Tirsdagstip: Skær ned på produkterne

04.06.24

I weekenden nåede vi temperaturer, der bliver forholdsvis udfordrende for sådan én som mig. Der er ingen tvivl om jeg foretrækker alle andre sæsoner over sommer. Efterhånden som jeg har fået mere selvindsigt, er det egentlig ikke så sært, at jeg har det sådan. Det ændrer bare ikke på, at det er en tilbagevendende begivenhed, som jeg selvfølgelig glæder mig over på andre punkter. Når temperaturen stiger, lander der altid flere spørgsmål om, hvordan man nu skal tilgå sit hudplejeritual. Svaret er altså helt enkelt: ”Skær ned på produkterne”. Hvis du ønsker at beskytte huden tilstrækkeligt, så er det ofte nødvendigt med et par kompromisser. Det er selvfølgelig lidt irriterende, men hellere det end utilstrækkelig beskyttelse, fordi du sveder det af, inden du møder solen.

Mild rens

Nej!!! Det er ikke dovent at fjerne dagen, solcremen og eventuelt makeuppen med micellar water. Du behøver hverken skummende rens, udtørrende produkter eller dobbeltrens for at få ren hud… Det gælder også, når du har masser af solcreme på! Læs det tidligere ”Tirsdagstip: Sådan renser du huden”, der er vejledning til rens med forskellige produkter. Selvom du synes, du har helt styr på det med rens, så prøv lige at læse indlægget alligevel. Selv meget trofaste læsere og superbrugere af hudpleje kommer af og til i tvivl… Vand alene er og bliver ALDRIG en mild eller for den sags skyld effektiv form for rens. Det er det ikke om morgenen, det er det ikke i badet, og det er det sjovt nok heller ikke om aftenen. En god gammeldags vaskeklud er din allerbedste ven, når det kommer til mild rens og hudpleje generelt.

Skær ned på produkterne

Nu er det jo ikke bare mig, der synes, mængden af SPF, man skal bruge, er lidt overvældende. Faktisk kender jeg meget få, der bruger den rette mængde, alene fordi det er SÅ TRÆLS. Udfordringen er, at de behagelige solcremer oftest udtørrer huden helt vildt. Det kan godt være, at den er rar og let, men det er ofte en dødsdom til huden i hvert fald på sigt. Derfor er det VIGTIGT at sørge for at huden får noget solid fugt, den kan tære på i løbet af dagen. Der findes et hav af gode sera til formålet. Under min SPF er jeg selv glad for ingredienser som C-vitamin og hyaluronsyre. Gode antioxidanter giver din SPF lidt hjælp og beskytter huden mod de frie radikaler… Ja, og hyaluronsyre giver vel næsten sig selv.

Solråd eller SPF 50+

Du skal starte med at gøre op med dig selv, hvorfor du bruger SPF. Der er masser af rigtig gode grunde, men valget af selve produktet afhænger meget af din begrundelse. Måske er du overhovedet ikke bekymret for hyperpigmentering, eller også har du affundet dig med pletterne. I så fald behøver du at beskytte dig efter de tre solråd. Er du derimod ikke er ret glad for pletter og rynker, så skal du virkelig vælge din SPF med omhu. Det handler om UVA-beskyttelsen og faktisk også det synlige (blå) lys… Det vil sige, at du skal fokusere på en SPF 50+, hvis der ikke står noget specifikt om UVA-beskyttelsen. Alt det kan du læse mere om andre steder på bloggen. Og nej, jeg kan desværre ikke bare lige anbefale én… Det er vigtigt, at du tager stilling til, hvad der er vigtigt for dig.

Rigere konsistenser til natten

Hvis du sveder meget om natten, er det heller ikke spor rart med en masse lag creme. Sidste år blev jeg ret glad for at bruge en fed creme tidligt på aftenen. Det gjorde jeg mindst et par gange om ugen, og min hud havde det MEGET bedre. Faktisk har min hud aldrig haft det bedre, end efter fede cremer for alvor blev en del af mit ritual. Det er ellers noget jeg altid har valgt fra, fordi det jo i sagens natur er fedtet. Dog oplever jeg, at de fede cremer gør det langt bedre end flere lag af sera og lettere cremer. Normalt anbefaler vi ikke at skifte mellem produkterne fra dag til dag, det giver dog lidt mere mening om sommeren. Du får bedst effekt af at bruge dem hver dag, men sveder du hele molevitten af, virker det alligevel ikke.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *