Torsdags Top Ti: Business Casual

Fredagsfavorit: Veet hårfjerningscreme

Veet

Forrige uge barberede jeg ben og armhuler med en skraber. For første gang siden guderne-må-vide-hvornår – det var en hurtig indskydelse, og det skulle gå lidt stærkt. Resultat var kløende røde knopper, det vidste jeg jo også godt, at det ville være – selvom jeg brugte T-Zone Peeling ovenpå.

I forgårs fandt jeg derfor min trofaste Veet hårfjerningscreme i stedet. Og den fjernede både hår, indgroede hår, irriterede knopper og har efterladt blød og glat hud.

Veet virker i dag på samme måde, som dengang jeg som ung teenager til min mors rædsel for første gang afprøvede den ildelugtende creme hjemme på badeværelset. Selv lugten er den samme, men dog en mildere version. Eller også er min lugtesans ikke hvad den var for 25 år siden?

Opløser håret og giver en let peeling samtidig
Veet og lignende hårfjerningscremer indeholder potassium thioglycate tilsat kalk. Potassium thiglycate nedbryder proteinerne i håret, så det bliver opløst. Det har den behagelige bivirkning, at det samtidig giver en blid kemisk eksfoliering til huden, fordi de samme proteiner sidder i huden.

Det er derfor, at hårfjerningscreme giver færre knopper og andet bøvl end andre hårfjerningsmetoder. Resultatet holder i cirka 7 dage.

Er det ikke giftigt?
Mange af jer vil – ligesom min mor – undre jer over, om det ikke er giftigt. Jo, hvis du drikker potassium thioglycate er det giftigt – lad være med det. Hvis du ikke overholder de angivne tider på pakken, så vil den blide eksfolierende effekt risikere at blive til irritation, rødme eller sår.

Jeg har i perioder haft meget tør og sart hud på benene, som gjorde, at min huds smertegrænse lå lavere end den på pakken angivne tid, så prøv dig langsomt frem. I dag har min hud det godt, så der er intet problem længere.

Derudover kender jeg ikke til anden risiko ved brugen af hårfjerningscreme. Det har eksisteret i så mange år, at vi ville vide det nu, hvis de eksisterede. Læs mere i dette indlæg.

Her kan du købe det (reklamelink*)
Veet Hair Removal Cream findes i mange forskellige varianter – den største forskel er som regel duften og eventuelle ekstra ingredienser. Jeg plejer bare at købe den billigste Veet, der lige er, lige nu bruger jeg denne*. Online kan du blandt andet købe det på Matas.dk*Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

33 kommentarer

 • Tine

  Så det, din mor sikkert husker ligesom jeg – dengang Veet blev beskyldt for meget skidt – det holder ikke? Det vil min teenagedatter blive glad for at høre. Indtil nu har Veet været strengt forbudt i min husholdning… https://jv.dk/artikel/flere-ofre-for-h%C3%A5rfjerningsmidlet-veet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Tine
   Nu ved jeg ikke, hvad Katjas mor kan og ikke kan huske, men det, du har fundet frem, er fra, da vores børn var små, og ikke fra da vi var teenagere. Hårfjerningscreme har eksisteret i mange år, og der har måske nok været nogle uheldige varianter undervejs, men altså det er ligeså sikkert som så meget andet.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tenna

  Kan man bruge hårfjerningscreme på intimområderne også?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Tenna
   Ja, der findes særlige varianter til dette formål.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Det lyder da ret tillokkende… Tror ikke, jeg har skænket Veet en tanke siden mine teenageår, haha!
  Kan den mon bruges i ansigtet også? Det eneste deciderede ‘ansigtsprodukt’ fra Veet ser ud til (på Matas’ hjemmeside) at være voks, og det er jeg ikke så pjattet med…
  God weekend! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

   Jeg tænker på præcis det samme. Jeg har en masse små lyse dun på kinderne og kæben, som gør, at make-up’en ikke sidder godt. Men jeg mangler nogle muligheder til at kunne fjerne dem. Er veet for skrapt til kinder?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Cecilie
   Jeg har i årevis brugt epilator til formålet, det gør ikke ondt og gør en kæmpe forskel. Efter jeg har fået permanent hårfjerning med laser/IPL, har jeg brugt en skraber. Hårene er ikke stive eller væmmelige, med mindre du altså også har den salgs hår (som jeg så har fået fjernet).
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Signe
   Umiddelbart er der ikke andet end voksprodukter til ansigtet.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

   Det passer ikke. Der findes skam hårfjerningscreme til ansigtet fra blandt andet Hanne Bang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Malene
   Nu er Hanne Bang jo ikke et produkt fra Veet, så jo… det passer :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hvordan er de nye hår? Bløde eller stive?
  Jeg bruger veet voksstrips, og er faktisk ret tilfreds, dog får jeg altid misset nogle steder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie elm

  Mon den kan bruges på hud som har liiidt psoreasis? Kun små pletter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Amalie
   Ligesom med alle andre produkter anbefaler man jo at lave en tolerancetest inden brug. Skriv eventuelt til Veet og spørg, det ville jeg nok gøre.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Kan den bruges intimt, eller er det for skrap kost ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christina
   Der findes en særligt til det formål.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maya

  Ville i mene, at det ville hjælpe på folk med KP? Altså de famøse Strawberry Legs. Kan hverken barbere eller vokse uden at få millioner af røde, irriteret knopper, som ikke er pænt. Trods brug af AHA, BHA og daglig eksfoliering?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Maya
   Det tør jeg ikke gætte på… Måske?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maryam

  Hej Helene
  Hvordan bruger man cremen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Maryam
   Det varierer lidt fra creme til creme, derfor er det så vigtigt at læse brugsanvisningen og følge den.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej kan cremen også bruges i ansigtet eller kun på kroppen? Jeg har som 50 årig fået et par tykke sorte hår omkring hagen men også lyse bløde lange hår på kinderne. De ses især når jeg har pudder på. Veet eller hvad kan du anbefale?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Pernille
   Veet har i hvert fald ikke en creme særligt til ansigtet, så jeg tvivler på, at det er en god idé. Til de sorte hår kan jeg anbefale voks, pincet eller epilator afhængigt af mængden. Det dun du har fjernes bedst med skraber.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

   Veet har produkter særligt til ansigtet, de har det på billigparfume.dk :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Tak :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg følte mig voldsomt snydt over at få virkelig mange indgroede efter brug af denne hårfjerningscreme og en særlig frem fra Australien bodycare mod indgroede hår😲😲

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Nanna
   Det lyder ærlig talt træls :-/

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg kan ikke noget sted på pakken eller indlægssedlen afkode, om hårene skal have en vis længde, før at man kan bruge den?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Line
   De skal ikke være vildt lange… det er i hvert fald min erfaring.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Mange tak ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har lige fjernet hår på overlæben med veet voks stripes. Som ofte, så kan man se hvor strips nærmest har siddet mange timer efter, da der er et rødt område. Ser sgu lidt kikset ud, men er på den anden side også mega træt af de hår. Pincet vil tage lang tid med hår for hår. Kan man være allergisk overfor voks mon? Måske jeg skal prøve veet creme til ansigtet i stedet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Line
   Jeg har aldrig haft held med voks til hjemmebrug på overlæben. Hårfjerningscreme har jeg ikke prøvet, selv bruger jeg epilator.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Aldrig mere hårfjerningscreme efter at jeg engang måtte gå til fest i en ærmeløs kjole med røde og ømme atmhuler. Siden har jeg været omkrimg både hjemmevoks og epilator og er endt på den gode gamle skraber igen og har nu sjældent indgroede hår på benene, hvilket jeg tidligere døjede med

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Eva
   Det lyder virkelig træls! Jeg er helt med på skraberen. Det tager højst to minutter, det lugter ikke og ingen ubehag… vupti :-P

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Torsdags Top Ti: Business Casual