Stortest af dagcremer med solfaktor

20.04.14
Dagcremer fra Clinique, Paula's Choice, Purely Professional og Estée Lauder

Dagcremer fra Clinique, Paula's Choice, Purely Professional og Estée Lauder

Rigtig mange af jer har efterspurgt anbefalinger til dagcremer med solfaktor. Det er ganske rigtigt ikke noget, jeg har skrevet ret meget om, jeg er nemlig sjældent glad for dem og bruger det stort set aldrig selv. I stedet lægger jeg en solcreme med høj faktor ovenpå min anden hudpleje.

Det er nemlig rigtig svært at finde en dagcreme med SPF, der opfylder alle mine kriterier, som er:

A. Bredspektret solbeskyttelse
Som jeg har skrevet om før er der ikke forskel på solcremer og dagcremer. Hvis et produkt påstår det indeholder en SPF15, så skal det pinedød beskytte som en SPF15, hvad end det kalder sig solcreme, dagcreme, BB Cream eller hvad pokker, de ellers kan finde på at kalde det. Hvis et firma ikke mener, at deres dagcremer beskytter lige så godt som en solcreme med samme faktor, så ville jeg købe min dagcreme et andet sted! For det skal den. SPF er SPF lige gyldigt hvad.

Dertil kommer selvfølgelig spørgsmålet om UVA-beskyttelse. Men heller ikke her bør der være forskel. Der findes (desværre) både solcreme og dagcremer, der ikke beskytter mod de lange UVA-stråler.

Der er mange dagcremer uden SPF-angivelse som bare siger de beskytter mod solen i vage termer. Den slags gider vi ikke, SPF-faktoren er din garanti for, at du ved, hvor meget din creme beskytter mod solens UVB-stråler.

B. Ikke svie i øjnene
Dertil kommer problemet med at finde en dagcreme med solfaktor, der ikke svier i øjnene. Som jeg har skrevet om her, så er det typisk Octocrylene, der får øjnene til at løbe i vand, når de kommer i kontakt med solcreme. Octocrylene bruger man typisk i kombination med UVA-filtret Avobenzone, og det kan være svært at finde dagcremer uden. L’Oreal (inkl. Vichy og La Roche-Posay), Avène, Nivea og Eucerin bruger det for eksempel i alle deres produkter og med god grund. Det giver en super UVA-beskyttelse. Hos mange, mange andre brands ser man oftest også octocrylene/avobenzone kombinationen i deres solcremer med høj faktor. Men i min verden af sarte øjne, så nytter det ikke noget til daglig brug i ansigtet. Mange af jer kan godt tåle octocrylene omkring øjnene, og det er vigtigt for mig at understrege, at der bestemt ikke er nogen grund til at undgå det, hvis du godt kan.

Hvis du er meget sart eller har for eksempel rosacea, så kan det være en fordel at holde sig til de fysiske filtre og helt undgå kemiske filtre. De fysiske filtre er titanium dioxid og zinkoxid. De fysiske filtre i ansigtscremer er i nano-form, som mange har en miljø-mæssig holdning til. Der er altså ikke èn ultimativ solcreme, men du må afveje fordele og ulemper i forhold til dine behov her.

C. Gode plejende ingredienser
Hvis du laver en ansigtscreme med SPF50+, så er der altså ikke ret meget plads til andet end solfiltre. Solfiltre fylder rigtig, rigtig meget, og allerede ved en SPF30 begynder det at knibe gevaldigt med at finde plads til andet i flasken.

Du kan sagtens finde ansigtscremer med både faktor 50 og plejende antiage-påstande, men så vil de øvrige hudplejende ingredienser altså næppe være til stede i ret store mængder. Hvis du har brug for høj faktor i ansigtet hver dag, hvis du for eksempel har pigmentpletter eller andre solskader, så er det nok bedre at kombinere en solcreme med SPF50 med et serum eller anden creme under, hvis du vil have andet på huden end bare solfiltre.

Disse solcremer opfylder alle tre kriterier. Af de omtalte dagcremer er Clinique, Purely Professional og Paula’s Choice uden parfume. De øvrige er parfumerede:

1. Clinique City Block Sheer SPF 25
Jeg ELSKER Clinique City Block. Denne er både parfumefri og med rent mineralsk filter, hvilket gør den til et perfekt valg til alle med sart hud, rosacea eller lign. Det kan godt være, Clinique selv kalder den en solcreme, men den indeholder masser af gode ting til huden – både antioxidanter og anti-age ingredienser, og er ikke dårligere til det formål end Cliniques dagcremer. Samtidig er den ikke-fedtende og god til alle hudtyper. Den dårlige nyhed? Den findes ikke på det danske marked. Den findes i en SPF 40, men med den stigende solfaktor kommer der også meget mindre andet sjovt i, nu vi taler om plejende dagcremer. Heldigvis sælger Nicehair.dk den til 179 kroner.

2. Paula’s Choice
Altid troværdige Paula Begoun holder aldrig noget, hun ikke kan love. Så når du læser produktbeskrivelserne, kan du godt regne med, at de passer. Hun er en af de vigtigste kilde til information for os, og jeg kan derfor dårligt teste hendes produkter bedre, end hun selv kan beskrive dem.

Det gælder også hendes dagcremer med SPF. De har alle en faktor 30 (pånær en med faktor 25) for en optimal balance mellem faktor og aktive ingredienser. Følgende af hendes dagcremer med SPF er rent mineralske og gode til min sarte hud og ikke mindst sarte øjne:

Hydralight Shine-Free Daily Mineral Complex with SPF 30 with antioxidants – superset uden at skinne og god tip alle hudtyper
RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 – meget let solcreme med antiage ingredienser
Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion with SPF30 and Antioxidants – god til tør hud

De øvriger dagcremer fra Paula’s Choice er med de kemiske filtre, jeg har svært ved at tåle, men andre skal bestemt ikke afskrive dem.

3. Purely Professional Day
Purely Professionals nye dagcreme Day har en SPF15 med god UVA-beskyttelse og et par andre gode ingredienser til huden. Der er blandt andet hybenkerneolie, sheasmør, squalane og E-vitamin, der til sammen sørger for masser af antioxidanter og en dejlig, fed creme, som du dog også kommer til at betale for. 465 kroner for 50 ml. gør den til det dyreste valg i denne test.

Purely Professional Day kommer til salg hos Purely Professional til maj.

4. Estée Lauder Daywear
Hele Estée Lauders Daywear serie er skøn. De er godt formuleret med bred UV-beskyttelse og en mængde gode ingredienser. Estée Lauder ved generelt, hvilke ingredienser man bør putte i hudpleje, og disse produkter er bestemt ingen undtagelse. Mange af produkterne i Daywear-serien er i krukker, hvilket er synd for de mange gode ingredienser, men Daywear Sheer Tint og Daywear Lotion er gode undtagelser. Begge er ikke-fedtende og ikke-klistrede.

Daywear-serien koster mellem 245 og 455 kroner i blandt andet Magasin og Matas.

En i krukke

5. Clinique
Clinique kan det samme som moderfirmaet Estée Lauder: Lave lækre produkter spækket med effektive anti-age ingredienser og antioxidanter tilsat bred UVA-beskyttelse. Superdefense SPF20-serien kan meget det samme som Estée Lauders Daywear serie, men også her kæmper vi lidt med de krukker, de har valgt som emballage. Det ændrer dog ikke på, at det er et skønt indhold.

Superdefense SPF20 koster 395 kroner for 50 ml eller 95 kroner for 15 ml. i blandt andet Magasin og Matas.

To med Octocrylene

Hvis dine øjne godt kan tåle kontakt med solcreme generelt, eller du måske bare er bedre end mig til at holde det fast der, hvor du lægger det, så er der ingen grund til at fravælge disse to rigtig gode bud.

6. Garnier The Miracle Cream
Garnier har kaldt deres nye meget let-farvede dagcreme for “The Miracle Cream”, og det er noget af et navn at skulle leve op til. Men de har også spækket den med alt godt fra ingrediens-skabet: Peptider, Niacinamid, LHA og meget mere. Så når Garnier lover, at den kan reducere rynker og gøre huden pænere og mere ensartet, så har de bestemt noget at have det i. Jeg ville ønske, mine øjne kunne tåle den, alle I andre kan med god grund glæde jer til at prøve den.

Garnier Miracle Skin Cream koster 120 kroner i Matas og større supermarkeder. Smartgirl har fået den online til 95 kroner, men ellers er den ikke nem at finde på nettet endnu.

7. Olay
Olay har dagcremer med solfaktor i både deres Regenerist-serie og i Total Effects-serien. Dagcremerne med SPF i begge serier er lige så anbefalelsesværdige, som de øvrige Regenerist- og Total Effects-produkt.

 

Hvilken dagcreme bruger du?

 

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
70 kommentarer
Lise-P // Oohblahblah

Jeg bruger Embryolisse dagcreme, dog bruger jeg faktor 50 solcreme under om sommeren 🙂

Caroline

Jeg er også stor fan af Clinique City Block!
Super godt og informerende indlæg 🙂

Katja Moikjær

Tusind tak 🙂

Anne

Skønne alternativer til mine nuværende dagcremer – i øvrigt har dagcremen fra Paulas Choice RESIST serie også uden octocrylene.
Hvordan finder man egentlig ud af om en solcreme er bredspektret? Kigger man efter bestemte ingredienser?

Katja Moikjær

Den skulle jeg da også gerne have nævnt 🙂
Ja, det gør jeg. Det giver ikke et komplet svar, der skal laboratier til at regne den præcis beskyttelse ud, men det giver et godt fingerpeg. Prøv at se listen her https://pudderdaaserne.dk/2010/06/04/solcremer-uden-beskyttelse-en-trussel-mod-din-hud/

Anne

Undskyld, du havde den ene fra Resist-serien med, men den anden, Resist cellular defence daily moisturizer spf25 er også med titanium dioxid og ikke octocrylene. Derudover er Hydralight shine free spf30 også uden octocrylene. Tak for linket. :-))

Katja Moikjær

Fedt 🙂 Tak for info

Louise

Jeg bruger vitazing fra Origins. Jeg elsker den creme både konsistensen og den lette brune farve den giver. Men den er dyr. Får man hvad man betaler for? En creme til 320 er den dobbelt så god som garnier miracle cream til under det halve?
Mvh louise

Katja Moikjær

Nej! Dyrt er aldrig automatisk bedre end billigt!
Nu kender jeg desværre ikke Vitazing, så jeg kan ikke udtale mig om den er god, men helt generelt får man ikke nødvendigvis mere, ved at købe dyre produkter

Maria

Hej Katja – Jeg kan ikke finde nogle steder hvor høj SPF Garnier Miracle Cream indeholder. Jeg skal sydpå og har brug for en høj faktor, jeg tænker på mindst spf 20. Ved du det evt.?

Katja Moikjær

Der står SPF 20 på emballagen 🙂

Betina

Hej pudderdåser 🙂
Har er spørgsmål angående Cliniques’ City Block I nævner: hvorfor er den med solfaktor 40 med “mindre sjove ting i den”? Altså, hvad er det netop der er i den, som er dårligere end den anden? Døjer nemlig med en mild form for Børneeksem i mit ansigt, og derfor kan min sarte røde hud ikke tåle sol overhovedet – så tror ikke City Block Solfaktor 25 er nok beskyttelse for mig. Men hvis I har andre forslag mht solbeskyttelse til et ansigt med mild Børneeksem, så ville jeg da blive glad for at høre dem! 🙂
Ps. Elsker jeres blog! Det er en fast rutine at klikke herind hver dag, for I skriver simpelthen om alle de kosmetiske emner, andre blogs glemmer – og det er altid professionelt og troværdigt! 🙂

Katja Moikjær

Tusind tak Betina 🙂
Jamen den største forskel er jo at man med en faktor 40 skal bruge meget mere plads på solfiltre end i en faktor 25. Så er der alt andet lige mine plads til fugtgivende ingredienser.
I dit tilfælde ville jeg klar bruge SPF40 og hvis du ikke føler at din hud får nok fugt fx. så brug en almindelig creme inden. Sådan gør jeg selv

Maria TJ

Hej 🙂
Bare lige til info.. Nu har jeg både været i diverse Matas samt Magasin og Salling, og jeg har alle steder fået at vide, at Cliniques city block er udgået. Øv! Havde ellers glædet mig til at prøve den efter jeres anbefalinger. I stedet fik jeg anbefalet Even Better Dark Spot Defense SPF45, men den turde jeg ikke at kaste mig ud i.
God dag 🙂

Caroline - scentoffashion.dk

Nej hvor ærgerligt! Det kunne være at man skulle give Even Better Dark Spot Defense SPF45 et kig 🙂

Katja Moikjær

Den kunne jeg også rigtig godt tænke mig at prøve

Katja Moikjær

Altså – er Clinique Super City Block SPF40 udgået igen? Er det det, du mener? Du snakker ikke om 25, vel?

Maria TJ

Jeg spurgte efter Clinique Super City Block, og så fik jeg bare vide, at den var udgået. Og at Even Better Dark Spot Defense SPF45 skulle være afløseren. De kunne dog ikke svare mig på om filtret var mineralsk eller kemisk 🙂

Katja Moikjær

Nu har jeg tjekket op, og de havde (desværre!) delvist ret i Matas. Den er dog ikke udgået-udgået. Du kan købe den på for eksempel Clinique.dk stadig. Tak for info 🙂

Sarah

Hej Katja,
Jeg er så småt begyndt at følge med på jeres blog. Jeg elsker at lave research på skønhedsprodukter inden jeg køber dem, og jeg kan bruge dage på at finde det rigtige produkt (i kender det sikkert). Ofte når jeg har søgt på et produkt, dukker der en af jeres tidligere posts op, og fordi jeg synes jeres blog har et super indhold, er pudderdåserne efterhånden blevet mit go-to beauty site. Jeg synes aldrig de danske blogs leverer op til det jeg forventer mht. make up og skønhed, men jeres overgår næsten altid mine forventninger, og i er altid med som nogle af de første. Så tak for det, og fortsæt det gode arbejde.
Men jeg skriver nu ikke bare for at rose jer 😉 Jeg er begyndt på jagten på en god solcreme til kroppen, og har desperat gennemlæst en masse af jeres tidligere posts for at finde den rette. Jeg bliver sjældent solbrændt, men derfor kan der jo godt ske UVA skade som jeg ikke kan se. Desuden har jeg måske fået Rosacea (og måske ikke, læge var i tvivl), men uanset hvad, er jeg nu begyndt at bruge Paulas Choice fugtighedscreme med faktor i ansigtet. Nu hvor det er sommer skal jeg self. også bruge solcreme til kroppen, og fordi der er så stort et udvalg tænkte jeg at jeg ville søge jeres råd direkte for første gang.
Jeg leder efter en solcreme til kroppen omkring SPF 20 som dækker alt det bredspektrede UVA i taler så meget om – altså en der dækker både UVA og UVB self. Men deruover vil jeg gerne have en creme som er fyldt med antioxidanter og alt det andet lækre som vi normalt ser i creme til ansigtet (fx i Paulas Choice). Er det overhovedet muligt? Jeg ved der er noget E-vitamin i nogle af matas sollotions, men er det virkelig det bedste bud? Jeg håber i har nogle gode forslag, og undskyld den lange besked.
De bedste hilsner
Sarah 🙂

Katja Moikjær

Kære Sarah. Tusind tak for dine søde ord. Netop på det område står det ret sløvt til. Det er svært at finde solcremer med andet i reelt. Du finder i hvert fald ingen avancerede hudplejende ingredienser, men måske en enkelt antioxidant hist og pis. Jeg kan dårligt komme med et bedre bud – desværre. Jeg er selv ret glad for Embryollises solspray, men din hud bliver næppe bedre af den end af Matas. https://pudderdaaserne.dk/2011/04/04/anmeldelse-embryolisse-lait-solaire-og-creme-solaire/
Kh. Katja

Sarah

Tak for svaret, det er værdsat. Jeg vil altid gerne prøve noget nyt, så tror jeg vil holde øje med om Embryollises kommer på tilbud inden sommer. Så kan jeg evt. kombinere det med en god body lotion 🙂 Det vigtigste for mig er trods alt at jeg fik min Riemann P20 smidt ud efter at have læst jeres anmeldelse af den 🙂

Anne

Jeg er glad for bb og cc cremer og har tidligere brugt Kiehl’s bb creme, som har spf 50. Lige nu bruger jeg Ole Henriksens Perfect Truth cc creme med spf 30, som også varmt kan anbefales. Og så er den endda ikke voldsomt dyr, i forhold til de normal priser på Ole Henriksen.

Kristine

Puh, det er lidt af en jungle at finde rundt i, synes jeg :0
Hvad med Matas Ansigtssol creme ? Den beskytter vel mod UVA ? (jvf dette indlæg https://pudderdaaserne.dk/2014/03/20/miljo-og-allergimaerkede-solcremer-mangler-hoj-uva-beskyttelse/)

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *