Carbamid og syre: CeraVe SA Smoothing Cream vs HTH

08.03.21

CeraVe og HTH creme

CeraVe har taget internettet med storm, og med god grund. Ingen parfume, gode formuleringer, lave priser.

CeraVe SA Smoothing Cream er en af deres bedst sælgende. Kombinationen af carbamid og salicylsyre gør det til et effektivt produkt mod tør, ru og knoppet hud på kroppen.

At kombinere den blødgørende carbamid med en eksfolierende syre er en rigtig god idé til tør og ru hud, som vi også kender fra HTH, som desværre lever en noget stille tilværelse i Danmark efterhånden. Der er ikke mange forhandlere tilbage, men den findes stadig online. Også HTH indeholder en kombination af carbamid og syre, dog mælkesyre i stedet for salicylsyre. Og hvis du leder efter et effektivt produkt mod tør, ru og knoppet hud, så kan HTH også hjælpe.

CeraVe: Ceramider, hyaluronsyre og niacinamid

SA Smoothing Cream indeholder også ceramider – 3 forskellige slags ligesom alle de øvrige produkter fra CeraVe. Ceramider er hudens svar på mørtel, det binder hudens celler sammen.

SA Smoothing Cream indeholder også niacinamid og hyaluronsyre. Det er altså en pæn samling ingredienser til tør og ubehagelig hud.

Konsistensen er præget af det høje indhold af carbamid. SA Smoothing Cream føles som en tung carbamidcreme, og hvis jeg skal fordele den over hele min omfangsrige og vintertørre krop, så skal der nogle gode håndfulde til.

Kombination af niacinamid, urea, salicylsyre, ceramider og hyaluronsyre er imponerende og effektiv. Den er især god til tørre hænder og mindre tørre områder. Hele kroppen kan altså godt blive et tungt arbejde.

HTH: Let og effektiv lotion
HTH indeholder en kombination af carbamid og mælkesyre (AHA). Salicylsyre er en BHA, mælkesyre er en AHA. Og det gøre måske endda HTH lidt bedre til at blødgøre tør hud? Mælkesyre er meget velegnet til at eksfoliere og blødgøre knopper på kroppen på grund af tør hud.

Som to forskellige dermatologer er enige om her i Huffington Post er mælkesyre en særligt velegnet syre til at fjerne ru og tør hud, og det er især godt mod keratosis pilaris, der er de røde knopper bag på blandt andet vores overarme. Så hvis det er keratosis pilaris, der er din fjende, så kan HTH altså klare det job – til 1/3 af prisen.

Til gengæld indeholder HTH ikke andet. Opskriften er helt enkel, og du får “kun” de to eksfolierende, blødgørende og fugtbindende aktiver.

Konsistensen er meget tyndere. Det gør den nem at fordele hurtigt, men den føles mindre øjeblikkeligt tilfredsstillende.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks*)
CeraVe SA Smoothing Cream koster mellem 80 og 125 kroner for 177 ml. og kan købes online på Lyko.com (svensk webshop) eller Lookfantastic.dk*(engelsk webshop, der sender fra EU).

HTH Original Body Lotion sælges på Med24.dk*. Den koster 40 kroner for 200 ml.

Jeg kender ikke til nogle butikker, der sælger hverken HTH eller CeraVe i Danmark. Gør I? Hvis I kender til andre onlineforhandlere, så smid endelig et link.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
21 kommentarer
Jane

Er det okay at gå i solen med den?
Med og uden solcreme?

Helene Randløv Hansson

Altid solcreme!

Kamilla Laura Staunsbjerg Johansen

Normal i Bruuns galleri er begyndt at sælge HTH 😀

Helene Randløv Hansson

Jaaaa, det er dejligt, den er kommet igen.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *