Lørdagslook: Black Forest Truffle

The Ordinary

 

 

The Ordinary

Et af de mest interessante nyere hudplejemærker er uden tvivl The Ordinary. Lave priser og fokus på effektive ingredienser i høje doser har gjort det canadiske mærke til en kæmpe online-succes på ingen tid. Vi har set nærmere på mærket og testet et udvalg af produkterne.

The Ordinary er et under-brand til firmaet Deciem, der pt. har 13 brands i alt. Hvor The Ordinary er kendetegnet ved en attraktiv blanding af enkelthed og lave priser, er flere af de øvrige mærker ekstremt komplicerede at gennemskue og priserne er også langt højere. Men der er også andre interessante brands under Deciem – jeg er ved at teste flere af dem.

The Ordinary er et smukt brand i al sin enkelthed. Hvert produkt indeholder en enkelt eller to ingredienser i høj koncentration i et helt simpelt serum eller lotion uden andre dikkedarer. Du kan derfor nafprøve produkter med enkelte ingredienser som for eksempel retinol, niacinamid, C-vitamin, azelaic acid, matrixyl eller lign.

Der er indtil videre 24 produkter, og der er næsten alle tyndtflydende serum med en enkelt eller to ingredienser i meget høje koncentrationer.

Det er en serie, som skal blandes med andre produkter for en komplet hudplejerutine. Du finder ingen ansigtsvask, solprodukter eller lækre cremer her. Kun serum eller olier med en enkelt eller to ingredienser.

Til gengæld får du produkter med høj effektivitet, som er nemme at indkorporere i din hudplejerutine. Og hvis du vil afprøve, hvad de mest veldokumenterede ingredienser som for eksempel Matrixyl, niacinamid eller a-vitamin kan gøre for dine hudproblemer, så er det svært at finde en bedre mulighed.

Jeg har dog overordnet set en meget stor anke mod The Ordinary: Når nu The Ordinary på hjemmesiden konstant henviser til “independent studies show that…”, så ville det være yderst passende med konkrete links og kildehenvisninger. Men det ændrer ikke på at de laver gode og billige produkter. Vi har samlet en liste med de mest og mindst interessante her:

Disse produkter fra The Ordinary skal du overveje:

The Ordinary Advanced Retinoid 2%
A-vitamin er en af den slags stjerne-ingredienser, der hjælper på næsten alt: Akne, ar, rynker, solskader – hvad som helst der er galt med din hud, så er der en virkelig god sandsynlighed for, at 2% a-vitamin vil have en positiv effekt. Og det her er en fremragende pris for 2% a-vitamin, der er en meget høj koncentration. Det er virkelig et godt køb.

The Ordinary Advanced Retinoid 2% kombinerer to former for a-vitamin: Retinol og hydroxypinacolone retinoate.

Retinol er hele a-vitaminet og en effektiv udgave af A-vitaminet, som vi efter vores mening ser i alt for få produkter. Hydroxypinacolone retinoate er en forholdsvis ukendt variant af A-vitamin, som grossisten selv påstår er en effektiv form for A-vitamin men med færre bivirkninger. Dem er der efterhånden mange forskellige af.

Jeg kan finde tre publicerede italienske studier af netop denne særlige form for a-vitamin, der studerer effekten på akne. Men alle studier kombinerer a-vitaminet med andre ingredienser og ingen sammenligner med andre A-vitaminformer, hvilket gør det meget lidt brugbart.

Men sammenlignet med andre A-vitamin produkter er The Ordinary Advanced Retinoid 2% også ekstremt billigt. Og det gør det selvfølgelig til en ekstremt interessant mulighed – også selvom det er en relativt ukendt form for A-vitamin.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
Niacinamid er B3 vitamin og også en stjerne-ingrediens med hudforbedrende egenskaber for alle. Det er godt mod akne, rosacea, hyperpigmentering, ar, hudens egen beskyttelse og meget mere. Vi har skrevet mere her.

Mange spørger om man må bruge niacinamid sammen med syre. The Ordinary fraråder også selv at kombinere det med C-vitamin (en syre). Jeg forstår godt, hvorfor I spørger, men jeg forstår slet ikke hvorfor The Ordinary fraråder.

Årsagen til at man ofte fraråder kombinationen af niacinamid og syre er, at visse former for niacinamid skal være basiske for at fungere (ph over 7). Og et produkt med for eksempel AHA eller BHA har ofte en ph omkring 3. Det samme gælder et produkter med C-vitamin, der også har en lav ph-værdi. The Ordinarys C-vitamin har en ph-værdi på cirka 5.

Men det har deres niacinamid altså også. Da jeg testede den viste den også en ph-værdi på 5. Jeg har meget svært ved at se nogen meningsfuld forklaring på at jeg ikke kan bruge den ovenpå både en c-vitamin, en AHA eller en BHA. Så det har jeg selv gjort – helt uden problemer. Ydermere vil jeg henvise til Paula’s Choice, der har en tilsvarende 10% Niacinamid. Hun anbefaler også at bruge den ovenpå eksfoliering og skriver intet om at der er noget problem med at bruge efter syre.

Og du skal også prøve 10% niacinamid – især hvis du har akne, irriteret hud, store porer, misfarvninger eller ar i ansigtet.

C-vitamin produkter
The Ordinary har 3 C-vitamin produkter, og C-vitamin har muligvis været her i mange år, men er stadig super interessant for de fleste hudtyper. Det er en kraftig antioxidant, der styrker generelt huden og forbedrer hudtonen.

The Ordinary bruger (selvfølgelig) de billige C-vitaminer derude. Det helt store problem med C-vitamin er at holde det ekstremt sarte vitamin stabilt. Ved kontakt med lys og luft bliver C-vitamin hurtigt nedbrudt. Nogle former er mere stabile og mere effektive end andre. Nogle giver en højre risiko for bivirkninger og svien.

The Ordinary har 3 forskellige C-vitamin produkter og deres egen guide til C-vitamin forklarer faktisk forskellen ganske fint. Jeg vil ikke uddybe dem yderligere selv her, for det bliver et helt indlæg for sig, men jeg har selv brugt Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F.

The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10%
Azelaic Acid er en helt speciel syre, som normalt er meget svær at finde, og derfor er den interessant. Azelaic Acid er specielt interessant til dig, der har pigmentpletter. Den bruges også mod akne og virker yderst interessant mod rosacea, men jeg ved ikke nok om brugen til rådgive om netop det. Hvis nogen har mere erfaring i at bruge azelaic acid, så må I endelig råbe op.

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA
Alpha arbutin er også en ingrediens til dig med hyperpigmentering. Det er en ingrediens, der udløser hydroquinone på huden, og den har derfor også været til debat for dens sikkerhed, men EU har vurderet den sikker. Hvor ren hydroquinone er forbudt i kosmetik, er alpha arbutin tilladt i op til 2%.

Alpha arbutin virker derfor også uden tvivl på pigmentpletter og er et rigtig godt bud til dig med melasma.

Men i modsætning til andre produkter på det danske marked, så kan alpha arbutin faktisk også bruges til at lysne huden – omend 2% nok ikke er nok til den helt store effekt. De produkter, vi normalt ser i EU, kan kun bruges til at hæmme hyperpigmentering med, men vil ikke kunne lysne mørk hud. Det kan man bruge alpha arbutin til – men der skal nok større koncentrationer til.

Jeg har selv købt den for at teste, men mine egne pigmentpletter er efterhånden helt væk, så jeg har ikke rigtig noget at teste på. Jeg ved at flere af jer er i gang – har I set resultater?

Disse produkter fra The Ordinary kan du springe over
The Ordinary 5% Lactic Acid + 2% HA 
The Ordinary 10% Lactic Acid + 2% HA
Mælkesyre er en AHA, og der er som sådan ikke noget galt med dem fra The Ordinary. Men hvis du vil prøve mælkesyre, så kan du lige så godt købe en HTH creme i Normal til under 40 kroner for 200 ml. Den indeholder også Lactic acid.

Som mange af jer har bemærket, så fraråder The Ordinary generelt brugen af salicylsyre. Det står under deres niacinamid-produkt. Jeg har skrevet til dem og spurgt ind til årsagen, men har desværre ikke fået svar. De anbefaler i stedet mælkesyre. Mælkesyre har nogle andre egenskaber – du kan læse mere om de forskellige syrer her – og du kan under alle omstændigheder købe det langt billigere i en almindelig HTH creme, hvis du vil prøve, hvad mælkesyre kan gøre.

Koldpressede olier
The Ordinary sælger også olier som for eksempel en koldpresset arganolie og koldpresset hybenkerneolie. Det er et godt valg og de fejler absolut intet, men til hhv. 51 og 73  kroner for små flasker med 30 ml., så er de ikke billige, og du kan gøre et bedre køb herhjemme.

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG
The Ordinary vil også gerne kunne løse problemet med mørke rande under øjnene, men heller ikke de kan. De skriver at:

“This light-textured formula contains an extremely high 5% concentration of caffeine, supplemented with highly-purified Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) from green tea leaves. Independent studies have shown that topical use of each of caffeine and EGCG can help reduce looks of puffiness and of dark circles in the eye contour.”

For at tage Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) først, så kan jeg ikke finde de påståede studier, desværre. Jeg kan ikke finde et uafhængigt publiceret studie af Epigallocatechin Gallatyl Glucoside og dets effekt på mørke rande og hævede øjenomgivelser.

I forhold til koffein, så kan jeg finde to enkelte studier, hvor der er vist en effekt på øjenområdets udseende generelt ved brug af en creme, hvor koffein er indgået sammen med en lang række andre ingredienser, herunder den mere interessante K-vitamin. Personligt oplever jeg da heller ingen effekt efter flere ugers brug, og jeg har både mørke rande og hævede øjenomgivelser, så der skulle være rigeligt at tage af.

The Ordinary har efterhånden rigtig mange produkter og der kommer hurtigt nye til, så dette var kun et lille udvalg. Hvilke har du prøvet?

Her kan du købe det
Du kan købe The Ordinary på Deciems webshop, hvor du kan købe alle Deciems mærker.

The Ordinary og resten af Deciem er fra Canada, men de sender europæiske ordrer fra et lager i England, så der kommer ikke problemer med told og moms. Der er gratis fragt, når du køber for over 25 euro, og du kan blande produkter fra deciems mange forskellige mærker i samme indkøbskurv.

Der findes også enkelte europæiske forhandlere af Deciems produkter, og jeg fik ved en dumhed fra min side bestilt derfra, første gang jeg købte The Ordinary. Jeg endte med at vente meget længere på min ordre end jeg har ventet, når jeg har købt direkte hos deciem. Da jeg bestilte fra Deciem selv i starten af januar, gik der en uge fra jeg bestilte, til jeg fik en mail om, at den blev afsendt. Så jeg tror ikke, I skal ikke undre jer, hvis det tager lidt tid – der er vist meget pres på for tiden.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

The Ordinary

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

155 kommentarer

 • Rikke

  Sjovt i måler så lav pH på niacinamiden – jeg måler væsentlig højere! Jeg har selv brugt flere af produkterne i noget tid, og er generelt begejstret – dog er problemet, som I også pointerer, at de ikke kan stå alene. Der skal en anden creme til. Jeg bruger f.eks. retinoid og niacin sammen, og putter jeg en creme ovenpå, er jeg efterhånden så fedtet, at jeg næsten kan ‘nuldre’ creme-klumper af i løbet af dagen :-D Vil I mene, at f.eks. jeres egen anti-age er fin at bruge ovenpå ét af de andre produkter? Nogle af ingredienserne går selvfølgelig igen, men tænker det er meget smart hvis man nu har et specifikt problem som pigmentfejl.

  Fedt i tog produkterne op! Til prisen forstår man godt de er populære.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja, afgjort. Lige nu kombinerer jeg selv T-zone Peeling – niacinamid – retinoid – Anti-age ansigtscreme

   Der er ingen begrænsning, så længe du ikke blander for meget syre.

   Det er lidt bekymrende med den ph – hvor høj måler du? Var det dig, der skrev, at du målte en høj ph-værdi til mig tidligere?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene

   Virkelig brugbart indlæg! Tusind tak. Jeg har længe overvejet at prøve brandet. Nu skal det være! Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve retinoid og niacinamid. Hvordan vil I foreslå, disse kombineres? Jeg bruger BPs Super3booster. Kan den stadig bruges i kombination med de to andre? Håber I vil svare. Endnu en gang tak for jeres gennemarbejdede indlæg (og blog generelt).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Der er ingen grund til at bruge både BP booster og retinoiden. Begge dele er a-vitamin-produkter, og du øger risikoen for bivirkninger ved at bruge begge to. Vælg et af dem og så brug det sammen med niacinamid også. Der er ingen problemer i at kombinere a-vitamin og niacinamid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Ja, det var nemlig mig :-) Og tjekke igen bagefter, jeg måler væsentlig højere. Det undrede mig nemlig også første gang. Det kan være lidt svært at aflæse lakmus-papiret, men i hvert fald pH 8.
   Tak for svar, så kører jeg videre med jeres anti-age :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er jo helt vildt! Min var omkring de 5.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilia

  Nogle af deres produkter fra The Ordinary kan også nu købes hos asos :) Nu må jeg se at få købt et par produkter, og se om de kan afhjælpe lidt på mine urenheder. Tak for gennemgangen , det var super brugbart :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Ih havde håbet at i havde skrevet om “buffet” og “matrixyl”!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja…. Jeg bliver nok også nødt til det, for der er noget meget mystisk. Ingredienslisterne stemmer ikke overens. Matrixyl 3000 er palmitoyl oligopeptide & palmitoyl-tetrapeptide-7, og jeg ser det ikke på deres ingrediensliste. Hmmm.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

   Det der tetrapeptide 7 står der og nogle andre palmitoyl? Men har ikke så meget forstand på det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Der findes mange peptider og det er ekstremt forvirrende. Matrixyl 3000 er et varemærke og består af palmitoyl-tripeptide og palmitoyl-oligopeptide. Og det er bestemt ikke på ingredienslisten hos The Ordinary. Så enten er der fejl i ingredienslisten eller i beskrivelsen.

   I deres beskrivende tekst kalder de palmitoyl-pentapeptide 35 for matrixyl 3000, men det kan ikke passe. https://www.truthinaging.com/review/what-is-it-matrixyl

   Jeg tror, jeg må have fat i Sederma, der er producenten af Matrixyl.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lee

   Synes jeg læste et sted at de henviste netop til Sederma som patantholderen på Matrixyl, men det var da jeg startede op med deres produkter så det er nok et års tid siden jeg så det…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg prøver at grave i det. Det lyder som om de pynter sig med lånte fjer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har fået svar fra producenten af Matrixyl, og det er Matrixyl 3000, der er i deres produkter. Den er god nok. De bruger bare af en eller anden grund en anden inci-betegnelse end den normale. Men jeg har intet at udsætte længere – køb :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Tak for et utrolig flot, brugbart og gennemarbejdet indlæg. Det er til stor gavn, og jeg har mange gange haft utrolig stor glæde og gavn af jeres artikler! Masser af ros herfra ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Jeg elsker dem!! Har brugt deres hyaluron syre og deres retinoid 2% siden i sommers, sammen med jeres aha creme og en god dagcreme med solfiltre i, og min hud er blevet så (!!) pæn igen!! Når det er den tid på måneden sætter jeg jeres tzone ind om aftenen og så har jeg netop tilføjet the ordinarys magnesium ascorbyl phosphate 10% og prøvet deres primer… er glad for begge dele so far, men hyaluron syren og retinoden har været magiske at tilføje resten af min rutine🙌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isa

  Jeg har også købt flere af produkterne :) Jeg venter dog med at bruge azelaic acid, da jeg lige nu bruger både salicylsyre og basiron.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Hej

  Tak for et godt indlæg 😆 Hermed min erfaring, som een med rosecea, med The Ordinary

  Efter afrensning morgen og aften i sæbe indeholdende selenium sulfid (Vichy grøn) – så får min hud får huden creme med niacinamide 2% (pudderdåserne – anti-age) ofte med en 10% base nedenunder (Niacinamide 10% + Zinc PCA 1% fra The Ordinary). Enkelte gange så smører jeg om aftenen yderligere med La Roche-Posays creme rosaliac ar intense.

  The Ordinary kan uden problemer blandes med andre produkter – og ovenstående regime har afhjulpet min rosesea pc’en måde som hverken penicillin eller lægeordineret creme har kunnet.

  Jeg anvender også The Ordinary caffeine solution 5% EGCG – og syntes den er ok til at tage puffenes ved øjnene, men som rynkecreme er den ikke bedre end så meget andet jeg har prøvet.

  Har også forsøgt med Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% – den er lidt fedtet i det og det tikker når den kommer på, men den er nu overgået til halscreme 😆

  Alt i alt syntes jeg The Ordinary giver god værdi for pengene 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HeLene

  Tak for et godt indlæg! Jeg bruger også nogle produkter derfra og har lige købt mere. Også nogle af dem i fraråder, lol, godt det ikke er dyrt så… Smile!
  Vi gerne også høre mere om buffet. God søndag smukke piger!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nu sidder jeg og kigger lidt nærmere på deres peptid-produkter, og min første kommentar er, at der er noget galt. Der er ikke Matrixyl 3000 på ingredienslisten, som der står i beskrivelsen. Der er kun Matrixyl. Og der er meget stor forskel på hvor godt de to virker: https://www.truthinaging.com/review/what-is-it-matrixyl

   Den gamle matrixyl er palmitoyl-pentapeptide. Den nye matrixyl 3000 består af to peptider: palmitoyl-tripeptide og palmitoyl-oligopeptide. Og dem kan jeg ikke se på ingredienslisten. Hvis de ikke er i, er der ikke matrixyl 3000 i, og så passer deres produktbeskrivelse og claims ikke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • HeLene

   Det er indeed mærkeligt, de virker ellers så down to earth og troværdige. Nysgerrig på hvad du finder frem til, og håber den går at bruge fordi den var med i mit seneste ordinary haul =) (buffet altså). Vist er der matrixyl 3000 i jeres ansigtsolie? Vil den trænge gennem hvis man tager en serum under?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

   Følger meget spændt med i den her ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har fået svar fra producenten af Matrixyl, og det er Matrixyl 3000, der er i deres produkter. Den er god nok. De bruger bare af en eller anden grund en anden inci-betegnelse end normalt. Men jeg har intet at udsætte længere – køb :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • HeLene

   Tak for svar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

   Hurraaaa! Tak fordi i er så grundige og professionelle :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Marie

  Tak for gennemgangen, jeg har tænkt mig det skal være næste investering, så det er meget brugbart.
  Jeg har et spørgsmål til jeres T-zone peeling. Jeg tog den i brug for en uge siden og der var konsistensen som en cremet lotion, der var let at dosere på en finger. Men de sidste par dage er det istedet noget vandet og ret uforudsigeligt, hvor det sprøjter hen. Rigtig ærgerligt fordi en del ryger direkte i vasken uanset hvad jeg gør. Er det meningen eller er der noget galt med den, når den ter sig sådan?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Den skal bestemt ikke skifte konsistens. Kan den have fået frost?

   Hvor har du købt den?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Marie

   Nej den har ikke fået frost. Den er købt i Salling i Aarhus.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Prøv at gå ned med den i Salling og bede om en anden. De bør bytte den. Hvis der er problemer så skriv igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Marie

   Der var ingen problemer med at få den byttet i Salling, men desværre har den nye også skiftet konsistens, gradvist over halvanden uge. Effekten på huden er heller ikke som, da den var cremet, de første par gange. Jeg bor i Horsens, så jeg kommer ikke lige forbi Salling, desværre. Men jeg ville lige give dig besked, hvis de har opbevaret dem forkert, så den kan have fået frost.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • sveta

  Hej Katja. Jeg kan ikke blive klog på deres produkter. Hvis nu jeg vil bruge deres C vitamin – den havy, som de beskriver. Er det så om aften som en serum under en creme eller alene?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har ikke haft den i hænderne, men hvis de beskriver den som tyktflydende så har den sikkert en tyk konsistens. Men derfor kan du sagtens bruge en lille smule under anden creme – der skal ikke meget til. Prøv!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Khadija

  Hej smukke dåser!
  Først og fremmest, tak for en spændende blog, og for det bedste hudpleje på markedet.

  Jeg har lige et spg, som dog ikke har noget med det indlæg at gøre.. for noget tid siden skrev I en del om IPL maskiner til hjemmebrug. Jeg er interesseret i at købe en, men jeres indlæg om IPL er rimelig gamle. Så keg ville høre, hvilken IPL maskine er den bedste på markedet lige pt??

  På forhånd tak for svar! <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Jeg har haft to. En fra Silk’n der ikke virkede. Og en fra Remington, der virker. Desuden skal den ikke have nye pærer hele tiden. Desværre er dens rude ret lille så det tager en times tid at behandle et underben. Til gengæld har den virket. Der er kun ganske få hår tilbage.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Tak fordi du svarer Maria <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise R.

  Har lige bestilt deres niacinamide-serum gennem linket her på bloggen! Glæder mig til at prøve den. Har længe gerne ville have en serum, for at se om det kunne hjælpe min hud. Jeg har lidt af akne i nogle år, men er i den afsluttende del af Isotretinoin behandling. Håber den kan hjælpe lidt på de ar, som jeg desværre sidder tilbage med…
  Glæder mig til at prøve det! 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Caroline

  Tak for et fint indlæg :-) Jeg har været godt i gang med NIOD, The Ordinary, Stemm, HIF og Chemistry Brand (alle under Deciem, til de uindviede).

  Fra NIOD har jeg prøvet: myrrh clay, voicemail mask, sanskrit saponins og mastic must. Jeg har været glad for dem alle, men især de tre sidste. Ville købe al min hudpleje herfra, hvis jeg ikke var studerende.

  Fra The Ordinary har jeg prøvet niacinamid (god), hyaluron (god og simpel), vitamin C suspension (mega træls konsistens, men effektiv), lactic acid (jeg kan godt lide konsistensen ift. en creme og virker godt på mig) og high-adherence primer (perfekt). Derudover har jeg købt NMF og azelaic acid.

  HIF er for dyrt i brug og for parfumeret, men lækkert. Det overraskede mig faktisk lidt med HIF og Chemistry. De andre to brands er slet ikke parfumerede og derfor står HIF og Chemistry i stor kontrast. Chemistry Brand har også nogle fine produkter til prisen, men har alt for meget perfume.

  Stemm har jeg ikke prøvet ordentligt, det var med i deres Black Friday udsalg. Jeg kalder bullsh*t på forhånd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  The Ordinary er et vildt fedt brand, og jeg købte Niacinamid på baggrund af et indlæg I har lavet, og jeg ELSKER den! Jeg er nu gået i gang med at teste flere af deres produkter.
  Jeg har et spørgsmål: jeg bruger i forvejen Beaute Pacifique Super 3 Booster, men jeg har også lige købt Retinoid fra The Ordinary. Kan I mon svare mig på hvor tilsvarende disse to produkter er? Super 3 Boosteren er relativt dyr, så det kunne jo være skønt, hvis Retinoid var et billigere alternativ.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Tusind tak for gennemgangen!
  Jeg begyndte på The Ordinarys produkter i starten af november. Jeg synes generelt de er gode og har effekt. Jeg synes det er fedt, at I gennemlæser ingredienser og forholder jer kritisk! Mere af det på deres andre produkter!
  Jeg bruger de produkter de selv anbefaler på hjemmesiden til et anti-ageing regime både morgen og aften.
  Jeg har tidligere brugt en del produkter fra Sydkorea, og har derfor en fin hud som udgangspunkt. Jeg har ikke oplevet nogen synlig bedring, men min hud føles dejligt blød.
  Jeg bilder mig ind at deres koffein til øjne har mindsket mine poser over øjnene en smule.
  Jeg har lige bestilt begge deres primere, da jeg har store porer og ar efter acne. Vil I også teste dem?
  I øvrigt har jeg i flere år døjet med tør hud på hælene og Chemistry Brands fodcreme er den eneste, der har kunne afhjælpe det. Og jeg har prøvet matas fodsalve og hælstift, flere cremer fra gewohl, camferine og mange andre inkl jeres råd om skrub dagligt med en køkkensvamp.
  Lige et spørgsmål til sidst.
  Hvordan kombinerer jeg bedst jeres AHA og niacinamid – altså hvad kommer først på huden? Og er det vigtigt med en toner først? I koreansk hudpleje er det vigtigt ift at balancere hudens PH.
  Og hvad med at teste Alpha-H liquid gold?
  PS. Jeg ELSKER jeres salve!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tusind tak Camilla :) Jeg er i gang med den ene primer faktisk.

   AHA først og niacinamid bagefter.

   Toner er fuldkommen ligegyldigt. Det med at balancere hudens ph er ren volapyk. Du skal ikke bruge et basisk renseprodukt, der irriterer huden, og hvis du gør det, så kan en eller anden skintonic ikke afhjælpe problemet alligevel.

   Alpha-H liquid gold – Alpha-H er glykolsyre i en alkoholbase. Unødvendigt og ikke godt for huden :-/ Vælg et glykolsyreprodukt uden alkohol i stedet- Alpha-H har flere uden alkohol.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Tusind tak for svaret!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Tusinde tak for altid ærlige og meget brugbare reviews og anbefalinger. Jeg har endnu ikke prøvet The Ordinary, men bliver meget fristet……Mit spørgsmål går på, om jeg(har tør og ret lys og sart hud) kan kombinere deres hyalyronserum og deres retinolserum? Jeg bruger, i forvejen, jeres T-zone peeling(hver eller hver anden aften afhængig af min huds tilstand). Jeg tænker om jeg fx kan bruge t-zone peeling og retinolserum om aftenen og hyalyronserum om morgenen? Eller har I bedre forslag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Sanne. Jeg har ikke selv erfaring med hyaluronserum, men det lyder fint – vær altid forsigt med retinol i starten, det kan give irritation, hvis du har meget sart hud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Hej dåser :)
  Jeg bestilte fra deciems hjemmeside i søndags, men har endnu ikke hørt mere om min bestilling..
  Så nu blev jeg helt nervøs for om de er til at stole på.. men i har vel ikke dårlig erfaring med dem? Hvor hurtigt sender de efter en bestilling?
  Hilsen Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Trine
   Jeg kan se, der er gået cirka en uge fra jeg bestilte til de sendte. Så det går ikke voldsomt hurtigt, men de skal nok levere. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

   Årh okay, så er jeg mere rolig :)
   Og tak for svaret..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette J

  Hej med jer!
  Sjovt har lige fået VitaminC Suspension 23%, Caffeine solution og Niacinamide10% ind af døren.
  Er dog noget overrasket oven den grynede konsistens i vitaminC og så synes jeg den svier. Meget! Plejer ellers ikke at være sart men det er måskeb bare den høje koncentration jeg skal vænne mig til;)

  Tak for relevante og brugbare råd som altid!:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Jeg har luret på deres produkter længe og vil nu gerne igang, så tusind tak for det her indæg :-)
  Med hyperpigmentering, akne og ar derefter, hvad vil i så anbefale?
  Jeg har kigget på
  Niacinamide 10% + Zinc 1%, Azelaic Acid Suspension 10%, Advanced Retinoid 2% og Alpha Arbutin 2% + HA, men er det overkill og hvilke af dem kan kombineres?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sash

   Overvejer helt det samme!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Jeg overvejer det samme. Tror de alle kommer i kurven. Smider nok også en primer i, når nu vi er i gang. Det er jo heldigvis ret billigt! :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sasha

  Jeg bruger i forvejen jeres t-zone peeling, kan jeg tilføje både The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% og The Ordinary Advanced Retinoid 2%?
  Jeg har akne, akne-ar, rødme, ekstremt fedtet hud og store porer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det kan du. Start med den en ad gangen så du ved hvad du reagerer på hvis du skulle opleve en reaktion. Men de kan godt kombineres.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sasha

   Tusind tak for svar!!
   Jeg har lige et andet spørgsmål i forhold til jeres produkter: jeg har i en måneds tid brugt jeres t-zone peeling efterfulgt af jeres alt-i-en creme (med rigtig gode resultater, jeres fugtighedscreme er den eneste jeg nogensinde har kunnet tåle og min hud bliver så pæn af den, tak for den!). Det har fungeret fint med rens og så de to cremer, men de sidste to aftener har cremen ‘fnuldret’ når jeg afslutter med alt-i-en. Det er aldrig sket før, og det er sket både hvor der kun er gået 5 min mellem påføring og denne aften hvor jeg lod der gå 30 min mellem påføring. Hvad Søren kan det skyldes? Jeg har absolut ikke ændret noget eller gjort det anderledes, så jeg forstår ikke helt. Måske er det ligemeget, men jeg er lidt bange for at jeg får nuldret en af cremerne af så jeg ikke får den gode virkning fra begge produkter. Er der noget jeg kan gøre for at undgå det? Endnu engang tak for jeres svar og tak for jeres virkelig gode produkter!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Sasha. Det er sært. Har du skiftet renseprodukt? Har du noget som helst i ansigtet, du ikke har på normalt? Jeg kan ikke selv få dem til at fnuldre, lige meget hvor meget jeg putter på. Du må have noget andet i ansigtet også, der gør det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Pyh, jeg synes, det er forvirrende. Hvis man skulle have to produkter til anti-aging ville Matrixyl 10% + HA og Advanced Retinoid 2% være gode valg? Og hvordan ville de skulle bruges?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Det lyder virkelig spændende. Tak for at i deler jeres unikke viden med os andre :D Skal helt sikkert have fat i noget retinoid fra The Ordinary – indpakningen er jo også helt vildt pæn altså.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Tak for et fantastisk indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Selvom dette indlæg er fra januar, så vil jeg virkelig anbefale jer at prøve det øjenserum. Det har hjulpet mig af med mine meget hævede øjne! Jeg har ikke prøvet noget, der har virket, så jeg var også skeptisk. Den kan ikke fjerne mørke rande, men det havde jeg heller ikke regnet med. Den virker kun så længe, jeg bruger den, men jeg er lykkelig. Den burde måske ikke virke, men det gør den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rose

  Se, grunden til at de fraråder niacinamide og c vitamin sammen, er fordi det bliver brunt. Jeg er netop startet på the ordinarys niacinamide og c vitamin, som jeg glad har brugt sammen. I går bliver der så kommenteret på, at jeg da har fået farve i ansigtet, og da jeg får kigget på mine hænder, er de altså selvbruner-brune. Så. Fra nu af bliver de brugt hhv morgen og aften hver for sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej!
  Hvad med deres salicylsyre? Kan I anbefale den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

   Og kan man bruge niacinamid og salicylacid sammen lige efter hinanden?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   I de fleste tilfælde ja. Men hold øje med hvordan din hud reagerer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Jeg læste at The Ordinary generelt fraråder direkte syrer pga potentiel inflammation and sensitivitet og i stedet henviser til NIOD’s Non-Acid Acid Precursor, der også laves af Deciem – men der er lidt sjovt, at de alligevel sælger adskillige syrer under The Ordinary :)
  Jeg har sensitiv hud med tilstoppede porer, som har brug for at blive eksfolieret ofte. Men det er virkelig svært for mig at finde en syre, der virker og uden at irritere. Jeg reagerer desværre af en eller anden grund aldrig godt på Salicylsyre, selvom det skulle være bedst mod tilstoppede porer og akne.
  The Ordinary’s Lactic Acid 5 % virker faktisk virkelig godt på mig, men indholder ifølge Paulas Choice en “fragrance ingredient”, der kan irritere. Deres Glycolic Acid 7% indeholder witch hazel, som også irriterer min hud. Jeg har netop fået deres Azelaic Acid Suspension 10%, som jeg havde glædet mig helt vildt til at prøve, men efter at have sovet med den på i nat vågnede jeg op med fuldstændigt tilstoppede porer og jeg tænker at det må være silikonen i produktet, der gør konsistensen mat, men også virker for udtørrende for mig. Jeg vil ikke anbefale at sove med produktet på, men hvis man har en olieret t-zone, kan det være nogen ville synes det er perfekt til under make-up om dagen. Hvad er jeres holdning til silikone egentlig? :) Jeg har overvejet at prøve at udelukke det fuldstændigt fra mine hudpleje produkter, for at se om det kan gøre en forskel for min hud.
  Indtil videre vil jeg fortsætte med The Ordinary’s lactic acid og evt prøve hth cremen :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Billig hudpleje, som virker – det er jeg nødt til at prøve! :-)

  Mine udfordringer er hyperpigmentering og generel ujævn hudtone samt tørre kinder og sensitiv hud. Jeg bruger pt. rens og hudpleje fra Avène, hvilket har bedret min hud en del. Et par gange om ugen bruger jeg Cleanance K i T-zonen – kan ikke tåle at bruge den hver dag.

  Jeg har kig på følgende fra The Ordinary: Alpha Arbutin, Hyaluronic Acid og Matrixyl. Ville det give mening?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Hej
  Jeg vil lige informere jer om, at the ordinary kan fås på asos. Hvis i altså ikke vidste det i forvejen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Diana
   Yep, det er fedt, når nu man shopper alligevel :-P

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frida

  Hej jeg slet ikke forstand på produkterne, kunne rigtig godt tænke mig at blive guide til hvad for nogle produkter jeg skal købe, er det noget i kan hjælpe med. er helt på bar bund

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kære pudderdåser
  Tak for en supergod blog, som jeg har opdaget her for nylig. Jeg er ret uvidende om beautyverdenen og kan derfor ikke helt gennemskue, hvordan jeg vil skulle bruge det der retinol 2%-noget. Som en serum? Eller skal det blandes med noget? Og er det evt. bedre at købe Paula’s choice, som I også anmelder, når nu man er helt grøn i det her? Jeg kan berette, at jeg har tør, sart og rynket hud (fine linjer ved øjne, skraphedsrynke mellem bryn og panderynker). Kan I hjælpe mig? PFT :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Du skal netop bruge den som serum. Når nu du taler om tør hud, bliver jeg nødt til at foreslå dig vores egen olie: Ansigtolie, der er også indeholder anti age ingredienser :-) Eventuelt kombineret med noget AHA.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Kære Pudderdåser :-) Tak for altid gode indlæg og inspiration!
  Jeg har netop købt hyaluronsyre, niacinamid og advanced retinoid 2%. Jeg bruger natcreme fra Ziaja (som I tidl. har anbefalet) med mandelsyre (AHA), og som dagcreme bruger jeg Better World fra Origins. Jeg er nu i tvivl om, hvordan jeg skal kombinere disse produkter. Jeg kan ikke blive klog på, om jeg kan bruge min AHA natcreme og retinoid sammen – nogle steder læser jeg, at disse nedsætter effekten af hinanden.
  Kan I hjælpe mig med rækkefølge/kombination af mine produkter?
  På forhånd tusind tak <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Emilie

   Du kan godt kombinere AHA og retinoid. Ingen problem.

   Jeg tænker, at jeg ville bruge retinoid + natcreme til natten og niacinamid + hyaluronsyre om morgenen. Men prøv dig lidt frem og tilbage om hvordan det fungere. Det gør ikke den store forskel hvilken rækkefølger du bruger hvad i ifht. effekten. Brug dem som det passer dig bedst.

   Vær forsigtig når du starter dem op – både niacinamid og retinoid kan give irritation i starten.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Svea c

  Hej, jeg kæmper med keratosis pilaris på armene og læste jeres andet indlæg om dette – burde man ikke kunne bruge Ordinary’s toner med glykolsyre efterfulgt af Matas’ Carbamid lotion 5% og få gode resultater?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Svea
   Jo, det giver god mening!
   Husk SPF :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • L.

  Hej pudderdåser. For det første tak for et sindssygt godt indlæg! Jeg står i den situation at jeg pt er på piller imod akne (Isotretinoin-
  2*20mg hver dag). Jeg har ikke en eneste urenhed tilbage, men derimod mange røde ar som jeg er meget ked af.. Det er hovedsageligt ved kindbenet og lidt i midten af panden. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg skal bruge til dette, da jeg ikke ved hvad jeg MÅ bruge når jeg er i denne behandling. Håber i kan hjælpe mig, da jeg virkelig er i syv sind!
  Mvh L.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære L. Hvor gamle er arene? Først og fremmest er det allervigste at de ikke får sol. Undgå solen og brug en solid solcreme. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Bacher

  Hej Katja
  Vedr brug af salicylsyre: jeg er sikker på, at Deciem svarer hvis du skriver til dem via deres messenger/FB. Jeg har fået svar hver gang, og på deres Instagram svarer de iøvrigt også dagligt, og henviser de længere spørgsmål til netop deres messenger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janet

  Jeg er 50 år om 12 dage :) og min hud er rynket… og solskadet… Hvad vil I anbefale mig at bruge, hvis jeg vil gå helt agurk og virkelig gøre noget for min hud? Det er specielt rynkerne jeg vil gøre noget for – både øjne og øvrige. Mine kinder hænger lidt – både solskadet sikkert, men også efter massivt vægttab. Hvilke af The Ordinarys produkter vil I sige jeg kan have allermest gavn af? Håber nogen kan hjælpe… jeg har virkelig svært ved at overskue hvad der er bedst – tusind tusind tak på forhånd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Janet. The Ordinary er meget omfattende og kræver at man kender de enkelte ingredienser lidt for at man kan overskue det. Det er temmelig uoverskueligt, det er jeg helt enig med dig i. Prøv at kigge på retinol og måske deres buffet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Rasmussen

  Hej Pudderdåser :)

  Tak for en rigtig godt indlæg.

  Ved i, om deres produkter kan anvendes når man er gravid?

  Jeg er særligt interesseret i at prøve “The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10%”, da jeg under graviditeten har været plaget af både hyperpigmentering og urenheder.

  Tusinde tak på forhånd!

  De bedste hilsner Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Trine. Det bør du roligt kunne. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Hejsa! Jeg bruger pt Super 3 Boosteren (den almindelige, ikke clinical) – og vil høre om i kan lave en sammenligning af The Ordinary Advanced Retinoid 2% og Super 3 Boosteren i indhold/effektivitet? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Jane. Jeg har intet grundlag for at sammenligne dem direkte. Desværre. Blandt andet fordi vi ikke kender koncentrationen af A-vitamin i Super 3 Boosteren, og blandt andet fordi de bruger to forskellige former for A-vitamin. Og så er der også alt muligt andet end A-vitamin i Super3.

   Min helt egen fornemmelse er dog at der er en lavere koncentration af A-vitamin i Super 3. Så hvis du udelukkende går efter A-vitamin og er ligeglad med resten så ville jeg da klart overveje at afprøve The Ordinary.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annett Andersen

  Jeg er ikke nogen ørn til hudpleje, men læste om Ordinarys i Børsen, og har lyst til at prøve. Er der nogen der kan hjælpe mig hvad jeg skal købe. Jeg har tør og sensibel hud. er 49 år, så anti aging er vel på tide. Har fået lidt større porre med årene, ingen akne eller i den dur. Min hud er lidt solskadet. Tænker at jeg har brug for fugt, måske i form af en serum og en creme. Men hvad skal jeg bestille. P.f t.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Annett
   Hvad plejer du at bruge, hvad renser du med og hvor mange produkter, har du lyst til at bruge?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annett Andersen

   Hej Helene.
   Jeg bruger Matas alt i en. Og clinique fugtighedscreme.
   Ja men 3 produkter vil være fint.
   Tusind tak for din hjælp

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Annett cremen fra Clinique er det DDMC+? Eller en anden? Det er ret vigtigt, hvis jeg skal have mulighed for at hjælpe.

   Umiddelbart tænker jeg at Buffet og noget a-vitamin vil være en mulighed, og noget hyaluron eller squalane afhængigt af hvor tør din hud er.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annett Andersen

   Det moisture surge intense. Ja men den er bare radiator tør. Ikke med tørre plamager. Jeg vil gerne prøve the ordinary og kan godt bruge 1-2 serum og en creme. Hvad tænker du jeg skal købe. Min hud fedter ikke og jeg er 49 år med det som følger med den alder.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Hej.
  I skriver at der er billigere hybenkerneolier, hvad ville i foreslå?
  Vh Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Matas og helsekosten sælger helt almindelig no-name hybenkerneolie. Det virker lige så godt som al mulig andet hybenkerneolie :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Kære pudderdåser ❤️
  Først! Tak for jer, og alle de guldkorn i har delt og fortsat deler 🙏 Det er med ydmyghed og stor taknemlighed at jeg beder om jeres vejledning ☺️
  Jeg har længe og med stor succes daglig anvendt jeres t-zone peeling efterfulgt af Bioeffekt egf serum. Men jeg må erkende at jeg ikke længere kan finansiere mit egf forbrug 😬 Derfor har jeg søgt nye veje og er i den forbindelse faldet over disse ordinary produkter. Jeg er efter inspiration fra denne artikel og lidt research kommet frem til en række produkter som imødekommer mine behov (fokus på rynker, store porer, rødme, lette pigmentfejl og generelt solskadet hud) Jeg har allerede bestilt dem, men jeg må indrømme at jeg ikke lige kan gennemskue hvordan jeg skal sammensætte produkterne. Jeg vil fortsat anvende jeres fantastiske t-zone peeling. Og de indkøbte produkter er følgende:
  Niacinamide 10% + Zinc 1%
  Matrixyl 10% + HA
  Granactive Retinoid 2% in Squalane
  (Ja jeg har vist haft lidt svært ved at begrænse mig) 😅

  Men spørgsmålet er om alle produkterne med fordel kan sammensættes og i så fald hvordan?

  På forhånd tak ❤️

  Kh
  Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   P.s.: kan det passe at BHA deaktivere virk ingen af retinoid? For så kan jeg jo ikke bruge min t-zone peeling sammen med retinoid ☺️

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Ja ikke brug aha eller bha sammen med retinoid. Du kan evt skifte mellem dem hver aften (jeg ville vælge at bruge retinoid 4-5 dage om ugen, og aha/bha 2-3 gange. Nogle siger du kan bruge den ene om morgenen, men begge er ikke godt at gå i solen med (ihvertfald ikke brug bha eller aha om morgenen. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sofie
   Det er simpelthen ikke korrekt! Vitamin A er en kraftig antioxidant og beskytter derfor cellerne i solen dog ikke som SPF (selvfølgelig), men antioxidanter er netop gode i solcremer. I øvrigt er SPF en nødvendighed, uanset hvad man ellers bruger af produkter.
   The Ordinary anbefaler selv kombinationen af syre og retinoid.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Camilla
   Jeg beklager den lange svar tid, din kommentar var druknet for mig. Du skal være opmærksom på at du kan få alvorlig tør hud af Niacinamid 10% + Zink 1%, min hud blev i hvert fald helt vanvittigt tør. Vores nyeste produkt indeholder også 10% Niacinamid, så ved du det, hvis du oplever tørhed :-)
   Jeg ville nok bruge BHA, Niacinamid og Matrixyl om dagen og BHA, Niacinamid og Retinoid om aftenen.
   The Ordinary anbefaler selv bruge af syre sammen med Retinoid, så det kan du roligt gøre :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Manja

   Min hud blev tør af The Ordinary’s Niacinamid (Eller niniacid, som jeg kalder det). Hvad er forskellen på den og jeres? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Manja. Forskellen er at der er zink i The Ordinary, som virker udtørrende. Og så er der Miniporyl i vores som virker ekstra på porerne. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Hej :) Kan i anbefale noget til rynker omkring øjnene og under øjnene fra dette mærke?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anna
   Mit forslag ville være Buffet, som med meget andet skal den selvfølgelig ikke i øjnene. Sørg for også at bruge noget fugt.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   1000 tak for svaret :) Jeg har lige et hurtigt spørgsmål mere. Jeg fik også købt mig niacinamide 10% og granactive retinoid 2% emulsion men har bare haft dem til at stå i skabet fordi jeg er kommet i tvivl om hvordan de skal bruges og hvor ofte? Jeg vasker mit ansigt morgen og aften med ansigtssæbe og bruger så jeres anti age creme derefter og så bare ansigtsmasker engang imellem. Er solcreme ekstra vigtigt når man bruger disse produkter som jeg har købt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Anna. Du kan bruge niacinamid og retinoid før antage cremen. Du må kun bruge retinoid en gang om dagen , nemlig om aftenen og den kan godt gøre huden mere lysfølsom.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Hej jeg har lige et spørgsmål om the ordinary , hvilken serum vil I anbefale til mig, moden dame med begyndende rynker og lidt pigmentforandringer? Jeg bruger i forvejen serum fra bioeffect om natten og bioeffect dagcreme om dagen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvorfor vil du bruge The Ordinary, når du allerede bruger BioEffect?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Fordi the ordinary er noget billigere, og vil også gerne prøve om mærket er bedre end bioeffect

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Lene
   De to mærker kan overhovedet ikke sammenlignes, jeg vil ikke påtage mig at komme med forslag til noget der kan erstatte noget så effektivt som BIOEFFECT. Buffet er jeg selv glad for, men det er som at sammenligne en robåd med en luksus yaght.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

   Tusind tak for svar Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Velbekomme :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Tak for et godt indlæg! Jeg er meget fristet til at prøve The Ordinarys produkter af, men er meget i tvivl om, hvilken kombination, der vil være bedst for mig. Jeg er 30 år, og mine første rynker er nu ved at sætte sig fast – særligt i panden og ved mundvigen. Desuden er min hud en anelse til den tørre side og lidt mat at se på. Jeg vil derfor gerne mindske aldringstegn, gøre huden mere ensartet og tilføre fugt – hvilken kombination ville I foreslå? Min daglige hudpleje består af rens med micellar vand, arganolie om morgenen og SuperBooster eller arganolie om aftenen. På forhånd tusind tak!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christina
   Der er et hav af kombinationer, jeg synes, du skal læse på de forskellige produkter på sitet og tage stilling selv :-) Der er mange relevante produkter, men kun du ved, hvor meget du kan overskue at få brugt og hvad du helst vil behandle/opnå.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Hej Christina

   Jeg er 39 og har de udfordringer, du beskriver plus ujævn hudtone med lidt pigmentpletter.
   Jeg har god erfaring med Hyaluronic Acid og Granactive Retinoid 2% emulsion mod netop tørhed og begyndende rynker. Jeg bruger Hyaluronic Acid både morgen og aften og Retinoid om aftenen.
   Jeg er for nylig begyndt at bruge Ascorbin Acid + Alpha Arbutin mod hudtonen, og her skifter jeg mellem denne og Retinoid hver anden dag, da de ikke må bruges sammen.
   Vær opmærksom på, at du ikke må bruge flere Retinoid produkter samtidig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Thorsen

  Hej pudderdåserne! (:

  Jeg er en stor fan af jeres blog og anvender også jeres T-zone peeling med god effekt.

  Jeg overvejer at investere i nogle produkter fra The Ordionary, men er i tvivl om kombinationen er ok
  .
  – Jeg har tendens til fedtet hud, urenheder, rødme og har pigmentforandringer (er 27 år)

  Jeg har overvejet følgende:

  – The Ordinary
  Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F
  – ved ikke om den bliver for tung/fedtet til min hud?

  The Ordinary
  Granactive Retinoid 2% in Squalane

  The Ordinary
  Niacinamide 10% + Zinc 1%

  The Ordinary
  Salicylic Acid 2% Solution
  – Til bumser og sorte porre på næsen

  The Ordinary
  AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
  – Som maske en gang om ugen

  Derudover har jeg en god rens og matterende ansigscreme fra formula 10.0.6 jeg anvender dagligt.

  Jeg håber at de produkter jeg har skrevet ned giver mening og håber at i har en ide om det er de rette produkter til mine problemer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Trine
   Vil du få brugt alt det? Du skal huske at konsistenserne fra The Ordinary er meget anderledes… Det kan helt sikkert godt lade sig gøre, men jeg ville synes, at det var træls med så mange produkter.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Jeg blev idag anbefalet at bruge en rens i samme mærke som dagcreme. Men eftersom the ordinary ikke laver rense-produkter, hvad ville I så anbefale at gøre?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Hej.
  Jeg er i tvivl om hvilket retinoid produkt der er bedst. Hvad tænker i om produktet Granactive Retinoid 5% in Squalane, sammenlignet med Granactive Retinoid 2% Emulsion? Der er en lille prisforskel, men vil i mene at det er det værd for den højere koncentration? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det gør en forskel med de 5% – MEN hvis du aldrig har brugt det før, så er det alligevel bedst at starte med den lavere koncentration på 2%. Så det synes jeg bestemt du skal gøre. Når du har brugt 2%, så kan du prøve 5%.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thea

   Super. Tak for hjælpen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke Valum

  Hej. Hvor mange produkter kan man kombinere uden at det bliver for meget? kan jeg f.eks. både bruge Retinoid 2% og Niacinamide ?
  Mvh Lærke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det kan du sagtens. Jeg kan ikke udelukke at din hud vil blive lidt irriteret – det er aldrig til at vide. Jeg bruger selv både retinol og niacinamid. Prøv dig frem :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Hej pudderdåserne. Tak for en dejlig hudplejeserie, som har gjort rigtig meget godt for min hud😘 Jeg bruger dagligt jeres t-zone peeling, niacinamid og alt i en creme eller antiage creme. Jeg er 32 år og kan begynde at se at jeg får flere og flere fine linjer, og jeg overvejer the ordinarys retinoid emulsion 2%, for at se hvad den kan gøre for mig. Er det for tidligt at afprøve a-vitamin når jeg kun er 32? Og vil i mene det er et sikkert produkt? Altså jeg har læst når man googler det at det mistænktes for at gøre huden “tyndere” i længden… Men læser så også andre steder at det ikke passer🤔

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Helene. A-vitamin er et godt bud. Jeg synes bestemt, du skal give det en chance.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linda Halberg Damgaard

  Hej
  Har med stor interesse læst mange af opslagene, da jeg brænder for at prøve nogle af produkterne fra The Ordinary.. har og er stadig storforbruger af Clinique.. Er 56 og ønsker som de fleste noget som er opstrammende.. hvad kan anbefaledes ?
  Har en normal hud (ingen acne) ønsker en komplet serie.
  De bedste hilsner Linda

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Linda. Hvis du ønsker en komplet serie, så kan du ikke skifte alting ud med The Ordinary. Deres produkter er kun egnet til at prøve et serum hist og pist.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej dåser ;-) !
  Jeg har først nu fået øjnene op for The Ordinary, og vil meget gerne prøve deres produkter.
  Jeg har fedtet hud.

  Min rutine er pt som følgende:

  Morgen:
  Paulas Choice BHA syre
  Pudderdåserne Niacinamid
  Basiron
  Paulas Choice dagcreme

  Aften:
  Paulas Choice rens
  Paulas Choice BHA
  Pudderdåserne Niacinamid
  Paulas Choice dagcreme

  Jeg overvejer nu følgende rutine:

  Morgen:
  Paulas Choice BHa syre
  Niacinamid
  Matrixyl (The ordinary)

  Aften:
  Paulas Choice rens
  Hyaluronsure (The ordinary)
  C vitamin 23% (the ordinary)
  Måske Niacinamid.

  Lyder det som en okay kombi, eller er jeg helt ude i hampen? :-P

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Nanna
   The Ordinary har en ganske udmærket vejledning i, hvordan man sætter deres produkter sammen :-)
   Hvis du har mange bumser, er det en dårlig idé at droppe Basiron.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sille

   Hej Nanna

   Hold da op en vild rutine…

   Jeg har selv lidt af uren hud de sidste 13 år.. Er 36 år.. Og jeg har kæmpet med at finde de rigtige produkter. Jeg har endelig fundet noget der har fjernet det næsten 100%.
   Har prøvet mange læge midler der slet ikke virkede. Det eneste der gjorde var Dalacin men det må man kun anvende i en kort periode grundet risikoen for at udvikle resistent bakterier. Og når jeg stoppede kom det igen

   Lang historie kort.

   Tag et zink kosttilskud! Det kan kurere det meste akne. Bliv målt ved blodprøve hos lægen for hvor du ligger også. Nogle skal have mere end de anbefalet 15 mg.

   Drop komælk. Det er den største synder iht akne.
   Spis så veganske som muligt.

   Af hudpleje bruger jeg;

   Morgen;

   – rens = NOVA TTO sæbefri vask bagefter og The konjac sponge bagefter.

   Bagefter=
   – Ricinusolie, den er meget tyk men vil IKKE tilstoppe porerne. Ovenpå den Nilens Jord ansigts creme til tør hud.

   Aften:
   – Juhldal face and body oil til at rense makeup af, den er rigtig god til vandfast makeup Inc mascara.
   Bagefter = The ordinary Zinc og Nilens Jord ansigtscremen.

   Meget simpelt og meget effektivt.

   Under en fedtet hud er der tør hud så der skal godt med fugt og ingen skrappe udtørrede midler.

   En gang om ugen eksfolierer jeg med Dermalogcia daily exfoliant og engang I mellem bruger jeg Macurth ler jeg bruger som ansigtsmaske.

   Held og lykke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Kære pudderdåser
  Jeg håber I vil svare på dette:
  Kan jeg bruge disse produkter sammen? Jeg ved, at jeg ikke skal bruge de to sidste produkter samme dag, men er det ellers en okay kombination?
  o Natural moisturizing factors + HA creme
  o Hyaluronic Acid 2%+B5
  o Glycolic Acid 7% toning solution
  o AHA 30% + BHA 2% peeling solution
  Hilsen Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Rikke
   På The Ordinarys eget side finder du en rigtig god guide til, hvad du bør og ikke bør bruge sammen. Der er hjælp at hente :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvordan og hvornår i hudplejerutinen bruger man det? En dråbe og så smøre rundt eller?
  Vh Julie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Shayi

  Åhhh jeg er så forvirret :-( kan I hjælpe med at forklare hvornår i rutinen de forskellige ting skal bruges? Hilsen en total n00b

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pit

  Hej. Kan I hjælpe mig med hvad jeg skal købe til min 14 årige søn. Han er så småt ved at få lidt urenheder og han vil selvfølgelig gerne have noget enkelt der kan hjælpe ham så det ikke bliver værre.
  Jeg tænkte, at han måske kunne bruge The Ordinary sammen med en enkelt mosturizer (han er desværre typen der ofte mister sin shampoo, deo osv., så det bliver nok det samme med hudplejeprodukter, så derfor skal de helst ikke koste så meget:-)
  Tak for en fin side forøvrigt, rigtigt fint arbejde I gør!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hvad er mest effektivt mod rynker, deres Matrixyl 10% eller Buffet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Hej i 2.
  Jeg har fået en del acne I det nye år. Dels pga stress og medicin. Mistænker jeg. Hvilke produkter skal jeg så vælge at kaste mig ud i fra The ordinary? Og også gerne i hvilken rækkefølge. Hvis I har et godt råd til cleanser og creme vil jeg også have det med.
  Tusinde tak for jeres super lærerige oplæg. Jeg er vilde med jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Sarah
   På Deciems eget site er der en glimrende “regimen guide“, hvor der står, hvad du kan bruge sammen, og hvad der ikke er så hensigtsmæssigt at kombinere.
   En god og mild rens uden brug af vand, er micellar water. Der er mange forskellige, vælg en af dem, der ikke skal rystes. Læs indlægget: Den bedste base er hudpleje for at sammensætte dit optimale ritual.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Kan man bruge c-vitamin serum (SkinCeuticals-C E Ferulic) sammen med A vitamin serum Paula’s Choice CLINICAL 1% Retinol Treatment? Og kan man godt bruge den om morgenen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mia
   PC anbefaler ligesom os, kun brug af A-vitamin om aftenen. C E Ferulic er beregnet til brug om morgenen.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lejla

  Kære begge

  Ved I mon, om man kan bruge Alpha arbutin, når man ammer?

  Kh Lejla

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Hej. Jeg har lider af keratosis pilaris i ansigtet – dvs. kinder, pande, hage og op omkring begge tindinger. Kan i anbefale nogle af The Ordinarys produkter? Jeg bruger i forvejen jeres AHA serum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sandra
   Der er flere forslag til produkter (og ingredienser) i de forskellige indlæg, vi har skrevet om keratosis pilaris, dem kan du finde ved at søge på bloggen :-).

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej Pudderdåserne!
  Jeg er 26 år og døjer lidt med urenheder og ar efter disse på øvre ryg og skuldre. Jeg vil høre om I kan anbefale nogle af ordinarys produkter som kunne hjælpe. Jeg benytter allerede nogle produkter fra Australien Bodycare med tee true Oil, men vil gerne benytte noget serum eller evt Peeling. Nogle anbefalinger?
  Hilsen Nanna

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ikke efter at deres salicyl syre serum er “udgået” eller under omformulering – måske azelaic acid? Men jeg synes at salicylsyre på 2% er første valg

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Hej Pudderdåserne! Jeg døjer med lidt urenheder og ar efter disse på skuldre, øvre ryg og bryst. Vil I anbefale nogle af produkterne fra ordinary til st smøre på? Serum eller andet? Jeg har scrub, creme osv, men ville gerne have en serum jeg kunne putte på. Nogle anbefalinger?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Har du prøvet med salicylsyre? Deres er dog udsolgt, men et serum med salicylsyre er det bedste bud.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Kære Pudderdåserne
  Jeg har netop købet “The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA” og “The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10%” da jeg døjer med pigmentpletter. Jeg er samtidig blevet rigtig glad for jeres AHA- peeling (synes også at den har hjulpet en del på min tendens til hyperpigmentering) og vil derfor gerne fortsætte med at bruge denne. Mit spørgsmål går derfor på om I tænker, at jeg godt vil kunne fortsætte med at anvende jeres AHA-peeling under de 2 nye produkter som jeg har købt fra The Ordinary?
  På forhånd tak for hjælpen og for nogle super lækre produkter! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja, det må du gerne. De to er ikke peelende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann-Katrine

  Hej med jer.
  Jeg har overvejet at prøve The Ordinarys niacinamid creme, men da der er zink in tænker jeg, om det kan virke udtørrende?
  Er der zink i jeres niacinamid creme?
  I anbefaler ikke The Ordinarys øjenserum med koffein, hvad vil I anbefale til puffy øjne?
  Deres aha/bha serum, er det en skrap blanding for huden, eller er det ok? Også i forhold til jeres peelinger?
  Og sidste spørgsmål. Jeg har læst mig til, det er sundt for huden at skifte creme/serum ind i mellem, huden kan “vænne” sig til det vante, og ved at skifte, giver man huden et energispark? Er det sandt?
  Mange hilsner Ann-Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Tak for et virkelig godt indlæg! Nu skriver du selv, at dine egne pigmentpletter er efterhånden helt væk – hvordan kombinere man bedst produkterne, hvis man har problemer med pigmentforandringer? Ville det være godt, at kombinere fx niacinamid med The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA? Håber du/I kan hjælpe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mia
   Der er en vejledning på The Ordinarys egen shop, hvor der står alt om, hvad du må og ikke må kombinere.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdagslook: Black Forest Truffle