Tørre hænder? Tjek din håndsæbe

Håndsæber
29.12.21
Håndsæber

Håndsæber

Det er frostvejr og pandemi på samme tid, og det giver tørre hænder. Det får de fleste mennesker til at lede efter en god håndcreme, men vores bedste råd er i stedet at lede efter en god håndsæbe. Det er nemlig din håndsæbe, der i første omgang udtørrer dine hånden i et  tæt samarbejde med både vand og frostvejr.

Hvis du vil undgå at få tørre hænder til at starte med, så skal du finde en håndsæbe, der ikke udtørrer dine hænder.

Dette har vi skrevet om så mange gange, at jeg nogle gange får den mistanke, at vi er totalt idioter, at vi sådan sidder og gentager os selv. Men det er vist bare inde i mit hoved, der er sådan, ikke? For der kommer hele tiden nye læsere til, og noget siger mig, at selv gamle læsere ikke kan hele vores bagkatalog af over 3.000 indlæg udenad. Trods alt.

Er der sodium laureth sulfat i?
Sodium laureth sulfat er den uden sammenligning mest udbredte vaskeaktive ingrediens i danske flydende håndsæber. Det er den, der får sæben til at skumme og som vasker ren. Den er billig, og den skummer dejligt.

Desværre udtørrer den også ved hyppig brug. Den er derfor efterhånden helt udfaset i ansigtsprodukter, hvor vi meget sjældent ser den, men det er stadig standardingredienSEN i håndsæbe. Også dem der er allergi- og miljømærket.

Det er der ikke noget galt med – hvis du har fine og glade hænder, så er alt godt. Så køb du endelig den billige sæbe med sodium laureth sulfat. Intet galt i det.

Men har du problemer med tørre hænder på grund af hyppig håndvask, så skal du prøve noget andet. Herhjemme har vi ikke haft tørre hænder i årevis, efter vi har skiftet håndsæbe. For nylig var vi i et lejet sommerhus, og jeg kæmpetorsk glemte at tage vores egen håndsæbe med. I stedet måtte vi leve med den, der stod. Da den weekend var slut kunne jeg mærke det. Det var ikke rart.

Gode sæber uden sodium laureth sulfat (indeholder reklamelinks*):

Her er tre gode parfumefri håndsæber uden sodium laureth sulfat, som jeg kender til:

Der findes også en del specialsæber uden sodium laureth sulfat. For eksempel Derma Helse Spcialsæbe, der også er meget mild. Den er dog helt tyndtflydende, så det er de færreste, der vil elske at bruge den som håndsæbe, selvom den fint kan klare jobbet.

Hvilke håndsæber uden laureth sulfat og uden parfume kender du til? Der er helt sikkert flere til listen efterhånden.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
Lærke Brysting

Jeg har været så glad for at I har gjort opmærksom på det her. Siden jeg har skiftet for nogle år tilbage da I skrev om det første gang (måske), så har mine hænder været eksemfri om vinteren. Jeg får nemlig eksem på hænderne så snart de udtørrer.

Jeg har oplevet at mange økologiske håndsæber er uden det frygtelige laureth sulfat. Nettos økologiske er uden og Irma har også en, den er dog med en anelse parfume.

Helle

Mon Purely Professionals Hand Cleanser 2 er uden laureth sulfat? Jeg oplever i hvert fald, at mine hænder ikke tørrer ud, når jeg bruger den!

Helene Randløv Hansson

Hej Helle
Selvfølgelig er den det, ligesom alle andre produkter fra fantastiske Purely Professional <3

Kh. Helene

Naf

Jeg køber håndsæben fra Sonett. Der er flere dejlige dufte og jeg køber en stor dunk, som jeg kan fylde over på pænere beholdere rundt omkring i huset (bruger den også som kropsshampoo i badet, for jeg gider heller ikke tør hud på resten sf kroppen😉).

Louise

Jeg har så tydeligvis (og frustrerende nok) overset tidligere indlæg. Skrevet med mine knastørre og revnede hænder.

Nu ryger den parfumefri-ingen allergi-certificerede-troede-alt-var-godt-sæbe ud i morgen tidlig. Men har I mon et fix til at genoprette hænderne samtidig med? Jeg har forsøgt med (naturligvis) Alt I Én-cremen men den ligger sig ligesom ovenpå og kan ikke trænge i. Så har jeg forsøgt med Locobase. Og Pantothenol Salve. Og den blideste binyrebarkhormon. Jeg. Er. Desperat.

Vh. Louise

Helene Randløv Hansson

Hej Louise
Der ligger temmelig mange indlæg om tørre hænder hist og pist på bloggen, vores søgefunktion burde kunne hjælpe dig. Vores Alt i en Fodcreme er en af de bedste håndcremer, jeg kender. Ellers er det et ordentligt lag fed creme eller endda Alt i en Salve og et par bomuldshandsker natten over.

Kh. Helene

Henrik

Netto har også fået en håndsæbe uden Sodium laureth sulfat.
Den hedder Eco care hand soap.
Mener det er 30 kr. For 500 ml.
Der er lidt duft i.

Rikke

Som en der altid har døjet med eksemhud på hænderne fra tid til anden, vender jeg altid tilbage til “Baltex original A-creme – for hudens vård”. Det er den absolut bedste creme til eksemhud eller udtørret/revnet/irriteret hud jeg nogensinde har prøvet (har også prøvet både binyrebarkhormoncreme og panthenolcreme mv.). Den fåes i tre udgaver (med mild parfume, uden parfume, og en der uden parbener).Den koster ca 100 kroner og fåes bl.a. hos lyko.dk og mecindo.dk .

Helene Randløv Hansson

Hej Rikke
Tusind tak for tip!

Kh. Helene

Marianne

Hvad hvis der står sodium coco sulfat? Er det ok

Helene Randløv Hansson

Hej Marianne
Det er en mildere sulfat end SLS og SLES.
Kh. Helene

Ditte

Kan I evt hjælpe med nogle sæber (om det er flydende eller barer er underordnet) som ikke indeholder kokosolie?
Og herunder naturligvis heller ingen kokosoliederivativer.
Jeg slår ud på alt og har pt kun fundet en eneste shampoosæbebar uden kokos og en anden almindelig sæbe uden, men den udtørrer min hud i ansigtet.
Pt har jeg: shampoosæbebar, en sæbebar til kroppen, en krystaldeodorantstick, jojobaolie til ansigtet, sheasmør til kroppen som de eneste personlig plejeprodukter. Før i tiden brugte jeg en hel del forskelligt, øjencremer, sera mm., men er nu blevet blevet kraftigt begrænset. Har også mistet muligheden for at benytte min elskede Alt-I-En fodcreme 🙁
Håber så inderligt at I kan være behjælpelige med produkter, jeg kan bruge.

Helene Randløv Hansson

Kære Ditte
Den eneste jeg lige kan komme i tanke om er denne: PP Shampoobar 1.
Det eneste råd, jeg umiddelbart kan give dig, er at kontakte de forskellige producenter, så du er HELT sikker på at undgå kokos og derivater deraf.
Til at rense ansigtet ville jeg gå efter en rensevand… for eksempel vores Alt i en Makeupfjerner. Alt i en Salve fungerer ret godt på hård hud, om end den på ingen måde kan sammenlignes med Alt i en Fodcreme. Såvidt jeg lige husker er det kun tre af vores cremer, der indeholder derivater af kokos, men jeg vil gerne være helt sikker, så jeg får lige fat i en voksen.
Kh. Helene

Lotte

Kære Helene – og I andre Pudderdåser.

I er overhovedet ikke idioter, der gentager jer selv – I laver et GODT STYKKE ARBEJDE, og havde det ikke været for jer, var mine hænder formentlig døde og faldet af på nuværende tidspunkt! Det er TAKKET VÆRE JER, at jeg blev bekendt med ingrediensen SLS, og at det er netop denne ingrediens, som har forårsaget ravage på min hud, både uden på den og inde under den! Igennem en mangeårig proces, blev mine “tørre vinterhænder” (som slet ikke var tørre vinterhænder!) værre år for år. Jeg prøvede ALT! (Undtagen SLS-fri håndsæber, for jeg anede jo intet om det på daværende tidspunkt!) Mine hænder havde kroniske, blødende rifter, de havde skæl, de kløede og de brændte og holdt mig vågen om natten. Det var først, da jeg – ved et tilfælde – læste et indlæg i Pudderdåserne, at jeg blev bekendt med SLS; synderen! Jeres råd til læserne var at gå i Rema og købe en billig SLS-fri håndsæbe. Det gjorde jeg. Allerede næste dag mærkede jeg forandring! I løbet af en uge var sårene på hænderne helet op. Det hvide skæl var forsvundet. Der var ikke mere kløen og brændende hænder. Mine hænder var blevet raske! Og de var bløde… Jeg har lige siden KUN vasket hænder i Rema’s Organic Cirkle SLS-fri håndsæbe. Og jeg har ingen problemer med mine hænder mere. Heller ikke om vinteren. Heller ikke ved hånd-afspritning. Faktisk behøver jeg ikke engang at bruge håndcreme mere! Mine hænder er bløde i sig selv nu… Jeg udbreder mine erfaringer til alle, der har problemer med huden på hænderne, for jeg er så enig med dig: “Hvis du vil undgå at få tørre hænder til at starte med, så skal du finde en håndsæbe, der ikke udtørrer dine hænder.” Hvis man ikke kan tåle SLS, så er problemet ikke at finde en god håndcreme, men at undgå at bruge produkter med SLS i, som udtørrer hænderne. Så, kære Pudderdåser: I har reddet mine hænder! Det var en forfærdelig tid, dengang mine hænder tog al opmærksomheden, fordi de gjorde så ondt og havde det så problematisk. Når Astma-og Allergiforbundet ikke mener, at det er nødvendigt at have opmærksomhed på SLS/SLES, så er det godt, I er der til at oplyse om denne ingrediens! Så, kære Pudderdåser: TAK FOR JERES INDSATS!

Helene Randløv

Kære Lotte
Tusind tak for de fine ord. Det er så dejligt at høre, når det man skriver gør en reel forskel <3

P.S. Nope... men jeg kan rettet for dig 😛

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *