Olfaktorisk onsdag: Kayali Yum Pistachio Gelato | 33

Olfaktorisk onsdag: Kayali Yum Pistachio Gelato | 33
05.04.23
Olfaktorisk onsdag: Kayali Yum Pistachio Gelato | 33

Dufttrends er noget sjovt noget og det går ligesom med moden hurtigere og hurtigere. Det er en bittersød tendens, fordi noterne i min optik ikke får det liv, de fortjener. Der er selvfølgelig nogle trends, som jeg hellere vil se på vej ud… På den anden side kan de forskellige greb om en trend netop ende med at blive til noget rigtig spændende. Tiden udvikler både ens lugtesans og præferencer. Det har jeg selv oplevet med flere noter efterhånden.
Det blev en lidt lang introduktion til en duft, som jeg købte helt uden at have duftet til den. Faktisk troede jeg oprindeligt, at Kayali Yum Pistachio Gelato | 33 var en joke. Godt nok er diverse nøddenoter blevet mere og mere populære men pistacieis? Det lyder jo skørt! Duften er nu en realitet, og derfor vil jeg gøre mit bedste for at beskrive den for dig.

Lige til at spise…

Da noterne blev offentliggjort, troede jeg, at lanceringen var en tidlig aprilsnar. Hvem vil dufte af pistacieis, hasselnødder, sød rom, flødeskum, skumfiduser og candyfloss? Sådan en duft elsker jeg i Tivoli, men vil jeg sætte pris på duften en stille onsdag morgen? Selvfølgelig er jeg en gammel krage… dog én, der sætter stor pris på dejlige dufte.
Sædvanligvis giver noterne mig en klar fornemmelse af duften, det gælder ikke noterne i Kayali Yum Pistachio Gelato | 33. Bring forlængede ventetiden betragteligt, da pakken ikke ankom til adressen, den var bestilt til. Resultatet var, at jeg ved afhentning flåede æsken op… Til min store lettelse dufter den ikke, som jeg havde forestillet mig. I mit hoved forestillede jeg mig en kvalmende sød og temmelig vammel duft, og det er den slet ikke. Det er faktisk den af Kayalis dufte, jeg vil beskrive som mindst feminin.

Noter

Når jeg selv forsøger at beskrive en duft, gør jeg det med smags- og sanseindtryk. Først og fremmest stoler jeg på min næse, så kigger jeg selvfølgelig på producentens beskrivelse. I dette tilfælde har jeg hver eneste dag i over en uge sprayet Kayali Yum Pistachio Gelato | 33 på armen. Hvorefter de efterfølgende timer er blevet brugt med næsen til armen. Selvom jeg sagtens kan fange noterne, så forstår jeg slet ikke beskrivelsen af duften. Den er i mangel af bedre ord ufuldkommen. Det er ikke første gang, en duft fra Kayali fremstår som rodet for mig. Begge mine knægte og utallige YouTube’ere har gjort mig klogere på duften ved at bidrage med meget forskellige men brugbare observationer.
Det er afgjort en duft i den olfaktoriske gourmandfamilien, fordi den jo er komponeret med temmelig mange spiselige noter. Samlet set er det bare ikke den oplevelse, jeg har.

Kayali Yum Pistachio Gelato | 33

Som sagt begik jeg den fejl at læse beskrivelsen af Kayali Yum Pistachio Gelato | 33. Desværre formår beskrivelsen slet ikke at få duftens mange facetter med. Den friske bergamotte og den fine kardemommenote er overhovedet ikke nævnt, og det er netop dem, der gør åbningen spændende. Selvfølgelig er der både hasselnød, pistacieis og en sød rom note, men det er en lidt ubestemmelig og grumset blanding. I det sarte og lidt for flygtige hjerte fanger min næse en buket af geranium, hvide pæoner, liljekonval og jasmin. Hindbær, hvide ferskner og saftige søde pærer er der også et strejf af.
Først i bunden sanser jeg udover en rund og rar blanding af tonkabønne, ceder- og sandeltræ de mere spiselige noter især kakao med masser af flødeskum og skumfiduser. Flødeskummet lægger en seriøs dæmper på sødmen fra både candyfloss og turkish delight med rosenvand.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Sephora*

Det er Sephora, der sælger Kayali i Danmark. Kayali Yum Pistachio Gelato | 33 finder du i tre størrelser. De har nogle af størrelserne i butikkerne, så du i hvert fald kan få prøvet duften. Det, synes jeg, den fortjener. Det er en rigtig fin duft, men jeg havde aldrig nogensinde givet den en chance, hvis jeg bare havde læst om den. Både beskrivelsen og navnet, synes jeg, er vildt ærgerlig og misvisende. Frit oversat er det ”… lækker hasselnød og pistacieis blandet med sød rom som et fristende førstehånds indtryk”. Bundnoterne er beskrevet som ”… en delikat overdosis af flødeskum og luftige skumfiduser”. Ingen af delene er noget, der appellerer til mig.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *