Månedens favoritter: Oktober 2013

10.11.13
Månedens Favoritter oktober 2013

Månedens Favoritter oktober 2013

Det er efterår og jeg elsker det. Bladenes farver, de nøgne grene, den tiltagende kulde og den forfriskende vind, som blæser selv de mest dystre tanker væk. I mandags måtte jeg godt nok undvære min mand, fordi det stormede halvanden pelikan, og han derfor ikke kunne komme hjem fra arbejde. Det var selvfølgelig ikke særlig spændende, fordi drengene og jeg ikke var helt trygge, før vi var sikre på, at han var i sikkerhed hos mine forældre.
I den forgangne måned har mine drenge helt selv bedt om en lidt rigere creme, de kan bruge om dagen og en ekstra læbepomade og en ny håndsprit til lommen. Det varmer mit hjerte, at de ved, at det med at passe på huden er en nødvendighed på lige fod med at børste tænder. Min egen hud har også virkelig trængt til ekstra omsorg, jeg har nemlig været i gang med syrepeelinger. Det har jeg prøvet før, men det er aldrig blevet gjort så regelmæssigt, at jeg har haft den ønskede effekt. Denne gang er helt anderledes og det skal du nok høre meget mere om snart…
Favoritterne fra oktober bærer præg af, at jeg har haft travlt og ikke har testet så mange cremer, som jeg plejer. Det er nødvendigheder, gamle yndlinge, nye bekendtskaber alt sammen i en yndig blanding, som umiddelbart også afspejler min lidt mere festlige måned.

1. Avène Cicalfate Skin-Repair Emulsion
Trods virkelig lækre cremer som blev brugt efter forskrifterne, tørstede min hud efter fugt. Overfladen var pæn, men jeg følte mig virkelig stram i betrækket. Avène har for nylig lanceret denne lette gelé, som netop er perfekt til en behandlet hud, som bare trænger til noget, som ikke irriterer mere end højst nødvendigt. Den fedter ikke og gør faktisk ikke meget væsen af sig, men det var simpelthen den, som gjorde forskellen.
Det var først en uges tid efter min første behandling, at jeg fik cremen med hjem fra Katja, og allerede samme dag kunne jeg mærke væsentlig forskel. En af de helt store fordele er, at den ikke fedter. Det er lidt svært at forklare, hvordan sådan en postbehandlet hud føles, men fede cremer var bare ikke særlig behagelige, med mindre jeg havde et lag af Cicalfate Skin-Repair Emulsion under.

Avène Cicalfate Skin-Repair Emulsion koster 114,50 kroner og du finder den på Apoteket. Du kan også købe den hos altid billige Apo-Rot for cirka 12 euro (se efter Wundpflegeemulsion POST-ACTE). Det belgiske/britiske online apotek Farmaline har den også billigt til lidt over 10 euro, men fragten er tilsvarende høj, så du skal købe meget, for at det kan betale sig.

2. Aveda Stress-fix Body Lotion og Concentrate
Det der med at slappe af, det har aldrig været let for mig. Sædvanligvis har jeg også meget energi, men efter vores dejlige tur til Comwell Kellers Park følte jeg det mest, som om jeg var blevet kørt over af et tog. Samme uge var der pressedage på de fleste PR Bureauer, og det betød et par dage med endnu højere aktivitet end ellers. Når man har været helt nede i gear, er det ikke altid let at komme op igen, og det stressede mig afsindigt, at hverken krop eller sjæl gad følge med. Da jeg skiftede taske, fandt jeg en gammel ven i en af lommerne nemlig Aveda Stress-fix Concentrate, det er sådan en lille roll-on med en speciel og meget afstressende duft. Den blev så vidt jeg husker lanceret sidste forår, hvor jeg nærmest blev afhængig af serien, som foruden koncentrat og body lotion rummer en badesalt, som jeg dog oftest blandede i lidt lotion og brugte som skrubbecreme. Nu har jeg igen koncentratet med mig alle vegne, og den bliver brugt flittigt, når afslapningen ikke kommer helt af sig selv.

Aveda Stress-fix serien kan købes i Magasin på Kgs. Nytorv, i Sephora, Aveda Beauty Avenue og Palma Spa.  Nærmeste forhandler oplyses på telefon 26 38 03 80. Bodylotion koster 356 kroner og Concentrate koster 282 kroner.

3. Yves Rocher Intense Color Single Eyeshadow
Der er nogle farver jeg ikke ville kunne undvære i min makeup, hverken i min egen personlige eller den jeg lægger på andre. En dyb mørk blå, en sort, en lys beige og en kold brun nuance begge sidstnævnte både med og uden shimmer, de seks er uden undtagelse, de farver jeg oftest har fat i. Yves Rocher har efterhånden reformuleret og relanceret hele Couleurs Nature linjen og det er de virkelig slubbet fremragende fra! Der er ni helt matte øjenskygger blandt andet fire af dem på billedet nemlig: 123 Blue Indigo Mat, 101 Rose Thé Mat, 113 Noir Ébène Mat og 103 Brun Cendré Mat. De to sidste skygger på billedet er: 21 Rose Nude og 31 Taupe Rosé, som begge indeholder shimmer.
Med de seks ovennævnte skygger kan jeg både lægge helt neutrale hverdagslooks og mørke festlooks. Variationen er meget vigtig for mig, og der er virkelig mange muligheder, samtidig er farverne så tilpas neutrale, at stort set alle farver kan bruges, hvis looket skal peppes lidt op.

Intense Color Single Eyeshadow koster 89 kroner stykket og kan købes online i Yves Rochers danske webshop. Skyggerne er delt op efter finish, det vil sige at de matte og dem med perlemor ikke står samlet.

4. Wet ’n’ Wild Fergie Lip Color
”Er du godt klar over, at du stadig har læbestift på?”. Kender du de der dage, hvor man står op om morgenen og dårligt sidder ned hele dagen? Det var på en af de dage, jeg fik ovenstående bemærkning. Den faldt omkring klokken ti om aftenen, hvor jeg endelig sad ned ved siden af min mand og helt fejlagtigt troede, at jeg skulle have et kys. Han er ikke sindssygt glad for læbestift, for ”man ved jo aldrig om de smitter af”. Det gjorde Ferguson Crest Cabernet ikke længere, men den var der. Det er faktisk lidt af en bedrift, når man tænker på, at den blev lagt klokken lidt i otte om morgenen, inden jeg fulgte drengene i skole. Det vil sige inden morgenmad, frokost, diverse drikkevarer, aftensmad og ingen opfriskninger, fordi jeg simpelthen havde glemt den herhjemme. Den var da ikke ligeså spændende, som den var klokken otte, og farven var heller ikke helt den samme, men den sad lige præcis der, hvor jeg havde lagt den. Så når Wet’n’Wild skriver, at den er testet på scenen, så er jeg tilbøjelig til at tro på det. Nu er Ferguson Crest Cabernet en temmelig mørk og meget lækker bordeaux nuance med et strejf af lilla, men der er selvfølgelig andre farver at vælge mellem. Dem jeg bruger mest er Old School Glam, som er en klar rød nuance og Pent House Sweet, som er en blåtonet pink nuance.

Fergie Lip Color koster 59 kroner. Du finder Wet’n’Wild i udvalgte Føtex og Kvickly. Online finder du hele sortimentet på Nelly.com.

5. Kure Bazaar Paris Nail Laquer i farven September
Når de mørke farver bliver fundet frem til læberne, er det ikke altid, jeg har lyst til mørke negle. De klare farver kan godt blive lidt for pang. Derfor elsker jeg dybe pink nuancer, de går nemlig rigtig fint til det meste. Kure Bazaar er lidt anderledes and andre mærker. Lakkerne er baseret på pulp fra træ, kartofler, majs, hvede og bomuld (pulp er de fibre, der er tilbage, når man har trukket vandet ud). De er mere naturlige end de fleste lakker, og er godkendt af en af vores læsere, som kæmper med allergi med alle mulige ting. Det er Liselotte, som sidste år spurgte til lakkerne, og det er bestemt hende, jeg kan takke for kendskabet til Kure Bazaar <3
Modsat mine forestillinger holder lakkerne virkelig godt selv på mine bløde negle. De holder faktisk så godt, at jeg var nødt til at fjerne lakken, fordi neglen var vokset og ikke fordi den var slidt ved tippen.

Kura Bazaar koster 125 kroner og du finder dem hos Green Skin (som også har en fin webshop) og Naturskøn.

6. Mesoestetic Glycorepair
Det hele startede med at Katja sagde, at jeg skulle prøve Mesoestetics produkter. Navnet var jo bekendt, fordi jeg før har læst, om den behandling Katja for nylig har gennemgået nemlig Cosmelan. Efter alle Katjas rosende ord, måtte jeg selv teste…
Som nævnt ovenfor har jeg over de sidste par måneder fået foretaget tre kemiske peelinger. Selvom jeg måske nok havde håbet på lidt bedre effekt på min næse, så er jeg stadig meget tilfreds. Min hud er generelt mindre rød, mindre reagerende og næsen er blevet meget pænere. Altså selve næsen er jo stadig, præcis som den var, men porerne er pænere og huden i T-zonen fedter slet ikke tilnærmelsesvis så meget, som den gjorde før. Til første behandling kiggede Galina fra Bodyfokus nøje på min hud og sendte mig efterfølgende hjem med produkter, som skulle støtte op om behandlingen. Alle produkterne er skønne, men jeg er især blevet glad for den daglige kemiske peeling med Glycorepair. Sædvanligvis dumper kemiske peelinger på konsistensen, jeg har prøvet flere, men jeg er aldrig rigtig blevet glad for konceptet før nu altså.

Mesoestetic Glycorepair koster 460 kroner for 50 ml. Du finder Mesoestetic på klinikker rundt om i landet.

7. Medina by GOSH Duo Eye Liner i farven The Two of Us
Når man kan slå to fluer med et smæk, så kan du være sikker på, at jeg bliver interesseret. Det kan man med The Two of Us, som jo egentlig er en helt almindelig eyeliner. Den er sort i den ene ende og cremefarvet i den anden. Det er perfekt, hvis du for eksempel skal tænke på pladsen i tasken.
Duo eyelineren stammer fra den kollektion Medina har lavet i samarbejde med GOSH. Selvom jeg normalt går langt uden om den slags samarbejder, må jeg indrømme, at jeg ret godt kan lide flere af produkterne. Farverne er meget klassiske og det mere sikre valg, men en sort eyeliner kan man jo altid bruge. Når der så oven i købet bliver kastet en cremefarvet eyeliner i puljen, så bliver jeg glad. Du kan bruge den cremefarvede nuance på den nederste vippekant eller i en snæver vending som highlighter under brynet eller over amorbuen. Du kan også bruge både den sorte og den cremefarvede ende som base for øjenskygger. Har du for eksempel en skygge, som skuffer alene, så vil den med alt sandsynlighed live op, med den cremefarvede liner under.

Duo Eye Liner fås i brun og sort, og de koster 89 kroner. Du finder kollektionen, hvor du køber GOSH i stormagasiner, Matas og udvalgte supermarkeder eller i Matas webshop.

8. MAC Pro Longwear Paint Pot
Armene er ikke nede endnu, jeg er stadig helt tosset med de nye farver. De er fabelagtige, fordi det er sådan nogle super lækre støvede nuancer. Jeg bruger dem mere end noget anden makeup lige i øjeblikket både til de hurtige looks og som base for alle de andre.
Der findes ikke noget som cremeøjenskygger, der kan redde en alt for travl morgen. Det gælder selvfølgelig om at kende rutinen, men hvis du har sådan én, så kan du komme ud af døren med makeup på, selvom dagen er startet skævt. Clearwater, som jeg mest købte, fordi den ikke skulle være alene tilbage, er måske den af farverne, jeg har fået brugt mest. Med den som base mangler der bare lidt i globelinjen, før looket er fuldendt. Både Camel Coat og Tailor Grey er fantastiske til shading, og er for eksempel blevet brugt flittigt til globelinjen, som nævnt ovenfor. Stormy Pink er perfekt til sådan et let look med en enkelt farve og lidt eyeliner. Hvis du for eksempel starter med at tegne øverste vippekant op og derefter toner eyelineren ud med Stormy Pink, så er du færdig på nul komma fem. Den eneste af farverne som er fyldt med perlemor… Let’s Skate! Er fantastisk til effekter og lidt hurtig glitter til looks, som er blevet for kedelige eller mørke.

MAC Pro Longwear Paint Pot koster 165 kroner og du finder dem i Magasin, i Salling i Aalborg, i Magasins webshop og selvfølgelig i MAC’s egen webshop.

9. Maya Water Facial Mist Pure
Er det ikke bare vand på en meget dyr dåse? Jo, det er det! Men den kan noget, som de andre bare ikke kan helt lige så godt. Maya Water har nemlig en fantastisk dyse. Det er det fineste vandstøv, som kommer ud, uanset om du trykker i bund, eller du går mere forsigtigt til værks.
Vandspray er et uundværligt redskab i min dagligdag, de bliver brugt, når jeg lægger makeup, i løbet af dagen som en opfrisker, og i min nye tilværelse som saunagænger. Det er ikke noget nyt, at jeg er vild med vand på spray, og jeg har prøvet samtlige varianter, jeg har fået fingrene i. Alligevel er det Maya Water, som jeg vender tilbage til.
Det betyder rigtig meget for mig, at jeg ikke lige pludselig får sådan et strint vand i ansigtet, det kan nemlig få ret tidskrævende konsekvenser for makeuppen. Og den chance gider jeg ikke tage.

Maya Water Facial Mist fås i to størrelser og fire forskellige varianter. Du finder dem både online og i butikken hos Lash Bar, eller i Maya Water Facial Mist Shop på FaceBook. Den store med 150 ml koster 250 kroner og den lille med 70 ml koster 150 kroner.

10. Juliette Has a Gun Mad Madame Eau de Parfum
Min allerførste deodorant duftede af store svulstige roser. Det var i slutfirserne og det var Limara. Jeg havde et sært forhold til duften, for på den ene side elskede jeg den, på den anden side synes jeg, den var kvalmende sød. Og lige præcis sådan har jeg det stadig med rosendufte. Der er flere, som gennem årene har fundet vej gennem nåleøjet, men det er en note, jeg skal være i humør til.
Lige når Mad Madame rammer min næse, dufter den på samme kraftige måde af roser, men varmen fra rav og friskheden fra solbær gør heldigvis hurtigt roserne selskab. Mos og jasmin giver duften et elegant tvist, og castoreum (som dufter meget animalsk, læderagtigt med et strejf af sødme), tung vanille og hvid moskus runder duften af. Det er en meget sensuel duft, og den er lidt overvældende, samtidig med at den inviterer til et snif mere.
Duften holder meget længe på mig, og jeg skal passe på ikke at overdosere, fordi den nemt tager over. Den er overhovedet ikke tung og kvalmende, men den er kraftig. De dage jeg har den på, kan jeg næsten ikke få næsen fra den igen. Indpakningen er en ret god indikator for, hvad vi har med at gøre. Den har noget farligt og lidt femme fatale over sig, jeg er vild med det.

Der er flere spændende dufte hos Juliette Has a Gun, så hvis du ikke allerede kender mærket, så smut forbi Magasin og duft til dem. De koster 595 kroner for 50 ml og 795 for 100 ml.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Theresa

Håber det er i orden med et spørgsmål som ikke har noget atgøre med lige dette blogindlæg. Tænker på efter dampbad i ansigtet, er det så bedst med en ansigtscream efter eller en ansigtsmaske?

Liselotte

Kure Bazaar prøvede jeg efter Tromborg, der åbenbart har hvedekimsolie i, så den var lidt bedre.
Men hvis jeg skal have et helt allergirigtigt resultat så er det faktisk end med Essie og Dior, der er helt uden hvede. Hveden har vist sig at være langt værre for mig end opløsningsmidler. Det var i sidste ende den, der fik mine fingre til at flækket større eller mindre grad.
Dem fra Kure Bazaar er derfor givet væk til andre.
Jeg har også nogle fra Fnug, men de er rigtig svære at lægge pænt for en amatør som mig:-)

clara

er aveda stress fix også god til tør og atopisk hud? Jeg bruger altid fede cremer fra apoteket, men savner tit en lækker bodylotion med duft.

Helene Randløv

Hej Clara
Aaarrgghh jeg vil gerne svare ja, men det tør jeg altså ikke. Det er en MEGET parfumeret creme, og hvis din hud er tør og atopisk, vil den nok bare gøre ondt værre. Der er flere bodylotions med duft (ligenu kan jeg selvfølgelig ikke komme på en eneste), som er mere allergivenlig end denne fra Aveda. Når nu hjernen får et klart øjeblik 😉
Kh. Helene

Anette

Hej Helene
Lækre favoriter 🙂
Jeg har et spørgsmål til Glycorepair, som kommer af, at jeres blog har gjort mig en del klogere – I er så gode! Tusind tak for gode indlæg, jeg læser med stor fornøjelse, hvad I skriver.
Jeg har igennem den seneste måneds tid fået en del milier på kinderne, som jo nok skyldes for lidt fugt. Jeg har også fået hudorme. Jeg smører og smører ellers som en gal, måske min creme ikke er fed nok? Men vil Glycorepair kunne fjerne dem på sigt? Kan den lidt det samme som Paula’s choice BHA? Den overvejer jeg nemlig også at prøve, synes prisen er fint og mange skriver jo godt om det. Bruger i forvejen produkter fra Mesoestetic og er vældig glad for dem.
På forhånd tak 🙂

Helene Randløv

Hej Anette
Tak skal du have <3 Ja, den kan, den har i hvert fald fjernet de få, jeg havde på kæben. Den vil også over tid gøre porerne mindre. Og når du er glad for produkterne i forvejen, tror jeg det bliver et godt match!
Kh. Helene

Vesna

Hej Helene
Hvor jeg elsker og følger jeres blog hvor jeg altid kan finde et erligt svar om de ting som vi kvinder bare ikke kan undvære 🙂
Jeg bruger selv Glycorepair og jeg er meget glad for den.
Jeg har et spørsmål om prisen som du nævner 460 kr det er ikke hvad jeg har betalt for min, jeg har betalt ca det halve ?

Anette

Hej og tak for svar, Helene 🙂
Hvor kan man købe den, Vesna? Hvis jeg kan spare lidt, er det jo skønt 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *