Pas på neutrale renseprodukter

Neutral Face Wash
29.09.22
Neutral Face Wash

Neutral Face Wash

Vi skriver meget om ph-værdier for tiden, og det er der mange gode grunde til, nemlig alle de hudproblemer, som skyldes at mennesker ødelægger deres hud med dårlige produkter.  En ødelagt syrebalance på huden er skyld i meget skidt, så lad os lige tage den en gang til.

Det lyder måske godt at noget er “neutralt”. Ligesom vand. Vand er neutralt. Men fra naturens hånd er vores hud sur. Vores hud er mere sur, end man tidligere har antaget, med en ph-værdi under 5.

Og vi husker jo alle fra vores ungdoms kemitimer at ph-skalaen går fra 1-14. Har noget en ph-værdi på 1-6 er det surt. Fra 8-14 er det basisk. 7 er neutralt som vand.

Huden skal være sur

Når vores hud helst vil være sur, så bliver den altså rigtig ked af at få noget neutralt på sig, for det skubber dens ph-værdi i den gale retning. En enkelt gang er måske ok, men sker det jævnligt, så kan det påvirke vores hud. En forskubbet ph-værdi påvirker hudens barriefunktion, som kan have en effekt på en række hudproblemer. (kilde se fx)

Du bør derfor altid vælge produkter, der er til den sure side. Når produkter skal være “neutrale” betyder det altså forhåbentligt, at de har en “hudneutral” ph-værdi – IKKE en neutral ph-værdi.

Frem med lakmuspapiret

Især renseprodukter har en tendens til at blive for neutral eller endda basiske. Det er bare nemmere at lave en lækker skum eller flot sæbe med en kraftig base.

Og det er meget svært for forbrugerne at gennemskue i butikken. Tag nu Neutral ansigtsvask. Neutral lyder jo pænt, den har alle de rigtige mærker på, og hvis man læser ingredienslisten så virker den endda ved første øjekast som en mild rens uden sulfater. Man skal have lakmuspapiret fra folkeskolen frem for at opdage, at ph-værdien er – ja neutral.

På Neutrals hjemmeside oplyser de heldigvis Ph-værdien – tak for det. Den er 7,4. Og dermed bestemt ikke let sur som en god rens skal være for at holde huden glad og tilpas sur.

Alternativer med en passende sur ph-værdi (indeholder reklamelink*)

Hvis du godt kan lide skum, så synes jeg hellere du skal købe en af disse, der alle er uparfumerede og har en passende ph-værdi:

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Lotte Slot

Tak for at dele den information! Vil straks fjerne den fra teenagerens rense-ritual, hun har uren hud og denne hjælper åbenbart ikke på det (vi er til gengæld meget imponerede over hvad jeres t-zone og niacinamid serum kan gøre!)
Er der nogle rensegels eller olier som I anbefaler? Gerne både til uren hud og hud på 45 år 😜
Vh Lotte

Helene Randløv

Hej Lotte
De tre forslag i indlægget, men der er selvfølgelig også vores egne produkter. Alt i en Sæbe og Alt i en Renseolie renser både blidt og godt (også øjenmakeup). Gerne med tilføjelsen af gode bløde klude, så I også minimerer vandmængden.

Kh. Helene

Wilma

Tak for at gøre os opmærksomme på, at renseprodukter med neutral ph-værdi kan ødelægge huden. Det har jeg aldrig hørt om andre steder, men det er klart noget jeg vil tjekke op på fremadrettet. Noget helt andet. Har I set AVAs AHA-peeling? De har da fundet inspiration hos jer: https://avabeauty.dk/collections/eksfoliering/products/aha-peeling

Helene Randløv

Hej Wilma
Det har de vist… Tak for at dele <3

Kh. Helene

Johanna

Er det samme med Neutral dagcreme? Den bruger jeg nemlig

Helene Randløv

Hej Johanna
Den er en del lavere.

Kh. Helene

Nanna

Jeg har vasket mit ansigt med intimsæbe hver aften, i snart et par år. Har i en holdning til intimsæbe som ansigtsrens?

Helene Randløv

Hej Nanna
Yep, det har vi… det er som regel en god idé netop fordi intimsæbe oftest er ret så sur, altså har en lav pH-værdi. Især hvis du ikke skyller den af 😉

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *