Farvel pigmentpletter: Eucerin Even Brighter

07.04.14
Eucerin Even Brighter før og efter billeder

Eucerin Even Brighter før og efter billeder

En budgetvenlig creme til hjemmebrug, der virker på hyperpigmentering uden irritation og bivirkninger?

Indtil Eucerin lancerede deres Even Brighter serie troede jeg det ikke muligt. Jeg har aldrig prøvet en creme mod hyperpigmentering, der rent faktisk virkede og holdt, hvad den lovede.

Den bedste mulighed har derfor til i dag været Cosmelan, der er effektivt, men også dyrt og ubehageligt. Eucerin Even Brighter ændrer på det billede.

Det sidste år har jeg haft hyperpigmentering i panden. Hyperpigmentering, melasma, pigmentpletter, leverpletter, graviditetsmaske – kært barn har mange navne. De brune pletter i ansigtet er noget de fleste kvinder kender. Det kommer nemlig typisk på grund af hormonelle forandringer i forbindelse med graviditet, p-piller eller som en bivirkning af visse typer medicin. Når først man har haft det en gang, kommer det igen, så snart huden kommer i ubeskyttet kontakt med solens stråler.

Det er jeg som I kan se på førnævnte link et godt eksempel på. Jeg havde fået ret pæn hud efter et forløb med Cosmelan, og en enkelt dag i forårssol uden beskyttelse ødelagde det.

Men det giver mig jo så heldigvis en god mulighed for at vise effekten af Eucerin. For den virker, og jeg er imponeret.

Studier til at dokumentere det

Eucerin Even Brighter Concentrate

Ikke mindst fordi Eucerin har fundet på noget helt nyt OG de kan dokumentere det. Ingrediensen hedder B-resorcinol. Stoffet virker ved at hæmme enxymet tyrosinase, der er ansvarlig for den øgede produktion af farvestoffet melanin i huden.

Beiersdorf, der producerer Eucerin, har publiceret flere studier af B-resorcinol. Blandt andet dette, der viser, at B-Resorcinol var mere effektivt til at bremse tyrosinase end både hydroquinon, kojic acid og arbutin.  Dette betyder ikke nødvendigvis at det også er mere effektivt til at behandle pigmentpletter end hydroquinon på rigtige mennesker, men det er interessant.

I dette studie har en gruppe på 20 patienter brugt B-Resorcinol på en side og placebo på den anden. Resultaterne viste, at B-Resorcinol mindskede deres pigmentering på den behandlede side.

Gradvise resultater uden gener
For mit eget vedkommende er der ingen tvivl om, at Even Brighter virker. Som altid, når det handler om pigmentpletter, så er effekten langsom og gradvis. Dine pigmentpletter forsvinder ikke fra den ene dag til den anden, men efter cirka en måned vil du kunne se, at de er falmet. Jeg har endnu ikke prøvet et andet produkt til almindelig hjemmebrug, hvor jeg var i stand til at se forskellen på et før-og-efter billede.

Samtidig har jeg ikke oplevet en eneste bivirkning. Produkterne er lækre og behagelige, i modsætning til de syreprodukter, der er alternativet.

Hvis du har pigmentpletter og ønsker at gøre noget ved dem, så sender jeg en meget varm anbefaling afsted til Eucerin Even Brighter som et første forsøg. De er billige, uden bivirkninger og nemme at få fat på, hvilket gør dem til et oplagt førstevalg, før man tyer til klinikbehandlinger.

Her kan du købe det
Even Brighter serien består af Even Brighter Clinical Concentrate, Even Brighter Day Cream, Even Brighter Night Cream og Even Brighter Clinical Spot Corrector.

Jeg har brugt Even Brighter Clinical Concentrate to gange om dagen i cirka en måned. Jeg har også brugt dag- og natcremen nogle dage, men ikke hver dag. (Jeg har mange andre produkter at teste jo).

Produkterne koster mellem 165 og 280 kroner på apoteket og webapoteker.


På nettet kan du finde dem cirka en tredjedel billigere hos tyske Apo-rot

.

PS. Husk solcreme! Jeg kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er. Solen fungerer som fremkaldervæske på pigmentpletter.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
61 kommentarer
AM

Hej Pudderdåser, ved I om serumet kan bruges sammen med jeres bha og sammen med retinolprodukter? Eller er det bedre at skifte mellem ingredienserne fra dag til dag, hvis man også gerne vil bruge andre aktive ingredienser?
Håber I kan svare og tak for en rigtig god blog!

Helene Randløv

Hej AM
Umiddelbart tror jeg godt du kan bruge produkterne sammen, hvis du husker at lytte til huden undervejs. Du vil med garanti opleve noget rødme, med mindre din hud er MEGET robust. Så pas godt på!
Kh. Helene

Maria B

Tak for en super Blog 🙂
Undskyld hvis det er et dumt spørgsmål, men jeg tænker, om pigmentpletter ikke falmer af sig selv hvis man beskytter sig mod solen?
Mvh. Maria

Helene Randløv

Hej Maria
Tjoooo, altså lidt gør de, men solen virker som fremkaldervæske. Det vil sige at der skal bare et lillebitte ubeskyttet øjeblik til, så er de der igen. Det krævet ualmindelig meget stædighed at få pigmentpletter til at falme, og mange kvinder er så generet af dem, at det simpelthen ikke er tiden og besværet værd. I øvrigt er der mange andre faktorer end sol, der kan spille ind… så at undgå solen er naturligvis vigtigt, men det er ikke alt.
Kh. Helene

Maria B

Tusind tak for svar 🙂 måske jeg skal kaste mig ud i både eucerin og faktor 50 så. Men vil du så anbefale at man konsekvent har faktor 50 på når man skal udenfor, hele året rundt? For ellers er pengene vel så spildt på eucerin? Jeg har bare også hørt at solfaktor er problematisk for huden i sig selv, og det er noget af et arbejde at skulle tage det af og på hele tiden 😉

Line

Tror i at produkterne virker andre steder end i ansigtet ? Jeg har utrolig mange misfarvninger på mine skinne ben grundet ar fra indgroede hår og skægpest der bliver meget værre når jeg får sol, og så er de næsten helt sorte ..

Katja Moikjær

Hvis der er tale om hyperpigmentering, så ja. Så vil de virke lige gyldig hvor på kroppen. Ar er lidt noget andet, men de burde måske kunne virke på i hvert fald pigmenteringen på arrene, så de bliver lysere?

louise

Købte dag og natcreme efter at have læst dette indlæg og.blev skuffet da dagcremen SVIER i ansigtet og huden føles FEDTET som om man har VASELINE på huden. Har almindelig ikke sart hud og er ikke fedtet på huden på kinderne, der alligevel klistrer fuldstændig ulækkert med dagcremen. STORT ÆV. Nyd kommisionen fra apo rot for der købte jeg det.

Katja Moikjær

Kære Louise
Dette indlæg er en test af Even Brighter Clinical Concentrate’s effekt på pigmentpletter. Jeg har ingen stedet skrevet om hverken dag- eller natcremen. Kh. Katja

Amanda

Min hud er meget sart, men jeg har små pletter efter akne i ansigtet, så jeg overvejer at investere i Eucerin Even Brighter clinical concentrate. Kan jeg bruge den sammen med AHA serum, eller skal jeg lægge den på hylden mens jeg bruger even brighter? Og hvis jeg kan, hvilken rækkefølge? 😀
Og er Spot Corrector nødvendig når det bare er pletter fra bumser?

Katja Moikjær

Hej Amanda. Du skal bruge AHA først og Even Brighter bagefter. Det er en rigtig god ide at bruge dem sammen. Jeg synes det er rigeligt at vælge et Even Brighter produkt. Kh. Katja

Amanda

Tusind tak 🙂

Louise

Hej Amanda
Hvis du har sart hud og hvis det betyder at du reagerer med svie og lign. på allergifremkaldende solfiltre og parfume, så ville jeg ikke bruge Clinical Concentrate ! Der er som jeg har skrevet i en kommentar om dag- og natcremen, også octocrylene i denne. Der er en lang række rapporter om kontaktallergi og fotokontaktallergi over for solfiltret octocrylene, især med krydsallergi til parfume og andre solfiltre.

Rikke JJ

Ved du om man må bruge Eucerin når man er gravid eller i så fald når man ammer? Jeg har 2 måneder til termin, men er ved at blive sinssyg af mine pigmentpletter på kinderne.

Katja Moikjær

Det må du gerne

Anne Kirstine

Hej og tak for indlæget 🙂 Så vidt jeg kan se er der parfume i alle Even Brighter produkterne, og det vil jeg herne undgå. Kender I til et parfumefrit alternativ til mit umiddelbare problem med rød og plettet hud (efter lang vinterferie et sted med meget høj uv). Min hud er i øvrigt sart og kræver meget fugt. Jeg har netop (ud fra at læse hos jer) købt Purely professional serum og bruger også dagcreme med urea fra Eucerin)
Mange hilsener

Anne Kirstine

Tak!

Anne Kirstine

Nærlæste lige dit link til Clinique Even Better.. Og ser at der er 1% salicylsyre i. Nu bruger jeg Paulas Choice 2% BHA hver aften – og synes den virker godt mod hudorme og porrer.
Skal jeg så udeladePC hvis jeg hopper over på Even Better?
/Anne Kirstine

Katja Moikjær

Kære Anne Kirstine. Jeg har selv brugt 2% BHA sammen med Even Better. Ph-værdien er så høj på Cliniques, at den ikke rigtig eksfolierer for alvor, så du skal i hvert fald ikke stoppe med din BHA. Hvis du kun bruger din BHA en gang om dagen er det i hvert fald ikke noget problem.

Pernille

Hej. Jeg faldt lige over denne artikel og overvejede at prøve produktet, da jeg har fået en smile pigmentpletter efter graviditet. Men så læser jeg, at du ikke vil anbefale det til sart hud? Jeg har lidt perioral dermatitis på hagen – bliver denne så for stærk for min hud? Hvilken hudtype passer dagcremen til? Jeg oplever tit at ansigtscreme “preller” af min hud, når jeg får det varmt og vil derfor ikke bruge en al for fed creme. Håber du kan hjælpe 🙂

Katja Moikjær

Hvor har jeg skrevet det ikke er til sart hud? Du må hjælpe med at genopfriske min hukommelse 🙂
Jeg tror umiddelbart fint du kan bruge den – om din PD vil reagere på den tør jeg ikke gætte på. Det er altid svært at forudse. De små ampuller er milde og giver mindst risiko tror jeg.

Mette

Hej. Jeg faldt over jeres artikel da jeg desperat søger efter noget der kan få bugt med Pigmentpletter jeg døjer med i panden. Vil det give mening at bruge serien med concentrate, dag og nat creme. Og så supplere med spot corrector direkte på pletterne. Eller bliver det for kraftig behandling?
Mange hilsner Mette 🙂

Katja Moikjær

Det giver fin mening 🙂

Sofie

Kære Pudderdåser
Er Eucerin Even Brighter udgået som dagcreme?
Og tror I denne er ligeså god…? EUCERIN Anti-Pigment Tag LSF 30 Creme?
hader når yndlingsprodukterne udgår – og jeg har ikke en gang nået at samle lager! 🙁
Venlig hilsen Sofie

Katja Moikjær

Eucerin er helt udgået fra det danske marked 🙁 Så hvis du finder noget et det enten rester eller parallelimport. Men de er i Tyskland, jeg har dog slet intet overblik over, hvad produkterne hedder nu.
Men ja, nu kigger jeg efter, og det ser ud som om at Even Brighter er udskiftet med Anti-Pigment. Jeg kan ikke forestille mig andet end at det virker mindst lige så godt. Jeg har dog IKKE prøvet nogle af produkterne.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *