Dåseposten: Indgroede hår

20.10.12

Kære Dåser

Først og fremmest vil jeg sige tak for jeres fantastiske blog. Jeg har læst med i et års tid nu, og jeg har virkelig fået mange gode og saglige råd/anbefalinger/anmeldelser med på vejen!!!

Bl.a. er jeg lykkelig for at have lært Exomega cremen at kende, jeg er nemlig også én af dem med meget tør og sart hud. Og dette leder måske hen imod mit spørgsmål til jer:

Jeg døjer ekstremt meget med indgroede hår på benene, og jeg er snart ved at give op ift. løsninger på det: ( Jeg har brugt skraber i mange år, men sidste sommer begyndte jeg at få problemer med de indgroede hår, og jeg gik derefter over til epilator – som faktisk hjalp! Men nu er det som om, at problemet er vendt tilbage med fuld styrke. Da jeg brugte epilatoren de første par gange, var mine hår meget lange, og det gjorde ligesom, at den kunne få hele håret ud “med rode”. Nu, hvor hårene vokser langsommere og er blevet lidt “finere” i teksturen, så er jeg tilbage ved square one, når jeg har fjernet dem. Og det er bare så surt at have grimme, plettede og røde ben. Det har så heller ikke
gjort det bedre, at jeg har forsøgt at “grave” nogle af hårene frem med en pincet. Dét gør jeg ikke igen – fy skamme til mig.

Jeg håber I har nogle gode råd, og ellers tak for jeres super gode blog!

Kh Marie

Kære Marie

Tusind tak for dit søde brev

Indgroede hår og hårfjerning hører sammen – desværre. Der er kun en reel kur, og det er at lade være med at fjerne hår, og det er de færreste af os, der er interesserede i det. Helt at undgå indgroede hår og knopper, når man barberer sig, vokser eller epilerer er nok nærmest umuligt. Men der er nogle ting, du kan gøre, for at mindske risikoen.

1. God hygiejne
Skrabere med gamle hoveder på, beskidte pincetter mm. er første skridt på vejen til problemer. Sørg for at udskifte og holde dine produkter helt rene og nærmest sterile. Du overfører bakterier til din nybarberede hud – hvilket ret ofte er det, der skaber de røde, pus-fyldte knopper.

2. Find den rette teknik for dig
Alle metoder, der involverer at hive håret ud med rode, øger risikoen for indgroede hår. Sådan er det desværre. Barbering vil ofte give en mindre risikoe for indgroede hår. Hvis epilering giver dig så mange problemer, så er det måske bare ikke metoden for dig? Jeg kan for eksempel vokse med meget fine resultater i starten og efter noget tid, så begynder der at komme indgroede hår for fuld hornmusik. Så jeg skraber (og leger med hjemme-IPL for tiden også – meget mere om det senere).

3. Eksfolier
God og regelmæssig eksfoliering af huden med for eksempel AHA eller BHA kan holde døde hudceller væk og mindske risikoen for både indgroede hår og røde knopper. Eneste undtagelse er, hvis du barberer dig med skraber. Så er ekstra eksfoliering al for hård kost, og AHA på nybarberede ben vil også svi som ind i h… Pas i det hele taget på med nogen form for AHA på hud, som du netop har fjernet hår på. Det svier.

4. Gode produkter at behandle med
Når man tænker på, hvor mange kvinder, der oplever dette problem, så er det overraskende, hvor få produkter der rent faktisk findes og virker. Shavesafe er en Pudderdåse-favorit. Produkter med BHA/Salicylsyre har også en meget gavnlig effekt. Og så er det gamle trick med acetylsalicylsyre udemærket. Acetylsalicylsyre er det samme som Aspirin, Kodimagnyl eller Treo. Opløs sådan en og brug på det barberede sted. Det vil descinficere og mindske evt. røde knopper. Hvis du gerne vil have en mere elegant løsning, så indeholder Paula’s Choice Redness Relief Treatment det samme stof.

Jeg håber, det hjalp lidt

Kærlig hilsen

Katja

Stil et spørgsmål til Pudderdåserne her

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
28 kommentarer
Line

Hej Katja,
som farmakonom kan jeg ikke lade være med at kommentere på acetylsalicylsyren. Hvis det skal være ren acetylsalicylsyre, skal det være Aspirin. Treo og Kodimagnyl er kombinationpræparater og indeholder derfor også andre stoffer 🙂
Tak for en skøn blog!

Pudderdåse Katja

Tak Line 🙂 Det har du selvfølgelig helt ret i. Det er dejligt at høre fra sagkundskaben 🙂
I Treo er det kombineet med koffein. Koffein er en gavnlig antioxidant, det er nok ret godt faktisk? Kodein i kodimagnyl tør jeg ikke udtale mig om 😀 Men det er meget sjældent jeg ser Aspirin til salg på de danske apoteker? Kan faktisk kun huske at have set det på Steno i København (måske pga. de udenlandske kunder der). Ved du tilfældigvis noget om det?

Line

Ja, det kan selvfølgelig godt være, at koffeinen i Treo kunne være gavnligt, men det må du ikke hænge mig op på 🙂
Vi har Aspirin hjemme på mit eget apotek, men det er ikke noget, der står fremme. Det er nok bedst at spørge efter det, men ellers kan det jo altid skaffes hjem på forlangende 🙂

Britt

Hvad skal man gøre med Treo? I artiklen står der: Opløs sådan en og brug på det barberede sted.
Men betyder det at man skal vaske huden med det og skylle efter eller skal man smøre det ind og lade det sidde? Og er det lige efter barbering og hvor ofte?

Katja Moikjær

Kære Britt. Ja. Men må jeg ikke anbefale rigtig salicylsyre i stedet? Det er nemmere og bedre. Du smører den bare på 1-2 gange om dagen: https://pudderdaaserne.dk/vores-egne-produkter/t-zone-peeling/

Britt

Nu har jeg prøvet salicylsyre (t zone peeling) men det virkede ikke. Vil aha være bedre?

Sara v

Sikke dog et godt emne at tage op! Jeg er egentlig med på hvordan man forebygger. Men hvad så når man har fået indgroet hår, hvordan kommer man så af med dem??

Pudderdåse Katja

En STERIL pincet eller nål og så forsigtigt som overhovedet muligt!

Sara v

Tak! Vil prøve. 🙂

Bodil

Magnyl DAK 500 mg koster i omegnen af 35 kr. for 100 tabletter og kan bestilles hjem til de fleste apoteker fra dag til dag. Det skal endelig ikke være hjertemagnyl udgaven,de er ikke stærke nok. Asperin kan også bestilles hjem og de fås helt ned til 8 eller 10 stk. men de er noget dyrere af en eller anden grund.
Acetylsaliccylsyre er også godt til at tage migrene i opløbbet med og dermed undgå at bruge de stærkere migrene piller – bare et lille tip!

Pudderdåse Katja

Fantastisk! Tak Bodil 🙂

Britt

Jeg har googlet Magnyl Dak 500 mig men det findes ikke. Jeg kan kun finde 100 mg. Er 500 mg udgået?

Jette

Hej Marie
Min erfaring er, at man får færre indgroede hår, hvis man kører på laveste hastighed med epilatoren (hvis den selvfølgelig har flere trin). Og så hjælper det, hvis jeg kører den langsomt over huden i en 90 graders vinkel.
Måske du kan bruge nogle af mine erfaringer 🙂
Mvh Jette

Marie

Hej Katja
Tak for svaret!:) Jeg må prøve den der barberskum. Og så lægge epilatoren lidt på hylden.

Pudderdåse Katja

Velbekomme 🙂 Og ja – prøv det. Eller måske som Jette sige? Jeg har ikke selv brugt epilator i mange år, så prøv at lytte til hende 🙂
Kh. Katja, der af en eller anden grund har Helenes foto på

Signe

Hej 🙂
først og fremmest, super god blog!!!!!!
2. ting, jeg vil spørge om er, om nogle af jer, har nogen speciel erfaring med naked plaetten fra urban decay? Overvejer nemlig at købe den, men hvis øjenskyggerne er nogle der “drysser” alt for meget ned på kinderne osv. når man tager dem på, vil jeg ikke investere i sådan en sag.

Pudderdåse Katja

Det har jeg da, anmeldelsen er her: https://pudderdaaserne.dk/2011/08/21/looks-og-anmeldelse-urban-decay-naked-palette/
Og som altid er Urban Decays øjenskygger rigtig god kvalitet.

Anni

Hejsa
Hvis man skal bruge Aspirin eller lign., hvor meget vand skal fx 1 pille så opløses i?
Mvh
Annie

Pudderdåse Katja

Kære Annie
Jeg ved det faktisk ikke?
Kh. Katja

stine

Hej I to
Mange tak for jeres gode råd. Jeg har prøvet dem alle sammen: shavesafe, ingrow go, creme, steriliserede nåle og pincetter, exfoliering osv. Desværre har jeg stadig en kronisk meget grim bikinilinje med blodige sår og ar. Jeg overvejer, om permanent hårfjerning med laser kan være sidste udvej for mig.
Lige nu har jeg et enkelt indgroet hår, som er særligt genstridigt. Det har nok været der en måned. Det er ikke betændt, men er bare en rød knop, som har den velkendte, ømme følelse af indgroet hår inde bagved. Jeg har exfolieret så meget, at hele området omkring nu er en stor hudafskrabning, mens den røde knop stadig står upåvirket tilbage i midten.
Har I nogle råd til mig?
Kh. Stine

Helene Randløv

Hej Stine
Afhængigt af hvor mørke hårene er, kan det godt give mening at nøjes med at trimme, det giver naturligvis ikke samme glatte fornemmelse, men det er trods alt bedre end konstant ubehag! Ellers er det nok laser du skal overveje. Jeg har selv god effekt af vores T-Zone Peeling, men du har vel prøvet noget lignende?
Kh. Helene

Louise

Hej med jer!
Jeg bruger dette fantastiske produkt fra Skin Doctors som hedder Ingrow Go. Det er blot en spray der skal på efter hårfjerning og holder område helt fri for indgroede hår. Jeg køber det her: https://www.shytobuy.dk/ingrow-go.html
Hilsen Louise

Helene Randløv

Hej Louise
Tak for tip, det giver god mening at det virker, selvom det ikke er det mildeste produkt på markedet 🙂
Kh. Helene

Britt

Når jeg bruger det så svier det så meget at jeg næsten ikke kan holde det ud. Er det meningen?

Helene Randløv

Hej Britt
Hvad er det, du bruger?
Kh. Helene

Britt

Ingrow Go fra Skin Doctors

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *