Fredagsfavorit: The Body Shop Shea Butter

10.04.20
Fredagsfavorit: The Body Shop Shea Butter
Fredagsfavorit: The Body Shop Shea Butter
Foto: The Body Shop*

Der kan næppe herske tvivl om, at sheasmør har en helt særlig plads i mit hjerte. Det er en af mine yndlingsingredienser, og der findes nærmest ikke noget bedre end sheasmør i en god kvalitet. Det smelter ind i huden, det har en langtidsvirkende og vanvittigt effektiv forseglende effekt. Det er en af de ting, som jeg altid har på lager i ren form. Senest har jeg kastet mig over The Body Shop Shea Butter, emballagen er ærlig talt umulig. Det er træls med den pose… På den anden side, kunne jeg jo bare tage mig sammen og trykke den over i en tom emballage.
Shea er altid et hit i min bog, men der er stor forskel på kvaliteten. Den kan være grynet, ikke at det ændrer effekten… det er bare mere lækkert, når den er helt cremet som her.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

The Body Shop Shea Butter
Det er ikke første gang jeg skriver om sheasmør. Det er ikke engang første gang, denne ingrediens er en favorit. Og det er bestemt ikke første gang, at jeg er faldet for et produkt fra The Body Shop! Der er nærmest ikke det, du ikke kan bruge sheasmør til.

  • Bland med sukker eller kaffegrums og lav din helt egen skrubbecreme til krop, ansigt, hænder og fødder.
  • Brug den ren som læbepomade, bodylotion, hårkur, hånd-og neglecreme.
  • Brug den til massage både af nakke, ansigt og fødder.
  • Smør den på irriterede slimhinder i næsen og i dåsen.
  • Smør den på irriteret, kløende hud også insektstik.

Da denne version er i en helt formidabel kvalitet, er den lidt mere anvendelig end de fleste andre rene sheasmør, jeg har prøvet. Som nævnt er det ikke ualmindeligt at sheasmør er lidt grynet. The Body Shop Shea Butter er helt glat næsten luftig i konsistensen og føles ikke helt så fedtet.
Selve ingrediensen er jo brugt i utallige af The Body Shops produkter, og som altid er det Community Trade Shea Butter. Det er ghanesiske kvinder, der står bag produktionen af sheasmør, og produktet har dybe rødder i de traditionelle skønhedsritualer.

Glade hænder, lange negle og knap så slidte spidser
I disse tider har The Body Shop Shea Butter især vist sit værd. Der står altid en på mit natbord, men jeg er bestemt ikke altid så flittig til at bruge den. Det gør jeg i øjeblikket, fordi blæsten, spritten og den konstante håndvask, slider voldsomt på mine i forvejen tørre neglebånd. De daglige indsmøringer har resulteret i bløde velplejede neglebånd, glade hænder, vildt lange og stærkere negle. Huden på mine underarme er bløde som silke, og mine hårspidser syner mindre slidte på trods af, at de allerede inden karantænen trængte til klipning.

The Body Shop Shea Butter koster 125 kroner for 150ml* i The Body Shops egen webshop. Det er en rigtig god pris, for sådan en pose holder VIRKELIG længe. Nu har jeg som nævnt et lidt heftigt forbrug, og familien er bestemt heller ikke bange for at snuppe noget af den. Alligevel har min nuværende pose eller forsyning holdt i mindst to måneder foreløbig, og der er vel en tredjedel tilbage.

Dette indlæg indeholder et eller flere reklamelinks, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et reklamelink, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
Josephine

Jeg fik lige præcis denne her for et par måneder siden og tænkte “yes!”, for jeg har hørt så meget godt om det, især til tørt og træt barselshår, som jeg lige nu render rundt med.
Men jeg kan simpelthen ikke finde ud af, om jeg bruger det rigtigt, for jeg oplever, at mit hår ser megafedtet ud. Også efter hårvask. Det ser sådan kaget/vådt ud og er helt umuligt at arbejde med. Jeg har efterhånden prøvet på forskellige måder og med så lidt som muligt, men resultatet er det samme. Det kræver mindst to gange hårvask, før mit hår ikke ser fedtet ud, og det kræver nogle gange også shampoo i spidserne, hvilket jo virker lidt modsigende, når jeg prøver at pleje mit hår.
Det der glansfulde hår er udeblevet her. Eller det vil sige, hvis jeg lever med det fedtede look i mindst 24 timer inden hårvask, så ser jeg en effekt, men jeg havde altså ikke lige regnet med, at det skulle sidde så længe.
Hvordan og hvor meget bruger I i håret? For jeg er godt nok på bar bund her…
Til gengæld slubrer mine knastøre hænder det i sig 🙂

Helene Randløv

Hej Josephine
Når jeg bruger det i håret, så bruger jeg de rester, jeg har på hænderne, fra jeg har smurt mine arme/hænder, eller hvad ved jeg efter badet. Ellers smører jeg en god klat i håret (spidserne) om natten, sover med en plastikpose eller lignende om knolden og vasker håret om morgenen. Hvis du har svært ved at vaske det ud, skal du sørge for at bruge shampoo, inden håret gøres vådt.
Kh. Helene

Josephine

Tak for svar 🙂 Jeg må prøve med shampoo inden vand og se, om det hjælper.

Maj H.

Kære Helene
Hvor køber du din rene sheasmør henne nu?
Jeg er blevet helt vild for at bruge det rene produkt men det er lidt af en jungle mht at finde det bedste på div online-shops.

Kh Maj

Helene Randløv

Kære Maj
Det gør jeg da stadig hos The Body Shop, jeg har ændret linket til den rene sheasmør, der nu kommer i en metal krukke. Så den er lettere at have med at gøre.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *