Fredagsfavorit: Veet hårfjerningscreme

18.04.20
Veet

Veet

Forrige uge barberede jeg ben og armhuler med en skraber. For første gang siden guderne-må-vide-hvornår – det var en hurtig indskydelse, og det skulle gå lidt stærkt. Resultat var kløende røde knopper, det vidste jeg jo også godt, at det ville være – selvom jeg brugte T-Zone Peeling ovenpå.

I forgårs fandt jeg derfor min trofaste Veet hårfjerningscreme i stedet. Og den fjernede både hår, indgroede hår, irriterede knopper og har efterladt blød og glat hud.

Veet virker i dag på samme måde, som dengang jeg som ung teenager til min mors rædsel for første gang afprøvede den ildelugtende creme hjemme på badeværelset. Selv lugten er den samme, men dog en mildere version. Eller også er min lugtesans ikke hvad den var for 25 år siden?

Opløser håret og giver en let peeling samtidig
Veet og lignende hårfjerningscremer indeholder potassium thioglycate tilsat kalk. Potassium thiglycate nedbryder proteinerne i håret, så det bliver opløst. Det har den behagelige bivirkning, at det samtidig giver en blid kemisk eksfoliering til huden, fordi de samme proteiner sidder i huden.

Det er derfor, at hårfjerningscreme giver færre knopper og andet bøvl end andre hårfjerningsmetoder. Resultatet holder i cirka 7 dage.

Er det ikke giftigt?
Mange af jer vil – ligesom min mor – undre jer over, om det ikke er giftigt. Jo, hvis du drikker potassium thioglycate er det giftigt – lad være med det. Hvis du ikke overholder de angivne tider på pakken, så vil den blide eksfolierende effekt risikere at blive til irritation, rødme eller sår.

Jeg har i perioder haft meget tør og sart hud på benene, som gjorde, at min huds smertegrænse lå lavere end den på pakken angivne tid, så prøv dig langsomt frem. I dag har min hud det godt, så der er intet problem længere.

Derudover kender jeg ikke til anden risiko ved brugen af hårfjerningscreme. Det har eksisteret i så mange år, at vi ville vide det nu, hvis de eksisterede. Læs mere i dette indlæg.

Her kan du købe det (reklamelink*)
Veet Hair Removal Cream findes i mange forskellige varianter – den største forskel er som regel duften og eventuelle ekstra ingredienser. Jeg plejer bare at købe den billigste Veet, der lige er, lige nu bruger jeg denne*. Online kan du blandt andet købe det på Matas.dk*

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
33 kommentarer
Line

Jeg kan ikke noget sted på pakken eller indlægssedlen afkode, om hårene skal have en vis længde, før at man kan bruge den?:)

Helene Randløv

Hej Line
De skal ikke være vildt lange… det er i hvert fald min erfaring.
Kh. Helene

Line

Mange tak ☺️

Line

Jeg har lige fjernet hår på overlæben med veet voks stripes. Som ofte, så kan man se hvor strips nærmest har siddet mange timer efter, da der er et rødt område. Ser sgu lidt kikset ud, men er på den anden side også mega træt af de hår. Pincet vil tage lang tid med hår for hår. Kan man være allergisk overfor voks mon? Måske jeg skal prøve veet creme til ansigtet i stedet?

Helene Randløv

Hej Line
Jeg har aldrig haft held med voks til hjemmebrug på overlæben. Hårfjerningscreme har jeg ikke prøvet, selv bruger jeg epilator.
Kh. Helene

Eva

Aldrig mere hårfjerningscreme efter at jeg engang måtte gå til fest i en ærmeløs kjole med røde og ømme atmhuler. Siden har jeg været omkrimg både hjemmevoks og epilator og er endt på den gode gamle skraber igen og har nu sjældent indgroede hår på benene, hvilket jeg tidligere døjede med

Helene Randløv

Hej Eva
Det lyder virkelig træls! Jeg er helt med på skraberen. Det tager højst to minutter, det lugter ikke og ingen ubehag… vupti 😛
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *