Tirsdagstip: Se den anden vej

03.11.15
Se den anden vej
Se den anden vej
Det skrækkelige billede jeg delte på Instagram

I lørdags manglede jeg lige beskrivelsen af øjenmakeuppen og billederne, så var jeg klar til at lægge Lørdagslooket på bloggen. Nu var det bare sådan, at jeg fik besøg fra det mørke og derfor havde travlt med at komme ud af døren. Inden jeg løb ud af døren, sendte jeg lige et billede til mig selv, så jeg kunne poste det ene øje på Instagram, fordi jeg ville dele et glimt af looket og konkurrencen om billetterne til Beauty PR Messen. Men lige med et blev jeg vred… sådan rigtig gal og siden har jeg haft indlægget lidt galt i halsen…

Shame on me!
Allerede da jeg overførte billederne af lørdagens look til computeren, vidste jeg, at der ville falde nogle kommentarer om mine forfærdelige billeder… På billedet har jeg nemlig både mascara OG øjenskygge på afveje. Det skulle gå virkelig hurtigt, og da jeg kastede et blik i spejlet, så det sådan set okay ud… Et nærbillede af looket afslørede altså både mascara, som var smittet af under øjet og øjenskygge, der gik langt ud over den usynlige grænse, som går fra næsefløjen forbi yderste øjenkrog og op til øjenbrynets yderste spids. Begge dele tager jeg helt roligt, for sådan kan det altså gå, når man har travlt.

Retten til at kommentere
En del af vores læsere er jeg jævnligt i dialog med, når de deler deres begejstring over det ene eller det andet og uddeler klap på skulderen (af hjertet tak for det!). Ofte udtrykker de undren over, at jeg stadig svarer pænt, når folk fortæller mig, hvor grim, fed eller håbløs jeg er til at lægge makeup. Selvfølgelig stiller jeg mig selv på mål, når nu jeg har valgt at skrive indlæg på en blog og dele (grimme) billeder på de sociale medier. På den anden side undrer det mig, at den helt almindelige talemåde om at holde mund, hvis man ikke har noget pænt at sige, slet ikke gælder bag skærmen…
Sandheden er, at jeg bliver voldsomt demotiveret og helt ærligt p****sur. Ikke over kommentarerne, slet ikke! Nej, det er den generelle tendens til at svine andre til, der gør mig stram i masken.

De smukke unge mennesker
Der er masser af profiler på instagram med smuk makeup, perfekt hud, pæne øjenbryn, harmoniske ansigter og fyldige læber, sådan en er og bliver vores aldrig… Problemet, som jeg ser det, er, at det ikke kun er sådan en som mig, der får negative og hadefulde kommentarer. De bliver ivrigt spredt også til dem, der opfylder alle de gængse forestillinger om, hvornår man er rigtig. Det bekymrer mig virkelig, at min skønne følsomme knægt på fjorten og andre unge, må leve med en frygt for manglende ”likes” og ubehagelige kommentarer, der går lige ind og piller ved selvværdet.

Redigeret
De billeder, vi lægger her på bloggen, på facebook og på Instagram, bliver ikke redigeret. Af og til betyder det altså billeder, hvor virkeligheden måske nok er et nummer for realistisk for nogen. Det er bare ærgerligt, for jeg nægter at være ked af mine meninger, mit udseende og mine evner for andres skyld.
Her på Pudderdåserne.dk forsøger eller ønsker vi ikke at vise en poleret og redigeret version af virkeligheden.
I øvrigt er jeg ikke bange for at være både grim og tyk, især ikke hvis det betyder, at der er nogen der kigger med og får det lidt bedre med sig selv!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
29 kommentarer
Helena Wendt

Virkelig velskrevet indlæg. Alt støtte herfra 🙂
(BTW så lagde jeg heller ikke mærke til “fejlene” før de blevnævnt i teksten)

Elise S.

Ærligheden på jeres blog i både billeder og tekst er det der får mig til at klikke ind igen og igen. Så sender bare lige et virtuelt kram og klap på skulderen herfra – og håber på at god opførsel en dag bliver alle mands eje 😉

Memsen

Ti-hi – jeg kunne heller ikke finde “fejlene” 🙂 Stor respekt herfra mig!!! Jeg læser både med løbende, og bruger Jeres blog som “leksikon” 🙂 I er bare så gode – og positivt ment “helt almindelige” – tak 🙂

Kira

Halleluja! Og så lige et Amen!
Kunne ikke være mere enig!!!!
Jeg er en ivrig læser, og ELSKER de naturlige billeder og den ærlige tone på jeres blog
Bliv ved! Bliv ved!
Thumbs up her fra, med håb om at den gode tone bliver mere integreret ved tasterne og bag skærmene der ude i det danske land

LouiseK

Godt og vigtigt indlæg! Og vildt flot billede – jeg synes da bare at de små drys og sidespring er med til at gøre det lækkert og autentisk – som øjenmake-up ser ud, når man har været til fest en halv time og er igang med sin første Mojito. Der er sgu da ikke noget sexet over perfektion – slet slet ikke på Instagram 🙂

Kian

For filan da – hvor har du ret. Hvorfor kan folk ikke holde mund (eller snitterne fra tasterne) når de ikke har noget pænt at sige?
For øvrigt mener jeg, at hvis man når det handler om blogs og andre social media-ting så kan man da bare fise af hvis man ikke kan li’ lugten i bageriet…
Kian
P.s. Jeg elsker jeres blog helt som den er og havde slet ikke set de der fejl i lørdags looket…

karina

Jeg personligt syntes det er virkeligt et smukt øje. Virkelig smukt . Gid jeg havde disse evner . Knus karina fra RIBE

Louise

Jeg elsker at læse jeres vise ord og se jeres flotte og ærlige billeder. Bliv ved! Vi er mange der ikke hylder eller stræber efter det sygt, retouchede perfekte look!

Sofie

Jeg vil bare lige sige – total respekt herfra. Der er sgu for meget photoshop og for lidt ærlighed i verden allerede, så lad os fylde på den ægte side, i stedet for at hylde den polerede.
God aften til jer!

Sacha/jordforbindelsen

Jeg så ikke kommentarerne på IG i lørdags, men har set de hårde kommentarer på andre profiler.
Så for nylig udsendelsen om den falske cancerpatient på IG, hvor et par teenagepiger fortalte at alle manipulerede med deres billeder og hvis de nu fik mindre end x likes, så blev billedet slettet igen.
Da jeg hørte dem, fik jeg lyst til endnu mere at vise de upolerede billeder og blev glad for at jeg var teenager dengang hvor modem forsat var virkeligheden ude på bøh’eren og sms’er kostede en mindre strandvejsvilla pr. styk.
Og jeg er yderst glad for at jeg ikke er teenager i dag, hold op for et pres de udsættes for, det er ikke kun toucherede billeder i magasinerne, der er også de sociale mediers glansbilledunivers.
Mht. makeuppen, så er den vildt fed og jeg så slet ikke “problemerne” før jeg læste teksten, muligvis fordi de er til at forholde sig til.
Så er der den med kropsstørrelse… den lader jeg bare ligge her, er simpelthen så træt af den snak.
SÅ hep, hold fanen højt, idioter kan man ikke undgå at støde ind i.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *