Nye makeupfjernere: Bioderma vs. L’Oreal og Nivea Eau Micellaire

23.03.14
Eau Micellaire fra Bioderma, L'Oreal og Nivea

Eau Micellaire fra Bioderma, L'Oreal og Nivea

I mange år har Bioderma været stort set alene om at lave makeupfjernere af typen eau micellaire. Men andre har nu opdaget, at Bioderma Sensibio H2O har været en storsælger og forsøger nu at lave lignende produkter.

Jeg har tidligere skrevet om La Roche-Posays variant, som jeg virkelig godt kan lide, men de nyeste fra Nivea og L’Oreal fanger interessen på grund af deres lave pris. Er de så lige så gode?

Hvad er eau micellaire?
En eau micellaire eller micellar water har sit navn fra de miceller, de bruger til at rense din hud. En micelle bliver dannet af det vaskeaktive stof, der lægger sig i en cirkel med den fedtsugende ende indad og den vandsugende del udad. Det gør dem effektive til at fjerne snavs og makeup.

En eau micellaire er bygget op over tre elementer:

  • Vand
  • En vaskeaktiv ingrediens
  • En glykol/fedtalkohol

Præcis hvilken glykol de bruger eller hvilken vaskeaktiv ingrediens varierer mærkerne imellem.

De virker
Jeg har nu brugt hhv. Bioderma Sensibio, Nivea Sensitive 3 in 1 Micellar Water og L’Oreal Sublime Soft Pure Micellar Cleansing Water på skift de sidste par måneder. Først den ene, så den anden og så tilbage igen. Jeg har brugt dem på hhv. højre og venstre øje for at sammenligne. Og det er meget svært at mærke en reel forskel.

Nogle dage var den ene bedst, andre dage var den anden bedst. Nogle dage fik den ene mine sarte øjne til at svide, andre dage var det måske netop den, der lindrede mine hysteriske øjne.

I sidste ende er det umuligt at kåre en vinder eller taber. For de virker alle tre: De fjerner makeup effektivt og mildt. Og dag-til-dag forskellene kan for mit vedkommende handle mindst lige så meget om den makeup, jeg har haft på.

Jeg foretrækker stadig personligt foretrækker Bioderma Sensibio H2O, og det bliver den, jeg køber igen næste gang (eller måske La Roche-Posay). Jeg har aldrig oplevet Bioderma svie eller på anden måde være ubehagelig. Det er sket med de to andre.

Helene har derimod aldrig været stor Bioderma-fan, og hun kan rigtig godt lide Nivea Sensitive 3 in 1 Micellar Cleansing Water.

Alle tre produkter er gode, milde og effektive. Og hvis du gerne vil have et billigere alternativ til Bioderma, så er det bestemt et forsøg værd at prøve Nivea eller L’Oreal. For  hvilken der er bedst, kan jeg ikke afgøre. Det er et spørgsmål om det rette match mellem dig, dine øjne, dine makeup og din eau micellaire.

Hvilken foretrækker du?

Her kan du købe det
Bioderma lancerer på de danske apoteker 1. april, og prisen bliver 79 kroner for 100 ml og 119 kroner for 250 ml. Du kan også købe den på franske og belgiske apoteker såsom Farmaline eller engelske Escentual.

Nivea Sensitive 3 in 1 Micellar Cleansing Water koster 60 kroner for 200 ml. i blandt andet Matas.

L’Oreal Sublime Soft Pure Micellar Cleansing Water koster 65 kroner for 200 ml i blandt andet Matas og Magasin.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
36 kommentarer
emma

Nu har det godt nok intet med dette at gøre, men jeg har lige et spørgsmål til Youngbloods mineralpudder. Kan i sammenligne farven neutral med farverne på f.eks. L’Oreals produkter?

Katja Moikjær

Hvilken L’Oreal?

emma

true match. Jeg had carven rose/beige derfra, og den er en smule mørk

Katja Moikjær

Neutral er desværre ikke ret lys og Youngbloods farver kan være lidt svære at have med at gøre. Neutral passer mig perfekt, og jeg plejer vist at være W3 i L’Oreal True Match

iben

Neutral er til lys hud med varm undertone. Ivory er en mulighed til kold undertoner. Jeg bruger selv neutral. Et godt tip er at investere i et basic starter kit til lys hud. Det kan fås forholdsvis billigt online 🙂 det indeholder de to nævnte farver, en blush, en rice setting powder og en lille kabuki børste. Så kan du se om det overhovedet er noget for dig inden du invester en mindre formue i det.

Louise

Rigtig godt indlæg. Jeg har brugt BioDerma i et par år nu og den er genial til at fjerne min mascara. Jeg bruger sådan en lidt speciel mascara til sarte øjne købt i en helsebutik. Den hedder Mirenesse. Og den har været svær at fjerne med andre renseprodukter, men BioDerma gør jobbet. Nu købte jeg L’Oreals eau micellair i går i Bilka på tilbud til 37 kr. Og den er bare slet ikke lige så god som BioDerma. Den kunne godt fjerne min mascara, men ikke lige så hurtigt og effektivt som BioDermas. Lidt øv, for prisen er jo god.

Christina Hansen

Hej pudderdåder
Er det muligt at sige, præcis hvilke apoteker der sælger Bioderma?

Katja Moikjær

Jeg har ikke nogen liste desværre 🙁

Emilie

Jeg har lige købt min første Bioderma rens fra wepapoteket.dk, og jeg er meget spændt på at prøve den, ud fra alt den gode omtale.
Min hud tørrer rigtig meget ud når jeg vasker med vand, så det håber jeg på at kunne undgå med Bioderma.
Plejer i at bruge creme efterfølgende, eller er rensen nok i sig selv?

Helene Randløv

Hej Emilie
Hvis din hud er tør, skal du bestemt bruge en creme. Jeg håber, at du bliver glad for Bioderma 🙂
Kh. Helene

Lotte

Jeg har lige købt bioderma, men synes ikke den er lige så effektiv som Cliniques take the day off. Det tager længere tid med Bioderma, der skal bruges mere produkt, gnides mere og stadigvæk bliver det ikke helt godt. Nu ved jeg ikke om du har prøvet Cliniques lilla flaske “take the day off”, men i fald du kender den, hvorfor er det så ikke den du bruger? Er der nogle andre fordele ved Bioderma, som jeg ikke er opmærksom på…?

Katja Moikjær

Jeg har aldrig brugt den. Der er ingen grund andet end at jeg ikke har prøvet den. Der er MANGE makeupfjernere i verden. Hvis jeg har virkelig genstridig makeup bruger jeg denne https://pudderdaaserne.dk/2014/01/17/effektiv-og-mild-ojenmakeupfjerner-garnier-eye-make-up-remover-2in1/

Manja

Bruger selv den fra L’oreal (fordi den ofte er på tilbud) og nu er Micellar Water en fast del af rutinen!
Dog har jeg også oplevet at den nogle dage kan irritere mine øjne og at der kommer for meget ud af flasken.
Vil dog helt sikkert prøve den fra BioDerma!
er der Nogle udlandske sider, hvor man kan købe den billigt? 🙂

Conny

Hej alle – jeg har gjort den allerbedste opdagelse for ca. 3 måneder siden – og det er Micellar Water. Jeg læste ved et tilfælde om disse rensevand både her og et andet sted på nettet, og fik lyst til at afprøve det – som sagt så gjort – og så var Garniers lige på tilbud i Matas. Det er bare den bedste opfindelse der er gjort – den renser ALT af – make-up, sved og skidt. Tidligere brugte jeg både makeup fjerner, rens og tonic – nu kun Micellar water inden creme, og min hud har aldrig været pænere, så måske har huden godt at et mildt produkt til sart hud (hvad jeg aldrig har tænkt at jeg skulle have). Jeg har så prøvet at bestille Bioderma hjem fra webapoteket og jeg vil sige, at den og Garniers begge er super gode og lige effektive efter min mening – Garnier vinder så på prisen. Tak for en god blog 0)

Helene Randløv

Det er altid godt at opdage noget nyt!
Tak for dine erfaringer :-*
Kh. Helene

Camilla Frederiksen

Skal man bruge makeup fjerne først også en ansigtsrens, eller hvordan er den overordnede rutine, man bør lave, hvis man har normal/ fedtet hus m. bumser? 🙂
(Ved ikke om min forrige kommentar blev lagt ud)

Helene Randløv

Hej Camilla
Jeg har svaret på din anden kommentar og tænker, at du finder svaret der? Denne type makeupfjerner renser både hud og øjenmakeup, så du behøver ikke andet end den.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *