Månedens favoritter: December 2023

Månedens favoritter: December 2023
29.12.23
Månedens favoritter: December 2023

”Wauw skal du til fest?” Sådan lyder lidt for ofte, når jeg har makeup på… Konklusionen er, at det er for sjældent, det sker. Desværre sker det stadig ikke helt så tit, som jeg kunne ønske. Godt nok er nytårsforsæt ikke rigtig noget, jeg dyrker… Og dog, for jeg overvejer helt seriøst at oprette makeup som opgave i den vane-app, jeg har fundet. Så kan jeg jo altid starte med et par gange om ugen.
December har været så travl, at jeg har måttet aflyse temmelig mange ting. Der har været temmelig meget sygdom i min nærhed, så det desværre har overskygget julehyggen lidt. På dåsefronten står vi overfor et RIGTIG spændende år… Selvom det er drønfedt, og jeg glæder mig helt vildt, så kan man altså godt blive lidt slidt. Derfor har det også knebet med overskuddet og overblikket til at få skrevet alle de indlæg, jeg gerne ville.

December 2023

Favoritterne rummer flere produkter, der ellers sjældent når så langt op på hitlisten, som de her har gjort. Blandt Månedens favoritter: December 2023 er der nemlig sjældenheder som pleje og forkælelse til øjenomgivelserne, hovedbunden, kroppen og mikrobiomet.  Smukke neglelakker og en vidunderlig duft er selvfølgeligt og med et hint af nostalgi. Der er et gensyn med et dybt savnet produkt. Der er gule nuancer, pasteller, cremeskygger og glimmer til øjnene. Sidst men ikke mindst er der diskret, blød og pæn plejende farve til læberne.
Det var lidt af en udvælgelsesproces denne gang, fordi der var for mange produkter… Så mine fravalg ender nok som fredagsfavoritter i stedet. Det er så skønne produkter, at de i hvert fald skal have nogle pæne ord med på vejen. Nu må vi se, hvor de ender… De gør sig bestemt alle sammen fortjent til en plads blandt mine favoritter.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. Wet Brush Go Green Scalp Exfoliator

Efter jeg har lært at holde af hovedbundsmassage, så må jeg indrømme, at jeg er blevet lidt afhængig. Det skal selvfølgelig foregå stille og roligt, så du ikke skader hovedbunden. Hvis du er meget anspændt, kan det faktisk godt gøre temmelig ondt, hvis du er for hårdhændet. Wet Brush Go Green Scalp Exfoliator fik jeg til Daisy Beauty Expo i august. Den er meget anderledes end vores egen, og jeg synes egentlig ikke, de kan sammenlignes. Tænderne er helt tynde, som en almindelig børste, og så er der sådan nogle silikonedupper, der sørger for massagen. Eksfolieringen og massagen opnår du altså ved at presse blidt på børsten, så hovedbunden og ikke børsten bevæger sig. Det lyder måske skørt, men stil dig foran spejlet, og masser pandehåret, så kan du se, hvad jeg mener. Den er simpelthen genial til spændinger i hovedbunden.

2. Makeup by Mario MoistureGlow Plumping Lip Serum*

Nogen gange bliver jeg helt mæt af mærker. Så bliver det vanskeligt for mig at vise bare en smule begejstring for det nye, der lander i butikkerne. Og så bliver jeg nok også lidt fornærmet, når produkterne ikke er veganske. Sådan havde jeg det med Makeup by Mario. Der er jo ingen tvivl om, at manden er dygtig, der var bare ingen af produkterne, der talte til mig. Altså af dem jeg kan tåle… Det vil sige… lige indtil jeg så MoistureGlow Plumping Lip Serum i virkeligheden. Her er det farverne Rose Glow og Rosewood Glow, Pink Glow ligger i min jakkelomme der hjemme. Den er ellers også virkelig fin.
MoistureGlow Plumping Lip Serum er en diskret farvet læbepomade, der både plejer og pynter. Der er masser af olier i, der sørger for at effekten ikke bare er her og nu.

3. Natasha Denona Macro Tech Eye Crayon i farverne Camu Camu og Fushi

Gule nuancer er desværre sjældent en succes i forhold til pigmentering. Derfor kaster jeg mig frådende over gule produkter. Her ser Fushi nærmest orange ud, men den er altså varm gul, og sådan en nuance har jeg virkelig savnet. Det ser vildt flot ud til mange rosa og lyserøde nuancer, samtidig med at det virkelig løfter looket. Selvfølgelig kan jeg sagtens bruge en hvid eyeliner med en øjenskygge ovenpå. Det er bare et andet look… og ikke det jeg har ledt efter. Camu Camu er en skarp og vild nuance, der især er indkøbt til kombinationer med grønne og blå nuancer. Det er selvfølgelig kun eksempler, jeg har også brugt begge nuancer som kontrast til andre farver. Eyelineren er sej og bliver derfor siddende, uanset om du toner den ud eller ej.

4. Nail Kind Natural Nail Wear i farverne Darling You og High Heels & Glitter¤

En dybrød neglelak er ikke videre originalt, men det er så smukt! Og Darling You er bare virkelig pæn. Det er vist ikke en nyhed heller, at jeg elsker glimmer på neglene. High Heels & Glitter er SÅ smuk, og så er der jo den der detalje med, at glimmer får lakeringen til at holde længere. Det har både været skønt og tvingende nødvendigt, fordi jeg ikke har haft tid til omlakeringer eller reparationer. Hvis du har brug for at manicuren holder, så handler det selvfølgelig om at bruge en god neglelak. I dette tilfælde afspejler prisen virkelig ikke kvaliteten. Derfor er der også plads til lidt ekstra pleje i budgettet. Dét, der nemlig virkelig kan gøre en stor forskel for holdbarheden af din neglelak, er flittig brug af negleolie.

5. Juvia’s Place Garden of Juvia’s Palette

Det er nok den mindst sammenhængende kollektion fra Juvia’s Place nogensinde. Den røg alligevel i kurven med det samme, den bestod nemlig også af de flydende eyelinere i de smukkeste farver. Sammenhængende eller ej så er både paletten og de flydende eyelinere absurd fine! Paletten vandt selvfølgelig straks mit hjerte, fordi jeg så de smukke glimmer øjenskygger med duokromeffekt. De skuffer ikke, selvom selve skyggen er så diskret, at det primært er glimmereffekt, man får. Juvia’s Place har virkelig smukke øjenskygger, de er vanvittigt pigmenterede, og så er der en god variation af forskellige teksturer. Én ting mangler jeg dog stort set altid, og det er mørkere nuancer til at skabe lidt dimension. Nu mangler jeg ikke ligefrem mørke øjenskygge, men det irriterer mig, når jeg for eksempel skal rejse. Manglen på mørke nuancer begrænser nemlig variationen og brugen af paletterne.

6. Suntique I´m Velvet Skin Fit Cushion SPF 50 PA++++

Hvorfor er stort set alle de gode cushion foundations udgået? I mine øjne er det tæt ved den perfekte foundation, og langt de fleste lå SÅ pænt på huden. Det var en sød norsk borddame til en glad aften i Stockholm, der gjorde mig opmærksom på mærket Suntique. Faktisk var det ikke en hvilken som helst bordplan, jeg sad nemlig også sammen med en dejlig dame fra IsaDora. Det var sådan snakken faldt på cushion foundation og dermed Suntique, som gør sig i mange forskellige varianter af SPF. Deriblandt denne I’m Velvet Skin Fit Cushion, som jeg var så heldig at få med hjem. Der er SÅ mange spændende varianter af SPF, som jeg afgjort skal have set nærmere på… Lige i øjeblikket nyder jeg bare genforeningen med dette fantastiske produkt, så må de andre vente.

7. Bagliora Eye Cream

Årsagen til at jeg sjældent har makeup på er til dels, at jeg er ude af vanen… Så er jeg nok også lidt doven eller nærmere magelig. I øvrigt har jeg overhovedet ingen problemer med at gå ud, eller at andre ser mig uden makeup. Der er også en helt anden grund, det er mine øjne, der bestemt ikke er blevet mindre sarte med årene. Øjencreme går jeg ikke vanvittigt meget op i, men der er da nogle, der er mere spændende end andre. Sådan en er Bagliora Eye Cream, mærket er svensk og det er nogle rigtig skønne kvinder, der står bag. Udover det er det selvfølgelig ingredienserne, der interesserer mig. De har nemlig hældt stort set alt i, der kan hjælpe på både det ene og det andet… Effekten er ikke lige veldokumenteret for alle ingredienser, men lidt har også ret.

8. Aveeno Skin Relief Moisturising Lotion

Den er let… den rækker langt og føles ret våd. Det er alt det, jeg hader ved bodylotion… men af en eller anden grund elsker jeg den bare. Den er beregnet til meget tør og beskadiget hud. Den reparerer hudbarrieren og dulmer en irriteret hud. Det der med at skrive, hvor mange timer en creme, deodorant og så videre virker, synes jeg er noget pjat. På Aveeno Skin Relief står der, at den fugter huden i tooghalvfjerds timer. Det skal nok passe, for der går i hvert fald en rum tid, før jeg behøver at smøre igen. Efter jeg er begyndt at bruge lotion regelmæssigt igen, har jeg afgjort mindre irriteret hud. Min hud har hverken støvet eller været mat, alligevel er der ingen tvivl om, at min hud er gladere. Og så er jeg bare vild med den pumpe!

9. Nishane Ani Extrait de Parfum*

Ani har stået på min hylde længe. Når jeg dufter den på andre, ELSKER jeg den. Det skete også i november… En skøn kvinde krammer mig til et arrangement, og jeg spørger straks til duften. Duften mindede mig nemlig om en af mine yndlingsdufte, der for længst er udgået. Det har jeg været rigtig træt af, fordi jeg selv nød at dufte til og af den… Men også fordi den altid resulterede i masser af komplimenter. En duft kan bare gøre hele forskellen for ens velbefindende.
Ani åbner temmelig krydret med ingefær, bergamotte og rosenpeber, i hjertet er det en kardemommeeksplosion med et hint af rose. I bunden er det en skarp vanilje, styrax, moskus, ambra, et strejf af patchouli, sandel- og cedertræ. Nu skal jeg bare finde noget frugtigt, og lidt nedtonet at kombinere med, så jeg kan ramme min gamle favorit.

10. GOSH Eyeconic Shadows Matte & Metallic

Nææææh se, det er cremeøjenskygger og glimmer, sikke et overraskende valg! Ja, ironi kan forekomme, for min kæmpe glæde ved cremede øjenskygger og glimmer er her endnu. GOSHs Eyeconic Shadows er nærmest en tro kopi af de MEGET fine Huda Beauty Matte & Metal Melted Shadows. Det er dog lige gået op for mig, at de aldrig nåede bloggen, alene fordi jeg ikke kunne tåle dem. Det var jeg SÅ træt af og ret gal over, fordi det produkt jo er som skabt til mig! Derfor var jeg lykkelig, da jeg fandt ud af, at GOSH Eyeconic Shadows Matte & Metallic er veganske. Emballagen driller lidt, men jeg synes, at præcisionen, jeg får med applikatoren, udligner besværet med at få den ud. Farver må der RIGTIG gerne komme mange flere af! For de er ret diskrete efter min mening.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Marlene H

Tak for mange gode blog indlæg i 2023.
Godt nytår 🥳🍾

Helene Randløv

Mange tak <3

Anne Katrine

Kan Suntique I´m Velvet Skin Fit Cushion SPF 50 PA++++ bruges som solbeskyttelse? Findes den kun i én farve? Jeg er meget lys.

Helene Randløv

Hej Anne Katrine
Som jeg svarede på fb, vil den næppe passe i farven selvom den er forholdsvis lys, hvis du bruger den korrekte mængde for at være beskyttet af SPF50. Den vil i hvert fald være for mørk til mig. Brugt med SPF under, er det bare en bonus med SPF i min foundation, og det gør, at de fleste på den måde måske rammer en fornuftigt beskyttelse, fordi de faktisk får den rette mængde, hvis det giver mening.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *