Anmeldelse: Änglamark solspray og solstift

MAC Trend Report A/W 2011

Mac A/W-2011 Makeup Trend

Foto: MAC

I midten af maj var Pudderdåserne i rigtig fint selskab. Hvorfor skal I så først læse om det nu? Jo, det er fordi mødet handlede om efterårets makeuptrends. Og en del af produkterne, som blev anvendt, er fra MACs seneste kollektion Semi Precious.
Det var den helt utrolig dygtige og inspirerende Director of Makeup Artistry Lyne Desnoyers, som vi havde den ære at møde. Lyne, som har arbejdet for MAC siden 1995, var i Danmark for første gang for at fortælle den danske skønhedspresse om tendenserne for makeuppen i den kommende sæson.

Det har været sjovt at finde hoved og hale i de notater, som jeg fik griflet ned (over tyve tæt skrevne sider!) og det er endnu sjovere at gennemlæse det nu, hvor efteråret alligevel er lidt tættere på end det var i maj.
Når man kigger på billeder fra de shows, som er trendsættende for sæsonens makeup, kan man hurtigt se, at det er detaljerne, som gør den helt store forskel.
Modsætninger som maskulin/feminin og mat/glossy, intense øjne, antydning af farve, naturlig (skal endelig ikke forveksles med nude), glamour, disko og en masse attitude er kodeord for de fire overordnede tendenser, som er nærmere beskrevet herunder.

Mod-Ernist

Mac A/W-2011 Makeup Trend Mod-Ernist

Foto: MAC

Som navnet antyder, peger tendensen på 1960’ernes mods, det er dog kun en reference, Mod-Ernist kan sagtens stå på egne ben.
Huden er perfekt men naturlig, ansigtets konturer er fremhævet med shading og nøje placerede highlights. Øjnenes form er afrundet og vipperne er meget markerede eller kunstige. Brynene er stærke og blushen er udeladt eller underspillet.
Det er huden, som spiller hovedrollen og selv om den skal se perfekt ud, skal den holdes naturlig. Dette perfekte og stadig naturlige look opnås ved hjælp af en let foundation, highlightere i forskellige konsistenser, fint transparent pudder og masser af gloss både på kindben, øjenlåg og læber.

Disco-Tech

Mac A/W-2011 Makeup Trend Disco-Tech

Foto: MAC

Mottoet for denne trend er ”for meget af det hele og så lidt til”. Mørke øjne og en mund med rigtig meget farve eller gloss.
En anderledes kombination af farver og helt nye konsistenser, materialer og teknikker. Det er her vi så modeller med forskellige farver prikker i hele ansigtet og velour klippet i form som eyeliner.
Også her er huden fin med stærke bryn, stærke læber og gyldne highlights.
Looket er en hilsen fra 1970’ernes glamour, men også fra 1980’ernes glam med lak og højglanspolerede overflader.
Tænk tone i tone og monokromatisk makeup (altså samme farver på øjne, læber og kinder), grafiske former og referencer til scenemakeup og kunst. Sort med undertoner af guld, grøn og blå (se eventuelt billedet af inspirationsbillen her), som nærmest glider ind i hinanden.

Tough-Love

Mac A/W-2011 Makeup Trend Tough-Love

Foto: MAC

En trend fuld af modsætninger. Det er et romantisk ”grunge gone chic” look blandet med rå power. En leg med det maskuline med stærke bryn, ingen mascara, nøgen hud (næsten!), matte eller nude læber og masser af shading.
Det er minimalisme når det er mest råt, hårdt og næsten brutalt.
Hos Vivienne Westwoods Gold Label gik makeup artisten Val Garland planken ud og malede brede sorte penselstrøg i modellernes ansigter (inspirationen kom fra hestes aftegninger!).
Det handler om at skabe dimension ved hjælp af metalliske farver, for eksempel lidt guld midt på øjenlåget i et ellers mat look. Skyggen under øjet er fremhævet, smokey eyes skal være skulpturelle og kohlen er tilbage på den våde kant.
Fokus er på en enkelt detalje og alt andet er nedtonet.

Amber-Gris

Mac A/W-2011 Makeup Trend Amber-Gris

Foto: MAC

Som navnet antyder, har denne trend noget med grå at gøre. Udgangspunktet er hudens og kroppens egne farver, det vil sige blodrød, sand, beige, rustrød, lavendel, okkergul og pasteller alle med et touch af gråt, som når man ser farverne i skumringen.
Påføringen er let, produkterne er cremede, teknikken er lag på lag og redskabet er fingrene. Alle kanter er udviskede og farven er blot en antydning, som når du rødmer eller du har bidt dig i læben.
Det er ikke naturligt på den landlige måde og der er heller ikke noget tilfældigt over makeuppen, alle farver er placeret helt bevidst.
Det monokromatiske går igen, men med roligere farver. Det handler om at fremhæve ansigtets farver, uden makeuppen på nogen måde dominerer. Looket skal være ungt, friskt, legende og romantisk.

Lyne Desnoyers havde til lejligheden lagt makeup på tre modeller, dem får I at se på onsdag. Jeg lover at det er ventetiden værd.

Billedekilde: Catalinasu.com

10 kommentarer

 • Sarah

  Det er nogle flotte looks – selvfølgelig skal de nok tones lidt ned til almindeligt brug, men flotte er de.. Makeup-looks er altid inspirerende (:
  Men ved amber-gris må jeg sige at jeg ikke forstår alle farverne i forbindelse med kroppen.. Jeg er hverken lavendel-farvet eller okkergul noget sted :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Sarah!

   Det er ikke farven du skal kigge efter mere tonen. Ligesom når man maler, så er et ansigt fuld af “mærkelige” farver, som skyldes lys og skygge. Det er det samme med Amber-Gris :)
   Kig for eksempel på dine blodårer i armen, afhængigt af din hudtone vil de se blå/lilla eller blå/grønne ud. Det er det der menes :)
   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Ahh – smart! Så kan jeg godt se pointen ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Ja og det er rigtig fint i brug :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spændende! Er dog ikke så meget til det der glossy look på øjnene. Nok mest fordi det vil forsvinde i løbet af 3 minutter på mig *lol*

  Personligt er jeg heller ikke til de meget markante og buskede øjensbryn (heller ikke den modsatte grøft, hvor øjenbrynet kun er en streg), ej heller looket uden mascara.

  Men farverne er som altid flotte og spændende, når MAC fremviser noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Shila!
   Det glossy look er vildt cool, men holdbart kan man ikke kalde det :D

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Spændende!!!
  Den lilla øjenskygge i Amber-gris looket, ved I hvilken en det er?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Julie!

   Det skulle være Bordeuxline Powerpoint Eye Pencil :)

   Looket kan opnås ved at tegne rundt om hele med blyanten og derefter tvære (smudge) det grundigt ud.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Tak :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Det er skam så lidt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse: Änglamark solspray og solstift