Tirsdagstip: Tid til pletfjerning

Niacinamid 10%
12.10.21
Niacinamid 10%

 

Der er sådan en slags indlægsrotation her på bloggen. Det er ikke, fordi vi simpelthen ikke kan finde på andet at skrive, men fordi der er en helt klar tendens til gentagelser i indbakken. Det gælder alle sæsoner, der mindst har ét tema hver. Her i løbet af efteråret er det oftest tør hud og irritation, der bliver spurgt ind til. Lidt senere på året er det bumser på hals og kæbe. Selvom det måske nok er lidt tarveligt, er det ikke noget af det, jeg vil skrive om i dag. Der er nemlig én ting, der altid går igen i løbet af forsommeren. Udfordringen er bare, at der er det for sent (eller for tidligt) at gøre noget ved det. De fleste, der har været i dialog med mig angående hyperpigmentering i starten af året, har med stor sandsynlighed fået anbefalingen at vente med behandling.

Tid til pletfjerning
Ja, det er en frygtelig poppet titel. Hvis du er ramt og stadig håber, at de faktisk kan fjernes, så er titlen næsten tarvelig. Pletterne kan minimeres, men helt væk går de altså kun i særligt heldige tilfælde. De kan blive næsten usynlige, men det betyder, at du ALDRIG skal have sol i ansigtet eller på pletterne igen. Det er der heldigvis ingen, der kan holde. Du kan komme langt med store mængder SPF, skygge og en hat. Hele vejen går kun få. Derfor er det selvfølgelig også virkelig vigtigt, at du slutter fred med dine pletter. Når først de er der, er de virkelig svære at komme helt af med igen. Den daglige pleje kan hjælpe dig et langt stykke af vejen, men er du meget ramt, skal der nok klinikbehandlinger til.

Vi anbefaler Cosmelan
Der er måske andet derude, der virker, men der er bestemt lige så meget, der ikke gør. Min egen største angst ved hårfjerning med laser på overlæben var faktisk, at varmereaktionen og efterfølgende soleksponering ville give mig et permanent pigmentoverskæg. Det fik jeg heldigvis ikke, men jeg er som bekendt også ret hys med SPF. Personligt har jeg ikke meget fidus til laserbehandling af hyperpigmentering. De resultater, jeg har set, har simpelthen slet ikke levet op til de forventninger de behandlede kvinder har haft og er blevet lovet. Oplys os endelig, hvis du har prøvet en fantastisk og effektiv behandling. Det, der har de mest overbevisende resultater, jeg endnu har set, er Cosmelan, som Katja testede for snart mange år siden.

Vedligeholdelse
Det der med at få fjernet pletterne er, som sagt noget nær umuligt. Katja starter forfra hvert eneste efterår, fordi hun glemmer SPF i den ”spæde” forårssol. Desværre kan pletterne være næsten helt væk for at vende tilbage med fuld kraft, så snart de ser bare den mindste smule sol. Katja har skrevet om det i indlægget: En haveejers bekendelser. Hvor jeg først lige nu ser, at hun slet ikke nævner A-vitamin. Som ellers også skulle have en ganske god effekt på de genstridige pletter… den nævner hun dog i dette lidt senere indlæg: Pigmentpletter, hyperpigmentering, melasma, graviditetsmaske – en guide til pigmentforandringer.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Pernille

Hej søde Dåser! Nu har jeg efterhånden læst med on/off i en del år, men aldrig fået skrevet. NU skal det være.. Jeg har aldrig rigtig døjet med urenheder eller særligt fedtet hud. Så jeg har egentlig bare brugt standard dag og natcreme fra ecooking i et par år. Jeg købte deres a-serum sidste år og kørte den i min aftenrutine.

Lige pt ser min rutine sådan ud:
Morgen:
Matas Mild skintonic
The inkey list niacinamide serum
The inkey list Q10 serum
Jeres anti-age creme
Jeres alt-i-en beskyttelse

+ evt makeup

Aften:
Renser af med Matas mild miscellar Water
Jeres A-serum
Jeres anti-age creme.

Min hud ser generelt lidt trist og kedelig ud, og i en alder af 28 er jeg begyndt at få fine linjer, især i panden 🥲
Kan jeg gøre mere/ændre noget?

Vh Pernille

Helene Randløv Hansson

Hej Pernille
Har du læst her: https://pudderdaaserne.dk/2020/04/07/tirsdagstip-saadan-oversaetter-du-hudplejeritualet-til-produkter/ Der kan du læse, at vi mener at en syrepeeling er en af hjørnestenene i din hudpleje. Hvis du får linjer, skal du tænke over om huden får fugt nok, og om du kan vænne dig af med den mimik, der giver dig de linjer. Umiddelbart ser dit ritual fornuftigt ud. Skriv endelig en besked på Instagram eller Facebook med denne type forespørgsler, da svartiden i vores kommentarfelter her og der kan være meget lang.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *