Guide til peel off masker: JorgObé, Matas og Acne Killer

13.02.13
Peel off masker

Peel off masker

Kan I huske de porestrips til næsen, som var populære for 10 år siden? Man satte dem fast med lidt vand, trak dem af, sagde “av” og kunne derefter nyde synet af det på samme tid ulækre og tilfredsstillende syn af urenheder på det hvide papir.

Peel off masker er i bund og grund det samme. En måde at trække alt det løse skidt af huden, som vi gerne vil være fri for. Det virker lidt anderledes. Man smører den på, lader den sidde i 30 minutter og derefter trækker man den af, som om man er Jim Carrey i The Mask – og lidt af dine hudorme, døde hudceller, lidt dun fra overlæben og måske endda lidt af din egen hud følger med af.

Ulovlig ingrediensliste
Alle peel off masker er baseret på polymerer i form af polyvinyl alkohol. Det er en helt særlig form for plastik, som kan opløses i vand. Både Matas og JorgObé indeholder præcis de samme ingredienser øverst på den lovpligtige ingrediensliste. Acne Killer er også helt magen til – men har den mest ulovlige ingrediensliste, jeg nogensinde har set (hvilket ikke siger så lidt). Der står:

Aqua/Water, Deep Sea Mineral, Parfum

Det er i strid med kosmetikbekendtgørelsen af to årsager. For det første er ordene “deep sea mineral” ikke et godkendt INCI-navn, hvilket det skal være jf. Kosmetikbekendtgørelsen. “Deep sea mineral” er i øvrigt noget volapyk. Minedrift på dybt hav er en omkostningsfyldt minedrift efter stoffer som nikkel, kobber, kobolt, guld og sølv. I kan læse mere her på gode gamle Wikipedia. Der findes en ingrediens, der hedder “maris linus extract”, der er hav silt, men hvis Acne Killer rent faktisk brugte det, så havde de sagt det. Det kan i øvrigt ikke give den konsistens, som en peel off maske har.

Jeg er Pave Benedikt XVI’s efterfølger, hvis ikke Acne Killer ikke indeholder præcis de samme ingredienser, som alle de andre produkter i denne kategori. Hvilket vil sige en blanding af vand, alkohol, polyvinyl alkohol og et par andre ting. Acne Killer er sikkert et lige så godt produkt som de andre, men hvis ikke jeg må få at vide, hvad der helt præcis er i et produkt, så køber jeg det selvfølgelig ikke.

Den sorte farve er ligegyldig
Men hvis vi vender tilbage til produktet, så minder JorgObé og Acne Killer voldsomt meget om hinanden i konsistens (uden en korrekt INCI på Acne Killer, kan jeg ikke komme det nærmere). Udenfor emballagen kan man ikke se forskel. De hiver lidt hårdere end Matas, nogen vil kunne lide det – jeg kan godt lide Matas mere blide version.

Den mest synlige forskel på JorgObé, Matas og Acne Killer er farven. Acne Killer og JorgObé er helt sorte, mens Matas har den “naturlige” transparente farve, som alkohol polyvinyl har. Den sorte farve i JorgObé og Acne Killer (sidstnævnte kan jeg igen ikke se de korrekte ingredienser på!) kommer af at tilsætte et farvestof, CI 77499. Det har ingen betydning udover, at det farver produktet sort. Det er samme farvestof, som der er i din mascara (det er jernoxid, så nikkelallergikere skal være obs her).

JorgObe og Matas Peel Off masker
Matas transparente peel off maske til venstre (ja den er der rent faktisk!) og JorgObé til højre, som er tilsat sort farvestof i form af jernoxid (CI77499)

JorgObé har tilsat et par rare ingredienser som fx. aloe vera og te, men det gør næppe den store praktiske betydning i et produkt, der sidder på 30 minutter. Alle tre produkter har en ren mekanisk funktion.

Ingen effekt på akne
Peel off masker kan i bund og grund det samme som andre mekaniske peeling produkter. De kan fjerne døde hudceller og skidt og møg, og så kan de trække lidt indhold ud af hudormene. Alt dette har absolut intet at gøre med bumser eller akne, der er en hudlidelse forårsaget af bakterien acne vulgaris. Bumser kan du kun behandle med antibakterielle lægemidler eller i mindre grad med salicylsyre.

Sælgeren af Acne Killer siger selv, at Acne Killer indeholder antibakterielle ingredienser. Uden en lovlig INCI på produktet kan vi selvfølgelig ikke bekræfte det.

Hårde ved huden
Peel off masker kan være hård kost ved huden. Af disse tre er JorgObé og Acne Killer klart voldsommest og Matas den blideste. Det er simpelthen et spørgsmål om, hvor meget de klistrer sig fast på huden. Jeg foretrækker personligt den blide og mindre smertefulde version, men hvis du er forsigtig og passer på din hud, kan du godt forsøge med de andre.

Både JorgObé og Matas har den store fordel, at de er er i tuber. Alle disse masker er noget tykt slimet snask. Og at skulle fedte med det i små engangsposer er noget endnu værre snask. Derudover er der heller ikke nok i en enkelt pose til mit store fjæs, så det er en stor fordel selv at kunne justere ud fra en tube.

Hvis Acne Killer havde skrevet deres ingrediensliste på deres produkt, som kosmetikbekendtgørelsen kræver, ville jeg ikke have haft noget problem med produktet (bare ikke mod akne). Jeg vil ikke fraråde produktet, men jeg vil heller ikke anbefale et produkt, som jeg kun kan gætte på, hvad indeholder.

Her kan du købe det
Matas Peel-Off Maske koster 54,95 (netop nu på tilbud til 40 kroner) og kan købes i Matas og på Matas.dk. Acne Killer koster 99 kroner for 5 x 10 ml. og kan købes hos Luxstyle.dk. JorgObé koster 198 kroner for 100 ml. og kan købes på Jorgob.dk

PS. Bonusinfo: Polyvinyl alkohol er den samme plastik, som man bruger til bagsiden af hygiejnebind. Det er ikke negativt ment! Det er bare sjovt.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
64 kommentarer
Monica

Tusinde tak for den her guide! Havde tænkt mig at prøve acnekiller men aldrig i mit liv om jeg vil det nu! 🙂
http://mmonicamichela.blogspot.dk/

Pudderdåse Katja

Jeg tror oprigtigt talt ikke, at der er noget galt med indholdet af produktet – men jeg tør ikke bruge noget, jeg ikke ved, hvad der er i.

else

Jeg ville skam gerne have en pudderdåse eller to som pave – Mindre religiøst bøvl og pladder, mere fornuft og hjertevarme i vatikanet (og omverdenen)!;)
Tusind tak for et skide hamrende godt indlæg:)

Pudderdåse Katja

Hahaha. Tak Else. Vi ville også se bedre ud i dragtene. Så er der bare lige det med cølibat og afholdenhed og ingen cocktails eller…. Puuuuh….

henrik boysen

Hej hvor er det dejligt at du tager masken fra acne killer med i din anmeldelse det er altså ikke i orde. At man ikke kan se hvad der er i. Hvis jeg husker rigtigt så var det også luxus style. Som sælger masken der var med i kontant sidste år. Mener det var nået med falske ure. Lige når vi er ved masker så har Irma en ler maske som er super. Der er hverken alkohol parfume mentol eller farvestoffer i. Den koster kun 39 kr for 100 ml håber i vil anmelde den en dag. Syntes også at det er vildt at i tør prøve alle de produkter som i gør. Det er sku flot at i tør. Fed side

Mary

Rigtig god anmeldelse 😉
Jeg kom bare til at studse over at I skriver at man skal være opmærksom på farvestoffet jernoxid, hvis man er nikkelallergiker. Det jeg synes lyder mærkeligt, for man er da ikke allergisk over for jern, når man har nikkelallergi.

Pudderdåse Katja

Nej det er man ikke, men nikkel optræder som en rest i jernoxid. Man kan ikke vide hvor meget – nogle gange meget, nogle gange uden betydning. Derfor kan mascara og sort eyeliner give nikkelallergikere problemer
https://pudderdaaserne.dk/2011/04/06/nikkelallergiker-pas-pa-din-makeup/

Mary

Oh!! Det vidste jeg ikke, men rart at vide 😉

Negle Lir

Ej nej nej, I linker da for pokker ikke til luxstyle :-O http://www.trustpilot.dk/review/luxstyle.dk
Jeg elsker sådan nogen peel-off masker, ihvertfald at hive dem af :-p Minder mig SÅ meget om alle de gange jeg i børnehaven smurte fingrene ind i hobbylim, bare for at lade det tørre og få mega tilfredsstillelse af at sidde og pille det af 😀

Pudderdåse Katja

Jeg skriver om Luxstyle – ergo linker jeg til dem? Jeg kender udemærket deres ry om kundeservice, de sager de har haft i kontant mm., men prøv lige at læse min anmeldelse igen 😉
Jeg er iø. ikke i tvivl om at Luxstyle har problem (se fx kontants udsendelse), men Trustpilot er IKKE en troværdig kilde, og jeg kunne aldrig drømme om at bruge dem i mine indlæg: http://www.dr.dk/DR1/kontant/2012/10/09153835.htm

Negle Lir

Ohh luxstyle har ihvertfald ikke modtaget tilbudet om 50 falske anmeldelser 😉 However!!! Så er det sgu da rimelig skræmmende læsning. Hvor kan vi så gå hen og læse om en webshop? Personligt er det andres anbefalinger der får mig til at handle hos en webshop (altså at man hører om andre eller læser om dem i div. forums) men jeg har da også nogle gange tjekket trustpilot… Nå, man kan da håbe at de har fået lavet et eller andet værn. Mener faktisk jeg har skulle indtaste et ordrenummer som skulle verificeres inden jeg kunne lave en anmeldelse…

Jannie

Nu er det jo ret nemt at lave fup opslag på trustpilot….så man skal tage siden med et gram salt. Dog er det den eneste mulighed vi har for at få en idé om et site troværdighed. Man skal se hvem der ligger oplæg op på trustpilot samt om de bliver besvaret af firmaet m.m.

Katja

Hej Katja,
du linker rent faktisk til deres hjemmeside i indlægget 😉 Nogle gange sker det automatisk når man skriver en hjemmesides adresse.
Tak i øvrigt for en god anmeldelse – min kæreste havde jorgObé med hjem til mig i dag, den tror jeg så lige jeg bytter igen 🙂

Pudderdåse Katja

Ja det ved jeg godt, det er da helt med vilje 🙂 Når jeg omtaler en hjemmeside, så linker jeg til den – god eller dårlig. Et link er ikke en anbefaling, det er en teknisk service til læseren. 🙂
Og selvtak, dejligt du kunne bruge den 🙂

Cecilie

Tak for en ærlig anmeldelse af et produkt jeg har set annonceret mange steder på Bloggers Delight og som mange bloggere har rost til skyerne

Sara Stougaard

Da jeg så dette indlæg, frygtede jeg, at det var endnu en af de forfærdelige betalte reklamer for acne killer…Jeg har set så mange piger blive snøret af div. bloggere til at købe de her vidundermasker, i troen om at de vil få perfekt, ren hud. Tusind tak for dette indlæg! Det er så dejligt endelig at se en der laver en ærlig anmeldelse med lidt logik, i stedet for alle de bloggere der lover guld og grønne skove mht. acne killer :))

Pudderdåse Katja

Tak Sara 🙂

Mette

JorgObe forhandles også i matas til 198 kr 🙂

Pudderdåse Katja

Oooh. Tak!

Nyerhvervelser på skønhedsfronten |

[…] Jeg fik byttet min ene GOSH primer til de 2 produkter fra Matas. Dagcremen til tør/sart hud og uden parfume har jeg prøvet før, og den er mit ansigt normalt glad for. Peel-off masken har jeg prøvet en enkelt gang, og jeg er allerede stor fan. Jeg købte den efter at have læst Pudderdåsernes anmeldelse. […]

Qbrium

Tack för detta inlägg! Det är så otäckt när företag framför sin produkt som naturlig, men inte ens kan skriva ut den rätta innehållsförteckningen. Sådant verkar verkligen mystiskt och inte att lita på. Ärligheten varar längst, oavsett vad de använt för att göra produkten.

Pudderdåse Katja

Tak – vi er helt enige 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *