Frosten kommer – sådan passer du på hud og hår

05.12.22

Nu begynder temperaturen at falde igen, og DMI lover, at der er vintervejr på vej. Det betyder også tør hud og tørt hår i vente. Der er groft sagt to årsager, lav luftfugtighed indendøre og forkert påklædning udendørs:

Når vi tænder for varmen indendøre, så falder den relative luftfugtighed også indendørs. Faktisk er det godt med de nye lavere temperature indendørs – det hæver også luftfugtigheden, hvilket hud og hår godt kan lide. Skimmelsvamprisikoen må I tale med andre om end os.

1 Pak huden godt ind.

Har du tørre hænder? Husk vanter, når du cykler. Får du ødelagte kinder? Køb et halsrør. Har du tørre ben? Tag lange underbukser på. Tør hud skal pakkes ind, når du er udendørs.

2 Hold huden tør

Fugtige læber og børns snotnæser i kombination med frostvejr er en sikker vej til ødelagt hud. Hold huden helt tør, når den skal ud i frostvejr. Er du sådan en der altid får tørre og ødelagte læber? Hold øje med om du slikker dig om munden. Hvis du gør det så prøv at bryde vanen.

3 Undgå at udtørre huden med forkert sæbe

Udsatte hænder og kinder, der bliver udsat for vask med en udtørrende sæbe oveni har ikke mange chancer. Uanset hvor meget creme, du smører dem ind i. Kig bag på din flydende sæbe. Hvis der står “sodium laureth sulfat”, “natrium laureth sulfat”, “natrium lauryl sulfat” eller “sodium lauryl sulfat” bagpå den kan du med fordel overveje at skifte den ud til en håndsæbe med en mindre udtørrende vaskeaktiv ingrediens. Læs mere om milde håndsæber her.

4 Nåja, og brug en creme

Det sidste råd her er næsten det mindst vigtige, hvis du følger alle de andre. Hvis du derimod udtørrer din hud med forkert sæbe, og lader den være fugtig og ubeskyttet i frostvejr, vil selv ikke den bedste håndcreme kunne hjælpe dig.

Også dit hår har brug for ekstra pleje her i vinteren. Får du elektrisk hår, når temperaturen falder? Det er helt normalt. Løsningen er at tilføre ekstra pleje til håret i form af hårkur eller olie. Hvis håret er mindre tørt, vil det også opføre sig mindre elektrisk. Læs mere om elektrisk hår her.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *