Guide: Sådan undgår du elektrisk hår

03.03.13

Meyou_balloner

Foto: Meyou event på Valentinesdag

Elektrisk hår opstår på grund af statisk elektricitet. Årsagerne til, at netop det bliver et problem for dig, kan være flere. Det er ikke til at give et bestemt svar, så det bedste, du kan gøre, er at tage de punkter, du kan bruge til noget.

Tørt og koldt vejret
Vejret er ofte den store synder. Vi får altid spørgsmål om eletrisk hår i flok, og netop nu er det sæson. Det vælter ind i indbakken nu med spørgsmål fra jer, der har problemer med elektrisk hår. Problemet er, at luften netop nu er knastør pga. vinteren, og den lave luftfugtighed giver elektrisk hår. Snart kommer foråret og højere luftfugtighed, og det vil løse problemet i sig selv for mange. Hvis du har andre gener af den for tiden meget tørre luft, så kan du overveje en luftfugter, men det skal man overveje grundigt for og imod af hensyn til indeklimaet.

Tørt hår
Som jeg antydede før, så handler elektrisk hår og statisk elektricitet om tør luft og om tørt hår. Den tørre luft udenfor kan vi ikke gøre meget ved, men vi kan tilføre håret fugt og rigeligt af det. Giv dit tørre hår rigeligt med ekstra balsam, hårkur, hårolie, eller hvad du ellers kan finde af plejeprodukter i skabet. En hårserum med silikone hjælper også til at holde håret på plads.

Hårtørrer med ion-teknologi
Hvis du har en hårtørrer med ion-teknologi, så sørg for at den er slået til. Hvis ikke, så overvej muligheden for at købe en. Ion-funktionen på din hårtørrer kan IKKE beskytte dit hår mod skader, som mange ellers påstår, men den kan sandsynligvis modvirke statisk elektricitet.

Undgå børster med naturhår
Se dine børster kritisk igennem. Det kan godt være, at din dyre naturhårsbørste er lækker at se på, men den kan gøre dit hår mere elektrisk end godt er. En billigere børste af gummi eller plast er ofte et bedre valg i elektriske tider.

Overvej din påklædning
Dit tøj kan gøre en stor forskel. Tøj af kunststof øger problemet, mens naturstoffer som bomuld og uld ikke skaber statisk elektricitet. Så gem polyesterbluserne væk en periode.

Du kan også finde produkter specielt mod statisk elektricitet. Der er både sprays og nogle servietter til tørretumbler, du også kan bruge i håret. Jeg har haft nogle fra USA. Jeg ved desværre ikke, om og hvor man kan købe dem herhjemme. Der er ingen mirakelkur – andet end det forår, jeg kan se komme snigende udenfor vinduerne.

Har du også elektrisk hår lige nu?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
19 kommentarer
Sandra

Det var liiige sådan et indlæg jeg ledte efter, mit hår har ikke været elektrisk før i fredags, men gud hvor er det dog allerede ved at gå mig på nerverne :/
Dejligt indlæg! 🙂
ablondemess.blogspot.dk

Pudderdåse Katja

Jeg håber, det hjælper. Ellers må vi vente på det forår der sammen 🙂

Debbie

Tak for dette indlæg!!! Har døjet med elektrisk hår hele vinteren, og det har simpelthen gået mig så meget på. Vil prøve at følge rådene fra listen nu, og håbe på at det hjælper 😀

Pudderdåse Katja

Jeg håber, det virker Debbie. Held og lykke.

Pernille

Den anden dag var jeg så elektrisk at jeg fik stød hvergang jeg rørte min Mac på arbejde, så skulle tage mig sammen, når jeg havde været væk… Mn jeg troede faktisk at uldtrøjer var medvirkende til elektrisk hår, men det er måske fordi jeg mest har dem på i frostvejr…

Pudderdåse Katja

Ja, så er spørgsmålet, hvad der kommer først? Hønen eller ægget? 🙂

MissKryger

Jeps, døjer med det samme problem, men jeg har fundet ud af , at hvis jeg sprayer mit hår med saltvand inden jeg føner det, så virker det ret godt. De dage jeg så glemmer saltvandet, bander jeg mig selv langt væk 😉

Pudderdåse Katja

Så kan man lære det 🙂

Betina

Jeg synes faktisk mit tynde hår plejer at være mere elektrisk end det har været denne vinter. Til forskel fra de andre år bruger jeg en hårolie (matas, l’oreal, moroccanoil, orofluido, you-name-it) og en saltvandsspray – og så føntørrer jeg kun mit pandehår (vasker nok også hår lidt mindre end tidligere år med 3-4 gange om ugen nu).

Pudderdåse Katja

Det er helt sikkert forklaringen så, Betina

Charlotte Bendtsen

Dejligt med lidt tips mod elektrisk hår, men har desværre afprøvet dem alle uden held… Har haft ekstremt elektrisk hår siden jeg blev klippet med nogle mærkelige etager i mit hår for 2 år siden :/ bruger hårkur én gang om ugen, og bruger altid balsam i spidserne af håret 🙁 bruger også en plastikbørste, så det er nok bare mit hår der elsker at være elektrisk… :/

Pudderdåse Katja

Ih hvor sært? Efter netop den klipning?

Cecilie

Jeg faldt over dette ældre indlæg, da jeg netop i går blev klippet. Og nu er mit hår så elektrisk!! Det er ikke til at holde ud :/

Helene Randløv

Hej Cecilie
Så håber jeg at der er noget, der virker :-*
Kh. Helene

Julie

Hej! Jeg forstår ikke det med børsten og naturhår? Jeg har læst 1000 steder, at børster med vildsvinehår skulle mindste elektrisk hår? Nu har jeg så købt en (og der står endda på pakken at det mindsker elektricitet) og den gør faktisk mit hår mere elektrisk?? Så søgte jeg og fandt dette indlæg.. Hvorfor bliver håret mere elektrisk, når der står den burde gøre det modsatte??

Helene Randløv

Hej Julie
Jeg har altid læst og oplevet det modsatte. Prøv at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2014/12/02/tirsdagstip-saadan-undgaar-du-elektrisk-haar/
Og prøv også at læse min anmeldelse af Mason Pearson: https://pudderdaaserne.dk/2015/01/08/er-der-noget-om-hypen-om-mason-pearson-hair-brush/
Hvor er den børste fra? Jeg kan ikke svare dig på, hvorfor producenten skriver sådan?
Kh. Helene

Julie

Tak for svar! Det er denne børste fra M. Cosmetics 🙂
http://www.matas.dk/mcosmetics-ionic-cushion-brush

Helene Randløv

Hej Julie
Prøv at læse afsnittet tilfør fugt i det øverste af de links herover.
Kh. Helene

Maria

Jeg har i mange år brugt: HENNA PLUS – HAIR REPAIR CREAM – HAIRWONDER. Jeg har prøvet meget men for mig har det været en succes. Dette fif dele jeg gerne ;o)

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *