Tirsdagstip: Start med en syrepeeling

21.11.18
Ætsende væske piktogram
Ætsende væske piktogram
Billede: Vestteknikk

Det er faktisk helt enkelt. Hvis du har lyst til at se resultater, skal du bruge syrepeeling. Så behøver det indlæg sådan set ikke være meget længere…
Syrepeeling har altid været en af hjørnestenene i de hudplejeritualer, vi anbefaler. De er endda årsagen til, at vi selv lancerede hudpleje i sin tid. Det jeg har hørt og set mig selv gentage flest gange er: vælg en syrepeeling. De skal og må ikke kombineres… i hvert fald ikke dem i vores serie. Resultatet af at bruge begge to på en gang kan være overeksfoliering. Og det er på ingen måde tilrådeligt eller ønskeligt.

Vælg den ene eller den anden
Det er jo børnelærdom at undgå syre. Det lyder lidt farligt, og alle kender piktogrammet af hånden ovenfor. Hvis du er i tvivl, symboliserer det, at det er en ætsende væske, vi har med at gøre. Har du lyst til at smøre det på huden dagligt? Det burde du! Sådan en syrepeeling kan gøre så uendelig stor forskel for din hud. Uanset hvad vi har lanceret efterfølgende, anbefaler vi stadig, at du starter med syrepeeling. I vores serie handler det helt konkret om to produkter.

”Men dåser… hvad nu hvis min hud har brug for begge to?”. Svaret er, at det har den ikke! Du skal vælge den ene eller den anden. Begge to er for meget af det gode.

Mekanisk eller kemisk
Mange synes, at sådan noget syre lyder voldsomt. Faktum er, at en syrepeeling i langt de fleste tilfælde er langt mildere, end en mekanisk eksfoliering er.
Er du bekymret for effekten af syrepeeling? I så fald er det salicylsyre, du skal vælge. Det er en mild og effektiv peeling. Ved allergi eller overfølsomhed overfor acetylsalicylsyre, der er bedre kendt under navne som: Magnyl, Treo, Kodimagnyl, Asasantin og Albyl, skal du først konsultere en læge og derefter være MEGET forsigtig.
Nu kan man måske tro, at AHA-Peeling er en heftig omgang, det er den ikke. Min meget sarte og rødmende hud har ingen problemer med AHA-Peeling, på de rigtig sarte dage kan det godt prikke lidt i huden, mens den tørrer. Det varer et øjeblik og det skyldes den lave pH-værdi.

Kombiner endelig syrepeeling med andre produkter
I sin tid da vi lancerede Pudderdåserne.dk Musthave, ønskede vi enkelthed. Det er dog blevet tydeligere med årene, at det slet ikke er så nemt at forstå, som vi håbede. Der er faktisk stor forvirring. Og mange tror helt fejlagtigt, at det ene produkt nemt kan erstattes af det andet. Forklaringen er, at beskrivelserne af mange af vores (og selvfølgelig alle andres) produkter overlapper hinanden. Der er så mange nuancer i effekten af forskellige ingredienser, at de færreste tåler sammenligning. For eksempel er AHA-Peeling en peeling, AHA står for Alpha Hydroxy Acids, mens A-Serum indeholder Granactive Retinoid, der er et derivat af A-Vitamin. Effekten af de to er god hver for sig, men sammen er de geniale. Sådan er det også med T-Zone Peeling og Niacinamid 10%. Mange tror fejlagtigt, at Niacinamid er en syre, mens det i virkeligheden er B3-vitamin.

Start med et produkt ad gangen og trap langsomt op
Uanset hvilket produkt du vælger, skal du trappe stille og roligt op. Det nytter ikke noget at lægge ud med at bruge et nyt serum to gange om dagen. Måske går det godt… Det håber jeg virkelig. Realiteten er desværre ofte en anden. Meget modsat den gænge opfattelse er rødme, irritation og stikken i huden ikke et ret godt tegn. Hvis du oplever et af de symptomer, er det vigtigt, at du kan se en bedring lynhurtigt. Ellers er det måske ikke produktet for dig. Det er også derfor, at vi ALTID anbefaler vores læsere, at de får en prøve på nye produkter. Der er jo ingen grund til at stå med en fyldt flaske af et eller andet, man ikke kan tåle.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
54 kommentarer
Mathilde

Hej med jer
Jeg vil gerne begynde at følge jeres gode råd, for at give min hud lidt opmærksomhed og kærlighed.
Jeg har aldrig været en “pudderdåse” desværre, og har brug for en specifik plan for mit projekt.

Min plan er at bruge jeres makeupfjerner, så t-zone peeling, Niacinamid Serum og så noget creme.

Men jeg har læst mig til at huden bliver ekstra sårbar og at der skal solcreme på ved morgenudgaven. Kan denne solcreme være jeres sololie? og skal der så almindelige creme oven på olien? Eller er det en meget bedre ide at finde en ansigtscreme med solfaktor?

Jeg har brug for at det skal være så simpelt, idiotsikkert og nemt som muligt, da jeg er mor til 3 børn, hvor de yngste er tvillinger på 10 måneder..

VH/Mathilde

Katja Moikjær

Kære Mathilde. I teorien kan det sagtens være vores sololie og nej, så skal der ikke mere creme på. Kan du lide konsistensen af olie i ansigtet? Hvis ikke så vælg en creme. Det vigtigste er, at din solcreme er en du kan lide at bruge. Derudover så er det en RIGTIG god plan!

maja

kære begge, hvor skal jeg starte? Jeg vil gerne købe jeres produkter. lige nu bruger jeg mild micellar om aftenen og en creme fra la rocheposay. Min hud er træt, 34 år og minimal søvn pga børn. Hvilke af jeres produkter og hvilken rækkefølge ?
på forhånd tak
mvh majs

Helene Randløv Hansson

Hej Maja
Du er velkommen i indbakken på Messenger eller i Direct på Instagram, for det er svært for mig at hjælpe uden at vide en del mere. Du kan starte med at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2020/04/07/tirsdagstip-saadan-oversaetter-du-hudplejeritualet-til-produkter/

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *