Milde flydende sæber uden sodium laureth sulfat og uden parfume i 2024

Milde håndsæber
25.04.24
Milde håndsæber

Milde håndsæber Sæber er udgået og sæber er kommet til. Det er tid til en opdateret version af vores liste over gode, milde flydende sæber uden parfume og uden sodium laureth sulfat – der ikke koster en bondegård.

Hjælp til tørre hænder

Bruger du også billige flydende håndsæber fra supermarkedet? Måske er de endda allergimærkede og uden parfume? Hvis dine hænder har det fint, så bliv endelig ved. Men har du problemer med tørre hænder eller måske endda eksem, så kan det være et godt bud at skifte til en sæbe uden sodium laureth sulfat, da denne sulfat kan virke udtørrende (læs mere her).

99,99% af alt flydende håndsæbe lavet af sodium laureth sulfat og med god grund. Det er billigt, det virker og det skummer godt. Så det er rigtig svært og ofte dyrt at finde gode alternativer.

Et af de bedste alternativer har længe været Rema Organic Circle, men den ser desværre ud til at være udgået (skriiig). Jeg er i gang med at høre Rema 1000, om det nu også kan passe. Men en ny stor spiller er trådt ind på dette marked, så det er en rigtig god nyhed. Her er vores bedste bud på billige og nemt tilgængelige  håndsæber til tørre hænder:

Indeholder reklamelinks*

Sanex Zero% Håndsæbe

Sanex Zero% er blevet sulfatfri. Det har den ikke altid været, men nu er den og det er et fremragende godt bud på en billig, super mild og parfumeri håndsæbe. Jeg gav en lille 20’er for en 250 ml. pumpe og for kun 42 kroner kan du købe en hel liter refill pose. Det er et virkelig godt køb. Det er en virkelig kedelig håndsæbe. Den skummer kun lidt, den dufter ikke rigtig af noget – jeg er kæmpe-fan.

Jeg har købt den i supermarkedet (Kvickly) eller du kan finde den online på blandt andet Med24.dk*

Matas Mild Håndsæbe

Jeg er lige så stor fan af Matas Mild Håndsæbe, fordi den gør det samme. Vasker hænderne uden at udtørre til en pris, hvor alle kan være med. 400 ml. koster 40 kroner, 1000 ml koster 80 kroner. Konsistensen her er helt anderledes, og her er næsten ingen skum overhovedet. I stedet for du en let cremet perlemorsfarvet sæbe. Du kan finde den i Matas*.

Urtekram Sensitive Skin Hand Wash

Urtekram har lavet milde flydende håndsæber længere end nogle af os andre her på listen, og bliver troligt ved. De fleste varianter er med parfume, men hvis du køber varianten “Sensitive” er der ingen parfume i. Den er baseret på sodium coco-sulfate, der ganske vist er en sulfat, men er mindre udtørrende end den klassiske sodium laureth sulfat. Formlen har ændret sig gennem årene – helt ubetinget til det bedre. Prisen er cirka 50 kroner for 300 ml. Du kan finde den i supermarkedet og online hos blandt andet Matas*.

Pudderdåserne Alt i en Sæbe

Vores egen Alt i en Sæbe virker selvfølgelig ikke bedre til at vaske hænder med end de andre, der er billigere. Konsistensen er en smule mindre flydende, og vi har lavet den til også at kunne fjerne makeup i ansigtet og vaske hele kroppen med. Hvis din håndsæbe er mild og effektiv nok på samme tid, så kan du fint vaske alt muligt andet med den også. Jeg har ikke testet de andre på samme måde – kun på hænderne. Meld endelig tilbage, hvis du gør forsøget med nogle af dem. Prisen er 99.95 for 500 ml. Læs mere om den her.

Andre og lidt dyrere mærker laver også gode uparfumerede håndsæber. For eksempel Meraki og Purely Professional*.

Det er til gengæld overraskende svært at finde milde flydende håndsæber på apoteket. Der er til gengæld mange gode milde kropsprodukter fra især de franske apoteksmærker, og A-Dermas bar til håndvask er noget helt særligt, hvis dine hænder er virkelig udfordrede.

Normal er det desværre endnu ikke lykkedes mig at finde håndsæbe uden sodium laureth sulfat i.

Har jeg overset nogle? Hvilke erfaringer har du med håndsæber uden sodium laureth sulfat?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
9 kommentarer
Julie

Jeg har just for nylig købt Sanex Zero, da jeg ligesom jer var gået forgæves i Rema 1000 og pludselig spottede Sanex’ nye version til en flad 10’er for 250 ml i min lokale Føtex. Jeg sendte jer en kærlig tanke (fordi det i sin tid er hos jer jeg første gang lærte om sodium laureth sulfat) og holdte et min foredrag for min kæreste om hele molevitten. Og den er glimrende til formålet! Kedelig ja, men glimrende!

Marie

TAK til jer og tak til Sanex!! Jeg har selv skreget af frustration i min lokale Rema, da SÆBEN forsvandt fra hylden. Tak for update og den nye spiller på banen.

Sofie

Kære Pudderdåser!
Takket være JER blev jeg afklaret med, at mine tørre, brændende, blødende hænder skyldtes ingrediensen Sodium Lauryl Sulfat, som havde forårsaget allergi i min hud!
I anbefalede Rema’s Organic Circkle Håndsæbe – og den har jeg brugt lige siden.
Indtil nu! Hvor den af én eller anden grund er udgået.
Jeg håber, jeg finder en ny SLS-fri sæbe, som kan erstatte Organic Cirkle’s , og helst til en pris, der er overkommelig. For aldrig mere skal min hud i kontakt med SLS!
Tak for hjælpen.
Bedste hilsner, Sofie

Frederikke

Der er flere der anbefaler Nord uparfumeret fra netto, det er dog ikke lykkedes mig at finde den i min lokale netto- så ved ikke on den er udgået ligesom Rema’s (RIP)

Sofie

Jeg synes åbenbart, jeg lige skal berige jer med mine foreløbige erfaringer med Sanex Zero, da denne håndsæbe er min første tester, der skal erstatte Organic Cirkle (R.I.P.) , idet PRISEN virker overkommelig: “Skarp pris” i Føtex, 14 kr. / 250 ml. ( Dvs. 28 kr. pr. halve liter, som jo kun er et par kroner over Organic Circkle.)

På POSITIV-siden: Den har (indtil videre) ikke skabt problemer for mine SLS-skadede hænder.

På NEGATIV-siden: Den virker meget fin, tynd og vandig. Det animerer måske til, at man får lyst til at pøse på med sæbe? (Og så er den besparelse ift. Organic Circkle-sæben jo røget!)

Christina Brøchner Petersen

Hejsa
Hvad når det kommer til bodywash?:)
Har I en liste der – eller kan I anbefale en?
Bh Christina

Helene Randløv

Hej Christina
Det er de samme
Kh. Helene

Stine

Jeg havde slet ikke opdaget den fra Rema er udgået – fordi vi har et pænt stort lager. Men sanex på blød pose er jo genialt. Tak for tips! Siden vi skiftede til den her slags sæbe er vores hud ikke ætset væk. Det er SÅ skønt!

Helene Randløv

Hej Stine
Det er både godt og skidt med store lagrer… kender det godt fra mig selv.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *