Torsdags top ti: Dejlig dansk kropspleje

Torsdags top ti: Dejlig dansk kropspleje
18.07.24
Torsdags top ti: Dejlig dansk kropspleje

Rækken af ”Dejlige danske…” startede som et skulderklap til skønne kolleger.  Personligt nærer jeg et stort ønske om, at skønhedsbranchen rykker tættere sammen. Tænk hvad vi kunne udrette, hvis vi stod sammen. Seneste indlæg resulterede dog i en eksklusion fra et samarbejde. Det pågældende mærke har ellers været meget ivrige for at få os om bord. Det er tre et halvt år siden, vi selv lancerede hårprodukter… Den helt store trussel for mærket kan vi altså ikke have været. Der er én fællesnævner mellem deres og vores produkter, og det er, at de har uparfumerede varianter.
Ærligt talt er jeg temmelig rystet og vildt ærgerlig over den modtagelse af en plads i dejlige danske-serien. Det skal dog ikke gå ud over min mission eller anprisninger af andre skønne kolleger! Der er mange at vælge imellem, og det er vanvittigt svært at udvælge, hvem der skal med i hvert indlæg.

Dejlig dansk kropspleje

Det er næsten en umulig opgave at udvælge både produkter og mærker hver gang. Begrænsningens kunst eller rettere sagt mangel på samme er faktisk årsagen til, at ”Dejlige danske… ” blev en serie. Når man sidder her og skal komme i tanke om dejlig dansk kropspleje, er der MEGET at vælge mellem. Det gør mig vildt stolt, at der er så mange dygtige og passionerede mennesker i vores lille land. Der er dem der hylder traditionen. Dem der hylder naturen. Dem der hylder videnskaben. De bidrager alle utrætteligt til, at forbrugeren har mulighed for at forkæle sig selv eller en de holder af. I takt med at jeg skrev, gik det i hvert fald op for mig, hvor vigtigt netop selvforkælelsen er. Alligevel valgte jeg at kalde det fjerde indlæg i rækken for ”Dejlig dansk kropspleje”.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. Lucia Care Revitalising Oil*

Det der med afslapning er ikke ligefrem min spidskompetence. Faktisk kan det godt være så svært for mig at falde til ro, at jeg har behov for hjælp. Det er sådan, jeg bruger Lucia Care Revitalising Oil. Det er nærmest et vidundermiddel til en hjerne, der bare kører derudaf. Ud over den afstressende effekt, er det også bare et virkelig dejligt produkt. Den er let og rar på huden, og den er let at smøre ind. Selvom jeg selv bruger den mere terapeutisk, så plejer den naturligvis også huden. Hvis du er lige lovlig presset, så skulle du tage at prøve et lille frikvarter i selskab med Lucia Care. Det er nogle virkelig skønne produkter både for huden og sindet.

2. Ecooking Sommerglød Lotion*

Selvbruner er nok ikke noget, jeg nogensinde bliver dus med. Det er for tidskrævende, og der er alt for meget vedligeholdelse til, at jeg gider at begynde. I årenes løb er jeg blevet mere ligeglad, mere utålmodig og travl, derfor elsker jeg Sommerglød Lotion. Med den behøver jeg ikke blænde andre mennesker med mine absurd hvide ben. Farven pæn og jævn, så eventuelle pletter og mærker bliver skjult. Det gode ved den er, at den kan vaskes af igen, uden at jeg skal kæmpe med sære skjolder. Hagen ved den er desværre, at den godt kan smitte lidt af. Det har jeg løst ved at købe et vildt billigt løst pudder, som jeg pudrer med, hvis tøjet er sart.

3. Karmameju Recharge Ionisk Tørbørste Long Handle

Før Karmameju lancerede de langskaftede tørbørster, brugte jeg dem uden håndtag. Faktisk har jeg nok tørbørstet regelmæssigt i snart ti år, og jeg elsker dem! Før børsterne var det en hampehandske, for tørbørstning har været en del af mine ritualer siden mine unge teenageår. Det særlige ved Recharge tørbørsterne er kobberbørsterne, der sidder i midten. Faktisk gider jeg ikke gå så meget i dybden med, hvad det har af effekt. Når jeg bruger dem, er det for velværets skyld, og ja, kobberbørsterne gør en forskel. Det er lidt svært at forklare, men det er noget med energien. Det er derfor, det er bedst at starte med en børste uden kobber, hvis du er ny tørbørster.

4. Woods Copenhagen Soothing Body Wash*

Det er en gave, at der er så mange af vores skønne kolleger, der har taget de mildere vaskeaktiver til sig. Det er jeg kæmpefan af! Det er jeg også af Woods, selvom det er et forholdsvis nyt bekendtskab, så har jeg testet flittigt. Selvom de hos Woods er en del gladere for æterisk olie, end vi er, så elsker jeg dem alligevel. Selvom jeg helst selv vil bestemme, hvad jeg dufter af, så elsker jeg at bruge velduftende badeprodukter. Det er sådan en terapeutisk stund for mig at bade med en dejlig duft. Udfordringen er desværre, at jeg oftest må gå på kompromis og fravælge de milde vaskeaktiver. Her får jeg begge dele i et og samme produkt.

5. Urtekram Sensitive Hand Wash*

Der er ikke vanvittigt meget at sige om håndsæbe, men Urtekram har virkelig gjort et godt stykke arbejde med denne. De flydende håndsæber fra Urtekram er kun blevet bedre med årene. Der er især én ting, der er virkelig godt med denne sæbe, og det er tilgængeligheden. Det er simpelthen helt genialt, at man kan få den i dagligvarehandlen. Den kan selvfølgelig alt det, en håndsæbe skal kunne. Udover det er den mild, billig og uparfumeret, så den er i mine øjne svær at være vred over. Det er især vigtigt at tænke over, hvad du vasker hænderne i om vinteren, hvorfor netop tilgængeligheden er så vigtig. Hvis du foretrækker en håndsæbe med duft, har Urtekram også det.

6. Bodyologist Skin Drencher Super-charged Body Lotion

De to dejlige damer bag mærket lancerede Bodyologists på et temmelig øde marked for specialiseret pleje til kroppen. Der findes masser af dejlig kropspleje, men der var ret langt de mere behandlende produkter med ingredienser kendt fra ansigtspleje. Det er deres Skin Drencher, jeg har valgt at fremhæve her, men hele serien er værd at se nærmere på. Bodyologist Skin Drencher er en tyndtflydende og meget letabsorberende lotion med blandt andet hyaluronsyre, niacinamid, squalane, algeekstrakt og antioxidanter. Den kan med andre ord meget mere end bare at fugte huden. Den kan med fordel bruges som en slags serum, under en af seriens cremer for endnu mere effekt. Hele serien har en ren og rar SPA-agtig duft.

7. Badeanstalten Aktivt Kul Saltskrub*

Badeanstalten er grundlagt hjemme i den skønne Ibens køkken for mere end tyve år siden. Faktisk var jeg heldig at besøge hende og Jan, der står bag mærket for nogle år siden. Udover at de er ekstremt søde, så er Iben ikke nærig i forhold til at dele viden. Selvom vi har travlt med hver vores, nyder jeg altid at nørde det ene og det andet med hende. Sidst sørgede vi over The Body Shops skæbne, det varmer mit hjerte at kunne dele den slags med en ligesindet. Badeanstalten har med deres faste håndlavede sæber været fast indslag på mit badeværelse mange år før bloggen. I dag er det den vildt cool Saltskrub med aktivt kul, jeg oftest genkøber.

8. Hevi Bodysugaring*

Det er virkelig tilfredsstillende at fjerne hår med sugaring, og så foregår det i vokseretningen. Det er selvfølgelig stadig ikke meget mere behageligt, end det ellers er at rive hår ud med rod. Hevi er blidere ved min hud og lettere at benytte end andet voks, jeg har prøvet til hjemmebrug. Der er blevet testet temmelig meget forskelligt i årenes løb, og derfor har jeg en del skrækhistorier om hårfjerning. Varmeren til voksen er guld værd, det er træls enten at brænde sig eller løbe i køkkenet med stivnet voks. Det gode ved Hevi er især konsistensen, der balancerer perfekt lige mellem flydende og sej. Det betyder, at den er let at fordele, hurtigt stivner og derfor lettere at få af igen.

9. Kyst Care Smooth Bodycreme¤

Det er ikke en hemmelighed, at produkterne og især kvinden bag Kyst Care har en plads i mit hjerte. Charlotte kontaktede os efter det første ”Dejlig dansk… ” -indlæg, og vi har haft en inspirerende dialog lige siden. Creme til kroppen er jo ikke rigtig noget, jeg værdsætter, men der er selvfølgelig undtagelser. Så jeg måtte lige mærke efter, om det var cremen eller Kyst Care, der fik pladsen. Så jeg gik i bad, og smurte mig efterfølgende ind i Smooth Bodycreme. Det lyder måske helt normalt, men der er ikke et tidspunkt, jeg hader creme mere end lige efter et bad. Smooth Bodycreme bestod prøven, fordi den har den helt rigtige flødeskumsagtige konsistens og tekstur på huden.

10. Amazing Space Ageless Body Firming ”Leave On” Mask

Kropsbehandlinger er ikke rigtig noget jeg bryder mig om, jeg er meget blufærdig og føler mig overhovedet ikke godt tilpas. Det var indtil, jeg prøvede, en behandling hos Amazing Space, siden da anbefaler jeg altid dem, når jeg bliver spurgt. Et af produkterne jeg købte med efter behandlingen dengang var Ageless Body Firming ”Leave On” Mask… Den geleagtige konsistens er sært rar at bruge, sært fordi jeg normalt ikke er fan af gelékonsistenser. Huden bliver så vanvittigt blød, velfugtet og ikke mindst pæn, at man kunne tro, at det er løgn. Det er altid rart med produkter, der reelt giver dig en oplevelse af, at det gør en forskel. I øvrigt dufter masken helt fantastisk af jasmin.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *