KONKURRENCE: RIO Evolution IPL Hair Remover – DIY IPL hårfjerning hjemme

29.10.12
RIO IPL Evolution

RIO IPL Evolution

Sponsoreret indlæg

Vind en Evolution IPL Hair Remover nederst i indlægget – KONKURRENCEN ER LUKKET.

“Permanent” hårfjerning med IPL plejede at være noget, man betalte i dyre domme for på klinikker, og som sådan nogen som mig, der har alt for mange hår irriterende og uønskede steder, kun kunne drømme om og spare op til. Sådan er det ikke længere. Der er kommet flere maskiner på markedet til hjemmebrug, og jeg har prøvet Evolution IPL Hair Remover fra RIO.

Jeg skriver “permanent” hårfjerning i gåseøjne helt bevidst. For ligegyldig om du får lavet IPL på klinik eller derhjemme, så er teknologien den samme, og der findes ikke permanent hårfjerning. Der er mange kunder derude, der er blevet skuffede, efter at være blevet stillet permanent hårfjerning i udsigt efter dyre klinikbehandlinger. Og det kan jeg godt forstå, for det findes ikke. Laser har den mulighed, men det er et helt andet emne, som jeg ikke vil komme ind på her.

Hårfjerning ved hjælp af IPL sætter håret i dvale i længere tid. Der vil ofte komme hår tilbage med tiden, og så skal det have en omgang til. Og så er det immervæk rart at kunne hive maskinen frem fra skuffen i stedet for at skulle betale mange tusind kroner en gang til på en klinik.

For teknikken inde i maskinen er fuldstændig magen til. Selvfølgelig har de professionelle maskiner flere knapper (heldigvis for det), men fordele, ulemper, begrænsninger og resultater er stort set de samme. I hvert fald på papiret, for jeg skal skynde mig at sige, at jeg ikke har prøvet IPL behandlinger på klinik, som jeg kan sammenligne med. Og nu kommer jeg næppe heller ikke til det. For jeg er virkelig begejstret for disse maskiner.

Hårfjerning med IPL er ikke for alle
Jeg skal lige starte med at sige, at hårfjerning med IPL er ikke for alle. Det kræver lys hud for IPL at virke. På RIOs Evolution IPL Hair Remover er der hudtoneskala, du kan sammenligne dig selv med. Og hvis du er mørk i huden, så kan du ikke bruge IPL til hårfjerning, hverken maskiner til hjemmebrug eller på klinik. Med mørk hud mener jeg ret mørk, du skal have ikke-danske gener i blodet i hvert fald. Du kan se de præcise farvetoner her:

Sådan virker det
IPL og Evolution IPL Hair Remover fra RIO virker ved at sætte håret i dvale. I starten skal du behandle området cirka hver 2. uge, men det præcise interval betyder ikke så meget (det skal jeg komme tilbage til senere). Det vigtige er, at når du har fanget alle hårene på det rette tidspunkt og lagt dem alle i dvale, så er du hårfri. Men de fleste vil opleve, at nogle hår i et eller andet omfang vil vende tilbage efter et vist tidsrum. Og det er her, jeg synes, at disse hjemmemaskiner er så fantastiske. For så kan man nemt og effektivt holde det ved lige selv. Hverken jeg selv, min kalender og især mit dankort er bygget til at skulle afse tid til klinikbehandlinger.

Selve processen er faktisk ret nem. Overraskende nem. Og med IPL pistolen i hånden, som udskyder lysglimt, så begynder jeg at stå og lege Luke Skywalker derhjemme foran spejlet, når ingen ser det (shhhh). Jeg skal understrege at processen ved IPL med Evolution IPL Hair Remover fra RIO (og en hvilken som helst anden maskine) er noget mere detaljeret end her beskrevet, og det er meget vigtigt med den slags udstyr, at du læser brugsvejledningen før brug.

Barber området først
Det er vigtigt at barbere området først. Dette skyldes at strålerne fra Evolution IPL Hair Remover skal kunne nå ned til hårroden, og det kan de ikke, hvis der sidder centimeter lange hår. DU MÅ IKKE VOKSE, BRUGE PINCET ELLER LIGNENDE. Hvis dine hår er hevet ud med rod, så virker IPL ikke.

Brugen af Evolution IPL Hair Remover
Selve hovedet på maskinen er ret lille. Og det er vigtigt at være omhyggelig med at nå alle dele igennem, men ikke behandle alle steder flere gange. Jeg har brugt den på armhuler, bikinilinje og i ansigtet, og det var en absolut overkommelig opgave. Det tog ikke særlig lang tid, og resultaterne er det hele værd. Helene har i sin test af en tilsvarende maskine kastet sig ud i sine ben. Det vil jeg nok ikke anbefale at starte med, med mindre man er et meget tålmodigt menneske… Det er jeg ikke.

Små områder og uønsket hårvækst
Evolution IPL Hair Remover er i mine øjne især velegnet til mindre områder og uønsket hårvækst. IPL behandling er guld værd i armhuler, bikinilinje og ISÆR overskægget. Allerede efter to IPL behandlinger med RIO har jeg mærket en markant nedsat hårvækst på min overlæbe, som ikke engang er særlig mørkt, men bare er lyse hår – hvilket egentlig burde tale imod, at det burde lykkes. Men det har virket.

Hvis du er en helt almindelig kvinde med bare en lille bitte smule hårvækst hist og pist, så tror jeg ikke, du vil synes, at IPL er besværet værd. Så er du sikkert fint tilfreds med skraber eller voks. Men for os med lidt for meget testosteron i blodet (PCOS) eller for meget hår af andre årsager, så er dette guld værd. Det har stor betydning for en kvinde som mig ikke at skulle fjerne overskæg.

Det er den ikke egnet til
IPL hårfjerning virker ikke på meget mørk hud eller meget lyse hår. Den optimale effekt opnår du med lys hud og mørke hår (halløj – det er mig!).

Jeg har forsøgt at bruge den til enkelte heksehår hist og pist. Der har jeg mistet tålmodigheden. Ikke fordi den ikke virker på dem, for selvfølgelig gør den det. Men man skal behandle et område over ca. 6 mdr. før man er sikker på at have fanget alle hår, og så mister man tålmodigheden, når man ikke fanger de der infame små sataner og ikke må bruge pincet i den periode. Det kan jeg simpelthen ikke i længere tid af gangen.

Du må ikke bruge IPL på hår på modermærker og lignende (desværre!).

Sådan virker Evolution IPL Hair Remover
IPL virker som sagt ved at lægge håret i dvale. For at gøre det skal den fange håret på det rette tidspunkt i sin vækstcyklus. Derudover fanger en IPL maskine ikke hele den behandlede flade på en gang. Jeg har fået det beskrevet af de kloge mennesker hos Rio som at behandlingsområdet er stort i forhold til et enkelt hår, og lyset fra blinket udsendes med forskellige bølgelængder, så det er ikke alle hår, der bliver ramt hver gang. Derfor er gentagne behandlinger nødvendige indtil alle hår er indfangede og ramt. Når de er det, så sover de sødt i deres tornerosesøvn. Indtil en dag enkelte af dem finder på at stikke frem igen. Og så skal de bare have igen.

For at holde hårene væk kan du behandle minimum hver 14. dag. Du må gerne behandle oftere, hvis du har lyst. Det kan være svært at vente mellem hver gang, hvis der er hår, der begynder at vokse ud, og det er helt fint. Det er der ikke noget problem i.

Er det sikkert? Gør det ondt?
IPL er en sikker teknologi at bruge. Der er ingen sammenhæng med melasma fx., så jer med UV pletter kan også bruge det. Der står en meget lang liste over, hvem der ikke bør bruge IPL produkter. Brug jeres sunde fornuft og snak med din læge, hvis du er en af dem. Jeg har epilepsi og burde derfor ifølge brugsvejledninger ikke bruge IPL, hvilket ikke passer.

Mange vil opleve en varme eller måske endda en brændende fornemmelse. Men den fortager sig hurtigt og er ikke farlig. Afhængig af styrken, jeg brugte variererede følelsen fra at jeg ikke kunne mærke noget til at det stak en smule. Jeg synes ikke, det gør ondt. Den kan også bruges på sart og udsat hud. Der er ikke umiddelbart noget problem med IPL ifht. det.

Vind en Evolution IPL Hair Remover fra RIO
Du har nu chancen for at vinde en Evolution IPL Hair Remover til en værdi af 1.999. Alt hvad du skal gøre for at være med er at lægge en kommentar herunder. Så trækker vi en vinder på torsdag

Husk også at tjekke Rios danske facebookside her

Her kan du købe det
Du kan købe IPL Evolution Hair Removal fra RIO hos Wupti, Ellos og Kop & Kande. IPL Evolution har en vejledende udsalgspris på 1.999 kroner.

Sponsoreret indlæg

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
387 kommentarer
Heidi

Oh, der så man lige mig blive helt glad. Jeg er temmelig lys i huden med de ledeste sorte sorte hår under armene, bikinilinien og ikke mindst på benene. Og så måske et par enkelte på hagen. Er du svimmel hvor gad jeg godt få fingre i sådan en fætter.

Dorte Blirup Christensen

Det er en super genial præmie som enhver teenager mor vil ønske sig at ha i huset

Marie

Det lyder som et aldeles stykke interessant “værktøj”

Marie

Hov, jeg fik vist ikke hele min kommentar med

Marie

Der sker åbenhart noget, når jeg skriver en kommentar på min iphone. Typisk:) Men som alle andre vil jeg være lykkelig for at vinde:)

Eva Sørensen

Ooooh det ville jeg gerne vinde! Jeg er (alt for ) lys, men har masser af meget mørke / sorte hår. Den evige kamp mod dem er IKKE min favorit måde at bruge min tid!

Sarah

Vupti – sådan en ville da lige være noget for mine genstridige kraftige mørke hår 🙂

Charlotte hede

Åhh, det er jo lige drømme-maskinen til min datter. Hun er 10 år, og har hår på ryggen og overlæben 🙁 Hendes ben er de næste der er ved at få et hårlag. Hun er så ked af det, Så hvis vi vandt denne her ville jeg nok have landets lykkeligste datter.
Så jeg xxx alt hvad xxxx kan for at se min dejlige datter stråle,
Venlig Hilsen
Charlotte hede

Sofie

Er rigtig godt træt af de dumme engangsskrapere.. Kunne godt bruge noget der for en gang skyld virkede. 😉

Sarah

Vupti! Sådan én ville være perfekt til min mørke, kraftige og genstridige hårvækst!

laila bindzus

det er jo drømmen af alle drømme der kunne blive løst ,vildt

Henriette

Puha, det lyder næsten for godt. Jeg er nemlig også relativt lys i huden, med mørke hår alle steder. Det ville ikke være så ringe med sådan et vidundermiddel 🙂

Din kommentar