Hvorfor produkter mod bumser virker bedre i USA end i EU

16.06.14
Amerikanske produkter mod akne

Amerikanske produkter mod akne

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor produkter som Clinique Acne Solution, Proactive og La Roche-Posay Effaclar Duo ifølge anmeldelser på internettet kan fjerner bumser, men dine egne bliver siddende?

I så fald har jeg måske forklaringen på hvorfor. I USA indeholder alle disse serier og mange andre serier til uren hud nemlig benzoylperoxid. Det gør de bare ikke i EU.

Benzoylperoxid er et gammeltkendt antibakterielt middel, der er effektivt mod akne. Men hvor det i USA er tilladt som ingrediens i almindelig kosmetik, må det i EU kun bruges i lægemidler, håndkøb eller recept. Derfor kan brands som Clinique og La Roche-Posay ikke markedsføre deres produkter mod akne i EU. I nogle tilfælde laver de anden, men noget mere ineffektiv, version uden benzoylperoxid til det europæiske marked. I andre tilfælde kommer det produkt simpelthen bare ikke til EU.

Der findes desværre heller ikke nogen antibakterielle ingredienser i almindelig kosmetik, der er effektive på en bare tilnærmelsesvis tilsvarende måde, så det må være lidt af en udfordring at skulle lave en europæisk version af et akne-produkt. Resultaterne er desværre også derefter.

Kan købes på apoteket
Du kan sagtens købe benzoylperoxid herhjemme, men du skal bare en tur på apoteket. Her sælges det i håndkøb under navnet Basiron. I USA kan du købe den samme ingrediens hos mærker som Clinique, La Roche-Posay, MD Formulations, Dermalogica, Clearasil, Neutrogena og mange mange andre, men det kan vi altså ikke herhjemme.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
27 kommentarer
Stine

Har i ledt efter produkter mod uren hud, som indeholder naturlige virkemidler? Jeg har i mange år brugt Colosé – en serie fra Schweiz som har specialiseret sig i urter og planter og har produkter til alle hudtyper, de har bla. en god serie til uren hud, jeg har ingen bumser og hudorme længere og min porer en meget små. I kan læse mere om dem her, måske skulle i teste og skrive om dem:
http://colose.dk/shop/uren-hud-og-14c1.html

Katja Moikjær

Kære Stine
Der findes efter min bedste overbevisning ingen “naturlige” ingredienser (jeg går ud fra, vi her taler om planteekstrakter, der har en videnskabeligt dokumenteret effekt på akne. Det gælder også de ingredienser, Colose bruger, som måske nok kan have en mild antiinflammatorisk effekt, men ingen effekt på akne som sådan. Så nej, det har vi ikke ledt efter 🙂
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *