Tirsdagstip: Så er det atter tid til SPF

25.02.20
Fredagsfavorit: Evy Technology Sunscreen Mousse SPF 50

Fredagsfavorit: Evy Technology Sunscreen Mousse SPF 50Læs hvorfor jeg købte tre dåser af denne mousse, da jeg var i Stockholm forrige uge…

Hvis ikke du hører til dem, der (som mig) påfører SPF som et dagligt ritual. Så er det nu, du skal se at komme i gang. På søndag starter foråret officielt, og du kan lige så godt komme ind i vanen (igen)… eller vænne dig til det, hvis du først er begyndt nu. I august og september måned flyder vores indbakke over med bekymrede beskeder om, hvordan man får fjernet pigmentpletter. Som beskrevet i tidligere indlæg, handler det om at forebygge. Hvis ikke du vil have pletter, så er det alfa og omega, at du slet ikke får dem. Jo, de kan godt behandles, men de kommer igen hurtigere, end du kan nå at tænke SPF, den første dag solen skinner på dem igen.

Nøglen
For et nogle år siden testede jeg rådet med, at SPF 15 er rigeligt i DK… Det var første gang siden, SPF 15 blev kaldt sunblock (midt halvfemserne), at jeg brugte så lav SPF. Det viste sig rigtig fint på kinderne, at rådet gælder cancer… men bestemt ikke gælder, når man vil undgå hyperpigmentering. Deciderede pletter fik jeg heldigvis ikke, men jeg har ALDRIG haft så mange fregner. Eksperimentet fuldførte jeg af mange grunde, først og fremmest for at underbygge mit argument i forhold til at lav beskyttelse giver pigmentforandringer. Dernæst for at se, hvor hurtigt det ville gå. Det gik meget hurtigt, og det er bestemt ikke et eksperiment, jeg vil anbefale andre at udføre. Nøglen er altså forebyggelse!
I fald du er i tvivl om, du er en af dem, der behøver at beskytte huden… Så er svaret ret enkelt… JA!

Pletter, rynker og diagnose
En ting er, at du er ligeglad med pigmentpletter… måske tror du af en eller anden grund, at du går fri. Uanset hvad er der jo også rynkerne og i yderste konsekvens en frygtelig kedelig diagnose at tage højde for. Min erfaring siger mig, at langt de fleste er ligeglade med pletterne… lige indtil den dag, hvor de sidder der. Det er altså de færreste, der ligefrem jubler over et pigmentoverskæg. Diagnosen rammer selvfølgelig kun ”de andre”.
Skal vi ikke bare aftale, at vi passer på os selv og hinanden… og husker de solråd! Og når nu du er i gang, så husk også at beskytte dine øjne. De tager som bekendt også skade af UV-strålerne.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
16 kommentarer
Camilla

Kender du mærket Alpha H? De er mest kendte for deres Liquid Gold, men de har også udviklet en helt fantastisk solcreme, som føles som en fugtgivende dagcreme. Jeg bruger den dagligt oven på min dagcreme.

Helene Randløv

Hej Camilla
Ja, desværre bliver min hud megasur, når jeg bruger Alpha H, derfor har jeg ikke rigtig kastet mig over deres SPF.
Kh. Helene

Lærke

Kunne i ikke lave et indlæg om solbeskyttelse over make-up. Vi ved allesammen godt at det ikke er tilstrækkeligt kun at smøre solcreme i ansigtet om morgenen, men det er omvendt ærgerligt at ødelægge make-up’en ved at smøre solcreme i ansigtet. Så har i nogle forslag til gode alternativer (der rent faktisk yder tilstrækkelig med beskyttelse mod solen) – pudder, settingspray eller andet med spf?

Yb

Kan jeg nøjes med jeres hyaluron serum og en god solfaktor om dagen fra nu af og sommeren over, synes det er mange lag, hvis jeg også skal bruge dagcreme.Eller er det ikke nok…jeg har en pæn, men moden hud.
Om natten bruger jeg jeres aha-serum samt Beaute Pacifique Super 3Booster….

Helene Randløv

Hej Yb
Hvis du føler at huden har det fint sådan, så er det glimrende.
Kh. Helene

Annkatrine

Sku man istedet for dagcreme med f.eks. spå 15 så istedet bruge en solcreme?? HVis man virkelig vil gøre sit ypperste for at undgå pigmentforandringer og rynker…

Helene Randløv

Hej Annkatrine
Det er ligegyldigt, hvad du vælger, så længe du bruger nok.
Kh. Helene

Mette Mathilde Jensen

Det er pudsigt☺️Jeg synes også at hyaluronsyren ofte er nok, og når jeg putter crem udover så skaller det ligesom af. Har selv Aha-serum og Beaute Pacifique super 3booster, men bruger ikke AHA serum hver aften, da jeg slår for meget ud af den – så bruger jeg Estee Lauders Night repair, i stedet.

Helene Randløv

Hej Mette Mathilde
Har du læst her: https://pudderdaaserne.dk/2019/09/24/tirsdagstip-drop-ventetiden/
Hvordan slår du ud af AHA-Peeling?
Kh. Helene

Maria

Hvilken faktor anbefaler i at bruge? Er det nødvendigt med SPF 50 året rundt?

Helene Randløv

Hej Maria
Det må du gøre op med dig selv. I Danmark kan man godt argumentere for at nøjes med ned til SPF 15 i oktober, november, december og januar… hvis du bruger nok og hvis du bliver i landet. Selv bruger jeg vores Alt i en Beskyttelse SPF 40 i ansigtet hele året, om sommeren har jeg moussen på billedet under især i hårgrænsen. Mens jeg i løbet af dagen bruger en mist/spray SPF ovenpå makeuppen.
Kh. Helene

Christina

Hvilken butik købte du den i?

Helene Randløv

Hvilken en?
Kh. Helene

Nadja

Hej,
Jeg lider af en noget så alvorlig fedtet-følelse-fobi og det går desværre udover min solbeskyttelse :-). Det er lykkedes mig at finde en god ansigts-solcreme og fugtighedsgel der er udholdelig for mig at bruge ved hjælp af jer, monstro at I. også kender til en god solcreme til hele kroppen for sådan nogle typer som mig også? 🙂 meget gerne parfume og alkohol fri hvis det kan lade sig gøre 🙂
Mvh.

Helene Randløv

Hej Nadja
De senere år er der kommet mange virkelig gode varianter, men lige på stående fod kan jeg ikke komme på en eneste.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *