Milde håndsæber til tørre hænder

02.04.20
Håndsæber

Håndsæber

Det kan hjælpe meget på tørre hænder at skifte håndsæbe til en af de mildere typer end de traditionelle med laureth sulfat eller lauryl sulfat.

Vi har skrevet om emnet mange gange før, men der er for nylig kommet nogle nye gode muligheder. For få år siden var det meget svært at opdrive en håndsæbe uden laureth sulfat  (SLS). Nu kan jeg købe den i både Matas, på apoteket eller min lokale Rema, og det er et kæmpe fremskridt for tørre hænder.

Der findes meget groft sagt to slags flydende håndsæbe. Den mest almindelige er baseret på laureth sulfat. Laureth sulfat er billig, effektiv og skummer dejligt. Laureth sulfat blev opfundet som alternativ til tradionel fast sæbe og var en klar forbedring dengang. Det er lige meget, om du køber allergimærket parfumefri håndsæbe eller om du købe palmolive – de er alle lavet på laureth sulfat.

Producenterne er begyndt nu at lave alternativer, der udtørrer mindre end laureth sulfat. De fleste er en blanding af coco-sulfat og andre vaskeaktive stoffer. De virker mindre udtørrende på huden. Her er nogle gode bud på mild håndsæbe uden laureth sulfat (indeholder reklamelinks*):

Apotekets flydende håndsæbe*
Apotekets flydende håndsæbe er fra Apotekets økologiske og parfumerede serie. De økologiske planteekstrakter spiller ingen rolle i en håndsæbe, men det gør de milde vaskeaktive stoffer. Håndsæben er parfumeret. 99 kroner for 500 ml.

Matas Mild Håndsæbe*
Matas har med deres nye Mild serie ENDELIG fået øjnene op for sulfatfrie vaskeprodukter, og jeg er vildt begejstret. Prisen på 35 kroner for 400 ml. er svær at slå. Jeg glæder mig til at prøve resten af serien, der også har shampoo og showergel uden SLS. Parfumefri.

Meraki Pure Hand Soap*
Meraki producerer mange smukke og SLS-fri håndsæber, men hvis du gerne vil have en version uden parfume, så skal du vælge den hvide Pure. Prisen er 140 kroner for 500 ml.

Pudderdåserne Alt i en Sæbe*
Vores egen Alt i en sæbe er uden parfume og med milde vaskeaktive stoffer. Den er mild ved hænderne og kan også bruges til at fjerne makeup eller vaske ansigt og krop med. Pris 95 kroner for 500 ml.

Rema 1000 Organic Circle
Jeg har ikke noget produkt at tage billede af, men Remas Organic Circle håndsæbe er stadig supermarkedernes eneste bud på en håndsæbe uden SLS. Den har skiftet design og konsistens, men effekten er stadig den samme. Og jeg kan ikke svinge mig selv op til at gå op i, hvor meget den skummer, når den koster 25 kroner for en halv liter. Parfumefri. (red. Vi er netop blevet korrigeret – Netto har fået en lignende også)

Purely Professional Hand Cleanser 2*
Purely Professional Hand Cleanser adskiller sig lidt fra de øvrige her ved ikke at indeholder coco sulfat, men andre milde vaskeaktive stoffer. Den koster 80 kroner for 300 ml. Parfumefri.

Rudolph Care
Silky Soap fra Rudolph Care indeholder de samme milde rensestoffer. Hvis ikke du har noget imod at betale 125 kroner for 200 ml, så er det en både smuk og mild håndsæbe. Den er parfumeret.

Hvilken skal du vælge?
Alle ovenstående produkter er et bedre valg en din parfumefri, allergimærkede supermarkedshåndsæbe med laureth sulfat, og jeg har ingen grund til at tro, at dine hænder vil kunne mærke forskel på dem. Eventuelle tilsatte planteekstrakter spiller absolut nul rolle i en håndsæbe.

Det vigtigste er bare, at du bruger en af dem. Lad din pengepung, holdning til parfume, design og andre behov afgøre dit valg. Bare prøv at give dine hænder en pause fra laureth sulfat og se, om ikke det hjælper.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
16 kommentarer
Nanna

Jeg var også rigtig glad for Rema 1000’s håndsæbe indtil de lavede den om. Så syntes jeg den blev ekstremt udtørrende, og jeg har brugt jeres lige siden. Så jeg er altså ikke enig i, at effekten er den samme, efter at de ændrede emballagen

Camilla

Jeg synes heller ikke godt om Remas Organic Circle efter de ændrede den.
Problemet med den nye konsistens er efter min mening ikke, at den skummer for lidt, men at den er så tyk, at den falder ud af hænderne, når man forsøger at fordele den.
Det medfører et stort spild af sæbe, mange sæbeklatter i håndvasken og at prisen er noget dyrere end tidligere, fordi sæben opbruges hurtigere.
Jeg er nu skiftet til Urtekrams parfumefrie håndsæbe, der også er baseret på coco sulfat.

Pia

Jeg har samme oplevelse med Remas sæbe! Den virker anderledes efter de har skiftet emballage! Den har ellers virket perfekt til mine tørre hænder og sikret mig et par vintre uden sprækker/udtørring, efter jeg havde læst jeres glimrende indlæg.
Jeg er nu gået over til, at anvende Meraki, men skal helt sikkert også prøve jeres serie!
Tak til jer for alle de fremragende og dybdegående indlæg I leverer, til glæde for os, der trofast følger jer herinde.
God Påske:)

Helene Randløv

I lige måde tak

Gitte

Hvad hedder den de har fået i Netto?

Helene Randløv

Den hedder Lovena

Malene

Tak for indlægget. Jeg har nu prøvet både Merakis og jeres. Merakis er helt vidunderlig. Det må jeg sige.
Og jeres er blevet min nye favoritrens til ansigtet. Den er virkelig rar. Jeg håber I får succes med at lave en stor refill pose.

Katja Moikjær

Dejligt at høre, at du kan bruge det 🙂

Anders

Hej Pudderdåser
Tak for en rigtig spændende blog. Er vild med, at I tager en spadeskridt dybere og informerer os om indholdsstoffer i produkterne 🙂
I disse tider, hvor der er meget fokus på glycerin i håndsprit, har jeg tænkt, om det er noget, der som regel er i håndsæber og om det kan svare sig at gå efter håndsæber med glycerin, hvis man vil forebygge tørre hænder?
På forhånd tak 🙂

Katja Moikjær

Kære Anders. Beklager mit meget langsomme svar. Glycerin beskytter hænderne mod udtørring. Men det er der mange andre ingredienser også der kan. Jeg synes at de vaskeaktive stoffer gør en langt større forskel.

Sofie

OBS
Jeg strøg lige forbi Netto for at se, om de havde den SLS-fri håndsæbe, der bliver nævnt her – Lovena – men til min skræk og rædsel læste jeg på ingredienslisten, at den indeholder Sodium Laureth Sulfate !
I tilfælde af, at der skulle være tale om en misforståelse, og at det i stedet var Hello håndsæben, tog jeg den frem og tjekkede også lige ingredienslisten af på dette mærke… Og skræk og rædsel igen, den indeholder også Sodium Laureth Sulfate !
Jeg kan altså ingen håndsæbe finde i Netto, der IKKE indeholder SLS…..

Helene Randløv

Hej Sofie
Det er heller ikke nogen af dem, vi har nævnt i indlægget, men kun i et svar her i kommentarfeltet, den sæbe fra Netto har vist ændret navn til Eco noget… Gå med en af dem fra indlægget.

Kh. Helene

Lea

Hej
Tak for nogle gode produkter 😊
Har købt 2 af jeres alt i en sæbe og den ene er næsten helt klar og den anden er meget gul?
Er der en forklaring på det?
Hilsen Lea

Helene Randløv

Hej Lea
Den ene har fået lys, den anden har ikke.
Kh. Helene

Lea

Hej
Så kan jeg stadig bruge den gule, eller er det en dårlig ide?
Hilsen Lea

Helene Randløv

Hej Lea
Den fejler ikke noget og kan bruges lige fint om den er lys eller mørk.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *