Hvorfor produkter mod bumser virker bedre i USA end i EU

16.06.14
Amerikanske produkter mod akne

Amerikanske produkter mod akne

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor produkter som Clinique Acne Solution, Proactive og La Roche-Posay Effaclar Duo ifølge anmeldelser på internettet kan fjerner bumser, men dine egne bliver siddende?

I så fald har jeg måske forklaringen på hvorfor. I USA indeholder alle disse serier og mange andre serier til uren hud nemlig benzoylperoxid. Det gør de bare ikke i EU.

Benzoylperoxid er et gammeltkendt antibakterielt middel, der er effektivt mod akne. Men hvor det i USA er tilladt som ingrediens i almindelig kosmetik, må det i EU kun bruges i lægemidler, håndkøb eller recept. Derfor kan brands som Clinique og La Roche-Posay ikke markedsføre deres produkter mod akne i EU. I nogle tilfælde laver de anden, men noget mere ineffektiv, version uden benzoylperoxid til det europæiske marked. I andre tilfælde kommer det produkt simpelthen bare ikke til EU.

Der findes desværre heller ikke nogen antibakterielle ingredienser i almindelig kosmetik, der er effektive på en bare tilnærmelsesvis tilsvarende måde, så det må være lidt af en udfordring at skulle lave en europæisk version af et akne-produkt. Resultaterne er desværre også derefter.

Kan købes på apoteket
Du kan sagtens købe benzoylperoxid herhjemme, men du skal bare en tur på apoteket. Her sælges det i håndkøb under navnet Basiron. I USA kan du købe den samme ingrediens hos mærker som Clinique, La Roche-Posay, MD Formulations, Dermalogica, Clearasil, Neutrogena og mange mange andre, men det kan vi altså ikke herhjemme.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
27 kommentarer
Pernille

Hvordan vil du så foreslå, at man bruger det? Når det pludselig er den ene ingrediens og ikke et produkt med en masse forskelligt i. Skal man så bare smøre en lille bitte smule på bumser, eller kan man fx bruge det som en maske på det udsatte område?

Siff

Hej Pernille. Basiron er et meget udtørrende produkt (findes som 5% og 10% koncentrat), så det må bestemt ikke bruges som maske. Brug det i stedet som en lille spot creme, du putter på bumsen. (:

Christina

Hej Pernille og Siff
Jeg bruger Basiron 10% dagligt efter råd fra min læge og efter at have brugt flere andre receptpligtige produkter mod akne. Jeg kan kun anbefale at gå til læge med dit problem og få hjælp der, eftersom (og dette slår Pudderdåserne også fast) at de aktive ingredienser mod akne er receptpligtige (bortset fra Basiron).
Basiron er et forebyggende produkt der skal smøres på alle de steder man plejer at få akneudbrud. I mit tilfælde vil det sige, at jeg smører det i hele ansigtet, ryggen samt brystet.
Det kræver en del tilvænning for huden da det i starten svier og udtørrer huden rigtig meget. Jeg vil derfor anbefale at man bruger en creme der er beregnet til hud under aknebehandling. Jeg bruger selv La Roche-Posays Effaclar H, som jeg synes fungerer rigtig godt. Avéne har også en tilsvarende.
Min pointe er i hvert fald at Basiron ikke er et spot produkt, men et forebyggende produkt der skal bruges på hele det område man har tendens til at få akne.
Håber mine erfaringer kan hjælpe 🙂
Med venlig hilsen
Christina

Katja Moikjær

Jeg er helt enig med Christina her. Basiron virker antibakterielt og (som al anden behandling af bumser) skal det bruges forebyggende – altså i hele det område, man har akne.
Tak for dit indspark Christina 🙂

Cecilie

Hej Christina
Jeg bruger som sig også basiron, men det udtørrer huden meget! Så derfor tænker jeg at prøve La Roche-Posays Effaclar H som du skriver her. Hvordan bruger du den? Bruger du den samtidig med Basiron, før/efter, eller hvordan? 🙂

Christina Vasby

Hej Cecilie
Jeg smører først Basiron i ansigtet og så lader jeg det tørre ind et par minutter og så påfører jeg Effaclar bagefter. Jeg bruger dog kun Basiron en gang om dagen, men bruger Effaclar både morgen og aften 🙂
I starten kan det godt svie endnu mere når du påfører cremen, men det går også over, og i sidste ende giver det et bedre resultat end slet ikke at bruge creme ovenpå 🙂

Katja Moikjær

Afgjort ikke. Ja, Basiron kan være udtørrende, men hvis du kun bruger det som spot-behandling vil det ikke virke. Det skal bruges på hele det berørte område. Ellers kan man lige så godt lade være.

Maria

Kender I til håndkøbsprodukter uden benzoylperoxid, som virker? Det må gerne være på det amerikanske marked.
Kan ikke tåle benzoylperoxid nemlig.

Sofie

La Roche-Posay Effaclar Duo+ virker rigtig godt for mig, men det er jo altid meget individuelt 🙂

Anne Katrine

Hej Katja 🙂
Ved du om man kan bestille nogle af disse cremer på f.eks. en amerikansk webshop, og så få dem sendt til DK, eller må de slet ikke komme inden for EU’s grænser?

Katja Moikjær

Det kan du nok godt, men det nemmeste er nok bare at købe kedeli Basiron på apoteket og så supplere med de øvrige produkter. Resultatet burde vel blive det samme i sidste ende?

Pernille

Nåh for søren.. Det var jeg slet ikke klar over. Kunne man evt. lave et indlæg om forskellige produkter, som kunne være gode at købe i USA, hvis man er på ferie der? Det ville selvfølgelig kræve en del af jer, så det er bare en ide 🙂 Men det kunne da vær fedt i anledningen af ferietid, at kunne slå en verdensdel op hos jer, og se hvilke produkter det ville være oplagt at kigge efter
Jeg er sikker på nogle af os læsere også ville have nogle ideer 🙂

Laura

Jeg stemmer også for produkter, som er gode at købe i USA!

Katja Moikjær

Den skriver jeg fluks, hvis nogen inviterer os på research-shopping i NY 😀
Ej, pjat. Jeg har ikke været i USA i mange år, og det står vist heller ikke på menuen lige i den nærmeste fremtid 🙁 Så bliver det lidt for hypotetisk synes jeg?

Emilie AA

Hej dåser, jeg leder efter en parafumefri-parabenfri bodylotion. Går lidt mellem Matas Natur og Irma Tusindfryd, hvad synes i?

Katja Moikjær

Det kommer lidt an på, hvad du søger? Begge mærker kan helt sikkert levere en omend lidt kedelig men fugtgivende og allergisikker bodylotion. Jeg synes måske Plaisir er lige lidt mere spændende?

Laura

Og derfor skal jeg hamstre i USA! Tak for tip. Jeg var egentlig slet ikke klar over det, men det skal udnyttes.

Cecilie

Hej. Tusind tak for tippet! Jeg bruger allerede Basiron, da jeg lider af bumser (dog ikke decideret akne). Jeg har mange bumser på specielt kinderne, men når jeg bruger Basiron (som er det eneste, der hjælper på mine bumser) bliver min hud rød som om at jeg er blevet lidt solskoldet på netop kinderne. Det er lidt pest eller kolera – skal jeg have bumser eller rød hud. Har I nogle gode råd til hvad man kan gøre ved det, sådan at jeg både kan slippe af med mine bumser (er ikke længere teenager, så det er frustrerende at være plaget af det), men samtidig ikke bliver helt rød på huden?

Katja Moikjær

Hvor tit bruger du Basiron? Mit eneste råd er at justere på, hvor ofte du bruger det. Hvis du fx. bruger det to gange om dagen, så prøv med en gang dagligt. Hvis ikke, så er de eneste andre effektive midler jeg kender til (udover syreprodukter) på recept og kræver en tur til lægen. Hvilket måske var en god idé i dit tilfælde?

Laila

Man bliver langsomt immun overfor basiron, dvs. benzoylperioxid. Jeg har brugt basiron – og det produkt man kunne få før, som gik ud af produktion, siden jeg var 13 år gammel. Jeg er i skrivende stund 42 år.
Jeg har altid kæmpet med uren hud og ingenting har hjulpet – intet. De “milde” P-piller hjalp lidt, men ikke helt. Basiron var min trofaste følgesvend gennem mange, mange år, ligesom en utal af afblegede hovedpudebetræk. Ja, basiron afbleger stof.
Jeg har vandret fra den ene hudlæge til den anden og forsøgt med alle mulige ansigtsbehandlinger, intet hjalp.
For 3 år siden, kastede den sidste hudlæge håndklædet i ringen og sagde, at A-vitamin creme/kur var sidste mulighed. Men at få tjekket mit levertal en gang om måneden for at få en ren hud, syntes jeg måske lige var en tand for meget.
Så jeg gik mere holistisk til værks – der måtte være stoffer/kemi i mit liv som har en hormonel (østrogenlignende) effekt.
Det første jeg gjorde var at stoppe med at bruge basiron… og det hjalp lidt. Så gik jeg til en homøopat, fik nogle dråber – det hjalp mere. Jeg droppede følgende 5 ting i 3 måneder: chokolade, marcipan, rødvin, kaffe (drak det alligevel ikke) og kød (!!).
Efter 3 måneder havde jeg næsten ingen bumser. Kødet er jeg aldrig vendt tilbage til, har det supergodt uden!
Jeg har dog gennem de sidste tre år gjort mig følgende observationer – ting som bidrager til uren hud hos mig:
1. sukker – hvid, raffineret sukker.
2. sodavand.
3. alkohol.
4. penicillin/antibiotika (der er rester af det i konventionel kød)
5. kvindelige kønshormoner.
Derimod har jeg opdaget at følgende ting har en positiv effekt på min hud:
1. ansigtscremer UDEN olier – jo, de eksisterer, men er svære at finde. La Roche Posay Effaclar duo er genial i sommerhalvåret- og Effaclar H til vinteren.
2. et blødkogt æg hver morgen (aner ikke hvorfor, men det hjælper!)
3. Laks.
4. Avocado.
5. Mandler og valnødder.
Jeg kan heller ikke tåle foundations el.lign, det føles som at få en maske over huden og jeg begynder at “svede” indenunder.
Jeg undskylder for den utrolig lange kommentar. Jeg håber blot, at min historie muligvis kan bidrage til, at en anden ikke behøver, at gå de samme ting igennem !! 🙂

Signe

Har du nogensinde fået at vide, at det kunne være rosacea? Det har jeg i en alder af 31. Alle de ting du nævner (som forværrer symptomer) passer fuldstændig på hudsygdommen. Men i virkeligheden er det jo lige meget om du har diagnose eller ej. Du har jo fundet løsningen, hvilket er det vigtigste 🙂

Malene

Jeg har tidligere brugt Basiron, men jeg synes aldrig rigtig, det virkede for mig? :/ Det er alligevel tankevækkende, at man kan smide så mange penge efter produkter, der stort set er ineffektive.

Jan

Salt er et andet gammeltkendt antibakterielt middel. Det bruges bl.a. i behandling af psoriasis, når man sender patienter til Det Døde Hav. Mange bumser forsvinder jo også om sommeren, når vi er på ferie og bader i saltvand. Så salt virker også og er en af hovedingredienserne i Kimovi, som også kan fås på apoteket eller online. Prøv gelen med salt.

Katja Moikjær

Desværre kan salt også være ekstremt udtørrende i længden.

Jan

Ja, salt alene er skrappe sager, men i kombination med Kigelia-frugten, der har hudopbyggende egenskaber, bliver huden ikke tør – tværtimod. Det er hele ideen bag Kimovi.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *