Glossier Zit Stick er kommet – men den er ikke som i USA

26.09.19
Glossier Zit Stick

Glossier Zit Stick

Glossier har lanceret en europæisk version af deres populære Zit Stick, men den adskiller sig helt grundlæggende fra den oprindelige, amerikanske version. Så hvis du har smuglet Glossier Zit Stick hjem fra USA, så bliver du nok skuffet.

Den originale Zit Stick fra Glossier består af 5 procent benzoyl peroxid. Benzoyl peroxid er et antibakterielt middel med dokumenteret effekt på akne og et yderst effektivt middel til et produkt mod bumser. Men det er også forbudt at bruge i kosmetik i Europa.

I Europa er benzoyl peroxid nemlig et håndkøbslægemiddel, og hverken Glossier eller nogen andre må bruge det i kosmetik. Mange andre produkter med benzoyl peroxid sælges i USA, men ikke i EU, hvilket vi har skrevet om før.

Ligesom kolleger i Clinique, Dermalogica, Neutrogena og andre amerikanske firmaer må Glossier altså også finde på noget andet. Og der er altså bare ikke rigtig nogen antibakterielle ingredienser, der kan bruges i kosmetik, og som har en øjeblikkelig effekt på bumser.

Glossier bruger i deres europæiske Zit Stick en blanding af 2% salicylsyre, tea tree oil og capryloyl salicylic acid. Alle sammen velvalgte ingredienser til uren hud, men ikke nødvendigvis effektive, hvis du kun bruger dem efter at bumsen er opstået.

Salicylsyre eller Basiron
Salicylsyre virker ikke øjeblikkeligt. Salicylsyre virker bedst over lang tid. Som enhver der har startet på T-Zone Peeling eller ethvert andet syreprodukt vil vide, kan der i starten komme flere udbrud. Både salicylsyre og capryloyl salicylic acid er gode syrer, men de er endnu bedre, hvis du bruger dem dagligt, som for eksempel med Glossier Solution. Tea tree oil er et bedre bud til en plet-behandling, hvis det skal være.

Benzoyl peroxid, som der er i den oprindelige amerikanske formel, er i Danmark et godkendt håndkøbslægemiddel til behandling af akne, og du kan købe det på apoteket under navnet Basiron. Der er 5 procent benzoyl peroxid i den amerikanske Glossier Zit Stick, og det samme er der i Basiron 5 procent.

Her kan du købe det 
Du kan købe Glossier på Glossiers webshop. Benzoyl peroxid kan du købe på apoteket i håndkøb under navnet Basiron.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *