Bio-Oil: Effektiv hjælp mod strækmærker

24.11.11
Bio-Oil før og efter

Jeg HADER, når ting virker, og jeg ikke kan forklare hvorfor. Men når de har hjulpet så effektivt som Bio-Oil mod mine heftige strækmærker på maven, så er jeg villig til at tilgive dem. Da jeg første gang fik Bio-Oil mellem hænderne var det med fnisen og pegen fingren. For denne kombination af simple mineralske olier og æteriske olier kunne da på ingen måder hjælpe mod strækmærker?

Well, jeg har ædt mine ord i mig mange gange siden. Og det mest irriterende for sådan en som mig, som gerne vil kunne henvise til videnskabelig dokumentation af indholdsstofferne, er, at jeg ikke kan forklare hvorfor… Men det virker!

Bio-Oil indeholder en yderst simpel blanding af en mineralsk- og andre typer olier, E-vitamin, A-vitamin og temmeligt parfumerede æteriske olier. Der er ingen ingredienser i denne olie, der har nogen dokumentation for at kunne påvirke strækmærker. Faktisk findes der ingen kosmetiske ingredienser (udover retinoider som er på recept), der har nogen dokumentation for at kunne påvirke strækmærker.

Før og efter tre måneder med Bio-Oil:
Bio-Oil før og efter

Et tæppe af strækmærker på maven
Men ikke desto mindre virker det. Jeg har mange og tydelige strækmærker, primært på maven. Kombinationen af pludselig vægtøgning, graviditet og derefter vægttab var nådesløs ved min krop, og hurtigt efter jeg var blevet gravid, var min mave et tæppe af strækmærker med meget lille mellemrum hele vejen over min mave.

Mine strækmærker er ikke væk, men de er blevet MEGET pænere de sidste tre måneder. Den største forskel er, at de er blevet meget lysere. Hudens tekstur er også blevet pænere og mere ensartet. De er IKKE væk, og man kan stadig se dem. Men man skal kigge bedre efter, og de springer ikke på samme måde i øjnene, som de gjorde før.

Det er på mange måder et lille mirakel i flaske. Jeg troede ikke, der var noget, der kunne hjælpe på min mave. Og jeg forstår stadig ikke, hvad det egentlig er, der har virket. Men noget har virket, og det er virkelig stort for sådan en som mig, som ikke bare har et lille strækmærke hist og pist, men som har et tæppe henover maven.

Og ja, det er det uden sammenligning mest grænseoverskridende før- og efterbillede, jeg har vist. Men hvad gør man ikke for den gode anmeldelses skyld?

Her kan du købe det
Prisen kan man heller ikke klage over. 119 kroner for de 60 ml. er ikke dyrt ud fra nogen målestok. Du kan blandt andet købe det hos Matas. Her hos Med24 kan du købe det lidt billigere endnu.

Har du strækmærker?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
161 kommentarer
kristin

hvor lang tid er der mellem billeder

Katja Moikjær

Kære Kristin. Indlægget er meget gammelt, jeg kan desværre ikke huske andet end hvad der står. Kh. Katja

Katrine

Hej Katja
Er det stadig bio oil, som du vil anbefale til reparation af strækmærker, som er opstået i graviditet? Eller er der kommet andet til siden?
Dbh Katrine

Helene Randløv Hansson

Hej Katrine
Katja har mig bekendt ikke testet andet A-Serum og den virker også… men det er jo en lidt anden pris.

Kh. Helene

Anne-Mette

Min datter på 12 er pludselig begyndt at få strækmærker på hofterne, og huden “brænder”, hun er ikke overvægtig (162cm/48 kg) bare en helt almindelig preteen der er ved at udvikle lidt former – kan vi mon gøre noget for at afhjælpe at det udvikler sig ? Er ikke meget for at smører hende med Bio Oil pga indholdsstofferne.

Helene Randløv

Kære Anne-Mette
Desværre er det en ret udbredt misforståelse, at strækmærker udelukkende opstår af, at huden ikke kan følge med. Det er ligeså ofte “bare” hormonelt. Hvis huden brænder ville jeg aldrig selv overveje Bio-Oil som behandling (på grund af de æteriske olier). En helt almindelig fed creme eventuelt med lidt eksfoliering i, kan måske gøre en forskel. Selv sværger jeg til ren sheasmør, som du blandt andet kan læse om her: https://pudderdaaserne.dk/2020/04/10/fredagsfavorit-the-body-shop-shea-butter/
eller CeraVe: https://pudderdaaserne.dk/2021/03/08/carbamid-og-syre-cerave-sa-smoothing-cream-vs-hth/
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *