Gilette Venus Naked Skin – 6 måneders test af IPL hårfjerning

28.04.13
Gilette Venus Naked Skin IPL hårfjerner

Gilette Venus Naked Skin IPL hårfjerner

Vi har før skrevet om “permanent” hårfjerning med IPL, og dette indlæg om Braun og Gilettes version har været meget længe undervejs, fordi jeg ville igennem en hel testperiode. Altså se, hvor meget hår jeg kunne fjerne, og om det blev væk. Det har jeg nu, og jeg tror, at mine meget blandede resultater nok er fuldstændig realistiske og svarer godt til de blandede resultater, mange også oplever på klinikker.

Farvel overskæg og bikinilinje
Først og fremmest har hjemme IPL hårfjerning betydet, at jeg kunne sige farvel til min moustache. Ikke en, jeg kommer til at savne! Det er uden tvivl det sted, hvor det har virket allerbedst. Efter de angivning 6-12 behandlinger er det væk. Efter nogle måneder begynder det at titte frem igen, men så får det et par gange mere, og så er jeg hårfri i ansigtet igen. Det samme gjaldt min bikinilinje, her har det også været yderst effektivt.

Jeg skal for en god ordens skyld sige, at jeg i den periode både har brugt Gilette Venus Naked Skin og Rio.

Bed ikke på armhulerne
I armhulerne har jeg til gengæld haft minimal succes. Jeg har haft præcis samme oplevelse som Cecilie ovre hos Beautyjunkie. Jeg kan ikke forklare hvorfor, jeg har været virkelig stædig med de sk…. armhuler, men den bider bare ikke på.

Brauns forklaring er, at det hænger sammen med, at jeg bruger den som vinden blæser og altså ikke følger den præcise tidsplan, som brugsanvisningen lægger. Samme forklaring har Cecilie fået, kan jeg se. Det passer muligvis, men i min verden er der ikke plads til noget, der kræver så præcis brug.

Til gengæld virker “som-vinden-blæser”-metoden fint på mit overskæg. Jeg kan ikke sige noget som helst meningsfuldt desværre om, hvornår og på hvem det virker, og hvornår det ikke gør. (Igen er det en fordel at kunne få sine penge tilbage).

Realistiske forventninger
Det her giver nok et meget godt billede af IPL hårfjerning – både hjemme og på klinik. Nogle gange virker det og lever op til forventningerne – andre gange gør det bare ikke.

Derudover kræver det tålmodighed. For mig er det IKKE et alternativ til almindelig hårfjerning. Jeg er et utålmodigt menneske og mister pusten bare ved tanken om at gå i gang med benene.

Men for alle os, der har hår steder, hvor man som kvinde virkelig ikke vil have hår, der kan det være en guds gave. Især mindre afgrænsede områder af hår på stedet, hvor man af den ene eller anden grund har et virkelig brændende ønske om at fjerne det – som for eksempel mit overskæg. Der kan det være svaret, som mange har ledt efter. For mig er det, og jeg skal i den grad nok sørge for at blive ved med at holde mit overskæg nede.

Jeg vil bestemt heller ikke udelukke at visse tålmodige sjæle kan overskue at give sig i kast med for eksempel benene. Jeg har ladet mig fortælle, at man skal regne med en times arbejde pr. ben pr. gang.

IPL maskinerne er heller ikke den optimale løsning til enkelte hår. Dem kan man jagte i månedsvis uden at fange dem. Der er laser-pincetterne bedre egnede.

Om Gilette Venus Naked Skin
Gilette Venus Naked Skin adskiller sig på flere punkter fra de modeller, jeg tidligere har prøvet. Den er nem og idiotsikker at bruge, den finder selv den rigtige styrke, man skal bruge en gel til OG den er markant dyrere. Den har meget nemt ved at få kontakt med huden, den medfølgende hudfarve måler er nem og intuitiv at bruge. Den koster også cirka 3.000 kroner, der findes lavere priser hos de andre mærker.

Der er fordele og ulemper ved modellerne. De virker i sidste ende på samme måde – nemlig ved hjælp af IPL. Forskellene handler om, hvor nemme de er at indstille og bruge. Og der har Gilette klart en fordel. Om den er den højere pris værd, må være op til den enkelte køber at vurdere. At Braun har en “100 procent tilfreds eller pengene tilbage”-garanti synes jeg til gengæld betyder meget med denne slags produkter.

Sådan bruger du Gilette Venus Naked Skin:

1. Barber håret væk
Huden skal være helt ren og tør, og håret skal være barberet væk med skraber. Håret må IKKE være vokset for nylig eller på anden måde været

2. Klik med hudtonesensoren på huden, så den måler hudtonen. Husk at gøre det på præcis det sted, du vil behandle – du kan have mange forskellige hudtoner på din krop.

3. Læg et tyndt lag af den medfølgende gel på huden.

4. Tør dine hænder af – de bliver pænt fedtede.

5. Sæt håndsættet på huden. Når der er kontakt lyser lampen hvid. Tryk på knappen og lad være med at kigge på lyset, når det flasher.

6. Gør det igen og igen til du har behandlet hele området. Lad være med at behandle det samme område flere gange.

7. Tør den temmelig snaskede gel af.

Du kan se fremgangsmetoden med billeder ovre hos junkierne.

IPL er ikke for alle hudfarver
IPL er kun for folk med lysere hudtoner. Mørk hud kan ikke bruge IPL. Hvilken intensitet, du skal bruge afhænger også af din hudfarve. Det er derfor hudtonemåleren er praktisk. På andre modeller skal du indstille det manuelt. Du kan selv indstille det manuelt på Gilette Venus, hvis du har brug for det.

Læs mere om hudtoner og andre vigtige informationer på Brauns hjemmeside

Der er som sagt en “100 procent tilfreds eller pengene tilbage”-garanti på produktet, som betyder meget med den slags produkter, der er noget af en investering.

Her kan du købe det
Gilette Venus Naked Skin koster cirka 3000 kroner og kan købes blandt andet hos Elgiganten og lignende elektronik-butikker. Jeg kan se, at Braun giver lige nu 300 kroners cashback ved køb.

Har I erfaring med IPL? Hjemme eller på klinik?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
104 kommentarer
Charlotte

Ved hårfjerning i ansigtet, oplevede du da nogen irritationer efterfølgende? Altså blev huden rød eller opsvulmet? Jeg tænker mere på, om man skal gøre det en aften inden man sover, så man er klar til at møde verden næste dag når rødmen har fortaget sig?
Jeg har netop købt den fra Venus/Braun, og venter nu i spænding på den kommer, så jeg kan komme i gang.
Jeg var tæt på at gå til en klinik og få fjernet hår i hovedet, men nu hvor jeg læser, at denne her effekt er lige så effektiv, begynder jeg på det her i stedet. Tak for en kanon artikel! Krydser fingre for jeg får lige så godt et resultat

Katja Moikjær

Jeg har ikke oplevet decideret irritation, men fx. min søster har oplevet lidt flere urenheder i den periode, hun har brugt den. Der gør det så ikke den store forskel, om man gør det morgen eller aften 🙂 Jeg håber, det virker for dig

Tanja

Hej igen.
Jeg har besluttet mig for, at jeg skal have en “hjemmelaser”, men jeg synes godt nok det er svært at finde ud af hvilken.
Jeg kan se at i har valgt at afprøve denne og Rio, men ved i om disse skulle være bedre end silk’n sensepil og silk’n flash & go ift. ansigt?
Der er jo også store prisforskelle og personligt er jeg lidt fristet af at man ikke skal bruge en creme (gælder også ved Rio kan jeg se).
Med de to i har anmeldt er der da en i vil anbefale frem for den anden ift. at fjerne forholdsvist lyst hår på overlæben? Mine hår er nemlig ikke hvide, men heller ikke særlig mørke (dog mørke nok til at jeg er irriteret) og jeg synes jeg læser flere steder at de kun virker på mørke hår, hvilket bekymre mig lidt.
Er heller ikke glad for at skulle barbere mig i ansigtet, da ikke alle hårene har noget mørkt i sig, men det kommer man vel ikke udenom?
Undskyld jeg forstyrrer igen 🙂
Tak for jeres fine indlæg

simone

Hej lyder dejlig 🙂 Kunne jeg godt bruge sådan en. Hvor ofte bruger i den? Altså, hvor langt mellem rum er der mellem behandlingerne.

Helene Randløv

Hej Simone
Efter de første 6-12 behandlinger (indtil du har opnået det ønskede resultat), hvor du skal gøre det hver 14. dag, skal du i gang cirka hver 2. måned for at vedligeholde resultatet.
Kh. Helene

Christina

Jeg vil da bare lige komme med en lille anbefaling til jer herinde 🙂
Jeg blev af nogle udenlandske piger anbefalet Tala Ant Egg Oil. Det kan købes på ebay til ikke særlig mange penge.
Det er en olie man smører på huden morgen og aften 3-4 dage efter hårfjerning. Hårfjerningen skal være fra roden, så jeg gør det normalt med epilator, men voks er også fint. Allerede efter et par uger er hårene helt lyse og tynde og under armene (hvor jeg startede) er jeg nede på at fjerne hår meget sjældent. Efter 6 måneder skulle hårene ikke vokse ud mere. Det er HELT permanent og ikke ligesom laser hvor hårene vil komme tilbage igen. Jeg kan kun anbefale det 🙂 Er super glad for jeg hørte om det og mine veninder er også rigtige glade for at jeg anbefalede dem det.

Helene Randløv

Tak Christina
Jeg synes jeg har hørt om det før? Det lyder jo som et mirakel <3
Kh. Helene

AL

Har du selv prøvet produktet?
Og i givet fald hvilken hjemmeside vil du anbefale at jeg køber det fra?
TAK 🙂

Thilde

Hej Christina. Jeg ved det er lang tid siden at du har skrevet din kommentar, så jeg håber du ser min besked. Efter jeg så dit opslag har jeg søgt og søgt på resultaterne ved brug af olien. Og det er virkelig en jungle at finde rundt i, hvad der er op og ned. Har du haft god erfaring med Tala ant egg oil? Og ved du hvor man kan købe den henne? Jeg har søgt en masse på nettet, og det lader til at man kan risikere at købe nogle falske produkter også. Med venlig hilsen Thilde

AA

Tak, for indlægget! Meget brugbart – jeg er dog mulat og derfor mørk i huden, men ikke helt mørk. Jeg er lysebrun og kan ikke helt vurdere ud fra deres billede om jeg kan bruge den. Har du nogen idé om det, eller måske andre har prøvet det?

Helene Randløv

Hej AA
Du kan nemt se det på æsken, så jeg ville besøge en butik, og kigge nærmere på pakken. Det ville da være drønærgerligt, hvis du ikke kan bruge den.
Kh. Helene

Jo

Man må ikke bruge pincet i de områder hvor man ‘behandler’, vel? Altså, hårene når jo at vokse ud igen på de 14 dage der går mellem behandlingerne, men jeg er i tvivl om det så er ok at fjerne dem med pincet, eller om jeg skal bruge en skraber? Synes ikke der står noget om det andre steder.

Helene Randløv

Hvis du fjerner håret nytter behandlingen ikke, men du må barbere hver evig eneste dag, hvis du har lyst.
Kh. Helene

Jo

Man må ikke bruge pincet i de områder hvor man ‘behandler’, vel? Altså, hårene når jo at vokse ud igen på de 14 dage der går mellem behandlingerne, men jeg er i tvivl om det så er ok at fjerne dem med pincet, eller om jeg skal bruge en skraber? Synes ikke jeg kan finde noget info om det.

Katja Moikjær

Nej, ingen pincet. Det virker ikke, hvis du fjerner hårrødderne. Derfor KUN skraber (eller barbermaskine, hvis man er til det)

AS

Hey, tak for indlæg og produkt review. Du skriver, at en ny behandling skal ske ca. 2 md. efter, når hårene er begyndt at komme ud mindre. På klinikkerne siger de, at man har en hårfri periode på ca 1-1 1/2 år.
Hvad er dit svar til dette?
Mvh
AS

Katja Moikjær

Pas. Jeg har aldrig selv prøvet på klinik. MEN jeg har svært ved at forestille mig, at de kan garantere at man er hårfri i 1-1/2 år? Nogen vil være det, men mange vil få hår igen hurtigere.

Marie

Hej!
Super anmeldelse – måske det endelig kan hjælpe på den evige kamp med skraberen.
Jeg har dog et spørgsmål, som jeg håber du/I kan undersøge for mig – jeg har ikke selv haft held med at finde svar. Jeg har pacemaker og er i tvivl om, om jeg må bruge denne så?

Helene Randløv

Hej Marie
Der er masser af hits, når du søger på engelsk. Jeg fandt blandt andet det her: http://onthebeamlaser.wordpress.com/faq/
Jeg ville ringe/skrive til producenten bag den maskine, som du overvejer og spørge, hvad de anbefaler. Jeg har ikke nogen af maskinerne her hjemme og derfor heller ingen af vejledningerne, for der må det jo stå. På den anden side kan jeg ikke finde noget på Brauns FAQ side: http://www.braun.com/global/female-grooming/gillette-venus-naked-skin/naked-skin-faq.html men der kan du i hvert fald kontakte dem.
Kh. Helene

Camilla

Hej I dygtige kvinder.
Håber I stadig ser kommentarer på disse lidt ældre indlæg 🙂
Jeg er pt i søgen efter en løsning på mine problemer med indgroede hår, særligt i bikiniområdet. Har prøvet alt (undtagen laser) og fulgt alle råd til punkt og prikke, men uden held so far.
Havde egentlig besluttet at tage på klinik for at få laser-behandlet området, men efter at have læst jeres indlæg om hjemme laser, kan jeg ikke lade være med at være tiltrukket af ideen.
Vil dog høre: bruger I stadig laseren her et år senere? Og hvad er jeres holdning til den kritik, der har været omkring hjemmebehandlings-laseren (blandt andet hos Tænk og TV2)?
Tak for jeres dybdegående arbejde.
Mange hilsner
Camilla

Katja Moikjær

Kære Camilla
Ja, jeg bruger den. Primært i ansigtet mod overskæg. Jeg er stadig fan! Jeg har ikke set kritikken, jeg undgår så vidt muligt forbrugerprogrammer på TV 😉 Hvad gik den ud på?
Kh. Katja

camilla

1000 tak for svar 🙂
Det lyder altså godt, tror jeg vil tage mig sammen og anskaffe en.
Omkring kritikken har jeg kun set overskrifter på internettet, da jeg researchede hjemmelaser-behandling, så ved ikke i detaljer, andet end det påstås at være fusk og kunne give slemme forbrændinger (og alt sådan noget i den dur). Det var mest Tænks artikel, der havde alarmerende effekt på mig. Synes dog jeg har læst så meget positivt, at jeg efterhånden tør kaste mig ud i det.
Mange hilsner
Camilla

Bettina

Hej
Jeg var lige ved at købe mig en braun Venus naked skin ipl, til at få bugt med noget ansigtshår ligesom dig, men læser så at de skriver at den må bruges fra halsen og nedefter. Er det mon samme model som din? Den ligner i hvertfald. Hvad tænker du om det?
Vh Bettina

Katja Moikjær

Øøøøh pas? Det står der ikke på min? Det ved jeg simpelthen ikke, prøv at spørge fabrikanten. Alternativt køb en af de mange modeller, hvor det ikke står på.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *