Skin cycling vs vedholdende rutine med gode produkter

21.12.22

Skincycling er blevet en trend på de sociale medier. Det er en metode til at bruge skiftevis både et eksfolierende peelingprodukt og et retinoid produkt i løbet af en uge i stedet for at bruge dem dagligt. Den foregår sådan her:

  • Aften 1: eksfolierende peeling
  • Aften 2: retinoid
  • Aften 3: fugtighedscreme
  • Aften 4: fugtighedscreme
  • Og så forfra igen

Argumenterne for at bruge denne metode er mange, men handler ofte om at undgå at irritere huden med for mange og for kraftige produkter. Og det er vi 100 procent for. Men med mindre du har ekstremt sart hud, så skal der altså temmeligt skrappe produkter til, at dette er en god fremgangsmåde. Og hvis dine produkter er så skrappe, at du kun kan bruge dem hver 4. dag, så bør du måske overveje et andet eller mildere produkt.

De skincycling-rutiner, vi ser online, er i øvrigt også meget mere omfattende, end “peeling, retinoid og fugtighedscreme”. Der er naturligvis et helt sæt produkter til hver aften.

Ro, renlighed og regelmæssighed

Hvis du vil opnå gode resultater med din hudpleje, så skal der regelmæssighed til. Ligesom en maske aldrig virker for huden, fordi vi kun bruger dem en gang om ugen, så virker gode hudplejeingredienser også optimalt ved regelmæssig daglig brug – endda gerne 2x om dagen i mange tilfælde. Hvis et produkt er så kraftigt, at din hud kun tåler det hver 4. dag, så vil du sansynlighvis opnå bedre resultater med hyppigere brug af en lavere koncentration. Og hvis et hudplejeprodukt irriterer din hud ved daglig brug over lang tid, så brug et andet. Så er det ikke det rette produkt for dig,

Langsom, langsom opstart

Der, hvor “skincycling” eller noget, der ligner, er meget velkomment er derimod i opstarten af nye produkter. Starter du på et nyt hudplejeprodukt med foreksempel eksfolierende syre, A-vitamin, C-vitamin, niacinamid eller azelainsyre så er det afgørende at gå langsomt frem. Først og fremmest skal du sikre dig, at du kan tåle produktet, og dernæst kan du ved at gå langsomt frem minimere risikoen for purging.

Huden “renser ud”

Purging er et fænomen hvor en ingrediens som for eksempel salicylsyre eller niacinamid sætter gang i hudens porer, som reagerer med flere bumser. Bumserne er ikke flere end du alligevel ville have fået, men du får dem bare på meget kortere tid, fordi din nye hudpleje speeder processen op. Det kan virke demotiverende og irriterende, men er altså helt normalt. Især salicylsyre kan gøre dette ved opstart, men mange andre ingredienser kan også. Og jo langsommere du starter op, jo mindre voldsomt føles dette.

Lag på lag

Hvis dit problem med din hudplejerutine er, at du er træt af at vente på at et lag tørrer, før det næste skal på, så kan vi trøste dig med, at det er der ingen grund til. Det er ikke maling. Bare på med det næste med det samme. Så minimerer du også risikoen for irriterende fnuller. Og har du svært ved at finde ud af den bedste rækkefølge, så er vores svar: Bare brug din syrepeeling først. Så er resten ligegyldig. Derefter er det også klassisk at vælge at bruge den letteste konsistens først og den tykkeste øverst. Men ellers er vores regel: Bare brug din syre først. Om det så lige er din A-vitamin eller peptidserum eller hyaluronsyreserum der kommer først derefter er ret ligegyldigt.

Lyt til din hud

Har du fået perfekt hud ved at bruge skincycling, så vær lige glad med hvad vi siger. You do you! Men til alle jer andre: Lad nu være med at smide en god rutine på gulvet, bare fordi der er kommet en ny TikTok trend.

Læs også hvad Anette skriver her om A-vitamin og skincycling

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Sanne

Min hud vil ikke noget om aftenen. Jeg må kun vaske med klud og ikke komme noget på! Højst måske pletbehandle med basiron, ellers bryder jeg ud. (25 år med hormonel akne, tidligere iostret behandlet og 1 mio andre ting). Om morgenen bruger jeg t-zone, azelain, niacinamind og creme og alt-i-en. Ville gerne have noget a-vitamin ind et sted, men hver gang jeg forsøger om aftenen går det amok igen. Har bl.a. brugt 8 måneder på adapalene indtrapning og har nu givet op. Har I nogen forslag til at få noget ind – for anti-age og aknens skyld? Eller er det nok anti-age hvad jeg gør?

Helene Randløv

Kære Sanne
Tak for tilliden, kan jeg ikke lokke dig til at skrive en besked til os på Instagram eller facebook, så glider dialogen lidt lettere.
Kh. Helene

Josephine

Jeg synes ikke beskrivelserne af hvordan det enkelte produkt skal bruges er god nok.
Jeg har forsøgt at læse mig frem til det på flaskerne, på jeres hjemmeside, på Matas og lignende, samt set på YouTube for at finde ud af hvordan jeg fuldstændig lavpraktisk bruger hvert produkt…
Jeg ønsker at tage mine produkter i brug, men det kan jeg ikke før jeg ved hvordan jeg skal bruge dem.
Jeg har: AHA Peeling, Alt I En Hyaluronsyre, T-Zone Peeling, Niacinamid 10% Serum

Helene Randløv

Hej Josephine
Hvis ikke beskrivelsen under sådan gør du ved for eksempel T-Zone Peeling er god nok, så har jeg brug for at forstå, hvad du mangler. Vil du hjælpe mig med at forstå? Der er helt sikkert masser af mangelfuld information om vores produkter rundt omkring, men da vi ikke selv har udfordringen med brugen, er det rigtig svært at ændre på uden dialog. Derfor skal du have mange tak for beskeden.
Kh. Helene
PS. Du må under INGEN omstændigheder bruge AHA-Peeling og T-Zone Peeling samtidig, hverken samme dag eller uge! Du kan læse lidt om rækkefølge af produkterne her: Sådan oversætter du… og om langsom optrapning af produkter i indlægget: Opnå god effekt…

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *