Tirsdagstip: Beskyt huden mod de første solstråler

05.03.19
Tirsdagstip: Beskyt huden mod de første solstråler

Tirsdagstip: Beskyt huden mod de første solstråler

Det er helt absurd at skrive dette tip på en dag, hvor regnen drypper uden ophold. Det kan dog ikke være anderledes. Det er sådan et tip, man skal have i tide. Langt de fleste skal åbenbart mindes om det igen år efter år. For manges vedkommende er det måske allerede for sent. Solen har nemlig allerede været på spil, og det gælder om at være beskyttet, inden skaden er sket.
Desværre bestemmer man ikke selv over, hvor pletterne kommer. Fregner er smukke, men det er de færreste, der er så heldige, at pigmenteringen fordeler sig sådan. I mine øjne er det en lidt for risikabel satsning.

Officielt forår
Når kalenderen siger forår, får vi altid forespørgsler om SPF. I folkemunde hedder det jo solcreme, men jeg forsøger til stadighed at komme dette navn til livs. Jaja… det er en creme, du bruger i solen, men du bør beskytte dig altid, og ikke kun når du kan se solen. Når du er trist, er der måske nogen, der minder dig om at ”over skyerne er himlen altid blå”. Sådan er det jo også med solen. Den skinner, uanset om du kan se den eller ej. Derfor skal du beskytte huden hver dag hele året, også når du sidder bag ruden i bilen og på kontoret. Husk på billederne af lastbilchaufførens ansigt, hvor solskaderne i venstre side af ansigtet er så markante, at du umuligt kan ignorere forskellen.

Lag på lag
Selvfølgelig behøver du ikke at give den gas med indsmøring hver anden time… Med mindre du er ude i solen. Holdbarheden af din SPF afhænger udelukkende af formuleringen. Desværre er der ingen tommelfingerregel eller andet man kan benytte i forhold til SPF. Derfor anbefaler jeg altid en lag på lag løsning.

  • Sørg for at være tilstrækkeligt beskyttet under makeuppen. En almindelig dagcreme med SPF er glimrende, men du skal sørge for at bruge tilstrækkeligt. Gør du ikke det, kan du slet ikke regne med den påtrykte SPF. Derfor gør du klogt i at supplere med en decideret SPF.
  • Vælg eventuelt makeup med SPF, alene dækker de ikke tilstrækkeligt
  • Hav altid SPF i tasken: De forskellige sprayvarianter er geniale, hvis du bruger makeup i ansigtet. På resten af kroppen kan du fint bruge en creme.

Da ¼-½ teske er en temmelig stor mængde creme, benytter jeg ofte en SPF 50 som afslutning på min hudpleje, hvorefter jeg bruger jeg Alt i en Beskyttelse SPF 40 ovenpå som makeup. I løbet af dagen frisker jeg min beskyttelse op med en spray med SPF 50.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
12 kommentarer
Lene

Laver I ikke snart SPF uden farve? 😃🙏🏼
Det ville være vidunderligt 👏🏼👏🏼👏🏼

Helene Randløv

Det kommer lidt an på forventningerne 😛

Gita

Er det upassende at spørge om hvor solbriller er fra i et indlæg (et fremragende et af slagsen.!!) vedr sunscreen?!? 🙈❤️

Helene Randløv

Selvfølgelig må man det… Men det er et gaaaaammelt billede. Måske er det Dior, jeg er ikke helt sikker. Det er Katjas gamle solbriller.
Kh. Helene

Marie Krabbe

Kan man godt spraye ovenpå makeup?

Helene Randløv

Ja, det kan man sagtens. Det har jeg i hvert fald gjort mange gange.
Kh. Helene

S

Jeg er lidt forvirret. Skal man bruge en solcreme udover jeres Alt i en beskyttelse? Jeg har førhen tænkt, at det måtte være nok med én creme med SPF?
Hvis man skal bruge en solcreme/creme med SPF udover jeres Alt i en beskyttelse kan i så anbefale en ? 🙂

Katja Moikjær

Nej da 🙂 Selvfølgelig ikke

V

Kan i anbefale en spf spray som er god til ovenpå makeuppen? 🙂

Helene Randløv

Hej V
Ja, den jeg linker til i Lag på Lag afsnittet er jeg selv glad for.
KH. Helene

anna

Hej
Jeg er helt forvirret. Jeg har altid fået afvide at man ikke kan blive solbrændt gennem fx en bilrude fordi glasset ikke tillader at uv-strålerne kommer igennem.. er det helt forkert?? Har jeg altid være misinformeret på det punkt??
Anna

Helene Randløv

Hej Anna
Både og… Glasset stopper UVB strålerne, mens UVA strålerne brager lige igennem, som du kan se, hvis du følger linket.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *