Sephora Nail Blockbuster (X-mas) og tip om webshop

Kemisk peeling til daglig brug – AHA, BHA, LHA, PHA

Produkter med kemisk eksfoliering

Vi får mange mails og kommentarer fra jer, der har svært ved at finde ud af, hvilken type kemisk peeling, man skal vælge og i særdeleshed, hvilke produkter der er gode.

Det forstår jeg godt. Der er efterhånden mange forskellige typer af syre at vælge i mellem, og mange af dem kan de samme ting. Derudover kræver det nærmest en uddannelse i kemi at finde ud af, hvilke produkter der er effektive. Visse typer af syre skal være i koncentrationer på maksimalt 2 procent, mens andre skal have 25 procent for at fungere optimalt. Samtidig er produktets ph-værdi afgørende. En syrepeeling med for høj ph-værdi vil være komplet ineffektiv, selvom det indeholder nok så høje koncentrationer af den pågældende syre.

Jeg vil i dette indlæg gennemgå de forskellige typer af syre, og hvilke gode produkter der findes med de enkelte typer i.

Men alle typer af syre vil være gode for næsten alle typer af hudproblemer. Selvom salicylsyre har den bedste effekt på akne, så er glykolsyre også godt. Og selvom glykolsyre anses for det bedste valg til tør og ældet hud, så er salicylsyre også stadig godt for de problemer. Fordi de i bund og grund gør de samme ting – fjerner døde hudceller og lader ny og frisk hud komme frem i lyset.

Jeg har derfor før anbefalet det forhåndenværende søms princip, når det kommer til valg af kemisk eksfoliering. Det er ikke sikkert at de store prisforskelle, der kan være på produkterne, modsvarer forskellen i effekt.

Vælg creme, lotion, toner eller lignende
Til huden bør du vælge produkter med kemisk peeling, der bliver siddende på huden. Og altså IKKE ansigtsvask eller lignende, der skal vaskes af igen. De har nok en effekt, men du får en bedre effekt af produkter, som bliver på huden.

BHA – salicylsyre
Salicylsyre eller BHA (beta hydroxy acid) er en af mine yndlings kemiske peelinger. Produkter kun med salicylsyre i er meget milde, men samtidig effektive. Det er godt mod primært akne, hudorme og uren hud, fordi de kan trænge gennem fedt på huden, hvilket AHA ikke kan på samme måde.

Hvis du for eksempel har rosacea er det salicylsyre, du skal gå efter, når du vælger en kemisk peeling.

Men af en eller anden grund så er det umanerligt svært at finde produkter på markedet med ren salicylsyre. Og dem, der er, indeholder gerne en forbandet masse alkohol (typisk produkter solgt mod akne) eller er ineffektive på grund af for høj PH-værdi (som for eksempel hos Vichy).

Gode produkter med salicylsyre
I de danske butikker kan jeg kun pege på et enkelt produkt: Cliniques Mild Clarifying Lotion. Den er til gengæld også super – den indeholder 0,5 procent salicylsyre og har en effektiv ph-værdi. ALLE de øvrige clarifying lotions indeholder desværre enormt meget alkohol.

Det absolut bedste produkter med salicylsyre finder du hos PaulasChoice. De er uden parfume, har en effektiv ph-værdi, og du kan vælge mellem 1 eller 2 procent koncentrationer.

Jeg selv bruger 2% Beta Hydroxy Acid Gel. Det betyder ikke noget for effekten om du vælger den som gelé, lotion eller flydende. Vælg den konsistens, du foretrækker. Hvis du har super sart hud, så kan du starte med de milde på 1 procent.

AHA – frugtsyre og mælkesyre
AHA er nok de mest udbredte syrepeelinger og dem, vi har haft på markedet længst. De består af både frugtsyre (for eksempel glykolsyre – glycolic acid) og mælkesyre (lactic acid). Der findes mange alt efter, hvad de er udvundet af: malic acid, tartaric acid, mandelaic acid mfl.

Til hjemmebrug bør du vælge koncentrationer mellem 5 og 10 procent. På klinikker kan du få professionelle peelinger med højere koncentrationer, men det er ikke noget at rode med selv derhjemme.

AHA trænger dybere ned i huden end BHA og dens kusine LHA. Dette gælder især glykolsyre, hvorimod mælkesyre ikke kommer så dybt ned.

Dernede stimulerer den dannelsen af nye hudceller og binder samtidig fugt i huden. Den fjerner døde hudceller og er især god til tør og ældet hud, men der er også god effekt for akne.

Gode produkter med AHA
Flere mærker herhjemme sælger effektive produkter med frugtsyre i. Det er ofte klinikmærker. Gå blandt andet efter mærker som MD Formulations, Peter Thomas Roth og Mesoestetic.

Paula’s Choice laver også effektive produkter med glykolsyre i en dejlig lav ph-værdi. Jeg har selv kun prøvet den almindelige med 8 procent.

LHA
LHA eller Lipohydroxy Acid er en ny type syre udviklet af L’Oréal-koncernen. Den er i tæt familie med salicylsyre og på ingredienslisten hedder den da også capryloyl salicylic acid.

Perspektiverne i den nye form for syre er meget interessante. Dens egenskaber minder meget om salicylsyre, og undersøgelser viser, at den er lige så effektiv som salicylsyre til at behandle akne, hudorme og uren hud.

Men der er en meget vigtig forskel på LHA og BHA. LHA virker nemlig ved en hudneutral ph-værdi på 5,5 så den kan bruges i produkter med højere (og dermed mildere) ph-værdier en salicylsyre (BHA).

LHA er altså meget interessant, og det kunne især være interessant at se mere forskning fra uafhængige kilder. Det vi har er financieret af L’Oréal-koncernen selv, men det er publiceret i anerkendte videnskabelige tidsskrifter.

Gode produkter med LHA
Du skal kigge hos L’Oreal koncernen for at finde produkter med LHA. Det vil sige mærker som SkinCeuticals, La Roche-Posay, Vichy og L’Oréal Paris.

Mit problem med de fleste af disse produkter som for eksempel denne fra Vichy er, at det er produkter med en kombination af LHA, AHA og BHA i en creme med en høj ph-værdi. Du får altså en effektiv LHA, men AHA og BHA vil være ineffektive.

L’Oréal opfinder gerne den dybe tallerken flere gange og billigere produkter som L’Oréal Triple Active Anti-Shine har en ingrediensliste, der minder rigtig, rigtig meget om La Roche-Posay Effaclar Duo (det er jo også de samme, der laver dem). La Roche-Posay tilfører dog også niacinamid, der er gavnligt for uren hud.

Dette produkt fra SkinCeuticals er særligt interessant, da det indeholder en kombination af ingredienser (med en lav ph-værdi), som er meget lig kombinationen af ingredienser i dette studie, der viser en effekt svarende til den fra det receptpligtige middel Clindoxyl.

Desværre er SkinCeuticals Blemish and Age Defense alkoholbaseret – man kan åbenbart ikke få det hele. Og når studiet viser, at både effekt og bivirkninger svarer til Clindoxyl, hvorfor så ikke bare gå til lægen og få en recept på det noget billigere lægemiddel?

Det samme gælder LHA Solution, der ellers indeholder en interessant blanding af syre.

La Roche-Posay Effaclar K er nok et af de bedste bud, hvis du kæmpe mod akne. Det indeholder også en stor mængde salicylsyre (men ph-værdien er altså temmelig høj) i en kombination med LHA og retinol linoleate, der også er godt mod uren hud.

La Roche-Posays Effaclar Skintonic er rig på LHA – men med meget alkohol i.

PHA
PHA – Polyhydroxyacid er en moderne udgave af AHA. Det har de samme egenskaber, som gør den effektiv til ældet, solskadet eller akneplaget hud, men er mildere mod huden og giver ikke den samme irritation som AHA ofte gør. Derfor kan PHA – i modsætning til AHA – også ofte bruges af dig med rosacea. (kilde) Gluconolactone kan måske endda hjælpe på rosacea.

PHA øger heller ikke følsomheden overfor UV-lys på samme måde som AHA gør. Den er et rigtig godt valg af syre, hvis ældet hud er dit problem.

PHA findes som blandt andet gluconolactone og lactobionic acid, og det er særdeles interessante syrer. Jeg har selv prøvet dem fra Clinique, og det er lækkert.

Gode produkter med PHA
Clinique bruger lactobionic acid i deres Turnaround serie.

Gluconolactone kan du finde hos især klinikserierne Exuviance/NeoStrata, der konsekvent holder en korrekt PH-værdi i deres produkter med syre.

Comfort Zone bruger også gluconolactone i deres Skin Resonance Peeling og i Skin Regimen Night Renewer.

Jeg har ikke selv haft peelingprodukter fra Exuviance, NeoStrata eller Comfort Zone i hænderne, så jeg kan ikke komme med nærmere anbefalinger.

Kombinations-produkter
Mange af de produkter, jeg har nævnt, indeholder en kombination af flere former for syre. Det gør nogle andre af mine favoritter også.

Avène Cleanance K er en blanding af 6 procent glykolsyre, 2 procent mælkesyre og 0,1 procent salicylsyre i en effektiv ph-værdi. Den lave ph-værdi, lave pris og nemme tilgængelighed på apoteket gør det til en meget attraktiv mulighed for de fleste.

MD Formulations Vit-A-Plus Night Recovery er også en blanding af glykolsyre og salicylsyre, men med et højere niveau af salicylsyre. En gammel favorit herhjemme – min hud kan bare bedst lide salicylsyre.

Andre syrer
De fire former for sure, jeg har skrevet om her, er langt fra udtømmende. Syrer som kojic acid bruges også mod hyperpigmentering. Acelaic acid er godt til hyperpigmentering, acne og rosacea. Gode, gamle carbamid er omend ikke en syre, så også eksfolierende. Til klinikbrug bruger man også nogle langt mere hardcore peelinger. Og så er der de nye former for enzympeelinger. Men dette indlæg er vist langt nok som det er…

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

PS. Dette er et gammel indlæg og flere af produkterne findes ikke længere og nye er kommet til. Blandt andet vores egne.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

121 kommentarer

 • Dejligt indlæg! Apoteket og Avene kalder på mandag. Hvordan bør man forholde sig med at smøre creme på, ligeefter at man bruger fx. en tonic med syre? Bør man vente noget tid så den ikke risikerer at blive neutraliseret af cremen eller hvordan?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Er SÅ glad for jeg har fundet bloggen og dig :o) Superinteressant læsning, men mistede overblikket :o(

   Hvordan er rækkefølgen:
   1) Let vask med mild sæbe dagligt?
   2) let skruppecrem 1 gang om ugen?
   3 kemisk peelingen som man lader sidde og creme på hvis man har tør hud dagligt eller?
   – Hvis jeg har tør hud med tendens til urenheder, hvad anbefaler du så?

   Mange hilsner
   Louise

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeps – det lyder som en god plan :)

   Hvad er det for en anbefaling, du søger?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Beate

  Jeg vil altså gerne slå et slags for Danish Skin Cares Smooth Skin Daily Exfoliator. Den er virkelig lækker, effektiv og mild. Jeg har før i tiden brugt en flydende fra Paula’s Choice, og de minder en del om hinanden – dog er jeg mest til DSC.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Super godt indlæg, jeg er stor fan af kemisk peeling! Jeg har fulgt meget med i jeres indlæg om perioral dermatit, da jeg selv lider af dette og jeg vil derfor høre, om I har erfaringer med kemisk peeling til denne hudlidelse? Jeg har valgt at stoppe med peelingen (Paula’s choice) og bruge så få produkter som muligt til min hud, men jeg savner peelingen til at tage mine hudorme :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virkelig dejligt artikel, nem og forstålig. Vil lige tilføre at jeg syntes man skal starte stille ud hvis man kaster sig ud i daglig eksfoliering produkter. Det gælder nemlig ikke om at eksfolier huden mest muligt, men om at finde en balance hvor uden kommer til at opføre sig så normalt så muligt. Har selv brugt eksfoliering lidt for flittigt før hen og det bliver huden altså ikke pænere af, tro mig :) Nu gør jeg det kun 2 gange om ugen med Paulas Choice 2% og det er rigeligt :) Godt Nytår til alle, og til de 2 damer vil jeg bare sige endnu engang tak, fordi i hjælper så mange mennesker vi har et fælles mål kan jeg godt afsløre :) Hilsen The angry beauty nerd

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg har længe overvejet kemisk peeling, og tror jeg springer ud i det nu – tak for en overskuelig guide! har luret lidt på avene, så det må blive den jeg napper.. igen – tusind tak! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  Hej med jer.

  Takket være jeres blog har jeg fået øjnene op for det her. Det er et super fint indlæg, med rigtig mange muligheder at tage af. Men nu er jeg meget ny på det her kemisk peeling-område.. Så har lige et meget konkret spørgsmål.

  Jeg døjer meget med uren hud især i form af hudorme på næsen og en del små knopper/små bumser i pande og på hagen. Hvilken slags af det der kemiske halløj skal jeg vælge? Altså hvilket mærke, og hvilket produkt (scrub, creme eller lign)? Eller hvilke vil i anbefale?

  På forhånd tak,
  Mvh Lotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne S.

  Kære Pudderdåser,
  Først og fremmest tak for en aldeles fremragende og oplysende artikel – det var spændende læsning.
  Jeg har hyperpigmentering, rosacea og meget tør og sensitiv hud (i prioriteret rækkefølge for hvor meget det irriterer mig :)). Er det PHA jeg bør gå efter?
  Kh. Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja, det ville være et godt bud. Alternativt salicylsyre.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Salicylsyre er udtørrende og derfor vil man ikke anbefale det til Roseacea. Men PHA kan – i modsætning til AHA – også ofte bruges af dig med rosacea. Gluconolactone kan måske endda hjælpe på rosacea.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Sofie

   Her er et indlæg fra den amerikanske sammenslutning af hudlæger, hvor der blandt andet står at salicylsyre er gavnligt for rosacea.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg er på min anden tube avéne cleanance k, efter jeres anbefaling, og min hud har aldrig været pænere! Jeg skrev faktisk en besked til min søster for nogle dage siden, om hvordan jeg nogensinde har kunnet klare mig uden pudderdåserne ;) 1000 tak for alle jeres tips og tricks – I gør det ikke bare sjovere at være kvinde, I gør det også betydeligt nemmere! Selvom skønhed kommer indefra og alt det der, så er det nu dejligt at have knækket koden til pæn hud efter mange års søgen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Hej Rikke

   Må jeg spørge, hvilke hudproblemer du har haft, og som er blevet bedre?

   Mvh Mette

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Ikke noget alvorligt, men typisk teenagehud (fedtet t-zone, hudorme, irriterende bumser) som ikke rigtig gad blive i puberteten ;) Jeg har måttet sande, at min hud kræver en del pleje for at blive pæn og Avéne Cleanance K har været et af mirakelprodukterne, som virkelig har gjort en tydelig forskel! Jeg har stadig en lidt fedtet t-zone, men jeg har lært hvilke produkter der holder det nede. Jeg får da også stadig en træls bums i ny og næ, men det er ikke noget der kan ødelægge mit humør længere, for jeg ved hvordan jeg kan forebygge og bekæmpe dem så vidt muligt :)
   KH Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

   Hej Rikke

   Jeg har lige købt Avene, men kan ikke helt finde ud af hvordan jeg skal bruge den. Skal den bare påføres og så blive siddende?

   Hilsen Heidi

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja det skal den. Som emhver anden creme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

   Mange tak for svar

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super godt indlæg! Jeg er især interesseret i den der triple active anti-shine fra loreal, men der står at den gør huden mat og er beregnet til fedtet hud osv. Men min hud er tør, så jeg ved ikke rigtig. Det var mest fordi jeg så at den kunne købes i min lokale brugs, så den var nem at få fat i.
  Eller måske er Avene Cleanance k bedre til min hud? :)

  Min hud er mest tør (nogle gange lidt fedtet omkring næsen), jeg har en del små hudorme på næsen og hagen og så engang imellem lidt urenheder/bumser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Først og fremmest tak for en fed blog :-)
  Jeg er meget i vildrede omkring hudpleje. Mangler noget der er effektivt mod hudorme, rødme og sart hud. Får tit noget psoriasis lignende omkring øjenbryn og hårgrænsen. Hvad kunne være effektivt til disse problemer?

  Kom gerne med forslag til cremer og renseprodukter. Glæder mig til at høre fra jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Pernille
   Hvis det ligner psoriasis og skæller, så skal du til lægen og have noget. Det kan du ikke løse med almindelig hudplejer. Få det tjekket
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Uh spændende læsning! Er helt sikkert blevet klogere på det nu.

  Tænkte på om det er muligt at lave et lignende indlæg, bare med fokus på kroppen? Jeg har nemlig ret godt styr på min hud i ansigtet, men døjer med tør hud på mine skinneben, der ikke vil spise hverken creme eller olie, hvilket resulterer i at jeg ikke gider smøre da jeg bare bliver fedtet og der ikke sker noget. Det resulterer så i indgroede hår.
  Da jeg lavede en Google søgning for et par uger siden, fandt jeg jeres indlæg om HtH cremen, løb straks i Føtex, blot for at finde ud af at den ikke forhandles der mere (hvilket jeg også kunne læse herinde at i har skrevet, men det var først bagefter). Så tænkte jeg ved mig selv, det der matas hælkur skulle have noget godt halløj i sig, sådan en køber jeg. Og det virker som sådan også fint nok, men det er vel ikke en optimal løsning? Derfor tænker jeg at et indlæg lignende det her, med fokus på produkter til kroppen, vil være toppen ;-).

  PS, bruger en eksfolieringshandske når jeg er i bad, men min hud synes ikke altid lige godt om det, da det jo stripper huden for naturlig olie, og når jeg så prøver at smøre huden sker ovenstående. Creme med syre må være vejen frem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Jeg er også med på danish skin cares daily exforliator … Den er virkelig god.. Prøv den.. ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej

  I har tidligere skrevet, at Cliniques Turnaround creme ikke er eksfolierende, da ph-værdien er for høj, men at Turnaround Concentrate virker.

  Jeg har fået natcremen i julegave og er nysgerrig efter, om I har haft ph-strimler i den? Ellers kunne jeg godt være fristet til at bytte den til serummet. (i øvrigt bruger jeg BHA-gelen fra Paul’s Choice, men tænker at turnaround-serien er en anden form for “eksfoliator” og kan bruges supplerende)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • linda R

  Nu har jeg købt loreal triple active, mest pg.a. prien som synes at være rimelig overkommelig i forhold til at teste kemisk peeling.. men.. parfumen der i? Den lugter virkleig meget af mandeparfume? Eller er det kun mig der synes det??

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej Pudderdåser :-)

  Hvis man bruger en peeling, fx. den fra Avéne, som jo skal påføres hver aften, skal man så ikke bruge en ansigtsscrub et par gange i ugen længere?

  Bonusspørgsmål; Jeg har sendt en mail, men har ikke lige fået svar. Det gør slet intet, men jeg spørger lige igen, for jeg ANER ikke hvad jeg skal gøre med min hudplejerutine, før jeg får svar fra de gyldne pudderdåser ;-)
  Jeg vil nemlig gerne vide, om dagcreme/natcreme er nødvendigt? Jeg fedter en del i løbet af dagen, og så synes jeg at jeg har læst noget om at så behøver man ikke tilføre huden mere fedt? Skal jeg så bare rense morgen og aften, og så er det det?
  Nogle steder står der jo alt muligt om, at hvis ikke man bruger en creme efter rens, så trænger skidtet ind i porerne igen, eller hvis man ikke giver huden daglig fugt, så producerer den endnu mere fedt.. What to belive??

  Hilsen Simone!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvis din hud ikke føles tør, så skal du ikke bruge creme. Punktum! Der er absolut ingen grund til at bruge mere fedt på fedtet hud. Overhovedet – det er en frygtelig myte.

   Hvis du er interesseret i at se, hvad mere avancerede ingredienser som fx. antioxidanter, hyaluronsyre, antiage-ingredienser osv kan gøre for din hud, så vælg en meget let serum i stedet. Men hvis ikke, så er Cleanance K rigeligt.

   Du kan godt bruge en skrubbecreme også, hvis du synes det fungerer. Mærk efter på din hud, hvad den kan lide.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

   Er der en serum du kan anbefale?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene Munck

  Kære Dåser

  Jeg har virkelig fået lyst til at prøve Paulas Choice efter jeres råd. Pt bruger jeg en serum fra IS Clinical, der hedder aktive serum – noget bud på, hvad jeg kan erstatte denne dyre serum med fra Paulas ?

  Og i øvrigt, hvornår tester I IS Clinical ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Lene
   Jeg er i fuld gang, men jeg har en del bøvl med irritation af et af produkterne.
   Hvis du vil have et alternativ til Active Serum, så skal du vælge et AHA produkt.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Hej Pudderdåser
  Jeg har lige et spørgsmål ang. mild clarifying lotion fra Clinique. I skriver, at den er super. Men I skriver også, at den “kun” indeholder 0,5% BHA. Er det nok? Jeg tænker på, i forhold til Paulas Choice, som jo indeholder henholdsvis 1 og 2 %.
  Tak for en super blog :)
  Venlig hilsen Kamilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Kamilla
   Nej, det er helt sikkert ikke nok, men det er det eneste alternativ i butikkerne. 1 eller 2 procent er klart optimalt.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Ved I, om man kan købe Paula’s Choice på anden vis end via deres europæiske side? Synes det er meget unfair, det skal være så dyrt for os, når det faktisk ikke er så dyrt i USA. :( Har I nogen erfaring med at købe over deres amerikanske side og så benytte Shopusa.com?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej der findes ikke nogen alternativer. Jeg har ikke selv brugt shopUSA til det, men alle regnestykker, jeg har lavet, har vist, at ShopUSA på skønhed ikke giver nogen besparelse, kun adgang til sjovere og flere produkter. Men du må prøve at regne det ud på ShopUSA’s side.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann Sophie

  Hej.
  Håber I kan hjælpe mig.
  Lige nu renser jeg-skintonic-serum-creme.
  Vil rigtig gerne have en peeling. Hvor skal den ind i mit rensesystem?
  Jeg har fedtet/tør/sart hud med tendens til bumser.
  Kan I sende et link på en god kemisk peeling? Samt er det noget man bare bruger hver dag altid morgen og aften:-)?

  Tusind tusind tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Ann

   Der skulle gerne være masser af links til gode produkter i denne artikel :) Du lægger den ind ovenpå skintonic og før alt andet.

   Det svinger lidt, hvor ofte man bør bruge det. Nogle fungerer bedst med en gang om dagen eller sjældnere. Andre kan gøre det to gange om dagen. Start forsigtigt ud og se hvordan din hud reagerer.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Manja

  Jeg har brugt peelingpads fra Exuviance og synes de var rigtig gode. Den eneste grund til at jeg ikke forsat har brugt dem er pga. prisen – har simpelthen ikke råd til dem (er på SU).
  Jeg har også været til kosmetolog hvor jeg fik noget at det der syrebehandling (hvor de bruger exuviance). Der kunne i den grad ses resultater. Generelt er Exuviance produkterne ret gode, min irriterende hud kan i hvert fald godt tåle dem :)

  Men rigtig skønt I har lavet sådan et indlæg omkring kemisk peeling. Har manglet et budget-venligt alternativ til Exuviance og synes der er nogle interessante bud + bedre afklaring om de forskellige former for kemiske peelings.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Kære Pudderdåser!
  Efter at have læst en masse godt om Paula’s Choice, har jeg besluttet mig for at prøve hendes produkter. Jeg døjer en del med milier på kinderne, og er i den forbindelse meget i tvivl om, hvorvidt jeg skal vælge AHA eller BHA som eksfoliering? Kan I hjælpe?
  På forhånd tak – og tak for en fantastisk blog! :)
  Hilsner fra Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Maria
   Milier er talgknopper. Er du 100 procent sikker på, at det er det, du har på kinderne? Det kan nemt forveksles med Keratosis Pilaris? Er din hud på kinderne tør og rød? Keratosis Pilaris er ofte lidt rødt, er MEGET almindeligt og hænger sammen med tør hud. Ligner lidt gåsehud og sidder ofte på kinder og overarme.

   Lidt at sammeligne med:
   Milier: http://oslohudlegesenter.no/hudsykdommer-h-m-milier.html
   Keratosis Pilaris: http://www.dermnet.com/images/Keratosis-Pilaris

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Hej igen
   Jeg går ud fra, at det er milier – det har jeg i hvert fald fået fortalt, af hende der giver mig ansigtsbehandlinger :)
   Jeg synes ikke, at min hud er rød eller specielt tør. Men jeg er da ikke sikker :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Prøv at se på billederne i linkene – hvad ligner det mest?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

   Bliver lige nødt til at slå fast at milier ikke er talgknopper, men indkapslede hudskæl!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Nina. Du har selvfølgelig helt ret. Min fejl!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Hej Katja,
   Milier er IKKE talgknopper, det er små cyster der indeholder keratin. Det har INGENTING med talg at gøre. Please lad vær med at vejlede folk, når du ingen baggrundviden har. Det kan skade mere end det gør gavn.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Sofie, du har fuldstændig ret, mini indeholder selvfølgelig keratin. Hvis jeg har skrevet det modsatte, så er det naturligvis forkert. Hvor ser du det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • I forlængelse af Maria, vil jeg også rigtig gerne høre hvilken kemisk eksfoliering I vil anbefale til milier. Jeg er 100% sikker på at jeg har milier i ansigtet! da jeg har lidt KP på armene, så det er nemt for mig at kende forskel :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg har desværre aldrig beskæftiget mig med milier, så jeg tør ikke svare. Men jeg skal prøve at studere det lidt nærmere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Milier kan fjernes utrolig nemt ved en kosmetiker med en lille nål.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej
  Efter at have set de link du har lagt op er jeg rimelig overbevist om at det jeg har fået på kinderne er keratosis pilaris og ikke “bumser” som jeg ellers troede. Jeg har været til kosmetolog som også mente at det var tør hud- jeg blev at bruge en peling med korn hver anden dag og godt med creme, men peelingen har kun gjort det værre. Min hud er kun slået mere ud og blevet rød og irriteret. Vil en BHA kunne hjælpe eller? Har både overvejet DSC og paulas choice…

  – og fantastisk indlæg :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Mette

   Har du prøvet carbamidcreme eller HTH-creme? Det er både billigt og mest effektivt at starte på.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej,

  Jeg leder efter en god AHA peeling og var egentlig imponeret over Paula’s Choice som er både uden parfume og har mange andre gode løfter… Dog blev jeg bragende skuffet, da jeg så deres ingrediensliste, som er spæk fyldt med diverse hormonforstyrrende stoffer :(
  Se fx her:
  http://www.paulaschoice.com/beautypedia-skin-care-reviews/by-brand/paulas-choice/skin-perfecting/_/8-Alpha-Hydroxy-Acid-Gel-for-All-Skin-Types

  Kan du anbefale en serum/creme eller lignende med AHA syre som er uden parabener, farevstoffer og parfume? :s har selv virkelig svært ved at finde ud af den jungle!

  Mvh Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Pernille
   Jeg er ikke helt med, for jeg kan ikke selv finde en eneste hormonforstyrrende ingrediens i Paula’s? Hvis du taler om parabener, så er de altså frikendt for længst. Ingen grund til at undgå dem. Tværtimod. Prøv at læse fx. her http://pudderdaaserne.dk/2012/11/11/konserveringsmidler-parabenefri-men-hvad-er-der-sa-i-stedet/

   Men ellers så kan jeg da lige benytte lejligheden til at linke til denne nyhed ;) Der er ikke parfume eller farvestoffer i, og den er konserveret med phenoxyethanol.

   http://pudderdaaserne.dk/vores-egne-produkter/aha-serum/

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

   Tak for et konstruktivt svar. Jeg er med på at methyl- samt ethylparabener er frikendt, men når listen bliver meget længere end det er der desværre stadig nogle bremser det slår til i mit indre. Derudover kan jeg tydeligt se problematikken i, at der da anvendes alternativer til parabener, såsom phenoxyethanol. Men hvad er da værst – alkohol eller parabener i længden?! Og vil man turde at bruge cremer med nogle af disse stoffer i, hvis man er gravid?

   Det er jo en jungle uden lige at passe godt på sin krop, når man samtidig vil have pæn hud :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Pernille
   Altså jeg er som sagt slet ikke enig i at nogen af parabenerne er skadelige. Overhovedet! (og jeg er gravid med tvillinger). Vi ville faktisk meget gerne have brugt parabener i vores produkter. Det er de bedste og mest sikre konserveringsmidler vi har, og der er absolut ingen dokumenterede hormonforstyrrende effekter ved dem.

   Alkohol kan derimod irritere og udtørre huden. Min egen hud kan slet ikke tåle det.
   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

   Jeg lider er perioral dermatit – vil min hud kunne tåle jeres kemiske hudpeeling?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   BHA vil sandsynligvis være det bedste bud. Det bruger jeg selv og jeg har også PD. Hvor slem er din PD lige nu? Er der mange udbrud?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   BHA er sindsygt udtørrende og ville ikke anbefales til hud som har brug for pleje, fugt og reperation i dybden. Hvis man skulle bruge det ville det være en target-behandling.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Sofie. Nej, salicylsyre i lave koncentrationer virker ikke udtørrende.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Katja. Jeg har nu brugt hudplejeserien fra Exuviance i et halvt år, hvor min hud flippede ud i starten hvorefter den klarede op efter 2 måneders brug. Da min hud har opført sig lidt mærkeligt på det seneste har jeg valgt at stoppe brugen af frugtsyrepeeling og creme med PHA i. Jeg oplever nu, at min hud er begyndt at prikke/stikke lidt som om jeg er solbrændt. jeg har ikke brugt produkterne i en uge nu, og renser kun ud fra “less is more” med cliniques mild clarifying og smører med en parfumefri creme fra avéne/la roshe posay også bruger jeg jeres alt-i-en-creme. Ved I om denne brændende/prikkende fornemmelse under huden kan skyldes, at jeg er stoppet med frugtsyren, og huden lige skal finde tilbage til sin naturlige balance igen eller hvad kan det mon skyldes? Kan jeg have gjort min hud “afhængig” af frugtsyren?

  Mvh. Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Maria
   For at starte bagfra… svaret er nej, din hud kan ikke blive afhængig af frugtsyre og derefter reagere på den måde, du beskriver.
   Hvad rensede du med før, da du brugte Exuviance? Jeg tænker at kløen godt kan stamme fra, at huden ikke bliver renset tilstrækkeligt? Overvej et cremet renseprodukt eller en olie, hvis ikke det hjælper på ganske få dage, ville jeg tage et smut til lægen.
   Min hud reagerer ofte sådan, hvis den er RIGTIG tør, så kribler det hele.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] dette produkt virker og hvad bha er, for det har pudderdåserne skrevet et rigtig godt indlæg om HER – og også et HER, som jeg vil anbefale jer at læse. Jeg har lyst til at råbe dette højt […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Brun

  Det korte spørgsmål: må jeg bruge jeres t-zone peeling når jeg er gravid og efterfølgende ammer?

  Jeg har lige bestilt jeres T-zone peeling, som jeg håber kan hjælpe mig af med grim uren hud på det øverste at ryggen som pludselig opstod for 1-2 år siden i en alder af 25. Jeg har ikke lige kunnet Google mig til et sikkert svar om det er fint at bruge under graviditet/amning.

  Hvis man også skal bruge serum/fugtighedscreme, skal man så vaske peelingen af først, altså efter den har virket lidt eller kommer man bare creme ovenpå?

  Håber meget i vil svare :) og tak for en fantastisk saglig blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Maria. Det må du gerne (det gjorde jeg selv). Du må IKKE vaske den af. Du skal bare bruge creme ovenpå. Kærlig hilsen Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Mange tak for denne forklaring. Var i matas i dag, for at finde en BHA syre. De havde kun Ole Henriksen til ca 550kr. Og det har jeg simpelthen ikke råd til. Nu har jeg bestil den fra paulaschoice. Og glæder mig til at prøve den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mai
   Så håber jeg, at det virker for dig :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hej :)
  Jeg håber du kan hjælpe mig lidt.
  Sidder og kæmper en del med hudorme i ansigtet, og har nu stærkt overvejet at prøve paulas choice produkter.
  Hva vil du anbefale – BHA cremen eller AHA cremen ? Du må meget gerne linke så jeg er sikker på jeg får bestilt det rigtige produkt.
  På forhånd tak Tine
  Har tør hud :/ og er en kvinde på 29

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Tine
   Helt klart BHA. Ikke AHA. Du skal vælge en af dem med 2%. Hun har flere med 2 % BHA, men af dem gør det ikke den store forskel, der er det alene et spørgsmål om du foretrækker, at den er flydende, gele eller creme. Det gør ingen forskel, indholdet er det samme. Bare sørg for at der står 2 % BHA!

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg er meget nysgerrig på om man skal nøjes med éen syre-behandling – altså ikke fxbåde lotion om morgenen og natcreme?
  Jeg har prøvet Cliniques Clarifying Lotion (1) efter at have læst det her. Den virker – men ikke nok. Har netop bestilt 2% BHA hos Paula’s Choice.
  Fra jeres blog har jeg tænkt på Cliniques Turnaround serie, men er nu i tvivl om det bliver ‘for meget’ med måde PCs og Turnaorund serum eller natcreme?
  Har egentlig meget pæn hud men mindre talgknopper/milier og hudorme på kinder.

  Tak for de mange råd der har gjort mig pænere :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Anne

   Ifht. en eller to gange: Du kan gøre begge dele. For nogen er en gang om dagen nok, andre har det bedste resultat ved både morgen og aften. Det er altid bedst at starte forsigtigt op med en gang om dagen og så når det fungerer uden irritation at øge til to gange om dagen.

   Turnaround er også godt, men det er overkill med to forskellige typer af syre. Det er bedst at vælge – og så kan du øge til to gange om dagen.

   Jeg er meget glad for at du kan bruge det, vi skriver.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hej pudderdåser!
  Jeg ved, det er et gammelt indlæg, men prøver alligevel lykken :grinning:
  Jeg bruger jeres T-zone peeling 1-2 gange dagligt. I dag har jeg været til fået en ansigtsbehandling med frugtsyre – kan disse to ting godt kombineres? Er det nok, at jeg ikke bruge T-zone peeling samme dag som jeg evt. får frugtsyrebehandling, eller skal jeg helt vælge mellem det ene eller det andet?

  God weekend!
  Mvh. Maja :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Maja

   Hvad sagde behandleren? Det kommer næsten mere an på behandlingen? Nogle syrebehandlinger må man ikke bruge andre syreprodukter i forbindelse med.

   Hvordan har din hud det nu? Nogen afskalning eller lign?

   KH. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja

   Tusind tak for svar!
   Jeg fik ikke spurgt behandleren (kosmetologskolen), men min hud skaller ikke og opfører sig ikke umiddelbart anderledes end før masken.

   Jeg kan måske godt forsøge mig ad med t-zone peelingen, så længe huden ikke reagerer anderledes på det? Og hvis ikke, hvor længe vil du anbefale at jeg venter? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg ville nok lige vente et par dage og se ad. Hvis huden ikke skaller eller andet, så bare fortsæt. Du ved ikke noget om koncentration, syren eller lign?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Niviaq Samuelsen

  Hej!
  Jeg ved det er en gammel post, men jeg håber i kan svare :blush: Mit spørgsmål er: Er den der Clinique mild clarifying lotion en slags skin tonic? og ikke en creme?
  Jeg har ellers brugt Loreal’s triple active anti shine, men jeg kan desværre ikke købe den længere på min lokale matas. Så jeg leder efter en ny creme at forelske mig i :relieved:
  Eller kender i tilfældigvis en forhandler der sender jeres produkter her til Grønland? for her er ikke så meget udvalg at vælge imellem.
  ps. Jeg elsker jeres blog :kissing_heart: jeg tjekker først her, når jeg skal købe noget nyt :smiley:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Niviaq. Tusind tak for de pæne ord :)
   Den er en BHA peeling med 0,5%. Og ja, den har konsistens som en skintonic. Den er altså flydende.
   Sender vi virkelig ikke til Grønland? Gør Matas ikke det? Jeg tjekker det lige, det bliver vi nødt til.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Jeg har lige læst at frugtsyre nedbryder antioxidanter. Er det rigtig ?
  Jeg bruger Paulas BHA 1% efterfulgt af super antioxidant serum og derefter creme (den rækkefølge som de anbefaler). Jeg kan ikke rigtig finde svar i junglen af produktinfo.
  Håber i kan hjælpe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hvor har du læst det? Har du et link? Så er det lidt nemmere at gennemskue :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Diana

   “Sådan får du superhud” af Anette Kristine Poulsen. I Kap.8 er der en tjekliste til når man bruger frugtsyre. Der står der at det kan være en god ide at bruge dem som natpleje da de kan nedbryde antioxidanter.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nu har jeg ikke selv bogen, så jeg ved ikke, hvilken kilde hun oplyser? Men jeg har aldrig hørt den sammenhæng før. Tværtimod. Glykolsyre er faktisk i sig selv en antioxidant og har alene en (omend svag) antioxidant effekt. Det eneste jeg lige hurtigt kunne finde viser faktisk den omvendte sammenhæng: https://www.researchgate.net/publication/13915226_Synergistic_effect_of_glycolic_acid_on_the_antioxidant_activity_of_a-tocopherol_and_melatonin_in_lipid_bilayers_and_in_human_skin_homogenates

   Grunden til at mange anbefaler at bruge frugtsyre om natten er at den kan øge lysfølsomheden.

   Men jeg kender som sagt ikke Anettes kilde. Jeg går ud fra, der er en god grund bag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Diana

   Jeg kan heller ikke finde nogle steder der dokumenterer det hun skriver ! Jeg fortsætter ufortrødent min rutine så ;) Tusind tak for hjælpen og den hurtige respons.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det var så lidt. Håber det fungerer for dig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen Jensen

  Hej Katja, Jeg håber du måske kan hjælpe mig.
  Jeg er en ung kvinde på 26 – døjer regelmæssigt med acne udbrud og “hvide hudorme” bag huden.
  Jeg har fået tetracyklin for at bekæmpe det, det virkede også rigtig godt efter tre måneder, men efter 1 1/2 år på pillerne mente jeg det var tid til at stoppe. – Det er nu et år siden jeg stoppede (Min hud har været pæn siden, lige indtil nu)

  Min hud er meget fedtet, men samtidig meget tør, skaller meget – hvilket ikke ser pæn ud under en makeup.

  Syntes Min hud er for sart til peeling med korn, og er også bange for at forværre acnen/bumserne. Og vil helst undgå at skulle tilbage på tetracyklin.

  Kan du ud fra min “historie” anbefale hvad jeg skal bruge , evt af ansigtsrens, creme og peeling?

  Vil gerne prøve paulas choice bha, men er i tvivl om, om jeg skal vælge den til fedtet hud, eller normal tør hud.

  Håber på svar :)

  Mvh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hejsa

  Jeg er en asiatisk pige på 34 år. Jeg begyndte i sommer sidste og lidt akne på mine kinder og ikke andre steder i ansigtet. Der er nu kommet mærker/ar lidt røde/brune efter bumser. Hvad vil du anbefale af cream som vil hjælpe med disse ar?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Dung
   Har du stadig problemer med akne? Mit forslag er at bruge noget AHA, for eksempel vores egen AHA-serum. Min søn har allerede nu haft rigtig god effekt af vores olie, som han har brugt i en måneds tid nu.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Miriam

  Hej.

  Jeg har lige læst om jeres egen T-zone peeling. Hvordan er den vs. Paula’s choice bha…et eller andet? Jeg har mange tilstoppede porrer på næsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Miriam
   Det er mere eller mindre det samme, koncentrationen af salicylsyre er den samme. Vi har arbejdet på konsistensen, fordi det var en af grundende til, at jeg aldrig selv kom i gang med Paulas BHA.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Indholdet af salicylsyre er det samme som i hendes 2%. Der er også 2% BHA i vores. Vi bruger også niacinamid, der giver lidt ekstra effekt på porrerne. Og så synes vi i al beskedenhed at vores konsistenser er lækrere. Men salicylsyren er det samme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Er der en syre som er bedre end en anden, hvis man lider af cystisk akne, eller er det ligegyldigt, når nu aknen ligger i de dybere hudvæv?

  I øvrigt: Jeg tåler ikke Benzoylperoxid. Har I høre om produkter med klorhexidin, som skulle hjælpe på akne? Fx denne fra apoteket: https://www.webapoteket.dk/saar-og-sygepleje/desinfektion/klorhexidin-medic-plus-p-203159

  Kh
  Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Kære Maria
   Jeg oplever at det er AHA, fordi det ofte er en tør overhud, der er skyld i balladen, læs med her Cremen, du linker til, er ret så fedtet, så jeg tænker, at din hud ikke bliver voldsomt glad for den løsning. Hvad siger lægen, måske giver det mening at bruge den flydende version på vat… men det kræver i hvert fald at den ikke indeholder alkohol.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Rasmussen

  Hej pudderdåserne.
  Jeg ved, at indlægget er ældre, men tager chancen alligevel. :)
  Jeg har haft en del problemer med min hud det seneste halve år.
  Jeg har haft noget udslet på hage og kinder, og jeg har derfor ikke turdet bruge peeling med korn. Jeg har skiftet min renseskum ud med rensemælk og har købt glocolic acid pads fra Nip+fab. Jeg synes dog, jeg får en masse små knopper i panden, når jeg bruger dem – selvom jeg ikke har brugt dem hver aften, men kun 2 gange om ugen. Er det en normal reaktion, når man starter på syrepeeling eller kan det være tegn på, jeg ikke kan tåle dem? De er lidt som væskende knopper, der aldrig bliver til bumser. Jeg har ikke som sådan sart hud ud over mit eksemproblem, jeg tåler parfume mv. Jeg har dog skåret ned på parfumen i min hudpleje efter de mange problemer med eksem.
  kh. Malene

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hej
  Ved i om der er kommet nogle nye produkter på gaden med PHA, eller har i nogle i kan anbefale?
  Jeg har nemlig særdeles tør og rød hud på kinderne, så tænker at det er noget jeg måske skulle kaste mig ud i. Har prøvet at google det, men som så ofte før med produkter, bliver man super forvirret.
  Jeg har iøvrigt lige købt jeres ansigtsrens, den glæder jeg mig meget til at prøve

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] kan læse mere om de forskellige typer syre hos Pudderdaaserne.dk og nærmere om AHA hos […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hej
  Først og fremmest tusind tak for en god blog. Jeg står og skal til usa hvor de jo har en masse lækre produkter. Jeg har en del hudorme og bumser som jeg ikke rigtigt ka. Komme af med. Så mit spørgsmål til jer er hvilke produkter jeg burde købe der over da de har en masse med gode Indgredienser som er blevet forbudte i Danmark.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Kære Pudderdåser,
  Tak for en fantastisk blog :) I har reddet mig det sidste år hvor jeg har været syg og gennemgået en række hudforandringer, blandt andet pga medicin og begrænset diæt – med nye overfølsomheder til følge.
  Med jeres vejledning er min hud kommet bedre igennem det.
  Nu er jeg dog stødt på en større udfordring, og jeg håber at I kan hjælpe. Jeg er pga pollenallergi i foråret kombineret med inflammatorisk sygdom begyndt at reagere voldsomt meget, på rigtig meget mere end jeg plejer. Pollensæsonen er for længst overstået, men min krop reagerer fortsat i højeste gear. Jeg er kommet på en ny diæt, der gerne skulle hjælpe på reaktionerne, men min hud har også brug for hjælp.
  Min hud er lys (min far er rødhåret, jeg har arvet den meget lyse hud fra ham), tør og mangler fugt, især om vinteren, følsom og sart, og reagerer på både dufte, støv, forurening i luften og generelt verden omkring mig. Jeg har desværre en del allergier, særligt overfor de fleste parfumestoffer, næsten alle typer nødder – og olie udvundet af dem – og også mange typer kerner, feks abrikoskerneolie, og ofte planteolier/ekstrakter også. Min hud virker glad for glycerin og jeg bruger carbamidbodylotion på kroppen. Shea smør virker ok.
  Jeg har i lang tid brugt Dr Weil Mega-Mushroom serien fra Origins, som på trods af nogle uheldige stoffer har været det bedste jeg kunne finde for min hud, og virket nogenlunde beroligende – men ikke længere. Det er virkelig en udfordring at finde fugtgivende, plejende produkter uden parfumer, uden for mange aktive stoffer, der tydeligvis irriterer huden, og uden alle de ellers gode nødde- og planteolier.
  Jeg har fået prøver på apoteket på Toleriane Dermo-Cleanser og Toleriane Ultra cremen, begge skulle være uden generende stoffer. Dem overvejer jeg at prøve – og også jeres Alt-i-en-creme. Det vigtigste for mig er at finde noget der fugter og plejer, som er uden generende stoffer, og ikke alt for tungt, min hud føles ofte lidt tør/stram/irriteret, men meget fede cremer føles som en hinde ovenpå huden. T-zonen er normal. Jeg ville sætte meget pris på jeres vejledning.
  Jeg ville gerne bruge kemisk peeling som I anbefaler (jeg bruger stadig en gammeldags ‘mild’ scrub en gang om ugen før jeg går i seng, det føles som om huden bedre kan ånde bagefter, men den udtørrer og irriterer også, det kan jeg godt mærke), men med så sart hud er jeg virkelig i tvivl, jeg kan ikke tåle salicylsyre, måske en AHA baseret på mælkesyre? Eller kan man nøjes med en enzym maske til så sart hud?
  Også solcreme volder problemer, jeg reagerer på nogle kemiske filtre og har altid følelsen af at have enten et generende stift, eller et tykt fedtet lag på huden, når jeg har solcreme på – og den lyse hud har brug for en god solcreme med høj faktor. Jeg vil foretrække en basis hudcreme uden faktor, og så finde en let solcreme at slutte morgenrutinen af med – kan det anbefales at bruge feks Anthelios XL Ultralet eller Anthelios Aqua Gel med spf 30 til hverdagsbrug om vinteren ovenpå en god creme (evt spf 50 om sommeren)? Jeg vil gerne bruge en let ikke alt for dækkende foundation, men bruger ellers ikke makeup på huden, et bud på den er også meget velkommen, da jeg i øjeblikket må udskifte alle produkter med bare lidt generende stoffer i. Langt og kompliceret blev det – jeg håber på jeres hjælp og gode vejledning.
  På forhånd mange tak :)
  Kh Nina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Nina

   Jeg er lidt loren ved at sende dig ned efter en enzympeeling. De er ofte ikke så milde fordi der er en masse frugtekstrakter i.

   Hvordan reagerer du på salicylsyre? Der er LHA som i La Roche Posay, men det er også en salicylsyre, hvis du har allergi overfor salicylater.

   Prøv en af følgende muligheder – FORSIGTIGT! Start måske en gang hver 3. dag? Det er ikke sikkert du skal have mere.

   http://pudderdaaserne.dk/2013/03/17/eksfoliering-til-tor-hud-kiehls-over-night-biological-peel/

   PHA – en ekstra mild version af glykolsyre som du finder hos exuviance eller hos Clinique Turnaroun

   Om de reelt er mildere…. Mnjaaaah… Måske kan du lige så godt prøve med vores AHA hver 3. dag?

   En billig måde at forsøge på kunne være en HTH creme? Det er faktisk ikke noget dumt bud. Der er lidt urea og lidt mælkesyre i.

   Mht solcreme, synes jeg du skal finde en med mineralsk filter, når din hud reagerer så meget. Har du prøvet det? Du kan sagtens finde nogle lette og lækre nogen.

   Mht. cremerne så prøv dig frem med dem, du har fået prøver på. Prøv også vores Antiage Ansigtscreme. Den er meget let og den bør du kunne tåle. Der er også lidt ekstra godt i den. Men gå ned i Matas eller Magasin og prøv før du køber!

   Og tusind tak for de pæne ord. Jeg håber du kan bruge svaret.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Majse

  Kære pudderdåserne,

  Jeg har en fedtet hud med mange hudorme og store porer på både næsen og kinderne – det veksler dog dagligt, hvor store porerne er, men er i bund og grund rigtig generende, og jeg føler, at jeg kommer til at se mere usoigneret ud grundet dem. Jeg har dog ikke problemer med bumser.
  Til daglig bruger jeg en dagcreme til uren hud.

  Jeg er i tvivl, om jeg skal bruge en Exfoliator med BHA eller AHA?

  Især da du selv skriver, at BHA oftest er til folk med tør hud, hvilket min hud absolut ikke er.. Men du skriver samtidig, at BHA også er rigtig god til uren hud og hudorme.
  Mvh. M

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Majse
   Hvilken dagcreme er det, du bruger? Du skal bruge BHA, da det kan rense dine porer og på sigt få dem til at syne mindre. Hvor står der, at BHA er til tør hud? BHA kan normalisere en fedtet hud, og AHA kan skubbe gang i den tørre hud.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Majse

   Jeg bruger denne fra Matas: https://www.matas.dk/matas-fugtlotion-uren-hud-80-ml

   Det må være et af jeres andre opslag, hvor jeg har læst, at BHA bruges til tør hud – ellers har jeg bare misforstået det.
   Jeg tror, at jeg er nået frem til, at jeg skal prøve jeres? Altså T-zone Peeling. Den er BHA, ikke?

   Mvh. M

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Pudderdåserne,
  Jeg er meget interesseret i at prøve en eksfoliering med BHA i, og vil høre om i har erfaringer med Smooth Skin Treatment fra Danish Skincare (http://www.danishskincare.dk/products/danish-skin-care-smooth-skin-treatment)? Og hvordan den evt. er i forhold til den i anbefaler fra Paula’s Choice?
  Mvh. Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Maria.

   Jeg har aldrig selv prøvet Danish Skin Care, men både Paula’s Choice, Danish Skin Care og vores egen Pudderdåserne T-zone Peeling indeholder den samme mængde 2% salicylsyre i en effektiv ph-værdi. Der er også niacinamid i vores T-zone Peeling. Det mener jeg også der er i Danish Skin Care, mens Paula ikke bruger det i sin.

   Der er en forskel på konsistenserne og hvordan de tre forskellige føles, men effekten bør være den samme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej håber i kan hjælpe :-)
  Jeg bruger lige nu exfoliatoren fra Danish skincare og den er rigtig god. Men jeg mangler en ny dagcreme. Jeg er 23 og har længe døjet med urenhed, jeg har været på forskellige pillekurere fra lægen mod det, men tror ikke det er den rigtig vej til pæn hud! I løbet af dagen er min hud fedtet og skinner meget! Inden jeg tager creme på er den tør, nogle gange skallende? Har overvejet jeres creme – rynkrcremen da jeg er bange for den alt i en creme er for Fed til min hud? En god dagcreme for mig skal trænge hurtigt ind :-)
  Til natten bruger jeg nu super booster 3 fra beute pacifique. Håber i kan hjælpe :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Camilla
   Det er er et godt bud, få en prøve i Matas eller prøv den først. Men husk det er ikke en dagcreme i den forstand at der er ikke solfilter i!

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Kære dåser,
  Jeg har ‘kemiluppet’ t-zone peeling, som jeg er blevet ret glad for, men der er tilsyneladende hormonforstyrrende stoffer i.. jeg er gravid og vil naturligvis gerne undgå unødig kemi – stortset alle mine andre produkter er astma-allergi- og svanemærkede.
  Hvad vil I anbefale? Hvilke stoffer er det der er tale om?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Emilie
   Prøv at læse vores kommentar til den ingrediens, der er tale om: Cyclopentasiloxane. Den er faktisk lige blevet testet OG frikendt igen, så jeg ville roligt bruge den, hvis jeg var dig :-*
   Husk at mærkninger koster en del at sætte på sine produkter. Hvorfor alle andre produkter ikke nødvendigvis er dårlige, fordi de ikke har mærkningen.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej! Nu har jeg læst jeres opslag og jeg lider selv af meget uren hud på hagen og ved ikke hvordan jeg skal få det væk, synes dog det virker i jeres opslag som om alle syrer virker mod bumser, acne osv. Kan det passe eller hvad anbefaler i? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Camilla. Ja, alle syrer virker. Salicylsyre virker dog normalt bedst mod bumser.

   Har du kun uren hud på hagen eller også andre steder? Kan du fortælle lidt mere om hvordan de ser ud?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Hej. Jeg lider af perioral dermatitis som dog er i ro pt. Jeg overvejer en klinik behandling med glukol syre diamantslibning og derma stamp. Primært pga rynker og gammel hud. Men jeg er bekymret for om dermatitis bryder ud igen? Har i nogen erfaringer der? Vh Pia. Og tak for en god informativ blog🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Pia. Jeg har ingen viden om de pågældende behandlinger. Men enhver glykolsyrepeeling og skrappe ansigtsbehandlingerkan i hvert fald provokere

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maggie

  Hej Katja,
  Jeg har de seneste år læst mange blogs, fulgt mange kanaler på nettet omkring både ældrende hud (jeg er 35 år) og menstruel taglknopper bumser på ansigtet (åh de sidste 14 dage i cyklus er de værste!)….og vil gerne lige rose arbejdet bag hjemmesiden, især lige denne her side om syrer, som er meget fuldendt artikel! Den bedste jeg har læst indtil nu!!
  Anyway, jeg skriver her fordi jeg med store forventninger har købt jeres eget TZONE PEELING, som jeg i de sidste 5 dage bruger som base morgen og aften (jeg er fint vant til AHA/BHA) under min Exuviance Age Reverse Day ellerNight Lift… Men så kom jeg i tvivl!!! Kan man blande disse to? Får huden alt det bedste ud af produkterne når jeg bruger dem sammen?
  Jeg er jo ikke syre expert……og ønsker kun de bedste produkter når jeg går i krig mod inflameret taglknopper! :-) overvejer også MD Formulations Vit-A-Plus Night Recovery nu at du har skrevet om den!
  Håber meget man godt må bruge TZONE PEELING med Exuviance :)
  Tusinde tak for din tid og svar :)
  Mvh, Maggie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Maggie. Det er godt, du spørger, for der er syre i rigtig meget Exuviance, men netop de to der, kan du sagtens bruge sammen med. MD Formulations må du derimod ikke bruge sammen med – og den findes i øvrigt slet ikke længere. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Hej Pudderdåser! 1000 tak for nogle fantastiske produkter:) Jeg bruger jeres AHA-serum og kan se at man skal “undgå direkte kontakt med øjnene”, men jeg er lidt i tvivl om hvordan, det skal forstås. Den skal selvfølgelig ikke ind i øjnene, men bør den heller ikke bruges på huden omkring øjnene eller hvordan? Mvh. Helle

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Helle. Du må gerne bruge den omkring øjnene og helt tæt på. Men lad være med at få den i øjnene. Det er ikke farligt, det er bare ikke rart. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie

  Kære Pudderdåserne. Jeg har har til aften gået helt amok med at læse på bloggen ! (Selvom jeg nok bør få søvn)

  Jeg har 2 små børn på hhv. 18 og 4 mdr. Og har forsømt mig selv og min hud længe nok. Så nu skal der selvforkælelse til. Ifm. Mine graviditeter er gået op i at produkterne er miljø og allergibenlige mv. Og ud fra jeres blog kan jeg forstå, at man ikke altid kan få det bedste resultat m. Naturlige produkter. ( bruger pt. Rudolft care). Og produkter der indeholder “syre” er helt nyt for mig.
  Jeg ønsker at finde en balance, hvor jeg kan bruge begge dele. ?

  Jeg har 2 hudproblemer som jeg vil komme til livs.
  1) hudorme. Der kan jeg læse mig til at Niacinamid 10% vil være god? (Må jeg bruge den hver dag? Og har i nogle anbefalinger af rudolf produkter som jeg ka kombinere med f.eks.?
  Kan læse, at der også anbefales Paula’s Choice BHA hvilke bør jeg starte med ?
  Og og og skal der en creme oven på, altså når jeg har brugt niacinamid eller Paulas?
  2) Keratosis Pilaris. At jeg i en alder af 30 år først nu finder ud af at det er det jeg har er skræmmende. Men tak for jer. Ser at i til en start anbefaler HTH orgigernal creme. Må jeg bruge den hver dag ? Har læst at den er taget væk fra nogle butikker, hvorfor mon ?
  Og hvis jeg ikke må bruge den hth creme hver dag? Kan der så anbefales en mere.miljøv og allergivenlig creme jeg kan skifte med ?

  Bekalger alle mine spørgsmål.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Stephanie. Beklager det sene svar.
   1. Ja du skal starte med enten Paula’s BHA eller vores T-Zone Peeling. Indholdet er det samme cirka. Ovenpå den og så niacinamid vil det være godt med en ekstra creme.
   2. Det er HTH du skal bruge. Jeg ved ikke hvorfor den er fjernet. Tror det handler om forhandlerne. Normal sælger den. Du må gerne bruge den hver dag.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Mølgaard-Kornum

  Kære Helene og Katja,
  Tak for en fantastisk blog. Jeg har aldrig læst om hudpleje, men nu kan jeg ikke stoppe. Efter at have læst side op og side ned på jeres blog, bruger jeg nu jeres blog til kvalitetstest af diverse brands som jeg støder på og det bliver så afgørende for et køb eller ej.
  Nu til mit spørgsmpål om kemisk peeling. Jeg har to kemiske peelinger: hhv jeres AHA-serum og Clinique mild clarifying lotion 1. Matasassistenten, som solgte mig begge, rådede mig til at anvende dem begge både morgen og aften. Det gør jeg selvfølgelig ikke, da i råder til at man holde sig til en syre. Jeg valgte at starte med jeres AHA-serum (velvidende at den anden er mildere). Jeg reagerer med let svie, som går over efter ca 10-15 min. Jeg har både læst at i mener man ikke bør acceptere svie, men også at man kan vænne sig til et givent produkt. Jeg tænker at jeg har brug for en ret intensiv indsats for at gøre min hud glad efter 33 års forsømmelse, men måske den bare er lidt overvældet af den nye hudplejerutine?. Bør jeg investerer i jeres T-zone eller tænker i at det er klogt at starte helt blidt med min clinique? Jeg har en træt og meget vintertør hud i ansigtet med løs hud om øjnene. Hilsen Marie 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kære Marie
   Beklager det sene svar. Du har helt ret – godt du lytter til os :D
   AHA kan svie i starten. Det kan vores T-Zone Peeling også. Det kan alle effektive syreprodukter. Så brug du den bare. Men det skal selvfølgelig aftage med tiden, som huden vænner sig. Hvordan går det nu?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Allan

  Hej Helene og Katja.
  Virkelig spændende læsning,men som i selv skriver føles det som en jungle af bevæge sig igennem alle de forskellige produkter.Jeg kan se at indlægget er skrevet i 2013,Hvad vil i anbefale i dag 2019 som de bedste produkter,indenfor AHA, BHA, LHA, PHA.

  Allan

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Allan
   I vores egen T-Zone Peeling benytter vi salicylsyre, mens vi i AHA-Serum bruger glycolsyre. De er naturligvis begge to formuleret efter vores præferencer og krav til effektivitet. Helt ærligt er jeg ikke opdateret på LHA og PHA.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sephora Nail Blockbuster (X-mas) og tip om webshop