Dåseposten: Hudorme omkring næsen

07.07.13

Hej Katja

Mange tak for en dejlig blog. Jeg har sart hud og troede ellers sådan en gammel nisse som mig vidste alt om hudplejeprodukter, men jeg har måtte sande at jeg har fået meget hjælp fra jeres kloge indlæg. Så tak for det og fortsæt endelig 🙂

Jeg har et spørgsmål ang. uren hud. Jeg ved at der ligger mange indlæg på bloggen med det emne, men jeg synes ikke jeg kunne finde svar på mit problem, så here goes….

Jeg er en fuldvoksen kvinde på 35, der var meget plaget af bumser i puberteten. Jeg har stadig bumser, men det er hormonelt, så det lever jeg med. Det er heldigvis ikke så slemt mere.
Men jeg har rigtig mange hudorme på og rundt om næsen, og det er jeg rigtig ked af. Selv om jeg er meget pertentlig med at rense min hud, så ligner det at jeg aldrig renser mit ansigt (omkring næsen, i hvert fald).
Jeg har prøvet diverse cremer, rensende masker og strips der skulle hive de sorte djævle ud. Men det hjælper ikke. Det er jo ikke fordi jeg ar uren hud, det er bare de hudorme jeg ikke kan få ud og væk!
Hvordan får jeg dem væk, når jeg har haft dem i så mange år og åbenbart ikke kan renses væk.

Venlig Hilsen
Tine

Kære Tine

Du kan rense din hud så tosset, du vil. Hudorme (og bumser for den sags skyld) kan ikke vaskes væk. Udover gode almindelige råd om basal hygiejne, som jeg regner med, at vi er udover her, så har løsningen faktisk ikke noget med ansigtsvask at gøre. Clearasil ansigtsvask virkede heller ikke, da vi var unge, vel?

Hudorme er i virkeligheden porer i huden, der bliver tilstoppede af døde hudceller og overskydende fedt. Se videoen her på dermTV med Dr. Schultz, der forklarer det med en ballon – jeg elsker den video.

Løsningen er også som Dr. Schultz siger eksfoliering, der fjerner de døde hudceller og overskydende fedt fra porerne. Der er flere måder at eksfoliere på, som du kan læse om her. Daglig eksfoliering med en blid kemisk eksfoliering i en creme, der bliver siddende på huden, og som har en effektiv ph-værdi er det mest effektive.

Det bedste er efter min mening 2 procent salicylsyre som desværre er svært at finde i en effektiv koncentration og ph-værdi. Jeg kender pt. kun Paula’s Choice. Et godt hjemligt alternativ er Avene Cleanance K. Du kan sagtens supplere med forskellige former for almindelig fysisk eksfoliering som en blid skrubbecreme eller en vaskeklud, men kemisk eksfoliering er det absolut vigtigste skridt i kampen mod hudorme.

Kh. Katja

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
20 kommentarer
Tine

Du er en skat 🙂
Det skal helt sikkert prøves 🙂

Pudderdåse Katja

Jeg håber, det virker 🙂

Camilla Christine

kan man mon gøre noget ved de grimme huller man har på næsen efter hudorme? jeg producere ikke som sådan mange hudorme, men hullerne er bare ikke kønne ): er så misundelig over dem med minimale porer, for ville elske at gå uden makeup..
// Camilla Christine ♥♥♥

Pudderdåse Katja

Ja, det er samme kur som skrevet mod hudorme.

Maria Haubroe Hansen

Vil jeg prøve, mange tak. Det er så irriterende med de grimme hudorme.
Jeg har en Bioderma Sébium Exfoliating Gel ( http://www.bioderma.com/en/nc/the-products/what-s-new/product/action/12.html ) Vil den være for “skrab”?
Tjek forresten min blog, hvor jeg kører giveaway på den hypede Bioderma Créaline rensevand.
http://www.je-suis-une-haubroe.com/2013/07/giveaway-bioderma-crealine-h20-solution.html

Pudderdåse Katja

Biodermas er “bare” en almindelig mekanisk skrubbecreme. Jeg har aldrig prøvet den, så jeg ved ikke, om den er for skrap.

Baysen

Jeg har samme problem, men tåler ikke Cleanance K særlig godt. Men hud bliver ret irriteret af den i længden. Hvad er alternativet? Besøg hos kosmetologen?

Pudderdåse Katja

Et salicylsyre/BHA produkt. Start med 1 procent evt. eller med en eller flere dages mellemrum. BHA er ofte mildere.

Anne Lotte

Åh, jeg bliver også så klog af jeres indlæg…
Er der nogen særlige fra Paula’s Choice I vil anbefale?
Er lidt på bar bund, når I kun linker til siden (og ikke selve produktet 😉
Hjælp … 🙂
VH Anne Lotte

Pudderdåse Katja

Hvis vi snakker BHA, så dem alle. Du skal vælge mellem 1 eller 2 procent alt efter, hvor sensitiv hud du har. Jeg bruger 2 procent uden problemer, andre kan bedre tåle 1 procent. Derudover er den eneste forskel konsistensen. Kan du bedst lide flydende, gel eller lotion? Jeg kan bedst lide gel, men det har ikke noget med effekten at gøre. Der er det samme i dem alle 🙂 Kig på koncentrationen og vælg så den konsistens, du foretrækker.

Camilla

Hej Katja. Det er et stykke tid siden, at denne tråd var i gang, så jeg ville høre om der er kommet andre produkter på gaden? Jeg har meget sensitiv hud, men kæmper med mange hudorme på næsen. Hvad skal jeg gøre? 🙁
Mvh
Camilla

Katja Moikjær

Hej Camilla. DET er der i hvert fald 😀 Vi har lavet et selv: https://pudderdaaserne.dk/vores-egne-produkter/t-zone-peeling/
Det indeholder blandt andet 2% salicylsyre.
Kh. Katja

henrik boysen

du kan også købe prøver. så kan du jo prøve dig frem 🙂

ida

Og hvad gør man så, hvis man renser huden dagligt og bruger BHA 2 % 1-2 gange dagligt – og man stadig har masser af hudorme på næsen? 🙁

Pudderdåse Katja

Træder et skridt tilbage fra spejlet og kigger på sig selv fra samme afstand som andre mennesker og ser realistisk på sig selv og vurderer, om de er så tydelige som man selv synes?
Jeg har i hvert fald selv i perioder ikke set andet end sorte hudorme på min næse, men i dag har jeg et mere realistisk forhold til min egen hud. Eller også er det bare fordi jeg er begyndt at bruge briller 😉
Du kan supplere med en fysisk scrub også. Det hjælper også lidt. Og så kan man få lavet kemiske peelinger på klinik, som er i en højere koncentration. Det er også en mulighed. Men forvent ikke mirakler.

henrik boysen

Lige mine ord, vær realistisk. 🙂 alle har en plet, talgknop, eller lidt hudorme på næsen. selv ole henriksen. Hvis jeg står i et almindeligt pænt lys og ikke tandlæge lyset, syntes jeg selv jeg har en rigtig pæn hud. men stiller jeg mig med et X5 spejl i skarpt lys kan jeg da også godt finde nogle ikke så kønne ting. Se de gode resultater og glem de andre ting, de går alligevel ikke væk lige meget hvor meget man ønsker og kigger på dem. Tænk glade tanker og efter noget tid vil problemerne syntes mindre. Børne hud for man nemlig aldrig igen. rigtig god dag 🙂

Mit “skrald” | Daddys angel

[…] hudorme. Det har mange menneske, og man har oftest svært ved at få dem væk. Jeg læste inde på pudderdåsernes blog at man skulle holde sig for produkter, og bruge en vaskeklud og vaske sig med i stedet, og så en […]

Mod Hudorme

Rigtig fin og informativ artikel om hudorme!

David

Hej Katja. Har også en del hudorme, porer og generelt dårlig hud tekstur.
Du mener at eksfoliere med en creme er bedre end en toner eller ansigtsvask som enten indeholder bha eller aha?
Hvor ofte eksfoliere du?
Og bruger du så en mild “normal” ansigtsvask når du gør? Og bruger du en toner også? Og hvilken slags? Som du kan hører er jeg lidt på bar bund med alle de rense regimer 🙂
Håber du kan hjælpe

Katja Moikjær

Kære David
Prøv at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2017/12/07/hudplejerutine-til-alle-raekkefoelge-og-miks-af-produkter/
En creme eller toner er lige godt. Det afgørende er, at syren bliver på huden og ikke bliver vasket af. En ansigtsvask er derfor ubrugelig. Jeg bruger ikke skintonic. https://pudderdaaserne.dk/2011/04/13/skintonic-det-skal-man-da-bruge/
Vi anbefaler også lidt mindre vask end de fleste andre: https://pudderdaaserne.dk/2016/01/03/vask-mindre-hvorfor-vand-udtoerrer-huden/

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *