Dåseposten: Indgroede hår

20.10.12

Kære Dåser

Først og fremmest vil jeg sige tak for jeres fantastiske blog. Jeg har læst med i et års tid nu, og jeg har virkelig fået mange gode og saglige råd/anbefalinger/anmeldelser med på vejen!!!

Bl.a. er jeg lykkelig for at have lært Exomega cremen at kende, jeg er nemlig også én af dem med meget tør og sart hud. Og dette leder måske hen imod mit spørgsmål til jer:

Jeg døjer ekstremt meget med indgroede hår på benene, og jeg er snart ved at give op ift. løsninger på det: ( Jeg har brugt skraber i mange år, men sidste sommer begyndte jeg at få problemer med de indgroede hår, og jeg gik derefter over til epilator – som faktisk hjalp! Men nu er det som om, at problemet er vendt tilbage med fuld styrke. Da jeg brugte epilatoren de første par gange, var mine hår meget lange, og det gjorde ligesom, at den kunne få hele håret ud “med rode”. Nu, hvor hårene vokser langsommere og er blevet lidt “finere” i teksturen, så er jeg tilbage ved square one, når jeg har fjernet dem. Og det er bare så surt at have grimme, plettede og røde ben. Det har så heller ikke
gjort det bedre, at jeg har forsøgt at “grave” nogle af hårene frem med en pincet. Dét gør jeg ikke igen – fy skamme til mig.

Jeg håber I har nogle gode råd, og ellers tak for jeres super gode blog!

Kh Marie

Kære Marie

Tusind tak for dit søde brev

Indgroede hår og hårfjerning hører sammen – desværre. Der er kun en reel kur, og det er at lade være med at fjerne hår, og det er de færreste af os, der er interesserede i det. Helt at undgå indgroede hår og knopper, når man barberer sig, vokser eller epilerer er nok nærmest umuligt. Men der er nogle ting, du kan gøre, for at mindske risikoen.

1. God hygiejne
Skrabere med gamle hoveder på, beskidte pincetter mm. er første skridt på vejen til problemer. Sørg for at udskifte og holde dine produkter helt rene og nærmest sterile. Du overfører bakterier til din nybarberede hud – hvilket ret ofte er det, der skaber de røde, pus-fyldte knopper.

2. Find den rette teknik for dig
Alle metoder, der involverer at hive håret ud med rode, øger risikoen for indgroede hår. Sådan er det desværre. Barbering vil ofte give en mindre risikoe for indgroede hår. Hvis epilering giver dig så mange problemer, så er det måske bare ikke metoden for dig? Jeg kan for eksempel vokse med meget fine resultater i starten og efter noget tid, så begynder der at komme indgroede hår for fuld hornmusik. Så jeg skraber (og leger med hjemme-IPL for tiden også – meget mere om det senere).

3. Eksfolier
God og regelmæssig eksfoliering af huden med for eksempel AHA eller BHA kan holde døde hudceller væk og mindske risikoen for både indgroede hår og røde knopper. Eneste undtagelse er, hvis du barberer dig med skraber. Så er ekstra eksfoliering al for hård kost, og AHA på nybarberede ben vil også svi som ind i h… Pas i det hele taget på med nogen form for AHA på hud, som du netop har fjernet hår på. Det svier.

4. Gode produkter at behandle med
Når man tænker på, hvor mange kvinder, der oplever dette problem, så er det overraskende, hvor få produkter der rent faktisk findes og virker. Shavesafe er en Pudderdåse-favorit. Produkter med BHA/Salicylsyre har også en meget gavnlig effekt. Og så er det gamle trick med acetylsalicylsyre udemærket. Acetylsalicylsyre er det samme som Aspirin, Kodimagnyl eller Treo. Opløs sådan en og brug på det barberede sted. Det vil descinficere og mindske evt. røde knopper. Hvis du gerne vil have en mere elegant løsning, så indeholder Paula’s Choice Redness Relief Treatment det samme stof.

Jeg håber, det hjalp lidt

Kærlig hilsen

Katja

Stil et spørgsmål til Pudderdåserne her

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
28 kommentarer
Justine Mayer

Hej Dåser,
Jeg faldt over dette post, som stadig er meget relevant, selvom det går nogle år tilbage. Jeg er meget nysgerrig på det Paulas Choice produkt I nævner, som har Salicylsyre i. Linket til produktet virker dog ikke mere og jeg synes ikke at kunne finde produktet, når jeg googler det. Der dukker noget op, der hedder “Redness Relief Serum”, men den virker til at være til rødme i ansigtet. Kan I hjælpe mig med at finde det rette produkt, eller måske anbefale et alternativt?
Venlig hilsen Justine

Helene Randløv Hansson

Hej Justine
Det er heldigvis ikke så svært, i mellemtiden har vi nemlig selv lanceret hudpleje, og det, der er omtalt her, svarer til vore T-Zone Peeling:
https://pudderdaaserne.dk/2020/02/04/tirsdagstip-lidt-om-skaegpest-en-kur-mod-bumser-og-maaske-endda-pd/

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *