Tirsdagstip: Se den anden vej

03.11.15
Se den anden vej
Se den anden vej
Det skrækkelige billede jeg delte på Instagram

I lørdags manglede jeg lige beskrivelsen af øjenmakeuppen og billederne, så var jeg klar til at lægge Lørdagslooket på bloggen. Nu var det bare sådan, at jeg fik besøg fra det mørke og derfor havde travlt med at komme ud af døren. Inden jeg løb ud af døren, sendte jeg lige et billede til mig selv, så jeg kunne poste det ene øje på Instagram, fordi jeg ville dele et glimt af looket og konkurrencen om billetterne til Beauty PR Messen. Men lige med et blev jeg vred… sådan rigtig gal og siden har jeg haft indlægget lidt galt i halsen…

Shame on me!
Allerede da jeg overførte billederne af lørdagens look til computeren, vidste jeg, at der ville falde nogle kommentarer om mine forfærdelige billeder… På billedet har jeg nemlig både mascara OG øjenskygge på afveje. Det skulle gå virkelig hurtigt, og da jeg kastede et blik i spejlet, så det sådan set okay ud… Et nærbillede af looket afslørede altså både mascara, som var smittet af under øjet og øjenskygge, der gik langt ud over den usynlige grænse, som går fra næsefløjen forbi yderste øjenkrog og op til øjenbrynets yderste spids. Begge dele tager jeg helt roligt, for sådan kan det altså gå, når man har travlt.

Retten til at kommentere
En del af vores læsere er jeg jævnligt i dialog med, når de deler deres begejstring over det ene eller det andet og uddeler klap på skulderen (af hjertet tak for det!). Ofte udtrykker de undren over, at jeg stadig svarer pænt, når folk fortæller mig, hvor grim, fed eller håbløs jeg er til at lægge makeup. Selvfølgelig stiller jeg mig selv på mål, når nu jeg har valgt at skrive indlæg på en blog og dele (grimme) billeder på de sociale medier. På den anden side undrer det mig, at den helt almindelige talemåde om at holde mund, hvis man ikke har noget pænt at sige, slet ikke gælder bag skærmen…
Sandheden er, at jeg bliver voldsomt demotiveret og helt ærligt p****sur. Ikke over kommentarerne, slet ikke! Nej, det er den generelle tendens til at svine andre til, der gør mig stram i masken.

De smukke unge mennesker
Der er masser af profiler på instagram med smuk makeup, perfekt hud, pæne øjenbryn, harmoniske ansigter og fyldige læber, sådan en er og bliver vores aldrig… Problemet, som jeg ser det, er, at det ikke kun er sådan en som mig, der får negative og hadefulde kommentarer. De bliver ivrigt spredt også til dem, der opfylder alle de gængse forestillinger om, hvornår man er rigtig. Det bekymrer mig virkelig, at min skønne følsomme knægt på fjorten og andre unge, må leve med en frygt for manglende ”likes” og ubehagelige kommentarer, der går lige ind og piller ved selvværdet.

Redigeret
De billeder, vi lægger her på bloggen, på facebook og på Instagram, bliver ikke redigeret. Af og til betyder det altså billeder, hvor virkeligheden måske nok er et nummer for realistisk for nogen. Det er bare ærgerligt, for jeg nægter at være ked af mine meninger, mit udseende og mine evner for andres skyld.
Her på Pudderdåserne.dk forsøger eller ønsker vi ikke at vise en poleret og redigeret version af virkeligheden.
I øvrigt er jeg ikke bange for at være både grim og tyk, især ikke hvis det betyder, at der er nogen der kigger med og får det lidt bedre med sig selv!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
29 kommentarer
Jytte

Niels Hausgaard (den herlige mand!) sagde engang: Man skal huske, at det hedder ytringsFRIHed ikke ytringsPLIGT. Den gode gamle: hvis du ikke har noget pænt at sige, så hold mund, kan og bør stadig bruges. Stor respekt herfra.

Rikke

Har ikke set billedet på IG, men tænker at det er det samme billede som dette indlæg starter med? Det er lidt sjovt, for mens jeg læste teksten måtte jeg flere gange scrolle op igen for at se mascara og skygge på afveje. Jeg så kun et meget smukt øje med ditto smuk lagt make-up. Tåber der kun hænger sig i fejl og mangler- især andres.

Stine

Jeg havde egentlig altid ønsket at være sådan en, der gik med makeup og gjorde noget ud af min hud, men ud over min dagcreme og min standard øjenmakeup til fest, virkede det bare så uoverskueligt. Og fyldt med perfekte kvinders komplicerede makeupvejledninger.
Men I har lært mig det. Fordi I er nede på jorden, ligefremme, siger tingene som de er. Fordi I har lune og er ærlige og tør udstille jer selv. Jeg har stor respekt for jer.

Maria

I er fantastiske. FANTASTISKE! Jeg bliver så inspireret af jer og så er det altid jeres blog jeg tjekker ud når jeg leder efter et nyt produkt til ansigtplejen. Hater skulle få sig et liv.

Betina

I kølvandet på den vise 19-årige der gjorde op med sin ‘falske’ Instagramprofil, synes jeg det er dejligt befriende at der begynder at dukke en konsensus omkring mere virkelighed op.
Det evigt befriende ved jeres blog er at I er perfekt uperfekte – som alle andre mennesker, dvs. man kan rent faktisk bruge jeres råd til noget fordi de tager udgangspunkt i virkeligheden og ikke i en sminket version af en retoucheret 15-årig madundværer, der har lagt 88 filtre på sine billeder efterfølgende.
Keep up the good work.

Elise Lauridsen

Ej jeg finder den slags billeder befriende. Jeg er ikke rutineret med make-up, jeg har ikke prioriteret tiden til at lære det endnu, men jeg er faktisk begyndt at prøve! Men hver gang jeg prøver er der selvfølgelig fejl – og jo jeg er en selvstændig voksen kvinde, men det er f****ing dejligt at se andre heller ikke altid har tid, kan styre alt make-uppen eller bare har en øv dag. Der er en grund til at jeg ikke følger de model perfekte – de er oftest kedelige og uden mening. Her er det rigtige kvinder jeg kan spejle mig i, hvilket jeg har behov for!
Det er ikke så ofte jeg kommenterer, da jeg ofte læser over telefonen, og et par dage forsinket.
Men et skulder klap til jer – for gode råd, for at være menneskelige forbilleder, for en god tone, for at være rålækre og for 1000 andre grunde!
Hilsen en “kedelig” kvinde der simpelthen ikke forstår den her “had bag tasteturet” kultur.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *