Fredagsfavorit: Badeanstalten Traditionel Flydende Sæbe

21.11.14
Badeanstalten Traditionel Flydende Sæbe

Badeanstalten Traditionel Flydende Sæbe

Selvom jeg har kendt til og brugt Badeanstaltens skønne produkter i årevis, var det først for nogle måneder siden, jeg for alvor dykkede ned i produktkataloget. Det gjorde mig meget nysgerrig efter at finde ud af, hvordan ideerne og valget af ingredienser særligt til de lækre faste håndsæber blev truffet. Efter en lang og inspirerende telefonsamtale, var jeg stadig nysgerrig på produktionen og arbejdet bag produkterne, selvom jeg faktisk havde fået svar på alle mine spørgsmål.
Derfor sad jeg tirsdag formiddag i flyet på vej til Aalborg for at besøge virksomheden og møde de to mennesker, som jeg ellers kun har talt i telefon med… Det var først og fremmest et virkelig inspirerende, men også rigtig hyggeligt besøg.

Design og kunst
Iben er kvinden, som startede med at lege med sæbeproduktion hjemme i køkkenet for snart mange år siden… Med sin baggrund som beklædningsdesigner, er det ikke sært, at farver og design er mindst ligeså vigtige som selve ingredienserne. Og Iben formår da også at skabe det ene stykke kunsthåndværk efter det andet, forgængeligt bevares… men ikke desto mindre stor kunst! Hvert eneste stykke sæbe er altså ikke blot en fornøjelse at bruge, det er også en fryd for øjet.

Helt nede på jorden
Det er ikke ret tit, at man kan sige, at skønhedsbranchen er aldeles usnobbet og nede på jorden. Men lige præcis sådan er det hos Badeanstalten. Det er ualmindelig befriende at tale med et menneske, som er ærlig nok til at fortælle om produkter, som egentlig gerne må passe til håndklæderne, i stedet for en fortælling om hvorfra ideerne udspringer, og øjeblikket hvor magien sker.
Det gør ikke produkterne mindre magiske, og der er bestemt ikke noget uovervejet over dem heller. Tværtimod er der et helt klart blik for detaljer og altid rum til udvikling.

Essensen
Det er netop blikket for detaljerne, og den stadig nysgerrige tilgang til kunsten at producerer produkter, som har præcis de ønskede egenskaber, som er hele fundamentet i Badeanstalten. Et eksempel er den længe efterspurgte Badeanstalten Traditionel Flydende Sæbe, den har været et hyggeprojekt i nogle år, fordi den naturligvis skulle dække flere forskellige behov og imødekomme alle de krav, som Iben selv har til en flydende sæbe.
Hun kan virkelig godt være stolt! I skrivende stund kan jeg ikke mindes, at de tre gutter i mit hjem uafhængigt af hinanden, har efterspurgt en speciel håndsæbe. Det har de med Traditionel Flydende Sæbe fra Badeanstalten…

Sanselig og rar
Som Iben selv siger, er beskrivelser som ”plejende sæbe” noget sludder. En sæbe gør forhåbentlig det, den skal nemlig fjerne fedt og snavs. For mig er det en rutine, som jeg ikke rigtig tænker over, med mindre det selvfølgelig fremkalder ubehag på en eller anden måde.
Det var også først, da min yngste satte ord på ønsket om at få sæben igen, det gik op for mig, hvor unik den egentlig er.

Det rigtige skum
Når man har med sulfatfrie produkter at gøre, er det oftest sanseligheden, der ryger. Det kan godt være, at skummet fra sæben ikke har nogen egentlig funktion, men det betyder meget for oplevelsen af det at vaske hænderne, og det er igen her kunsten kommer ind i billedet. Badeanstalten Traditionel Flydende Sæbe har en meget flydende og umiddelbart mindre cremet konsistens end mange andre flydende sæber, skummet derimod er blødt og cremet, det betyder, at den er meget mere drøj, især når man har knækket koden til doseringen.
Sæben dufter af rigtig sæbe med et strejf af friskhed fra agurk og mynte.

Badeanstalten Traditionel Flydende Sæbe koster 99 kroner, og produkterne fra Badeanstalten finder du blandt andet i Magasin, og online er produkterne hos blandt andet Med24 og Magasin webshop.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
1 kommentarer
Badeanstalten med hvid the | Ib By Heart

[…] om firmaet kan læses HER, hvor Helene fra Pudderdåserne har set fabrikken og talt med […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *