Tirsdagstip: Plej huden i hovedbunden

13.10.15
Mason Pearson Popular BN1

Mason Pearson Popular BN1

Der er efterhånden blevet lanceret en del hårplejeserier, som også fokuserer på huden i hovedbunden. Det er en tendens jeg personligt er virkelig glad for, netop fordi jeg er en af dem, hvis hovedbund bliver rigtig træt især af meget udtørrende shampoo. Der er en del der skriver til os med problemer i hovedbunden, og det er svært at hjælpe, for ingen af os er dermatologer, eller noget der ligner. Derfor er det generelle råd, at få en henvisning til en god dermatolog og så kan vi krydre med, hvad vi selv har gode erfaringer med.

Børst håret
I rigtig mange år har jeg vasket håret hver eneste dag, ikke fordi håret var synderlig fedtet, mere fordi min hovedbund kløede helt ulideligt, hvis jeg ikke vaskede det. I anledning af at jeg testede forskellige børster op mod Mason Pearson, blev jeg klar over, at jeg havde en rigtig dårlig vane. I de mange år hvor jeg vaskede håret dagligt, redte jeg nemlig meget sjældent håret. Og det blev tydeligt for mig, mens jeg testede, at det er vigtigt at sørge for at få stimuleret hovedbunden med en god børste dagligt. I takt med at jeg redte håret, blev min hovedbund mindre irriteret, samtidig med at skæl, kløe og ubehag forsvandt.

Kom til bunds…
De fleste med børn er nok stødt på arp, der er en ophobning af fedt og døde hudceller. Behandlingen er blid massage med olie eller netop at børste håret (eller hovedet) med en blød børste. Hvis det er mere sejlivet kan man med fordel bruge en shampoo med salicylsyre fra apoteket. Sådan en er god til en blid kemisk eksfoliering af hovedbunden.
Der er også blevet lanceret flere deciderede scrubs til hovedbunden. Den første, jeg fik fingrene i, er fra Natura Siberica, og i foråret lancerede Kérastase en. Begge to er gode, så hvis du trænger til at komme i dybden, kan sådan en scrub være et godt bud. Det er en virkelig anderledes men befriende fornemmelse.

Prøv en massage
Helt almindelig massage er godt til både at stimulere hovedbunden og blive trælse spændinger kvit, så det er en af de simple metoder, som jeg selv har benyttet mig af i årevis. Blodgennemstrømningen er vigtig både for væksten af håret og selvfølgelig for huden i hovedbunden. Så du vil med stor sandsynlighed opleve at dit hår ved regelmæssig (helst daglig) massage vokser hurtigere, skal vaskes sjældnere og ser sundere og mere blankt ud.
Det eneste, du behøver, er dine fingre, men en hurtig søgning på Google gav mig også adskillige forslag til specielt designede hårbørster og andet grej til at klare hovedbundsmassagen. Du kender sikkert den type, som er en metaldimmer med et håndtag og sådan nogle lange tænder til hovedbundsmassagen, dem har jeg personligt aldrig forstået meningen med, og jeg vil også helst være fri for massage, hvis det er med sådan en… Men det kan være de virker for dig?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
Mia

Nogle gange skulle man virkelig tro, at I var telepatiske eller tankelæsere eller sådan noget andet sjovt og mystisk! 😀
Jeg har netop gået med tanker om pleje af hovedbunden i disse dage og vups, så laver I et indlæg om det. Jeg havde faktisk netop givet mig selv en hovedbundsmassage, da du lagde dit indlæg op, Helene!
Jeg har dog to spørgsmål i den forbindelse: 1. Hvad tænker I om Grow Gorgeous? Jeg har læst en del godt om det, men det er også mange penge at bruge, hvis det ikke nødvendigvis er bedre end en olie eller billigere hovedbundsserum.
2. Er det normalt at miste en del hårstrå, når man lige har masseret hovedbunden? Det sker stor set hver gang, jeg har masseret den, at jeg har fældet helt vildt – altså at massagen resulterer i, at der er en del hårstrå der giver slip på hovedbunden.
Ellers tak for et godt tirsdagstip! 🙂

Tina Bay ravn

Kender du noget til frisørens vital shampoo nr. 1 om det kan hjælpe på problemet, som du nævner? Har nok lidt samme tilgang og problem som du nævner 🙂

Ditte

Jeg har en hel af hvad jeg tror der er arp i min hovedbund. Det er fedtede, hvide flager, som er tilpas store til, at jeg nu synes, det er problematisk, idet jeg er bange for, at det kan ses.
Jeg har overvejet en skælshampoo, men da jeg generelt sjældent (maks en gang hver anden uge) børster mit hår, overvejer jeg, om oftere hårbørstning med en ganske almindelig hårbørste mon kan komme problemet til livs. Hvad tror I umiddelbart er den bedste løsning? 🙂

Eva

Jeg begyndte at bruge en børste med ægte hår flere gange om dagen for flere år siden i en periode, hvor jeg mistede meget hår. Det hjalp rigtig meget og samtidig kunne jeg gå længere mellem hårvask. For et par år siden købte jeg så den viste luksusbørste, og jeg er så glad for den.

Line

Åh, jeg har samme problem! Jeg vasker mit hår hver dag, fordi det fedter, og jeg døjer rigtig meget med skællende hovedbund. Jeg har prøvet shampooer til tør hovedbund, kure til tør hovedbund, skælshampoo osv., men intet at det virker. Jeg børster kun mit hår én gang om dagen, men det kunne være, jeg skulle prøve at børste det lidt oftere. Jeg bruger en tangle teezer, som egentlig fungerer meget godt i forhold til at massere hovedbunden, men ville det være bedre at investere i den dyre Mason børste? Jeg er desperat 🙁

Mathilde

Jeg har i flere omgange døjet med kløende, skællet hovedbund. Hver gang, er det eneste der hjælper mig, shampoo fra Davines. Jeg har prøvet et utal af milde shampoo, redt håret med min mason pearson børste – lige lidt har det hjulpet. Shampoo fra Davines Natural Tech linje, hjælper hver gang.

Sara

I love you!
Min hovedbund klør, så jeg er ved at blive idiot. Jeg børster højest mit hår to gange om ugen (ved godt jeg er underlig). Og kun i længderne, aldrig i bund i oppe ved hårrødderne. Men det skal jeg da i gang med.

Pia

Jeg har lige købt en Mason Pearson i BN2 junior størrelse. Har nu brugt den er par dage og må konstatere, at mit hår ser helt vildt fedtet ud, når jeg hat brugt den.
Troede den skulle modvirke?

karen

Har købt en mason pearson børste (nylon/svinehår) og er fælt skuffet. I årtier har jeg brugt almindelige svinehårsbørster, og de har fungeret godt for mig. MP børsten gør mit hår ultra fladt og meget lidt fyldigt. Tilmed er mit hår begundt at spalte hetl vildt, men det kan jo være nogle andre ting, der har bevirket det. Til andre kan jeg anbefale de almindelige gammeldags svinehårsbørster med træskaft. Man kan ikke længere købe dem i Matas, så kan ikke sige hvor de er at finde. Koster c a. 200 kr

Stine

Hej dåser
Jeg håber at I kan hjælpe mig med et spørgsmål.
Jeg har ikke problemer med skæl eller arp eller noget der ligner – men jeg har ret fedtet hår. Tror I at det vil hjælpe at købe en maion børste?
Jeg har tidligere eksperimenetet med forskellige typer tørshampoo, som virker ok, men ikke helt fantastisk. Det kan gøre hovedbunden mindre fedtet, men længerne bliver sådan nogle vilde, uregerligt nogle, der stritter i alle retninger og er meget tørre og næsten helt elektriske at se på. Har I nogle gode tip til hvad jeg kan bruge for at samle spidserne? Har prøvet med forskellige slags olier, det har ikke den store effekt.

Katja Moikjær

Hvor meget hår har du? Hvor langt er det og hvor tykt er det?

Stine

Hej Katja, fedt at I har tid til at svare. Jeg har til brystet der er relativt tykt. Ikke meget, men alligevel noget tykkere end det klassiske skandinaviske hår.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *