
derfor køber jeg kun Creme de la Mer til hende

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *