Månedens favoritter: Juli 2014

31.07.14
Månedens favoritter: Juli 2014

Månedens favoritter: Juli 2014

Flade vittigheder om vejret og varmen som: ”Nåååhh kan du holde varmen” hænger mig allerede ud af halsen! Ikke desto mindre skal man nærmest lægge øre til dem dagligt. Sommer er og bliver bare den sæson, som jeg holder mindst af. Det er fordi jeg virkelig hader at svede og have det varmt, og på et eller andet tidspunkt når man ligesom grænsen for, hvornår det er acceptabelt at tage mere tøj af…
I juli har jeg i anledning af en nylancering fundet en af mine gamle favoritdufte frem igen. Den har jeg ellers ikke brugt længe. I juli måned har det simpelthen været så varmt, at jeg har taget en pause fra makeuppen. Derfor er det kun neglelak, concealer og en ualmindelig smuk blush, som har været i brug.
Blandt månedens favoritter er der klassikere, nyheder, yndlinge og gamle travere alt sammen i en helt vilkårlig rækkefølge.
Fordi vi har de sødeste læsere i hele universet, har jeg skrevet på de månedens favoritter, som mangler… Det er fire styks, og de bliver udgivet de næste fire torsdage med februars favoritter først.

1. Ahava Time To Hydrate Active Moisture Gel Cream
Hver eneste sommer kæmper jeg med mig selv. For jeg har overhovedet ingen lyst til at smøre ansigtet (eller noget andet for den sags skyld) med hverken den ene eller den anden creme. Efter at have læst en del om Ahava, havde jeg rigtig meget lyst til at prøve et produkt derfra. Og da Time To Hydrate var kommet i en helt ny variant med en interessant konsistens, var det selvfølgelig den, jeg kastede mig over.
Selvom jeg har gjort mig meget umage for ikke at kunne lide den, fordi den er i krukke, og fordi den er ret parfumeret… så er det ikke lykkedes. Den føles så let og behagelig på huden, og selv om jeg kampsveder, når jeg har været i bad, så kan den alligevel klappes ind i huden samtidig med, at den virker kølende.
Særligt det kølende element er jeg blevet mere eller mindre afhængig af, og det resulterer i flere indsmøringer, som igen har resulteret i en lækker fugtmættet hud.
Med blandt andet aloe vera, squalene, urea og allantoin klarer den skønne gelé både tør og sart hud. I hvert fald har jeg oplevet langt mindre rødme og irritation end min hud ellers udsætter mig for, når det er varmt.

Ahava Time To Hydrate Active Moisture Gel Cream koster 295 kroner, og du finder Ahava i Sephora og Magasin. På Magasin Webshop kan du få udvalgte Ahava produkter, dog ikke lige Active Moisture Gel Cream.

2. Marc Jacobs Daisy Eau de Toilette
Hvordan, det er lykkedes mig at undgå at skrive om Daisy, er ærlig talt en gåde, men da jeg søgte på bloggen kunne jeg ikke finde denne duft. Den har fulgt mig lige siden den formiddag, da den landede på hylderne i Magasin. Det var oftest Daisy jeg duftede af, da Katja og jeg lærte hinanden at kende og efter noget tid meddelte Katja, at jeg fremover kunne få duften for mig selv, fordi hun synes, det var mærkeligt at gå og dufte af mig.
Det slår aldrig fejl, hvis vi ikke koordinerer makeup og duft, ender vi temmelig ofte med det samme på. Løsningen er, at vi aftaler farver til makeuppen, og at vi kun har ganske få dufte til fælles. Om Katja har Daisy endnu, ved jeg faktisk ikke, men jeg ved, at duften af den stadig minder hende om mig.
Det sjove ved Daisy er, at den på en gang lufter af jordbærte, hvide blomster og noget udefinerbart grønt… og når den så har siddet lidt, er det klassiske bundnoter som lyst træ, vanilje og moskus, som overtager med få strejf af lidt pink grape og viol. Denne kombination gør Daisy til en meget feminin og lidt legesyg duft, som samtidig ikke er for sød og tung.
Det er den nye Daisy Dream, som er lige på trapperne, der fik mig til at finde Daisy inde i skabet. Det er en meget mere frugtig variant af den originale duft, med frugtnoter som brombær, pære, litchi og kokos…

Marc Jacobs Daisy koster mellem 350-725 kroner, og du finder duften i Magasin, Matas, Sephora, Salling og parfumerier. Online finder du den blandt andet i Magasin Webshop.

3. Formula X Neon Nail Color i farven KAPOW!
Først og fremmest har den bare den der blå nuance, som man ikke kan lade være med at kikke på… Samtidig har den både samme nuance blå og lilla glitter, så her er den et sikkert hit. Jeg købte den med det samme, da den endelig stod i Sephora, efter at jeg havde trykket næsen flad mod monitoren på Formula X’ eget site i de måneder, der gik fra lanceringen i USA…
Det kan slet ikke beskrives, hvor meget jeg egentlig glæder mig til, at HELE kollektionen kommer til Danmark. Den dag kan man med garanti finde mig med en meget stor kurv, foran hylderne fyldt med de smukkeste nuancer af glitterlakker, cremelakker og alle de andre lakker.
Formula X er et fantastisk system, og jeg er vild med holdbarheden. Lige KAPOW! Holder ikke sindssygt godt, men den smukke nuance og den lynhurtige tørring kompenserer for eventuel hurtig afskalning. Hvorfor den helt naturligt er blevet brugt alle de dage, hvor det bare skal gå lidt hurtigt.

Formula X koster mellem 100 og 120 kroner i Sephora, og selvom det måske er lidt dyrt, så får du sædvanligvis en rigtig god holdbarhed, et hav af unikke nuancer og en hel del sjove effekter.

4. MAC Mineralize Concealer
I vinterhalvåret brugte jeg stort set ikke concealer, indtil jeg fandt en gammel favorit frem fra gemmerne. MAC Mineralize Concealer er noget særligt, og den ligger pænere end nogen anden concealer, jeg har arbejdet med, samtidig med at den i en snæver vending fint kan gøre det ud for foundation også.
Nu er fuld dækning jo ikke rigtig min ting, og derfor er det sindssygt vigtigt for mig, at min concealer kan tones så godt ud, at man slet ikke kan se overgange fra rødme eller de andre ting, jeg helst vil dække.
Den er drøj og holdbar, og så står den distancen, uanset om dagen byder på skyfri himmel og solskin eller dans ud på de små timer. Med mit sædvanlige aktivitets niveau er den slags holdbarhed vigtig, samtidig med at eventuelle touch-ups skal kunne foregå ligeså usynligt, som da jeg lagde den om morgenen.
Når den bliver brugt som foundation, bruger jeg den samme pensel, som jeg oftest bruger til concealer nemlig 286 Duo Fibre Tapered Blending Brush også fra MAC. Den simple forklaring på at det lige er den, er selvfølgelig, at det er en fantastisk pensel, som kan bruges til det hele.

MAC Mineralize Concealer koster 150 kroner, og du finder den hos MAC FSS på Købmagergade38, og hos MAC i Magasin og Salling i Aalborg. Online finder du den i MAC webshop og i Magasin webshop.

5. Jurlique Rosewater Balancing Mist Intense Deluxe Edition 3
Prøv lige at kigge på billedet igen… Så du den der KÆMPE pink skønhed næsten i midten af billedet? Det er den tredje specialudgave af Jurlique Rosewater Balancing Mist Intense. De første var fine, men denne her er pink! At man samtidig støtter AIME (Australian Indigenous Mentoring Experience) synes jeg er så fint!
Ordene på flasken: Strength, Liberty, Hope, Knowledge, Beauty, Freedom, Choice og Confidence er kun begyndelsen af en meget lang liste af ord, som Jurlique blev beriget med, da de spurgte deres følgere på Facebook og Instagram, om de med et enkelt ord kunne beskrive ansvar.
Det var i halvfemserne, jeg kastede mig over Jurlique, og sikkert derfor mindes jeg den omdiskuterede Mutant Message Down Under af Marlo Morgan, som oprindeligt blev beskrevet som en rejsebiografi, men efter en masse ballade blev aboriginerne givet en stor offentlig undskyldning, hvorefter bogen blev beskrevet som fiktion. Bogen var, så vidt jeg husker meget inspirerende, og det var altså den, jeg tænkte på i forbindelse Jurlique, AIME og ordet ansvar.

Jurlique Rosewater Balancing Mist Intense Deluxe Edition 3 koster 350 kroner, og du finder den i begrænset antal hos Complete Me, Green Skin og snart hos Magasin. Online finder du den smukke pink flakon i Jurliques danske webshop. Du kan også finde Jurlique online i Magasin Webshop.

6. Sisley Highlighter Blush With White Lily L’Orchidée
Det er ikke sjældent, at vi nævner produkter, som næsten er for smukke til at tage i brug. Sådan et er Sisley Highlighter Blush With White Lily L’Orchidée, det er en utrolig smuk blush med perfekt konsistens, den helt rette mængde perlemor, og så er den let at lægge og tone ud. Den tilføjer bare glød og lækkerhed til ansigtet, uden man helt kan sætte fingeren på, hvad det egentlig er, den har bidraget med altså udover lidt farve.
Som nævnt ovenfor, har jeg det lidt svært med at få taget hul på de smukke mønstre, som diverse blushes og den slags kan have… En smuk blush kan godt være kæleblush i alt for lang tid hjemme hos mig, hvis jeg altså ikke lige får taget mig sammen.
Heldigvis havde jeg pakket den med i sommerhustasken, og det fortrød jeg ikke et sekund, for selvom det tog en krig at tvinge penslen ned i den smukke blomst som de forskellige nuancer blush former i æsken, så vidste jeg straks at en ny yndling var fundet. Da jeg så det helt særlige skær på mine kinder, ja som hele makeuppen havde, så var det pæne mønster blot en hyggelig detalje.

Sisley Highlighter Blush With White Lily L’Orchidée koster 610 kroner, og du kan finde den i Magasin, Sephora, udvalgte parfumerier og Matas. Online finder du den i Magasin Webshop (hvor den godt nok er udsolgt i øjeblikket) og i Matas Webshop. Den findes også i en smuk pink version med navnet Rose, find den af de to der passer bedst til dig, for de er uendelig smukke begge to.

7. My Kitsch Hair Ties
De fine hårelastikker sidder om håndleddene på mange i øjeblikket, og de er selvfølgelig blevet vildt populære, fordi de både pynter smukt i håret, og når de har rollen som armbånd. En almindelig elastik om håndleddet er hverken festligt eller særlig pænt, men hvor pokker skal man ellers sætte den, når den skal ud af håret i en fart, og man ikke lige har en lomme at lægge den i? Min elastik ryger om håndleddet, om den er pæn eller ej, men det er unægtelig noget smartere nu, hvor elastikken enten matcher tøjet, har et særlig fint mønster eller den glitrer… Jaja, kragen er glad for glitter, og My Kitch Hair Ties findes selvfølgelig også i varianter, som kan tilfredstille selv den mest pyntesyge dåse også på de dage, hvor det ikke behøver at være så festligt.
Egentlig er det bare en rigtig god elastik, som ikke flår håret ud med de trælse metalsamlinger. Og selvom den type elastikker kan findes i et utal af varianter, så mindes jeg ingen, som er helt så yndige og pyntelige som My Kitch. De findes i MANGE forskellige farver og mønstre, og samtidig er der forskellige størrelser, for eksempel kan du også finde dem som hårbånd. Selvom den slags ellers ikke gider blive siddende i mit glatte hår, så går det rigtig godt. Derfor bliver jeg nødt til at købe nogle af hårbåndene, bare fordi de er så pæne. Og man kan vel hæfte sådan et hårbånd med nogen klemmer af en art?

My Kitsch Hair Ties koster mellem 69-149 kroner afhængigt af bredde, størrelse og materiale. Du finder for eksempel de fine elastikker og hårbånd hos Gun-Britt Coiffure og Holly Golightly. Online finder du dem hos Lille Figaro og hos BARNHOLDTS, hvor du også kan få oplyst nærmeste forhandler på Tlf: +45  30 31 15 23.

8. Kimovi Gel
Når min hud er irriteret af den ene eller den anden, så klør den fuldstændig som om, der kravler små dyr rundt på mig. Det er selvfølgelig ikke særlig rart, og et øjebliks kradseri i søvne kan forvandle huden til en rød, hævet, øm og nu endnu mere irriteret version af sig selv.
I år skete det, som ikke må ske. Jeg havde pjasket rundt i vandet med drengene i temmelig lang tid, og selvom jeg var smurt ind i SPF 50 fra top til tå, så kunne jeg pludselig mærke, at det nok ikke var helt optimalt længere.
Hold op, hvor var jeg rød… Jeg gik i bad, smurte Kimovi gel på og allerede samme aften var huden faldet til ro igen. Og der var ingen irritation eller kløe at spore, det er aldrig sket i den fart før!
Det er første gang, jeg er blevet forbrændt af solen i over ti år, men når nu det skulle være, så er jeg glad for at Kimovi lå i tasken.
Kimovi Gel, det er en lys ravfarvet gelé, som beskytter irriteret og rød hud ved at lægge en tynd hinde på huden. Det lyder ikke umiddelbart særlig rart i mine øre, men efter at have prøvet er jeg hundrede procent overbevist, og heldigvis er geléen hverken fedtet eller klistret. Den virker også kløestillende, og det er især det, som giver den topkarakter i min bog.
Det er ikke det sidste, du kommer til at læse om Kimovi her på bloggen, for jeg er fan!

Kimovi Gel koster 168,50 kroner, og du finder Kimovi på udvalgte apoteker og i Kimovi webshop.

9. Depend GelLack i farven Fuchsia Neon G5005
Uanset hvad Matas og alle mulige andre, som har pillet Depend af hylderne, siger… så er jeg vild med Depend GelLack. Når jeg bruger det eller et af de mange andre gelélakker, jeg har, så er det selvfølgelig med største forsigtighed!
Hvis man tror, at man kan være en sjuske, når det kommer til påføringen, så tager man fejl, og ligesom med alle andre produkter af denne type er der selvfølgelig risiko for allergi. Selvfølgelig er der det! Gelélakkerne gør, at min manicure kan holde lidt bedre end ellers, og derfor er det noget jeg bruger ved særlige lejligheder, for eksempel når jeg vil være sikker på holdbare og festklare negle… og så selvfølgelig på tæerne, hvor gelélak bare holder en evighed.
Mine negle har i løbet af sommeren holdt fest med både glitter og neon. Især er farven Fuchsia Neon blevet brugt flittigt, det er den smukkeste mørke neonpink nuance, det er den eneste måde, jeg kan beskrive farven… Og jeg vil anbefale ALLE, der stadig elsker GelLack, og som har en stor kærlighed til pink at tjekke denne nuance ud. Smukkere bliver de altså sjældent!

Depend GelLack finder du stadig hos Magasin og hos de selvstændige Matas butikker, hvor lakkerne koster 79 kroner.

10. Amika Perk Up Dry Shampoo
I midten af juni var jeg til en virkelig spændende lancering af både hårprodukter og hårredskaber fra Amika. Produkterne er virkelig interessante, farvestrålende og så dufter de skønt. Det er en enkel linje, og formlerne er mere gennemtænkte og forbrugervenlige, end noget jeg er stødt på længe. Men det er en helt anden historie…
Efter selve præsentationen havde jeg fornøjelsen af at tale med Amikas dygtige kreative direktør Naeemah LaFond, som er uddannet frisør og hårstylist. Hun fik på trods af mit halvfedtede hår og temmelig varme dag, mit hår til at sidde helt hæderligt med en lidt anderledes opsætning med noget flet og noget… Inden hun gik i gang, fik håret en ordentlig omgang Perk Up Dry Shampoo, og jeg som er lidt tørshampoo forskrækket, var ved at få nervøse trækninger af mængden. Sædvanligvis ender mit hår nemlig med at have den sørgeligste grålige nuance, og det er på ingen måde det look, jeg går efter.
Den opfriskende og lette fornemmelse som jeg ellers kun opnår med en hårvask, var derfor lidt af en overraskelse. Det samme var min hårfarve, der var nemlig ikke et eneste spor af tørshampoo, jeg fik lov at rode i håret selv, og var uendelig overrasket over følelsen, for Perk Up Dry Shampoo giver den rigtige struktur bare uden alle de kedelige bivirkninger.
Jeg har brugt den siden <3

Amika Perk Up Dry Shampoo koster 199 kroner, og du kan købe den hos udvalgte frisører og på ILoveShampoo.dk

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
Karin V Sørensen

Åhh hvor er det skønt at høre jeg ikke er den eneste der kan lide sommeren mindst af de fire årstider 😀
Noget jeg tænder fuldstændig af over er vejrværternes lalleglade udtryk når de for 22. dag i træk nævner hedebølges og tropenætter! Min stakkels familie er helt bekymret for mig når jeg råber og stamper i gulvet, så efteråret må gerne komme nu, så min sindstilstand kan blive mere normal igen 😀

Helene Randløv

Hej Karin
<3 Du får min største sympati lige her gennem skærmen. Altså der er vel en grund til at man bor i Norden…? Tropenætter i min bare …, hvad er der nu galt med iskrystaller på vinduerne?
Kh. Helene

Julie / It's My Passions

Daisy parfumen er også en favorit herhjemme og jeg skal bestemt have set på den/de nye varianter derfra 🙂

Helene Randløv

Hej Julie
Det er efterhånden en klassiker… trods den endnu ikke er så gammel. Faktisk plejer jeg ikke at være særlig imponeret over nylanceringer, som bygger videre på den originale, men Daisy Dream er jeg alligevel blevet helt glad for.
Kh. Helene

Randi

Mine er til ansigtet: ansigtsvampe af cellulose fra Matas, Johnsons babyolie til 15 kr i Normal og dagcreme fra Q10 til 20kr også fra Normal. Varm olien op i hænderne og put den i ansigtet, rens af med svamp, skyl svamp og rens igen. På med ansigtscremen. Aldrig har min hud været så fin.

Helene Randløv

Hej Randi
Det er bare skønt, når man finder noget der virker! Når det oven i købet er på budget, så er det bare dobbelt op på happy!
Vi glæder os til Normal på Sjælland 😛
Kh. Helene

Maiken

Hej Randi!
Jeg har fedtet hud, og er derfor ikke vild med olier.
Har du også fedtet hud? For det ville jo være lækkert, hvis jeg kunne bruge samme metode som dig 🙂

Helene Randløv

Hej Maiken
Olie kan være fint at rense med… også den fedtede hud 🙂
En svamp eller klud er også en rigtig god idé. Brug en kemisk eksfoliering som Avene Cleanance K, som kan normalisere fedtproduktionen og reducere urenheder.
Kh. Helene

Stine

Åh hvor må du ha lidt i denne sommer, som har været rekordvarm. Jeg elsker sommeren mest af alt og synes denne har været fantastisk! Jeg bliver vemodig over at tænke på, at den snart er forbi. Heldigvis er vi forskellige. Tak fordi du skriver de månedsfavoritter som “mangler” 🙂 kh

Helene Randløv

Hej Stine
Nu ved jeg jo, at de fleste har det modsat mig og jeg kan sagtens glæde mig på deres vegne. MEN når det er sagt, så glæder jeg mig vanvittigt til oktober 😛
Og tak fordi du har lyst til at læse med <3
Kh. Helene

Louise BE

Heej Pudderdåserne!
Jeg er hende der skrev ind for nogle uger siden nu, omkring 3 bumser på stribe, hvis I kan huske det?
Jeg fik købt den kemiske peeling I anbefalende, og fik fat i Avene Cleanance K, vil da nok lige sige at den dur! mine tre på stribe er næsten væk nu 🙂 kan godt mærke den er mere kraftig end Effaclar Duo fra La Roche-Posay. Tak for vejledning, jeg kigger stadig lidt på Kimovi, de havde desværre ikke en tester på apotektet, men tænker at mærket skal prøves en dag, nu hvor det også bliver flot omtalt denne gang 🙂
Tak for en god blog!
Mvh
Louise

Helene Randløv

Hej Louise
Det var da en fantastisk opdatering!
Kimovi er en af mine helt store skønhedsfavoritter i år. Det skal der ikke herske tvivl om. Men jeg forstår godt, hvis du er i tvivl. Og når nu du har fundet noget der virker… Så brug endelig det!
Kh. Helene

Fru Striib

Velkommen til Ahavas fantastiske univers. Er selv blevet rigtig glad for følgende produkter derfra: de har den skønneste tørolie. Super lækker. Helt afhængig.
Så er jeg helt vild med deres Extreme Night Treatment. Fantastisk opstrammet og blød hud får man. Mærker det virkelig i badet dagen efter.
Sidst men ikke mindst har jeg genkøbt en rensegel

Helene Randløv

Hej Fru Striib
Tak! Det bliver spændende at tjekke flere af produkterne ud, har fedtet med dem et par gange i Magasin…
Men nu ved jeg da, hvad jeg skal kigge på næste gang 😀
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *